Ζαρωμένα φύλλα φυτού φιδιού (Αιτίες και λύσεις)

Ζαρωμένα φύλλα φυτού φιδιού (Αιτίες και λύσεις)

Τα αγαπημένα μου φυτά φιδιού είναι επειδή ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε διακόσμηση και προσθέτουν όμορφη αρχιτεκτονική γοητεία σε κάθε χώρο.Η Sansevieria είναι ζωηρά φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, μερικές φορές τα φύλλα μπορεί να ζαρώσουν, να κατσαρώσουν ή να μαραθούν. Ίσως αναρωτιέστε γιατί τα φύλλα ζαρώνουν.

Μην αναρωτιέστε πια – είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να βρείτε τη ρίζα του προβλήματός σας.

Διάφοροι περιβαλλοντικοί και φυσιολογικοί παράγοντες Μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων του φυτού φιδιού.

Τα φυτά του φιδιού θα μαραθούν λόγω έλλειψης νερού. υπερβολική ζέστη ή πολύ ηλιακό φως Μετακινήστε το φυτό σε μια έμμεσα φωτισμένη τοποθεσία και αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ποτίσετε για να διορθώσετε τα ζαρωμένα φύλλα. Διατηρήστε ένα εύρος θερμοκρασίας 60-65°F για να διατηρήσετε το San Xavier υγιές.

Πριν από την ανακαίνιση ακριβών οικιακών φυτών Πρέπει πρώτα να ανακαλύψετε τη βασική αιτία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κοινές αιτίες της συρρίκνωσης των φύλλων των φυτών φιδιών και πώς να τα αναζωογονήσετε.

Αφηρημένα φύλλα φυτών φιδιών εσωτερικού χώρου

Αιτίες της συρρίκνωσης των φύλλων του φυτού φιδιού

υποβρύχιος

όπως και με τα περισσότερα φυτά Τα φύλλα του φιδιού είναι συχνά τα πρώτα θύματα σοβαρής αφυδάτωσης.

Όταν τα φυτά στο σπίτι δεν παίρνουν αρκετό νερό Τα ζαρωμένα φύλλα είναι σημάδι δίψας. Αυτές οι γραμμές ποικίλλουν σε μήκος και βάθος.

Εκτός από τον μαρασμό Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα ψηλά φύλλα συρρικνώνονται, συρρικνώνονται και γίνονται ποδαράκια.

Μπορούν να είναι και μη ζωντανοί και μη εξελισσόμενοι. καφέ άκρη ή άκρηΑυτό συνήθως δεν είναι πρόβλημα και μπορεί να διορθωθεί με πότισμα αμέσως.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι το φυτό του φιδιού σας να κυλήσει και να στρίψει σε αντιαισθητικούς κύκλους και μπούκλες. Αλλά μπορεί να συμβεί και κάτω από το νερό.

άλλοι άνθρωποι Συμπτώματα ενός φυτού υποβρύχιου φιδιού συμπεριλαμβανομένου ξηρού εδάφους γλάστρας καθυστερημένη ανάπτυξη και ξηρές άκρες

Τα αφυδατωμένα φύλλα γίνονται εύθραυστα, κατσαρώνουν, καφέ ή μαραίνονται. Τα κάτω φύλλα συχνά εμφανίζουν σημάδια μαρασμού πριν προχωρήσουν προς τα πάνω.

Εάν η αιτία είναι η είσοδος στο νερό Η έλλειψη υγρασίας θα κρατήσει τις ρίζες χωρίς σήψη.

Πώς να διορθώσετε τις ρυτίδες ποτίζοντας φύλλα φιδιού

Τα φυτά φιδιού είναι γενικά ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζονται πολύ νερό για να αναρρώσουν από την αφυδάτωση. Θυμηθείτε να ποτίζετε το φυτό τουλάχιστον κάθε 14-28 ημέρες θα βοηθήσει.

