Η κομποστοποίηση γίνεται εύκολα: 6 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Η κομποστοποίηση γίνεται εύκολα: 6 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Το να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε φυσικά το χώμα σας. Είναι απλό και εύκολο, δοκιμάστε το!

Εισαγωγή

Η κομποστοποίηση δεν είναι δύσκολη και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε θρεπτικά συστατικά στα φυτά σας. Εάν είστε κηπουρός κοντέινερ Μπορείτε να ξεκινήσετε την κομποστοποίηση σε έναν μικρό κάδο κομποστοποίησης. Η καλύτερη πηγή σας για βρώσιμο οργανικό λίπασμα.

Η κομποστοποίηση στον κήπο είναι επίσης εύκολη, καθώς απαιτεί μόνο λίγα συστατικά: άζωτο, άνθρακα, αέρα και νερό. Συλλέξτε τα απόβλητα της κουζίνας και του γκαζόν σας για να πάρετε αυτά τα υλικά. Λάβετε όμως υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αποσυντεθεί πλήρως. περιττό να πω Αυτή είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων.Τελικά, το συνολικό προϊόν είναι ένα αποδεδειγμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για τη γεωργία. Ας δούμε τα βήματα!

ελέγξτε μας Ένας οδηγός 4 βημάτων για την κομποστοποίηση Εάν είστε νέοι στην κομποστοποίηση

Βήματα για τη σωστή κομποστοποίηση κήπου

  • Αγοράστε ή αποκτήστε έναν κάδο κομποστοποίησης.
  • Διαθέτει τον χαμηλότερο όροφο
  • Γεμίστε τον ζυμωτή σας
  • Ελέγχετε το σωρό κομποστοποίησης κάθε τρεις ημέρες.
  • Ανακατέψτε το περιεχόμενο του κομπόστ κήπου.
  • Ελέγξτε αν το κομπόστ είναι έτοιμο.

1. Αγοράστε ή αποκτήστε έναν κάδο κομποστοποίησης.

Μην πανικοβληθείτε αν δεν μπορείτε να βρείτε κάδο κομποστοποίησης. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Θα πρέπει να αγοράσετε έτοιμα δοχεία από ένα αγροτικό κατάστημα ή προμηθευτή. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ξύλο για να φτιάξετε το δικό σας κουτί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το κουτί σε υγρό γυμνό χώμα.

2. Τοποθετήστε τον κάτω όροφο

1 στρώση κομπόστ
Κατασκευάστε έναν κάτω όροφο για να εξασφαλίσετε καλή κυκλοφορία αέρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε κλαδιά, άχυρο ή ξυλάκια.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ροή αέρα στο υποδάπεδο Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του κάδου κομποστοποίησης χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι κήπου. Βοηθά στη σωστή αποστράγγιση και αερισμό Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε αντικείμενα όπως κλαδιά, μαλακό ξύλο και άλλα άχυρα.Θα πρέπει να έχουν πλάτος 4-6 ίντσες, που μεταφράζεται σε περίπου 10 εκατοστά σε βάθος.

3. Γεμίστε τη ζυμωτή σας.

γονιμοποίηση

Προσθέστε ενώσεις αζώτου, οι οποίες είναι κυρίως πράσινες. Αυτό περιλαμβάνει φυτά όπως αποκόμματα γρασιδιού, πράσινες φλούδες από λαχανικά, κατακάθι καφέ, αραιωμένα ούρα, λίπασμα και ζιζάνια. Συνεχίστε να προσθέτετε ενώσεις άνθρακα που είναι ως επί το πλείστον «καφέ». Περιλαμβάνουν χαρτόνι. νεκρά φύλλα κουτιά δημητριακών γαρνιτούρες και καφέ κλάδεμα

Διαβάστε περισσότερα: 13 πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο σωρό κομπόστ σας

Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να αναμίξετε καφέ που αργά σαπίζει με πράσινα πράγματα που σαπίζουν γρήγορα. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα φρεσκοκομμένου χόρτου. Μπορεί να συνδεθεί σε αδύναμα ξύλινα ραβδιά ή άλλα σύνθετα ξύλινα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κύριος λόγος είναι η πρόληψη της κακοσμίας του στόματος.

