Είναι τα παχύφυτα δηλητηριώδη για τις γάτες+11 τα παχύφυτα ασφαλή για τις γάτες

Είναι τα παχύφυτα δηλητηριώδη για τις γάτες+11 τα παχύφυτα ασφαλή για τις γάτες

Είναι τα παχύφυτα δηλητηριώδη για τις γάτες; Πρέπει να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους; Βρείτε απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο και μάθετε 11 περισσότερα. Τα παχύφυτα είναι ασφαλή για τις γάτες.!

Τον τελευταίο καιρό τα παχύφυτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά κήπου στον κόσμο Γιατί όχι; Εύκολο να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί Απαιτεί λίγη φροντίδα και συντήρηση Αναπτύσσεται σε ηλιόλουστη και πλήρη ηλιοφάνεια. και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα Αν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ήταν αρκετά – είναι υπέροχα!

Ένας από τους κύριους λόγους που τα παχύφυτα είναι τόσο δημοφιλή είναι ότι μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε διάφορα δοχεία DIY. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των φύλλων να συγκρατούν την υγρασία και πολλά έχουν ρηχά ριζικά συστήματα.

Τα καλλιεργούμε όχι μόνο στους κήπους, τους χλοοτάπητες, τις βεράντες και τις αυλές μας. αλλά και καλλιεργείται στα σπίτια μας. Όταν αυτά τα φυτά βελτιώνουν τους εσωτερικούς χώρους, πολλά εμπίπτουν σε φυτά καθαρισμού του αέρα εσωτερικού χώρου, όπως τα φυτά φιδιού.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές περιποίησης παχύφυτων


Είναι τα παχύφυτα δηλητηριώδη για τις γάτες;

Εάν καλλιεργείτε παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους Θα πρέπει να γνωρίζετε την τοξικότητα των παχύφυτων. Πώς απειλούν τα κατοικίδια και τα παιδιά, ειδικά τις γάτες; Είναι τοξικά; Και σε ποιο επίπεδο; Πώς μπορείτε να κάνετε ευτυχισμένη και τη γάτα και το κατοικίδιό σας; Βρείτε αυτές τις συμβουλές.

Δεν είναι όλα τα παχύφυτα δηλητηριώδη. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά είναι αβλαβή. Η κύρια απειλή για τα περισσότερα παχύφυτα είναι τα αγκάθια και τα αγκάθια. Αυτές οι αιχμές μπορεί να τραυματίσουν το αθώο γατάκι σας, οπότε αν το κατοικίδιό σας έχει παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο. Αποφύγετε να αγοράζετε παχύφυτα με αιχμηρά αγκάθια. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν την αγαύη, τη γιούκα, τον κάκτο και την ευφορβία, όπως το αγκάθινο στέμμα.

Επιπλέον, ορισμένα παχύφυτα είναι τοξικά και μπορούν να αρρωστήσουν τη γάτα σας εάν καταποθούν. Πολλά από αυτά τα φυτά δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο. αλλά για ασφάλεια Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτά τα φυτά.


Ζουμερό δηλητήριο για γάτες

1. Aloe Vera

Είναι ένα κοινό παχύφυτο και χρησιμοποιείται ευρέως για ιατρικούς και καλλυντικούς σκοπούς. Αν και εντελώς ακίνδυνα, είναι χρήσιμα και βρώσιμα για τον άνθρωπο. Αλλά είναι τοξικό για τις γάτες. Αυτό οφείλεται στις σαπωνίνες και τις ανθρακινόνες της αλόης βέρα.

Εάν καταποθούν, αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, έμετο και λήθαργο.Η πραγματική αλόη βέρα περιέχει ανθρακένιο, ανθρακινόνη και γλυκοσίδες, που μπορεί να προκαλέσουν κόκκινα ούρα και έμετο.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να φυτέψετε έναν κάκτο

2. Άνεση

Είναι τα παχύφυτα δηλητηριώδη για τις γάτες; Πρέπει να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους; Βρείτε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο. Επιπλέον, μάθετε για 11 παχύφυτα που είναι ασφαλή για τις γάτες!