Η ποσότητα και η συχνότητα του ποτίσματος ποικίλλει από φυτό σε φυτό. Πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της κατσαρόλας. ποιότητα μείγματος φύτευσης και εποχή

Για παράδειγμα, τα φυτά σας χρειάζονται συχνό πότισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εάν το μείγμα γλάστρας είναι σφιχτά συσκευασμένο Χαλαρώστε το χώμα πριν ποτίσετε το φυτό.

Ποτίστε τα φυτά πιο συχνά στην αρχή και στη συνέχεια μειώστε σταδιακά τη συχνότητα μέχρι να είναι σωστά.

Τα φύλλα του φιδιού σας θα ξεδιπλωθούν μέσα σε λίγες μέρες από το σωστό πότισμα.

Τα φύλλα είναι φωτεινά, πεντακάθαρα και όρθια.Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ γιατί αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να βλάψει το φυτό φιδιών σας. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Τα φύλλα τους συγκρατούν νερό. Έτσι τείνουν να είναι χυμώδη, πράσινα και σαρκώδη.Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ καλό πράγμα.

Εάν ποτίσετε υπερβολικά το φυτό του φιδιού σας, θα πνιγεί, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για αυτούς να λάβουν αρκετό οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα όταν τα παχύφυτα ποτίζονται με φειδώ το χειμώνα.

Πότισμα του φυτού φιδιού συχνά μπορεί να προκαλέσει οίδημα η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα των φύλλων υπεραπορροφούνται και τελικά αποσυντίθενται

Τα φύλλα συχνά γίνονται καφέ, μαραίνονται και τελικά κιτρινίζουν.

Τα υδάτινα φυτά φιδιού, ιδιαίτερα, είναι επιρρεπή σε σήψη των ριζών.

Οι μυκητιακές ασθένειες, η σήψη των ριζών, μειώνουν την ικανότητα του φυτού να απορροφά θρεπτικά συστατικά, νερό και να λειτουργεί σωστά.

Πώς να διορθώσετε τα ζαρωμένα φύλλα του φιδιού από το πολύ πότισμα

Ελέγξτε τη φύτευση και το μείγμα ριζών. Αν το χώμα είναι βρεγμένο (Αισθάνεται υγρό στην αφή.) Σταματήστε το πότισμα μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς το φυτόχωμα. Μπορείτε να τραβήξετε ένα μεγάλο δέντρο για να ελέγξετε αν οι ρίζες είναι σάπιες.

Εάν η σήψη των ριζών είναι μαλακή, μαύρη και συχνά μυρίζει Κόψτε τις κατεστραμμένες ρίζες και απολυμάνετε τις υπόλοιπες με μυκητοκτόνο.

Αν όλες οι ρίζες είναι μαλακές και εντελώς μαύρες Το φυτό φιδιού σας μπορεί να είναι κωνικό.

Μπορείτε επίσης να φυτέψετε ένα προσωρινό φυτό σε έναν κάκτο που στραγγίζει γρήγορα. Μην ποτίζετε μέχρι το ανώτερο στρώμα του εδάφους. (περίπου μια ίντσα) θα στεγνώσει.

Η σήψη των ριζών καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά και τα συστήματα νερού.

Η υπερχείλιση ή το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη σήψη των ριζών στα φυτά φιδιού. Τα κοινά συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν κιτρίνισμα και μαρασμό των φύλλων.

Γιατί το μείγμα στην κατσαρόλα είναι πνιγμένο. Έτσι οι ρίζες δεν απορροφούν αρκετά θρεπτικά συστατικά, νερό (διασκέδαση, σωστά;) και οξυγόνο.

Θα χρειαστεί να τραβήξετε το φυτό για να επιθεωρήσετε τις ρίζες για μυκητιακές ασθένειες.

Εάν ολόκληρο το ριζικό σύστημα είναι μαύρο και σχεδόν σαν ζελέ Το φυτό φιδιού δεν θα το παράγει.