Θα πρέπει να προστεθούν βακτήρια όπως το Pseudomonas για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποδόμησης. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μακρο και μικροθρεπτικά συστατικά.Επιπλέον, το κόψιμο μεγάλων αντικειμένων αυξάνει τη διαδικασία αποικοδόμησης. Για παράδειγμα, κόψτε κλαδιά σε μικρά κομμάτια, τεμαχισμό χαρτονιού και σύνθλιψη κελύφους αυγών. Συνεχίστε να προσθέτετε νερό όταν γεμίζετε το σωρό κομπόστ.

Διαβάστε περισσότερα: πώς να χρησιμοποιήσετε το worm

4. Ελέγξτε το σωρό κομπόστ μετά από τρεις ημέρες.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη θερμοκρασία του κομπόστ με ένα θερμόμετρο κομποστοποίησης.  Εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.
Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη θερμοκρασία του κομπόστ με ένα θερμόμετρο κομποστοποίησης. Εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

μετά από τρεις μέρες Τοποθετήστε το χέρι σας στο σωρό για να νιώσετε τη ζεστασιά.Αν ναι, τότε η διαδικασία αποσύνθεσης έχει ξεκινήσει. Μετά από μια εβδομάδα, πηγαίνετε στο σωρό κομποστοποίησης και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Μόλις κρυώσει αρχίζουμε να ανακατεύουμε.Όμως αν είναι ακόμα ζεστό ανακατεύουμε. Περιμένετε μια επιπλέον εβδομάδα.

5. Ανακατέψτε το περιεχόμενο του κομπόστ κήπου.

μικτό κομπόστ

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι κήπου ή ένα φτυάρι για να αναμίξετε το υλικό στο δοχείο ομοιόμορφα και αποτελεσματικά. Άνθρωποι συνεχώς και μετακινούν περιεχόμενο από πάνω προς τα κάτω. Ίσως αναρωτιέστε γιατί αυτό το κίνημα ανακατεύει τα πράγματα. Βοηθά στον ρυθμό αποσύνθεσης προσθέτοντας οξυγόνο που είναι το τελικό συστατικό.Τέλος, αν το μείγμα φαίνεται στεγνό. Θα πρέπει να προστεθεί νερό πριν αρχίσει η ανάμειξη. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: 11 καλύτερες συμβουλές κομποστοποίησης που πρέπει να διαβάσετε τώρα

6. Ελέγξτε αν το κομπόστ είναι έτοιμο.

Η κομποστοποίηση είναι εύκολη.

Για να δείτε αν το σωρό σας κομποστοποίησης είναι έτοιμο Αναζητήστε σκούρα καφέ που τείνουν να έχουν γήινο άρωμα.

συμπέρασμα

Το κομπόστ κήπου είναι ένας αποτελεσματικός και φθηνός τρόπος για να λιπάνετε τα λαχανικά σας και άλλα φυτά κήπου με οργανικό λίπασμα. Για να φτιάξετε έναν απλό σωρό κομποστοποίησης Ελπίζουμε ότι θα είναι τόσο καλό όσο θέλετε. Αν ναι, μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με άλλους. Ενδιαφέρεστε και συνεχίστε τη συζήτηση!
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στην προσπάθεια κομποστοποίησης του κήπου σας; Πού θα κάνατε λάθος;

Διαβάστε περισσότερα: Κομποστοποίηση σε μπαλκόνι διαμερίσματος Attribution-NonCommercial-ShareAlike


τότε κάνε το!

Το να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε φυσικά το χώμα σας.  Είναι απλό και εύκολο, δοκιμάστε το!


Βιογραφικό συγγραφέα:

Κομποστάστε τον κήπο σας με έξι εκπληκτικά βήματα 7

Γειά σου! Είμαι η Lucy, ιδρύτρια του GardenAmbition.com. Και ομολογώ ότι τρελαίνομαι για κήπους. Η κηπουρική ήταν πάντα το πάθος μου και θα είναι για πάντα το αγαπημένο μου χόμπι. Τώρα που είμαι παντρεμένος και έχω έναν υπέροχο γιο, έχω χρόνο να γράψω και να μοιραστώ τις προσωπικές μου εμπειρίες με άλλους κηπουρούς όπως εγώ.

Σχολιάστε