Καλλιεργώντας Γαρδένιες σε Γλάστρες | Gardenia Tree Care και πώς να το μεγαλώσετε

Καλλιεργώντας Γαρδένιες σε Γλάστρες |  Gardenia Tree Care και πώς να το μεγαλώσετε

φυτέψτε φυτά κήπου σε γλάστρες Απαιτείται προσοχή και προσοχή. Η γαρδένια όμως φημίζεται για το άρωμα και την όμορφη εμφάνισή της.

Η γαρδένια είναι ένας υποτροπικός θάμνος που προέρχεται από την Ασία. Τα μεγάλα λευκά άνθη γαρδένιας είναι τα πιο αρωματικά. και έχει πράσινα φύλλα που μοιάζουν με πούπουλα Τα λουλούδια της γαρδένιας είναι πολύ όμορφα. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε Ένας κήπος φυτεμένος σε γλάστρα!

Ζώνη USDA– 8 – 11

άλλο όνομα– Gardenia jasminoides, cape jasmine, tan-tan, Kandaraj, jasmine rose, jasmine rose


Τι είναι η γαρδένια;

Είναι δυνατή η καλλιέργεια φυτών κήπου σε δοχεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε περιορισμένο χώρο ή ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Το Gardenia αναπτύσσεται πιο εύκολα στις ζώνες USDA 8 έως 11 και κάτω από αυτές τις ζώνες. Θα πρέπει να το καλλιεργήσετε ως φυτό σε γλάστρα ή να το διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια φυτών κήπου σε γλάστρες

τοποθεσία

Επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι ζεστή, φωτεινή και έχει άφθονο ηλιακό φως. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια θέση για τον θάμνο σας είναι να έχετε καλή κυκλοφορία αέρα γύρω του.

Διατηρήστε τον αερισμό γύρω από το φυτό και προσέξτε να μην το τοποθετήσετε σε μέρος όπου μερικές φορές τα φύλλα βουλιάζουν. Σταγονίδια νερού μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας στα φύλλα.

γη

Για την καλλιέργεια φυτών κήπου σε δοχεία Επιλέξτε ένα ποιοτικό χώμα για γλάστρες που είναι ελαφρύ και στραγγίζει καλά. και πλούσιο σε οργανική ουσία Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν χοντρά μείγματα εδάφους. αποφύγετε τον πηλό βρεγμένο χώμα Το έδαφος πρέπει να είναι όξινο και να έχει pH 4,8 – 6.

νερό

ποτίστε το φυτό βαθιά Αλλά μόνο όταν το πάνω χώμα είναι στεγνό. Για να το επαληθεύσετε αυτό Για να βάλετε τον δείκτη σας στο χώμα. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

υγρασία

Η βέλτιστη υγρασία είναι 70% κατά το πότισμα.Προσπαθήστε να αυξήσετε την υγρασία και να αποφύγετε να παγώσουν ή να βρέξουν τα φύλλα. γιατί μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ζύμης Αντίθετα, τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε ένα δίσκο γεμάτο με χαλίκι γεμάτο νερό για να αυξήσετε την υγρασία και την υγρασία.

θερμοκρασία

Οι θερμοκρασίες γύρω στους 70 F (20 C) είναι ιδανικές για τη γαρδένια, που σχηματίζουν μπουμπούκια ανθέων. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να βλάψουν τους οφθαλμούς ή να αργήσουν να ανθίσουν.

Θερμοκρασίες 60 F – 85 F (15 C – 30 C) είναι ιδανικές για ανάπτυξη. Κάτω από 20 F (-7 C), το φυτό είναι πολύ κατεστραμμένο. ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να κάψει φύλλα

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να φτιάξετε έναν μικρό αρωματικό κήπο


Φροντίδα φυτών Gardenia

Gardenia jasminoides

επανεκκίνηση

Μεταφυτεύετε τη γαρδένιά σας κάθε λίγα χρόνια στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. όταν ξαναφύτευση Δεν χρειάζεται να κλαδέψουμε τις ρίζες γιατί οι ρίζες είναι λεπτές και βαθιές. Το κλάδεμα μπορεί να βλάψει τις ρίζες.

λίπασμα

Γενικά για τη γαρδένια χρησιμοποιούνται όξινα λιπάσματα. Τα εξειδικευμένα λιπάσματα γαρδένιας είναι διαθέσιμα σε καταστήματα κήπου ή στο διαδίκτυο. Μπορείτε να λιπάνετε με κομπόστ αζαλέας.

Η εφαρμογή αλάτων Epsom μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη των φυτών κήπου. Το όξινο χώμα είναι το κλειδί για την επιτυχημένη καλλιέργεια της γαρδένιας. εάν το χώμα σας δεν είναι όξινο Προσθέστε θείο για να ρυθμίσετε το επίπεδο pH.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς αλλάζετε το pH του εδάφους σας;

κλαδέματος κήπου

μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας Κάνε του λίγο κλάδεμα για να διατηρήσει το μικρό του σχήμα. είναι υπέροχο Αφαιρέστε τυχόν νεκρά, κατεστραμμένα ή μπερδεμένα κλαδιά που παρεμβαίνουν μεταξύ τους. και εμποδίζοντας τη διείσδυση του ηλιακού φωτός και του αερισμού.

κρύβω

Αφαιρέστε τα ξηλωμένα λουλούδια καθώς μαραίνονται και μαραίνονται. Αυτό θα ενθαρρύνει νέες ανθοφορίες.

περισσότερο χειμώνα

Ορισμένες ποικιλίες γαρδένιας μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο 20 έως 15 F (-6 έως -10 C), αλλά κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες Αυτός ο όμορφος ανθοφόρος θάμνος είναι δύσκολο να διατηρηθεί, οπότε αν φυτέψετε τη Gardenia σας σε ένα δοχείο σε ψυχρά κλίματα Θα πρέπει να φυτευτεί στη σκιά κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό το χειμώνα. και σε θέρμανση και θερμοκρασίες πάνω από 50 F (10 C).

παράσιτα και ασθένειες

Αποφύγετε το πότισμα από πάνω και το υπερβολικό πότισμα για την πρόληψη ασθενειών. Τα κύρια παράσιτα που προσβάλλει είναι οι αφίδες, οι αλευρώδεις και τα ακάρεα της αράχνης.


Μερικές επιπλέον σημειώσεις

Γαρδένια σε γλάστρα

  • Μην αλλάζετε τη θέση της γαρδένιας πολύ συχνά.
  • Η ελαφρώς ριζωμένη γαρδένια θα ανθίσει άφθονα.
  • Ο χρησιμοποιημένος καφές ή τσάι είναι μια καλή τροφή για τη γαρδένια σας.
  • Ο σωστός αερισμός είναι σημαντικός.

τότε κάνε το!

Η καλλιέργεια της γαρδένιας σε γλάστρες απαιτεί πολλή φροντίδα και προσοχή.  Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί η γαρδένια φημίζεται για το ευχάριστο άρωμα και την όμορφη εμφάνισή της.

Σχολιάστε