Αν όμως βρείτε ακόμα συμπαγείς λευκές ρίζες. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε το πολύτιμο φυτό φιδιού σας υγιές.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα των κατσαρών φύλλων λόγω της σήψης των ριζών

Η σήψη των ριζών μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά αν το φυτό είναι μεγάλο και δυνατό. σήψη των ριζών απόν ή ανύπαρκτο

Εάν υποψιάζεστε ότι αυτή είναι η αιτία του κυρτώματος των φύλλων. Σταματήστε αμέσως το πότισμα των φυτών.

Αφαιρέστε τις άρρωστες ρίζες και θεραπεύστε με ενεργό άνθρακα ή μια αντιμυκητιακή φόρμουλα.

Μπορείτε να φυτέψετε τα φυτά σας σε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα. Μην ποτίζετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα από πάνω.

Λάθη στην κομποστοποίηση

Η ακατάλληλη λίπανση μπορεί να κάνει τα φύλλα του φιδιού σας να κατσαρώνουν και να στεγνώνουν αργά.

Όπως και άλλα παχύφυτα Τα φυτά φιδιού είναι αυτοσυντηρούμενα είδη που δεν χρειάζονται τακτική λίπανση.

Η λίπανση κάθε 1-2 μήνες είναι καλύτερη κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου ή το καλοκαίρι. Ωστόσο, προσέξτε τις κίτρινες κάρτες.

Αν είναι έτσι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπληρώσετε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, άζωτο, κάλιο και φώσφορο.

Ωστόσο, πάρα πολύ λίπασμα μπορεί να βλάψει τα φύλλα και τις ρίζες.

Συχνά εμφανίζει ζαρωμένα φύλλα, καφέ ή κίτρινες άκρες. Τα φύλλα καίγονται και τυλίγονται προς τα μέσα.

Πώς να διορθώσετε τα μαραμένα φίδια που προκαλούνται από ακατάλληλη λίπανση

Εάν τα φύλλα του φυτού του φιδιού σας είναι τσαλακωμένα από το πολύ λίπασμα Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια ξεπλένοντας το μείγμα της γλάστρας με άφθονο νερό. Φυτέψτε ξανά όταν το έδαφος είναι βρεγμένο ή βρεγμένο.

Χρησιμοποιήστε ένα οργανικό λίπασμα για όλες τις χρήσεις σχεδιασμένο για φυτά εσωτερικού χώρου. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ποιοτικές τσάντες στα περισσότερα καταστήματα οικιακών ειδών ή ειδών κήπου.

Λιπάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (Άνοιξη και Καλοκαίρι) Εφαρμόστε μία φορά στις αρχές της άνοιξης και μία φορά το καλοκαίρι.

Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε εντελώς φυσικές εναλλακτικές. (Αρκεί ένα καλά στραγγισμένο κομπόστ.)

Φιλικό προς το περιβάλλον και αργή απελευθέρωση Έτσι προστατεύει το ριζικό σύστημα.

πίεση θερμοκρασίας

Τα φυτά ανταποκρίνονται στις υψηλές θερμοκρασίες., όπως εσύ. Όταν ιδρώνεις περισσότερο σε ζεστό καιρό Η οχιά βελτιώνει την αναπνοή. Αυτό βοηθά το φυτό να «κρυώσει» και προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά.

Έτσι, αν τα φύλλα του φιδιού σας αρχίσουν να μαραίνονται, πέφτουν ή μαραίνονται, είναι υπό πίεση θερμοκρασίας.

Σε πολλές περιπτώσεις, υψηλή θερμοκρασία Τα φύλλα τυλίγονται προς τα μέσα για να μειωθεί η έκθεση. Έτσι, το φυτό φιδιών σας είναι επιρρεπές στην αφυδάτωση.

πώς να ανακουφίσετε το άγχος το φίδι τρώει τα μαραμένα φύλλα

Εάν ζείτε σε ζεστή και υγρή περιοχή Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας φιδιού είναι σε σκιά εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας όπου πνέει ελαφρύ αεράκι. από το κλιματιστικό

ό, τι κι αν κάνεις Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δεν εκτίθεται σε άμεση ζέστη ή ακραίες θερμοκρασίες.