Τα παχύφυτα είναι κοινώς γνωστά από αυτή την οικογένεια. χυμώδες δηλητήριοΟ λευκός χυμός από τα φύλλα θα ρέει όταν το χειριστείτε. Και η άμεση επαφή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος Εξάνθημα, κνησμός, ερυθρότητα του δέρματος είναι κοινά συμπτώματα. Εάν καταποθεί, θα ερεθίσει το στόμα και το στομάχι, προκαλώντας εμετό στη γάτα.

Προειδοποίηση: Όχι μόνο οι γάτες, αλλά το νερό της Euphorbia είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Η είσοδος στα μάτια σας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ιατρικές επιπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται όταν εργάζεστε με φυτά όπως ο κάκτος με μολύβι και το αγκάθινο στέμμα. Για περισσότερες πληροφορίες Διαβάστε αυτό το επιστημονικό άρθρο.

3. Καλάντσο

Το Kalanchoe είναι το αγαπημένο των ανθοπωλών και αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ανθοφόρα παχύφυτα. μη τοξικό για τον άνθρωποΤοξικό για γάτες, σκύλους και κατοικίδια.

λόγω της γεύσης Το κατοικίδιό σας δεν θα το φάει μέχρι θανάτου. Αλλά μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Εάν δεν εμπιστεύεστε τη γάτα σας Φροντίστε να τα κρατάτε μακριά. Φροντίστε να διαβάσετε αυτό το ενημερωτικό άρθρο εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: Δηλητηριώδη φυτά σπιτιών για σκύλους

4. Κινεζικός νεφρίτης

Money tree ή κινέζικο νεφρίτη και Crassula pellucida σε γλάστρα

Σύμφωνα με την ASPCA, αυτό το φυτό είναι τοξικό τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Η κατανάλωση θα προκαλέσει ναυτία, έμετο, κοιλιακό άλγος κ.λπ.

Εάν η γάτα σας παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά, όπως πίνει ή τρέμει Μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση αυτού του νέκταρ.

φυτό νεφρίτη

Το δημοφιλές φυτό νεφρίτη χαμηλής συντήρησης είναι τοξικό για τις γάτες. Έμετος, κατάθλιψη και ασυντονισμός είναι μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει η γάτα σας εάν το καταπιεί.

Αν και οι παρενέργειες μπορεί να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά οι προσβεβλημένες γάτες μπορεί να πέσουν ενώ σκαρφαλώνουν ή κάνουν κάτι ανόητο. Παρακολουθήστε λοιπόν προσεκτικά τις πρώτες 24 ώρες.

6. Ζενέσιο

Το γένος Senecio περιλαμβάνει όμορφα και δημοφιλή παχύφυτα όπως πέρλες, μπλε λάιμ και μπανάνες.Όλα αυτά τα παχύφυτα μπορεί να είναι ήπια έως μέτρια τοξικά. Και η κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ιατρικές επιπτώσεις όπως κατάθλιψη, απώλεια όρεξης, έμετο και διάρροια.

Ένα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η ηπατική βλάβη. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Αυτά τα φυτά συνήθως φυτεύονται σε κρεμαστά καλάθια, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά από τα κατοικίδια ζώα σας.

Διαβάστε περισσότερα: 19 κρεμαστά παχύφυτα


Τα παχύφυτα είναι ασφαλή για τις γάτες.

Τα παχύφυτα είναι ασφαλή για τις γάτες.

 • η ουρά του λαγούμι
 • Εχεβέρια
 • havartia zebra
 • κόκορας και κοτόπουλο
 • χριστουγεννιάτικος κάκτος
 • ΑΙΩΝ
 • βλάβη
 • αλογοουρά παλάμη
 • hoya
 • επιφάνειες λιθίου
 • παγωμένο σπίτι

συμπέρασμα

Εκτός αν το κατοικίδιό σας είναι υπάκουο. (Το οποίο μπορείτε να περιμένετε από μια γάτα.) Θα πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε φυτά στο νέο σας σπίτι. Κάντε μια ενδελεχή έρευνα πριν αγοράσετε. και αν είναι ελαφρώς τοξικό Κρατήστε το μακριά, εάν θέλετε να το κρατήσετε.

Διαβάστε περισσότερα: Μπορούν τα σκυλιά να φάνε Shiku;

Σχολιάστε