Καλλιέργεια ραβέντι σε γλάστρες | Πώς να καλλιεργήσετε το ραβέντι σε ένα δοχείο

Καλλιέργεια ραβέντι σε γλάστρες |  Πώς να καλλιεργήσετε το ραβέντι σε ένα δοχείο

φυτέψτε ραβέντι σε γλάστρες Ακόμα κι αν δεν έχετε έναν ευρύχωρο κήπο. Αλλά μπορείτε να μαζέψετε φρέσκα φρούτα από τους ανοιχτό πράσινους μίσχους τους!

Οι βρώσιμοι μίσχοι ραβέντι συλλέγονται για μια δυνατή, στυφή γεύση. Μπορείτε να ετοιμάσετε φέτες ραβέντι, σπιτική μαρμελάδα ή μπαστούνια βουτηγμένα σε ζάχαρη! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα φρέσκα υλικά από το να τα καλλιεργήσετε μόνοι σας! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Ραβέντι που καλλιεργείται σε γλάστρες!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια αγκινάρας σε γλάστρες. εδώ!


επιλογή κοντέινερ

Ένα δοχείο που έχει βάθος και πλάτος 18-22 ίντσες είναι μια καλή επιλογή για το ραβέντι επειδή έχει μεγάλο ριζικό σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετές οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος.


χρόνος φύτευσης

Στο ραβέντι αρέσει ο δροσερός καιρός και αναπτύσσεται καλά στην ίδια τοποθεσία. Φυτέψτε 4-6 εβδομάδες πριν από την τελευταία μέση ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Μπορείτε να φυτέψετε το στέμμα το φθινόπωρο.Το φυτό χρειάζεται 2-4 χρόνια για να συγκομιστεί πλήρως. Το ραβέντι καλλιεργείται εύκολα όλο το χρόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ριζώματα και οι βλαστοί θα επιβιώσουν από τη ζημιά από τον παγετό χωρίς καμία ζημιά.

για πολύ ζεστό καιρό Προστατέψτε τα φυτά από την υπερβολική ζέστη. Δεδομένου ότι οι κοκκινοπράσινοι μίσχοι είναι ανεπιθύμητοι. σε μια ζεστή περιοχή όπως το Όρεγκον να φυτευτεί στη σκιά Έχει μέσες θερμοκρασίες 40 F (5 C) το χειμώνα και λιγότερο από 75 F (22 C) το καλοκαίρι.

Θέλετε να καλλιεργήσετε φράουλες σε μικρό χώρο; κάντε κλικ στο εδώ!


Πώς να καλλιεργήσετε ραβέντι σε γλάστρες;

διάδοση

Μπορείτε να φυτέψετε μπρόκολο. σπόρος, κορώνες, και πρακτορείο

από σπόρο

πριν την ημέρα της σποράς Μουλιάστε τους σπόρους σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα. Φυτέψτε τα σε μείγματα γλάστρες και ποτίστε τα τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι ομοιόμορφα υγρό. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα Οι σπόροι βλασταίνουν σε 2-3 εβδομάδες.

από το στέμμα

Για μια επιτυχημένη και βραχυπρόθεσμη καλλιέργεια, συνιστάται η φύτευση ραβέντι από τις κορώνες. Σκάψτε μια τρύπα διπλάσια από το μέγεθος της κορώνας. Φυτέψτε και σκεπάστε με χώμα ώστε να φαίνεται μόνο η άκρη. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε έντονο φως μέχρι να τρέξει το νερό από την τρύπα.

από διαφορετικά μέρη

Είναι καλύτερο να χωρίσετε το φυτό την άνοιξη. Ξεριζώστε ολόκληρο το φυτό και κόψτε την κορυφαία ανάπτυξη. Αυτό θα αποκαλύψει το στέμμα. Τώρα κόψτε όλα τα μέρη της ρίζας που φαίνονται σάπια. Κόψτε το στέμμα σε κομμάτια έτσι ώστε κάθε κομμάτι να έχει τουλάχιστον 2-3 μίσχους και ρίζες Φυτέψτε αυτά τα κομμάτια σε ξεχωριστές γλάστρες για νέα φυτά.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια βατόμουρων σε γλάστρες!


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια ραβέντι σε γλάστρες

τοποθεσία

Τα καταφέρνει καλύτερα σε μια τοποθεσία που δέχεται το μέγιστο ηλιακό φως. Μην ανησυχείτε αν η τοποθέτησή του στο άμεσο ηλιακό φως αποτελεί πρόκληση για εσάς. Κάποιες αποχρώσεις θα κάνουν επίσης. μέσα στην καύσωνα Μετακινήστε την κατσαρόλα σε μια σκιασμένη περιοχή.