επίσης Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 60°F (15,6°C), θα πρέπει να φέρετε τα φυτά σε εσωτερικό χώρο για να τα διατηρήσετε ζεστά.

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε ζεστό χώρο του σπιτιού σας. όπου οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από 60°F (15°C) έως 80°F (26°C) τη νύχτα. Διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 55°F (12°C) και 70°F (21°C).

Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό φιδιών σας θα ανακάμψει άνετα και αποτελεσματικά από κάθε πίεση θερμοκρασίας. Τα φύλλα πρέπει να διαστέλλονται όταν φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία.

χαμηλή υγρασία

Τα φύλλα του φυτού φιδιού (μάλλον χυμώδη) απορροφούν πολύ νερό από την ατμόσφαιρα μέσω των φύλλων.

Η χαμηλή υγρασία επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία και μπορεί να κάνει το φυτό φιδιών σας να χάσει την υγρασία. δεν διαφέρει από την υψηλή θερμοκρασία

Όταν τα φύλλα του φιδιού σας χάνουν υγρασία Τα φύλλα θα είναι λεπτά και ζαρωμένα.

Μπορεί να έχει καφέ/μαύρες άκρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φύλλα μπορεί να φαίνονται άψυχα και να πέσουν.

Πώς να θεραπεύσετε τη μπούκλα των φύλλων λόγω χαμηλής υγρασίας

Η χαμηλή υγρασία είναι μεγάλη υπόθεση το χειμώνα, γι’ αυτό θα πρέπει να ομιχλίζετε τακτικά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας όταν ο καιρός είναι δροσερός.

Η τοποθέτηση του φυτού φιδιού σας σε ένα υγρό δωμάτιο, όπως ένα μπάνιο, θα αυξήσει την υγρασία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι υγραντήρα ή έναν υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από το φυτό.

Αν και το φυτό της οχιάς δεν απαιτεί υψηλή υγρασία. Αλλά ωφελείται από τον περιστασιακό ψεκασμό νερού.

ομαδοποιώντας πολλά φυτά σε γλάστρες τα φυτά μαζί μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας.

Το φυτό φιδιού αναπτύσσεται καλύτερα εάν διατηρείτε υγρασία 40%, το φύλλωμα παραμένει φωτεινό και πράσινο.

δροσερή φιγούρα

Το Wan ngu είναι ένα είδος φυτού που έχει εξελιχθεί για να επιβιώσει σε άνυδρες περιοχές. Είναι πιο πιθανό να επιβιώσει σε συνθήκες ερήμου παρά σε υπερβολικό κρύο.

Αν και είναι ένα πολύ απρόβλεπτο φυτό. Αλλά τα φυτά φιδιού μπορεί να παλεύουν σε θερμοκρασίες κάτω από 15,6 °C.

Αν παρατηρήσετε ότι κατσαρά φύλλα φυτού φιδιού ή συστολή, η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα ρευμάτων ψυχρού αέρα

Συνήθως παρατηρείται το χειμώνα όταν οι κρύες χειροτεχνίες προκαλούν κρυοπαγήματα.

σε ακραίες περιπτώσεις Το νερό που αποθηκεύεται στα χυμώδη φύλλα μπορεί να αρχίσει να παγώνει. Αυτό μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

Θεραπείες για τα φίδια που τρώνε μαραμένα φύλλα λόγω του κρυολογήματος

Τα φυτά φιδιών πιστεύεται ότι αυτοκαταστρέφονται όταν εκτίθενται σε ακραίο κρύο σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Ίσως νομίζετε ότι είναι μια μέθοδος αδρανοποίησης. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο κρύος καιρός αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού. Μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ζύμης.

Οπως και να έχει Θα πρέπει να κρατάτε τα φυτά του φιδιού σας μακριά από κρύα ρεύματα. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να μετακομίσετε σε μια πιο ζεστή περιοχή.

