Γιατί τα φύλλα των φυτών φιδιών κατσαρώνουν ή λυγίζουν προς τα έξω;

Γιατί τα φύλλα των φυτών φιδιών κατσαρώνουν ή λυγίζουν προς τα έξω;

Αν μόλις αρχίζεις να μεγαλώνεις Ίσως αναρωτιέστε γιατί τα φύλλα του φιδιού μου κουλουριάζουν ή καμπυλώνουν προς τα έξω; Αυτό το άρθρο παρουσιάζει κοινές αιτίες και λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Γιατί τα φύλλα των φυτών του φιδιού καμπυλώνουν;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φυτού φιδιού καμπυλώνουν. Προκαλείται κυρίως από πολύ νερό ή φαγητό. Φυτό SansevieriaΚάντε τα φύλλα να κατσαρώσουν.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα φύλλα κουλουριάζονται λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είστε πολύ κοντά στο δέντρο. καταπόνηση θερμοκρασίας υψηλά επίπεδα υγρασίας, καυτεροί άνεμοι ή κακή κυκλοφορία του αέρα

Εάν η άκρη του φύλλου είναι κυρτή προς τα κάτω Υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ρίζα Η υπερβολική σίτιση των φυτών είναι η κύρια αιτία.

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν ακατάλληλες θερμοκρασίες. χαμηλό οξυγόνο ρίζας και άλλα προβλήματα που κάνει την άκρη του φύλλου να κουλουριαστεί

Τέλος, μια ανεπάρκεια αζώτου μπορεί να προκαλέσει τη συστροφή των φύλλων προς τα μέσα. Τα κάτω φύλλα θα επηρεαστούν περισσότερο. Το δέντρο φιδιού σας θα γίνει πρώτα κίτρινο και απαλό και μετά θα καμπυλώσει προς τα μέσα.

Τα φυτά φιδιού είναι η κύρια αιτία του κατσαρώματος των φύλλων.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις κύριες αιτίες του κατσαρώματος των φύλλων του φυτού φιδιού:

Πότισε το φυτό του φιδιού σου

Το υπερβολικό πότισμα είναι η κύρια αιτία μαρασμού των φύλλων των φυτών.

Αν το φυτό πάρει πολύ νερό Οι ρίζες δεν θα μπορούν να παρέχουν αέρα και να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Αυτό οδηγεί σε ταχεία σήψη των ριζών και κυρτώματα των φύλλων.

για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Ελέγξτε το ριζικό σύστημα για σήψη των ριζών και κόψτε τυχόν επηρεασμένα μέρη. Στη συνέχεια, κρατήστε ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος και μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για το φυτό σας.

υποβρύχια προβλήματα

Η βύθιση συμβαίνει όταν μειώνεται η υγρασία του αέρα στο περιβάλλον των φυτών.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος στα φυτά, το οποίο εκδηλώνεται σε ξηρές άκρες και κατσαρά φύλλα.

Εάν το φυτό του φιδιού είναι υποβρύχιο Προσπαθήστε να αυξήσετε την υγρασία γύρω του. δέντρο ή νερό πιο συχνά

Η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία κάνει τα φύλλα να κατσαρώνουν.

Η κύρια αιτία της κάμψης των φύλλων του φυτού φιδιού είναι το πολύ φως.

Το πολύ φως θα κάνει τα φύλλα να κατσαρώσουν και να στεγνώσουν.

Οι προσβολές από έντομα αναγκάζουν τα φυτά των φιδιών να κουλουριάζουν.

Εάν το φυτό σας φιδιού έχει κατσαρά φύλλα Μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα που το καταστρέφουν. Παράσιτα που συχνά επιτίθενται στα φυτά φιδιών είναι οι λευκές μύγες, τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα.

για να απαλλαγούμε από τα έντομα Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα για να σκουπίσετε τους σωλήνες και τις επιφάνειες των φυτών.

Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό Δοκιμάστε λάδι neem, εντομοκτόνο σαπούνι ή κηπευτικό σπρέι. Απομονώστε νέα ή μολυσμένα φυτά για να αποτρέψετε την εξάπλωση των παρασίτων.

Η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος κάνει τα φύλλα του φιδιού να κατσαρώνουν.

πάρα πολύ λίπασμα (Πολύ άζωτο) μπορεί να κάνει τα φύλλα των φυτών του φιδιού να κατσαρώνουν.

Η υπερβολική σίτιση μπορεί να προκύψει από τη χρήση λιπασμάτων που μεταβάλλουν το pH του εδάφους, την απορρόφηση του αλατιού και του νερού.

Μπορεί να προκληθεί από μυκητιασική νόσο.

Μια άλλη κοινή αιτία που τα φύλλα του φιδιού κουλουριάζουν ή κουλουριάζουν προς τα έξω είναι η μυκητίαση. Ο μύκητας αναπτύσσεται στα φύλλα και καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται. Τα φύλλα είναι κατσαρά ή κατσαρά προς τα έξω.

Οι μυκητιάσεις προκαλούνται από υπερβολικό πότισμα. επαφή με άλλα μολυσμένα φυτά ή υπερβολική υγρασία του εδάφους Η ταχεία εξάπλωση είναι τυπικό χαρακτηριστικό των μυκητιασικών ασθενειών.

Η επαναφύτευση σε νέο έδαφος γλάστρας οδηγεί σε σοκ μεταφύτευσης.

Όταν το φυτό φιδιού μεταφέρεται σε νέα γλάστρα ή τοποθεσία Μπορεί να περάσει από μια περίοδο προσαρμογής γνωστή ως εμφύτευση σοκ.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση και ζημιά στα φύλλα. και τα φυτά μπορεί να δυσκολεύονται να απορροφήσουν νερό Η διέγερση της εμφύτευσης είναι προσωρινή. και με χρόνο και φροντίδα Το φυτό φιδιού θα ανακάμψει και θα ευδοκιμήσει στο νέο του σπίτι.

πούρα με φύλλα βοτάνων

πίεση θερμοκρασίας

Τα φυτά φιδιού είναι ευαίσθητα σε συνθήκες υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας προκαλώντας τη συστροφή των φύλλων.

Εάν το φίδι του δέντρου σας βρίσκεται κοντά σε ένα περβάζι παραθύρου Ας το μετακινήσουμε. να αναπνεύσει και να δροσιστεί Μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα ανάπτυξης του φυτού φιδιού αυξάνοντας τη θερμοκρασία του δωματίου στο οποίο αναπτύσσεται.

κακό φως

αν δεν υπάρχει αρκετό φως Τα φυτικά κύτταρα του φιδιού δεν είναι σε θέση να επισκευαστούν. και τα φύλλα θα αρχίσουν να καμπυλώνουν Εάν ζείτε σε μια ζεστή, ηλιόλουστη περιοχή Το φυτό φιδιών σας θα έχει καλύτερη απόδοση σε αυτήν την περιοχή, ωστόσο, εάν η αυλή σας δεν έχει πολύ ηλιακό φως. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε το φυτό φιδιού κοντά σε ένα καλά φωτισμένο παράθυρο.

Η σήψη των ριζών επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών.

Η σήψη των ριζών είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τα φυτά φιδιού.

Αυτό προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα και τα φύλλα του φυτού κατσαρώνουν και κιτρινίζουν.

Η σήψη των ριζών είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο. Αλλά αν παρατηρήσετε συμπτώματα όπως τα κατσαρά φύλλα, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις ρίζες του φυτού.

Λήψη μέτρων για την πρόληψη της σήψης των ριζών, όπως η αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος. μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φυτό φιδιών σας δυνατό

Πώς να διορθώσετε τα φυτά φιδιών γυρίζοντας τα φύλλα

Τα φυτά φιδιού είναι εξαιρετικά για αρχάριους, επειδή απαιτούν λίγο φως ή συντήρηση. Αλλά μια σειρά από προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τη συστροφή των φύλλων. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα και να κάνετε τα φυτά σας υγιή.

Ρυθμίστε τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού για το φυτό σας.

Για να παρέχει στο φυτό το κατάλληλο επίπεδο φωτός για το φυτό φιδιού. Είναι καλύτερο να δίνετε στα φυτά έντονο, έμμεσο φως. Η άμεση έκθεση στο φως μπορεί να στρεσάρει και να βλάψει τα φυτά του φιδιού. Τα φυτά φιδιού δεν αναγεννώνται σωστά μετά την έκθεση στο άμεσο φως.

Τα νεροφίδια φυτεύονται σωστά.

Τα φυτά φιδιού είναι γενικά ανθεκτικά και εύκολα στη φροντίδα τους. Ωστόσο, ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να σκοτώσετε τα φυτά φιδιών είναι το υπερβολικό πότισμα.

Τα κίτρινα ή κατσαρά φύλλα είναι σημάδι ότι το φυτό φιδιών σας έχει πολύ νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων και τελικά να πεθάνει.

Για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών φιδιών σας Ποτίστε μόνο όταν αισθάνεστε ότι το χώμα είναι στεγνό στην αφή. Αφήστε το νερό να στραγγίσει εντελώς πριν βάλετε το φυτό στη γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι η δεξαμενή σας έχει οπές αποστράγγισης για να αποστραγγιστεί το υπερβολικό νερό.

Θεραπεία παρασίτων φιδιών

Εάν το φυτό σας φιδιού έχει κατσαρά φύλλα Μπορεί να οφείλεται σε προσβολή από έντομα.

Τα πιο κοινά παράσιτα που επιτίθενται στα φυτά φιδιών είναι τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα.

για τον έλεγχο αυτών των παρασίτων εντόμων Επιθεωρήστε τα φυτά σας τακτικά και περιποιηθείτε τα φύλλα με λάδι neem ή οινόπνευμα εντριβής

Το Rider μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί. Εάν το ξέσπασμα είναι σοβαρό Ίσως χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας φυτοφάρμακο ή λάδι neem.

θεραπεύουν τη μόλυνση ζύμης

Για τη θεραπεία των φυτών φιδιών με προβλήματα μπούκλας φύλλων από μυκητιασικές λοιμώξεις. Πρέπει να το αφαιρέσετε από άλλα φυτά και να καθαρίσετε τα φύλλα.

Μείγματα μυκητοκτόνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των φύλλων μεμονωμένων φυτών. Στη συνέχεια, εστιάστε στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης που προάγουν την ανάπτυξη των φυτών χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων.

Τοποθετήστε το φυτό φιδιού σας σε ένα ζεστό δωμάτιο. με έντονο φως

Διατηρήστε τα φυτά του φιδιού σας όσο το δυνατόν πιο στεγνά για να αποτρέψετε τις μυκητιάσεις.

Ποτίζοντας περιοδικά το φυτό του φιδιού σας Με ένα βαθύ ποτιστήρι προλαμβάνονται οι μυκητιάσεις.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος του φυτού σας φιδιού είναι το βέλτιστο.

Τα φυτά φιδιού απαιτούν καλά στραγγιζόμενο έδαφος με pH 5-7,5 Το έδαφος που είναι πολύ υγρό ή όξινο μπορεί να βλάψει τις ρίζες των φυτών φιδιών.

Παρέχετε τη σωστή θερμοκρασία για το φυτό φιδιών σας.

Τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου, 50-85° F (10-29° C).

Η βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου για τα φυτά φιδιού είναι περίπου 70 βαθμοί Φαρενάιτ.

Εάν η θερμοκρασία δωματίου πέσει κάτω από τους 68 βαθμούς Φαρενάιτ Προσθέστε σάπια φύλλα στο έδαφος για να προστατεύσετε τα φυτά από τον παγετό.

FAQ

Ακολουθούν μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το μπούκλωμα των φύλλων στα φυτά sanxvieria.

Τι κάνετε με τα κρεμασμένα φυτά φιδιών;

Αν το φυτό σας φίδι είναι μαραμένο Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα. στην αποκατάσταση του δέντρου σας Αφαιρέστε τις σάπιες ρίζες και τοποθετήστε το σε ένα φωτεινό, προστατευμένο μέρος.

Πώς μοιάζει ένα φυτό φιδιού όταν έχει πολύ νερό;

Το φυτό φιδιού θα μαραθεί και θα έχει κίτρινες κηλίδες στα φύλλα. Εάν ποτίσετε το φυτό του φιδιού σας πολύ, θα πεθάνει.

Πώς ξέρετε ότι το φυτό φιδιού σας χρειάζεται νερό;

Το φυτό φιδιού σας χρειάζεται νερό όταν το χώμα είναι στεγνό. Χτυπάτε το χώμα μία φορά την εβδομάδα για να δείτε αν το φυτό σας φίδι χρειάζεται πότισμα. εάν αισθάνεστε ξηρό Ήρθε η ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας.

φίδι φυτό φύλλο πούρου

Γιατί το φυτό μου φιδιού κουλουριάζεται;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του φιδιού κατσαρώνουν. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα φυτά παίρνουν πολύ νερό και τα φύλλα κατσαρώνουν λόγω της υπερβολικής υγρασίας. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το φυτό δεν έχει αρκετό φως, γεγονός που προκαλεί κυρτώσεις των φύλλων. Τελικά, τα φύλλα του φυτού φιδιού μπορεί να κυρτώσουν λόγω του κύκλου ανάπτυξης του φυτού.

Μπορείτε να λύσετε τα φύλλα του φυτού φιδιού;

Δεν συνιστάται να προσπαθήσετε να κλαδέψετε το φίδι. Εάν τα φύλλα του φυτού σας είναι κατσαρά Αυτό είναι σημάδι προβλήματος και πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Τα καφέ ή κίτρινα φύλλα μπορεί να θεωρηθούν φυσιολογικά. Αν όμως τα φύλλα είναι κατσαρά Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε

Γιατί το φυτό μου φιδιού κουλουριάζεται;

Τα φύλλα του φιδιού είναι λυγισμένα από το πολύ νερό. Εάν το νερό στραγγίζει πολύ γρήγορα Αυτό θα κάνει τα φύλλα να κουλουριάσουν αντί να ξαπλώσουν.

Τι προκαλεί ένα φίδι να γλιστρήσει προς τα έξω;

Η κύρια αιτία των φυτών φιδιών Κυλώντας προς τα έξω σημαίνει περισσότερο πότισμα.Τα φυτά φιδιού είναι ευαίσθητα τόσο στο υπερβολικό πότισμα όσο και στη διαπνοή. Επομένως, είναι σημαντικό να περιορίσετε την ποσότητα νερού που δίνετε στο φυτό φιδιών σας.

Τι κάνει τα φύλλα του φιδιού να κατσαρώνουν;

Μία από τις πιο κοινές αιτίες πτώσης σταγόνας φιδιού είναι η σήψη των ριζών. Τα φυτά φιδιού έχουν συχνά χώμα που δεν αφήνει αρκετό αέρα και νερό, προκαλώντας σήψη των ριζών.

συμπέρασμα

Εάν τα φύλλα του φυτού σας φιδιού είναι κατσαρά ή κατσαρά Μπορεί να έχετε πρόβλημα με το δέντρο σας. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία του κατσαρώματος και του κατσαρώματος των φύλλων του φυτού φιδιού. Συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών για τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων με λίγη προσοχή Μπορείτε να επαναφέρετε το φυτό του φιδιού σας στην υγεία σε ελάχιστο χρόνο.

Σχολιάστε