Καλλιέργεια ευκαλύπτου σε εσωτερικούς χώρους | Πώς να καλλιεργήσετε φυτό ευκάλυπτου

Καλλιέργεια ευκαλύπτου σε εσωτερικούς χώρους | Πώς να καλλιεργήσετε φυτό ευκάλυπτου

Μυρωδάτα γκριζοπράσινα φύλλα και ψηλά δέντρα. φυτό εσωτερικού χώρου ευκάλυπτος Οφέλη – Υπάρχουν επίσης ιατρικά οφέλη.

Ο ευκάλυπτος είναι ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου με το άρωμα που μοιάζει με μενθόλη και το ασημί γαλαζοπράσινο φύλλωμα. Αν θέλετε να προσθέσετε στη συλλογή φυτών σε γλάστρες Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. φυτό εσωτερικού χώρου ευκάλυπτος

Δείτε το άρθρο μας για τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά εσωτερικού χώρου εδώ.


Καλύτερες ποικιλίες ευκαλύπτου για να φυτέψετε

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φυτέψετε οποιοδήποτε είδος, αλλά τα δέντρα είναι πολύ μεγάλα, πρέπει να επιλέξετε. Εσωτερικές ποικιλίες ευκαλύπτου προσεκτικά. ευκάλυπτος Λόγω της συνήθειας αργής ανάπτυξης και του μικρού μεγέθους του, είναι το καλύτερο για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Μπορείτε να φυτέψετε γαλαζοπράσινο της Τασμανίας (κόμμι ευκαλύπτου) μέχρι να αρχίσει να μεγαλώνει γρήγορα στο σπίτι σας για 2-3 χρόνια.Ένας άλλος δημοφιλής τύπος. eucalyptus cinereaΕκτός από αυτά τα 3 αντικείμενα, υπάρχουν και άλλα αντικείμενα. το ακόλουθο:

 • Ευκάλυπτος Σοσιαλιστής
 • eucalyptus cinerea
 • ευκάλυπτος βερνίκος
 • ερυθρόνιμα ευκάλυπτου
 • Eucalyptus Gregsoniana
 • κόκκοι ευκάλυπτος
 • τοξοβολία με ευκάλυπτο

πολλαπλασιασμός ευκαλύπτου

Οι σπόροι είναι ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών. Αγοράστε τα από το τοπικό σας κατάστημα κήπου ή αγοράστε τα online και σπείρετε τους σπόρους σε πολλαπλάσια. Σπόροι σε γλάστρες με ανάμεικτους σπόρους Με νερό, καλύψτε τη γλάστρα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη σε έντονο φως.Οι σπόροι βλασταίνουν σε 2-4 εβδομάδες και τα φυτά μεγαλώνουν 1-2 πόδια σε 5-6 μήνες.

Σημείωση: αντί να πολλαπλασιάζονται από σπόρους Είναι καλύτερα να αγοράζετε υγιή φυτά από ένα κέντρο κήπου.


επιλέξτε μια κατσαρόλα

Οι νεαροί ευκάλυπτοι θα αναπτυχθούν σε γλάστρες 6 έως 8 ιντσών για ένα ή δύο χρόνια. Στη συνέχεια, καθώς το φυτό μεγαλώνει, μπορεί να μεταφυτευτεί σε μεγαλύτερη γλάστρα.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια ευκαλύπτου σε εσωτερικούς χώρους

τοποθεσία

Δυστυχώς, σε αυτό το φυτό δεν αρέσουν οι τοποθεσίες με χαμηλό φωτισμό. γι’ αυτό δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Μια τοποθεσία κοντά σε ένα νότιο ή δυτικό παράθυρο ή πόρτα είναι ιδανική για αυτό το φυτό. που μπορεί να δεχτεί τόσο το άμεσο όσο και το έμμεσο ηλιακό φως

Ακόμα κι αν του δοθεί πρωινός ήλιος και έμμεσο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μεγαλώσει ευχάριστα.

Επιπλέον, κρατήστε τα φυτά μακριά από αεραγωγούς και αποτρέψτε τα ρεύματα από κρύο ή ζεστό αέρα.

γη

Το φυτό δεν είναι φασαριόζικο καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε είδους εδάφους και εδάφους.Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό γλάστρας που να στραγγίζει καλά και να έχει λίγο χώμα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τον δικό σας πηλό με τη βοήθεια των συνταγών εδώ.

άρδευση

Ποτίστε το φυτό μέτρια για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη υγρασία. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. το περισσότερο Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή.


Πώς να φροντίσετε τον ευκάλυπτο εσωτερικού χώρου

ευκάλυπτος εσωτερικού χώρου 2

λίπασμα

Ο ευκάλυπτος έχει χαμηλές απαιτήσεις σε λίπασμα. Αλλά για να διατηρούνται τα φυτά υγιή και να αναπτύσσονται σε γλάστρες. Συνιστάται ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα, όπως το 20-20-20, κάθε 7-8 εβδομάδες και μην ταΐζετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή όταν το φυτό δεν αναπτύσσεται.

κλάδεμα

Τα φυτά ευκαλύπτου εσωτερικού χώρου πρέπει να κλαδεύονται για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να δείχνουν πιο συμμετρικά και ελκυστικά. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα συμπαγές σχήμα Θα χρειαστεί να κλαδεύετε πιο συχνά.

επανεκκίνηση

Η φύτευση ευκαλύπτου σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο. Ανάλογα με τον τύπο του ευκαλύπτου εσωτερικού χώρου Μπορείτε να το μεταφέρετε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα!

παράσιτα και ασθένειες

Αυτό το φυτό είναι σχετικά ασφαλές από παράσιτα και ασθένειες. ειδικά όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για αυτό όταν το μεγαλώνετε ως φυτό σε γλάστρα.


Ξήρανση και αποθήκευση φύλλων ευκαλύπτου

Τα φύλλα μπορούν να μαζευτούν και να κρεμαστούν ανάποδα για να στεγνώσουν στη σκιά. Τα φύλλα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε χαρτοπετσέτες. Περιμένετε μέχρι τα φύλλα να είναι μαλακά στην αφή. Μόλις στεγνώσει, αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.


Οφέλη και χρήσεις των δέντρων ευκαλύπτου εσωτερικού χώρου

Τα φύλλα, ο φλοιός και οι ρίζες περιέχουν λάδι που έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως στυπτικό. Το έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων και αναμιγνύεται σε θεραπείες για τον βήχα και το στήθος:

 • Ο ευκάλυπτος έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που μοιάζει με μενθόλη και είναι ένα δημοφιλές βότανο για οικιακές θεραπείες και αποσμητικά χώρου. Τα αποξηραμένα φύλλα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.
 • Τα ξερά φύλλα κάνουν μια όμορφη διακόσμηση βεράντας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε σφάλματα unrun.
 • Τα θρυμματισμένα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρίψιμο.
 • Τα φύλλα ταιριάζουν πολύ με το λεμόνι, τη μέντα και το μέλι στο φλιτζάνι τσαγιού.

Σχολιάστε