Και πάλι, τα φυτά φιδιού είναι πιο ευτυχισμένα όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από 60°F (15,6°C)-80°F (26,7°C) και 55°F (12,8°C)-70°F (21°C) περιορισμένη τη νύχτα

κακή ποιότητα νερού

Το νερό της βρύσης μπορεί μερικές φορές να περιέχει πάρα πολύ χλώριο. Αυτό συχνά καταστρέφει το ριζικό σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών ή να βλάψει την ποιότητα του εδάφους της γλάστρας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι όμορφο: τα φυτά σας θα συρρικνωθούν, θα συρρικνωθούν και θα συρρικνωθούν λόγω έλλειψης σωστής διατροφής.

Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το φυτό φιδιών σας μεγαλώνει αργά.

Δεν είναι τόσο δυνατοί όσο θα έπρεπε. Το μαλακωμένο νερό της βρύσης περιέχει άλατα που μπορούν να συσσωρευτούν στο χώμα της γλάστρας με την πάροδο του χρόνου. και τελικά να δημιουργήσετε προβλήματα στα φυτά του φιδιού σας.

Συγκεκριμένα, η ποιότητα του αστικού νερού της βρύσης διαφέρει από πόλη σε πόλη. Το νερό της βρύσης σε ορισμένες πόλεις είναι χλωριωμένο και κακής ποιότητας.

Πώς να διορθώσετε τα φύλλα φυτών φιδιού λόγω κακής ποιότητας νερού

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν ποτίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Αυτό επιτρέπει στο χλώριο και άλλα μαλακτικά άλατα να διασκορπιστούν. Φροντίστε να φιλτράρετε το νερό σας πριν από τη χρήση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται φιλτραρισμένο νερό. Συνιστάται η χρήση φιλτραρισμένου νερού με ενεργό άνθρακα. Αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φίλτρα ψυγείου, φίλτρα στάμνας και φίλτρα αγωγών. Το νερό της βροχής είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης για το φυτό φιδιών σας.

ανεξάρτητα από την πηγή νερού Φροντίστε να ποτίζετε σε θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο ή το ζεστό νερό δεν είναι κατάλληλο για το φυτό φιδιού σας.

όχι αρκετό φως

Τα φυτά φιδιού θα αναπτυχθούν φυσικά στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει αρκετό φως, τα φύλλα θα εμφανίσουν σημάδια μαρασμού, κιτρίνισμα και κιτρίνισμα των φύλλων. καφέ άκρες.

καθώς και άλλα φυτά Τα φυτά φιδιού χρειάζονται φως για φωτοσύνθεση. είναι η κύρια πηγή τροφής

Χωρίς περιβάλλον που ευνοεί τη φωτοσύνθεση Το φυτό δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να δείξει σημάδια συρρίκνωσης.

Πώς να διορθώσετε τα φύλλα των φυτών φιδιών που συρρικνώνονται λόγω ανεπαρκούς φωτός

Τοποθετήστε το φυτό φιδιών σας κοντά ή κοντά σε ένα καλά φωτισμένο παράθυρο.

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα χωρίς παράθυρα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό. Αυτό θα πρέπει να διεγείρει τη φωτοσύνθεση χωρίς υπερβολικές παρεμβολές.

προσβολή από παράσιτα

Αν και δεν είναι φυσιολογικό. Αλλά τα μαραμένα φύλλα σε όλο το φυτό φιδιού σας μπορεί να υποδηλώνουν προσβολή από παράσιτα.

Η αιτία μπορεί να είναι βακτηριακές ασθένειες και έντομα, όπως αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης και άλλα έντομα.

Αυτά τα έντομα τρέφονται με το χυμό από τα σαρκώδη φύλλα. Αυτό μπορεί να συμβεί. τα φύλλα κιτρινίζουν και να γίνει αφηρημένος

Θεραπείες για τα φίδια που τρώνε μαραμένα φύλλα λόγω παρασίτων

Εάν τα έντομα εισβάλλουν στο φυτό φιδιών σας Τοποθετήστε το σε μια μπανιέρα ή ντους και χρησιμοποιήστε νερό για να ψεκάσετε τα έντομα από τα φύλλα.