γη

Το καλά στραγγισμένο έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία είναι το καλύτερο για την καλλιέργεια ραβέντι. τη στιγμή της επιμετάλλωσης Η προσθήκη μιας γενναιόδωρης ποσότητας κομπόστ οστών ή περιττωμάτων θαλάσσιων πτηνών στο έδαφος μαζί με καλά σαπισμένη κοπριά θα δώσει στο φυτό μια καλή αρχή. Η προσθήκη κομπόστ κήπου στο έδαφος θα προστατεύσει το στέμμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Χρησιμοποιείτε πάντα αμμώδες αργιλώδες έδαφος που είναι βαθύ, γόνιμο και πάντα καλά στραγγιζόμενο. Επειδή ένα τέτοιο έδαφος παρέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά στα φυτά και βοηθά στον πρώιμο σχηματισμό των φυτών. Κάντε συνήθεια να συμπληρώνετε το χώμα της γλάστρας σας με λίπασμα ετησίως.

άρδευση

Για υγιές και αναπτυσσόμενο ραβέντι Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος συνεχώς υγρό. Ποτίστε το φυτό και αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει εντελώς. Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του φυτού. για τη σωστή ισορροπία Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε τα 1-2 εκατοστά του χώματος και ποτίστε το φυτό εάν αισθάνεται ξηρό.

Πρέπει το σπανάκι Malabar να καλλιεργείται σε γλάστρες; κάντε κλικ στο εδώ!


Φροντίδα μπρόκολου σε γλάστρες

Καλλιέργεια moringa σε γλάστρες 2

γονιμοποίηση

Το ραβέντι που καλλιεργείται σε δοχεία μπορεί να τροφοδοτηθεί με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες.Μπορείτε να λιπάνετε το φυτό με μισό φλιτζάνι λίπασμα 10-10-10 νωρίς την άνοιξη και το φθινόπωρο. Φροντίστε να προσθέσετε λίπασμα γύρω από τη βάση του φυτού, αποφεύγοντας τα φύλλα. Μην γονιμοποιήσετε νέα φυτά μέχρι το δεύτερο έτος.

Επαγγελματική συμβουλή: Μια ίντσα περίπου από το φυτό μπορεί να ντυθεί χρησιμοποιώντας περιττώματα κοτόπουλου το φθινόπωρο.

σάπια φύλλα

Η προσθήκη σάπιας επιφάνειας στο ανώτερο στρώμα θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το πάχος μπορεί να είναι οπουδήποτε από 1 έως 2 ίντσες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκόμματα γρασιδιού ή υπολείμματα φλοιού για σάπια φύλλα.

Κλάδεμα και βοτάνισμα

Αφαιρέστε τα πολυετή ζιζάνια αν τα παρατηρήσετε. Κόψτε τους σπόρους και τους μίσχους λουλουδιών μόλις εμφανιστούν στο φυτό.

περίοδος

Εάν φυτεύετε πολλά φυτά ταυτόχρονα, αφήστε τουλάχιστον 3-4 πόδια κενό μεταξύ των γλαστρών.Αυτό θα δώσει στα φυτά αρκετό χώρο και σωστή ροή αέρα για να ανθίσει το φύλλωμα.

παράσιτα και ασθένειες

Το ραβέντι είναι ανθεκτικό σε παράσιτα και ασθένειες! Μπορεί να υποφέρει από μύκητα σήψης των φύλλων. και για να το αποφύγουμε Ποτίστε στη βάση του φυτού και αποφύγετε τα φύλλα.

Μεταξύ των εντόμων, προσέξτε τον θρυμματιστή του μπρόκολου, αν και είναι λιγότερο κοινός.

εδώ Τα καλύτερα καλοκαιρινά λαχανικά για καλλιέργεια σε γλάστρες!


συγκομιδή και αποθήκευση

  • Μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή το δεύτερο έτος μετά τη φύτευση, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τρίτο έτος για να πάρετε την πλήρη συγκομιδή. Αυτή τη στιγμή, το φυτό έχει μακρύ κόκκινο και παχύ μίσχο.
  • Τραβήξτε το στέλεχος από την κορώνα και κόψτε το με κοφτερό ψαλίδι. Βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέψετε την κορώνα σε αυτό το σημείο.
  • Το μπρόκολο είναι στα καλύτερά του την άνοιξη. Επομένως, η συγκομιδή είναι στα καλύτερά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
  • Μην κόβετε περισσότερο από το 1/3 του φυτού σε μία μόνο συγκομιδή.
  • Αποφύγετε να τρώτε φύλλα μπρόκολου γιατί περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο είναι τοξικό.

Οι μίσχοι που συγκομίζονται μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για μια εβδομάδα, ωστόσο, είναι στα καλύτερά τους όταν είναι φρέσκοι. Ειδικά όταν είναι τραγανό!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια αγκινάρας σε γλάστρες. εδώ!

Σχολιάστε