Μπορείτε να θεραπεύσετε το φυτό με εντομοκτόνο σαπούνι, φυτικό λάδι ή άλλες θεραπείες. διαθέσιμο στο τοπικό σας κατάστημα ειδών κηπουρικής.

Αν το παράσιτο παραμείνει Ψεκάστε μία φορά την εβδομάδα μέχρι να φύγουν τα παράσιτα.

Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τα φύλλα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα στην αρχή. Το έλαιο neem είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα παράσιτα. Είναι επίσης βιολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε. Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα των φιδιών Λεπτομέριες.

Πώς ζωντανεύετε τα συμπιεσμένα φύλλα φιδιού;

Ελέγξτε τα φυτά του φιδιού σας για ασθένειες και προσβολές.

Το πρώτο βήμα είναι να εξαλείψετε οποιαδήποτε ασθένεια ή παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις.

Εάν υπάρχουν σφάλματα, ψεκάστε εντομοαπωθητικό στο ντους και χρησιμοποιήστε φυτικό λάδι/ σαπούνι εντόμων.

αν υπάρχει σήψη των ριζώνΑφαιρέστε αμέσως τις άρρωστες ρίζες για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση.

Όλα πρέπει να είναι λευκά και να έχουν συμπαγείς ρίζες. Αντιμετωπίστε με κάρβουνο και άλλα κηπευτικά μυκητοκτόνα.

ποτίζουμε προσεκτικά

Αν η αιτία είναι το πολύ πότισμα Θα πρέπει να σταματήσετε μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς το επάνω χώμα. Ποτίστε το φυτό του φιδιού σας μόνο μία φορά κάθε 2-4 εβδομάδες.

Μετακινήστε το υπερβολικά υγρό χώμα σε ένα νέο σετ. Εάν το χώμα είναι πολύ σφιχτά ανακατεμένο Για να φτυαρίσετε το χώμα πριν το πότισμα.

Χρησιμοποιήστε το σωστό μείγμα εδάφους.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα φίδια δεν αγαπούν πολύ το νερό, επομένως το μείγμα γλάστρας είναι ένας βασικός παράγοντας για να διατηρηθούν στη ζωή. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο και περιέχει μεγάλα σωματίδια.

Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Αλλά μην το χρησιμοποιείτε πολύ ή πολύ συχνά.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Τοποθετήστε το φυτό φιδιού σας σε θέση που να λαμβάνει αρκετό φως. (Ο τεχνητός φωτισμός θα βοηθήσει.)

Μείνετε μακριά από περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, κρύο αέρα και χαμηλή υγρασία. Οι σκιασμένες περιοχές είναι απαραίτητες το καλοκαίρι.

φροντίστε το φυτό σας

Εάν η χαμηλή υγρασία σχετίζεται με συρρίκνωση Κρατήστε τα φυτά ψεκασμένα τακτικά.

σημαντικό σημείο

Αν το φίδι σου φύγει μαραθεί Θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί.

λόγω υπερβολικού ποτίσματος Βύθιση, επίθεση εντόμων, ανεπαρκές φως, ψυχρός άνεμος, καταπόνηση θερμοκρασίας, χαμηλή υγρασία ή σήψη ριζών.

Η ακατάλληλη λίπανση και οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν κατσαρά φύλλα.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα μαραίνονται. κιτρινίζουν ή μυρίζει Ξεκινήστε ελέγχοντας για σήψη ριζών, ασθένειες, έντομα ή υπερχείλιση.

Εάν η αιτία είναι το πολύ νερό Κρατήστε το μέχρι να στεγνώσει το φυτόχωμα. Στη συνέχεια, χαλαρώστε ξανά το νερό, ποτίζοντας κάθε 2-4 εβδομάδες.

Οι περιοχές που επηρεάζονται από σήψη των ριζών πρέπει να κοπούν αμέσως. και τυχόν παράσιτα πρέπει να αφαιρεθούν και να εξαλειφθούν Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δεν εκτίθεται σε υπερβολική ζέστη, κρύο ρεύμα ή χαμηλή υγρασία.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε