Κρεμαστά παχύφυτα: Εμφάνιση της πράσινης ομορφιάς του κήπου σας

MicroVeggy

Δεν είναι περίεργο ότι τα χορτοφαγικά τρόφιμα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. εύκολο στη συντήρηση Είναι χαμηλής συντήρησης και πολύ όμορφα.Ο πιο δημοφιλής τρόπος εμφάνισης αυτών των φυτών είναι στον τοίχο ή σε κρεμαστά καλάθια. Τα κρεμαστά παχύφυτα χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά εδώ και αιώνες. Αλλά πρόσφατα αναβίωσε από τους millennials που θέλουν να φέρουν πράσινο στα σπίτια τους. Σήμερα θα σας μάθουμε πώς να κρεμάτε τα δικά σας παχύφυτα για να μπορείτε να τα απολαύσετε όλο το χρόνο.

Είναι τα παχύφυτα καλή κρεμάστρα;

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, απολαμβάνουν να κοιτάζουν τα παχύφυτα που κρέμονται ή συρρέουν. Ναι, τα παχύφυτα κάνουν υπέροχες κρεμάστρες. Γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση. Αυτά τα φυτά είναι τέλεια για όσους αγαπούν τα φυτά αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο να καταβάλουν προσπάθεια.

Πολλά παχύφυτα κάνουν καλές κρεμάστρες. Αλλά πολλοί είναι λιγοστοί ή δεν κρέμονται καθόλου. Μερικά κατάλληλα κρεμαστά παχύφυτα περιλαμβάνουν Portlagaria afra, Dolphin, Banana, Pearl και μερικά sedums.

Ποια παχύφυτα είναι καλύτερα για κρεμαστά καλάθια;

Υπάρχουν πολλά είδη παχύφυτων που είναι κατάλληλα για κρεμαστά καλάθια.Ωστόσο, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι δεν είναι όλα τα παχύφυτα κατάλληλα για κρεμαστά καλάθια.

Βασικα Τα παχύφυτα με λεπτά, μη όρθια στελέχη είναι ιδανικά για κρεμαστά καλάθια.

Τα καλύτερα παχύφυτα για κρεμαστά καλάθια είναι κουμπιά, ποτλαγάρια αφρα, κορδόνι μπανάνας, κορδόνι δελφινιού και κορδόνι μαργαριτάρι.

Τύποι κρεμαστών παχύφυτων

Παρακάτω, παρέχουμε μια σε βάθος ματιά στα καλύτερα κρεμαστά παχύφυτα για τον κήπο σας.

η ουρά του λαγούμι

Το Burrowstail, ή Sedum morganium, είναι ένα αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου όλων των εποχών που λατρεύουν πολλοί κηπουροί. Αυτό το κρεμαστό χυμώδες φυτό είναι ένα πώμα εμφάνισης καθώς τα μακριά, χαριτωμένα στελέχη του κρέμονται πάνω από το κρεμαστό δοχείο.

Φωτογραφία από τον David J. Stan, CC BY-SA 4.0, μέσω Wikimedia Commons.

Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σαρκώδη και κρέμονται από το στέλεχος, επικαλύπτονται, σχηματίζοντας μια κοιλότητα που μοιάζει με ουρά.

Τα φύλλα του είναι πράσινα και πασπαλισμένα με γαλάζια κηρώδη σκόνη.

Επειδή αυτή η σκόνη Έτσι δεν θέλετε να αγγίξετε τη σάρκα με τα δάχτυλά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας μπορεί να αφαιρέσει το λίπος. Αν όμως δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου και να το νιώσεις. μην ανησυχείς γιατί μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω

Οι ουρές λαγούμι σπάνια παράγουν λουλούδια. Αλλά όταν το κάνουν, τα λουλούδια είναι μικρά, σε σχήμα αστεριού και άοσμα.

η ουρά του λαγούμι

Συνολικά, αυτό το κρεμαστό παχύφυτο είναι ένα κομψό φυτό σε γλάστρα και φυτό εσωτερικού χώρου. Σημειώστε ότι όταν ωριμάσει θα είναι αρκετά βαρύ Ως εκ τούτου, είναι ιδανικά για φύτευση σε γερά κρεμαστά καλάθια.

αναρρίχηση κάκτου

Η αναρριχητική αλόη βέρα ονομαζόταν αρχικά αλόη βέρα. Είναι ένα από τα επτά είδη κάκτων ιθαγενή στη νότια Αφρική.

Αυτό το κρεμαστό παχύφυτο συνοδεύεται από πολλούς θάμνους που μπορούν να φτάσουν τα 12 πόδια ψηλά, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα κρεμαστά καλάθια είναι ιδανικά για παλάτια.

αναρρίχηση κάκτου

Έχει σκούρα πράσινα φύλλα με μυτερές άκρες που μοιάζουν με μικροσκοπικά λευκά δόντια. Αυτές οι αιχμηρές άκρες φαίνονται σαν σπείρες στον κορμό. Τα άνθη του κάκτου είναι μαρασμένα και σωληνοειδή. Το χρώμα του είναι ελαφρώς ροζ μωβ ή πορτοκαλοκόκκινο.

Του αρέσει να φυτεύεται σε ζεστά μέρη και κάτω από τον ήλιο. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Το μάζεμα των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να είναι τοξικό για τα ζώα και τον άνθρωπο. Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από κατοικίδια και παιδιά. Κρεμάστε το μακριά.

νεφρίτης κρέμεται ζουμερό

Το Senecio jacobseni, γνωστό και ως φυτό νεφρίτη ή νεφρίτης που κλαίει, είναι ένα χυμώδες φυτό που μπορεί να φτάσει τα τέσσερα πόδια σε ύψος.

Αυτό το παχύφυτο είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Έρχεται με πράσινα και σαρκώδη φύλλα που μπορούν να φτάσουν τα τρία πόδια ψηλά. Τα φύλλα στοιβάζονται σε οβάλ σχήμα.

Τα πίσω πόδια του είχαν κρέμεται σάρκα νεφρίτη.
Από τον James Steakley, CC BY-SA 3.0, μέσω Wikimedia Commons

Το χειμώνα, ο υστερός νεφρίτης φαίνεται μωβ. Τα φωτεινά πορτοκαλί άνθη ανθίζουν μόνο το χειμώνα και το φθινόπωρο. Αναπτύσσεται στη σκιά όπου υπάρχει ηλιακό φως και υγρασία. γι’ αυτό και θεωρείται εξαιρετικό παχύφυτο χαμηλού φωτισμού.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να αναπτυχθεί καλά ακόμα και σε θερμοκήπιο. Τοποθετήστε το κοντά στο περβάζι του παραθύρου σας.

φυτό κεριού (Hoya cornosa)

Hoya cornosa compacta, κοινώς γνωστό ως Hindu boxwood ή απλά ότι το κερί μέλισσας Είναι φυτό κεριού. Έχει μοναδική υφή με συνδυασμό λυγισμένων φύλλων. Αυτό έκανε το αμπέλου του να μοιάζει με χοντρό σχοινί.

Χυμώδες Hoya cornosa
Πίστωση εικόνας: epiforums

Τα φύλλα είναι πράσινα και λευκά ή σκληρά, σκούρα πράσινα και γυαλιστερά ή κηρώδη. εάν ληφθεί η κατάλληλη φροντίδα Το φυτό κεριού παράγει συστάδες λουλουδιών σε σχήμα αστεριού.

Το πιο όμορφο με τα άνθη του είναι η υαλώδης όψη τους. Σαν να ήταν από πορσελάνη.

λουλούδι κορνά hoya
Πίστωση εικόνας: epiforums

Επιπλέον, το εξαιρετικό σφρίγος του Hoya carnosa το καθιστά ιδανικό ως φυτό εσωτερικού χώρου. Τα κεριά δέντρα δεν σκαρφαλώνουν. Όταν όμως ο κορμός είναι βαρύς Θα ακουμπάει στην άκρη του καλαθιού. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να τα έχετε ως μέρος ενός κρεμαστού χυμώδους κήπου.

Κάκτος φυστικιού (Echinopsis Chamaecereus)

Echinopsis Chamaecereus ή απλά ονομάζεται εκείνος ο κάκτος με φιστίκια Είναι ένα άλλο υπέροχο παχύφυτο σε αυτή τη λίστα. Κυρίως επειδή οι αρθρώσεις του στελέχους έχουν πλάτος ½ ίντσας, περίπου όσο ένα φιστίκι.

Κάκτος φυστικιών

Ο κάκτος φυστικιών φυτεύεται καλύτερα σε καλάθια καθώς είναι μικροί και χαμηλής ανάπτυξης. Συνοδεύεται από πολυάριθμους μίσχους που μοιάζουν με δάχτυλα με κοντές λευκές ράχες που περιβάλλουν έξι έως εννέα ραβδώσεις στον κορμό.

Ένας άλλος λόγος που ονομάζονται κάκτος φυστικιού είναι ότι εντοπίζουν το εξωτερικό κέλυφος του φυστικιού. Αυτές οι ράχες είναι πολύ μαλακές. να το κάνει ασφαλές για το μωρό

Ο ώριμος κάκτος μπορεί να φτάσει έως και έξι ίντσες. που δεν είναι αρκετό για να κρεμαστεί πάνω από το κρεμαστό καλάθι σας. Αλλά το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του παχύφυτου είναι τα πορτοκαλοκόκκινα άνθη του με διάμετρο πέντε εκατοστών.

Τα άνθη αυτά είναι πολυάριθμα σε νεαρή ηλικία και είναι αρκετά μεγάλα σε σχέση με το στέλεχος.

κάκτος
Φωτογραφία: Bill Gracie

Συνολικά, η διατήρηση του κάκτου με φιστίκια σε εσωτερικούς χώρους θα προσθέσει κομψότητα στον κήπο σας. Ειδικά όταν τα άνθη του ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.

String of Hearts (Ξύλο Ξεροφυγίας)

Το String of Hearts, ή αλλιώς Cerophygia, έχει μοναδική ομορφιά λόγω των ξυλωδών καρδιών φύλλων του. Η συνολική εμφάνιση μοιάζει με σκούρα πράσινα, ασημί και μωβ φύλλα σε σχήμα καρδιάς, αρμαρισμένα μεταξύ τους.

χορδή καρδιάς
Image Credit: Γρηγόρης Δεούδης

Αν εντοπίσετε αυτό το κρεμαστό παχύφυτο, είναι εύκολο να το εντοπίσετε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κλήμα. ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά φύλλα στον κορμό

Αντί για την έξυπνη πλευρά, το καλοκαίρι τα λουλούδια ανθίζουν σαν μικροσκοπικά μωβ φαναράκια.

Αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό σε αυτή τη χορδή καρδιάς είναι ότι μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα. Το κρεμώντας το ψηλά στη γωνία του σπιτιού θα αναδείξει αναμφίβολα αυτή τη ζουμερή ομορφιά. και προσθέστε ομορφιά στο σπίτι σας

Χορδή από νικέλια (Diskidia nambularia)

Ένα από τα πιο εξωτικά και μοναδικά παχύφυτα εσωτερικού χώρου σε αυτή τη λίστα είναι το Nickel’s string ή Dischidia nummularia. Αλλά είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

Dichidia Nambularia
Πίστωση εικόνας: epiforums

Το όνομά του προέρχεται από τα στρογγυλά, σκληρά φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Μερικοί κηπουροί λένε ότι μοιάζει με μεγεθυντικό φακό.

Το χρώμα των φύλλων κυμαίνεται από το πιο ανοιχτό πράσινο της ελιάς έως το μπρονζέ.

Αυτά τα κρεμαστά κρέατα ταξινομούνται ως επίφυτα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αναπτυχθούν σε δομές διαφορετικές από το έδαφος.

Τελικά, η αλυσίδα είχε μήκος οκτώ έως δέκα πόδια. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει το καλάθι ιδανικό για κρέμασμα. Ανθοκίτρινα ή λευκά άνθη, αν και μικρά. αλλά προσθέστε κομψότητα στα φυτά

χοντρή κρεμαστή ουρά γαϊδουριού

Η ουρά του γαϊδάρου είναι εγγενής στο νότιο Μεξικό και μοιάζει με sedum burrito. Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα των φύλλων. Η ουρά του γαϊδάρου είναι μακριά και επίπεδη με στίγματα από πράσινο ασβέστη έως γαλαζοπράσινο.

χοντρή κρεμαστή ουρά γαϊδουριού

Όπως το Sedum Burrito, αυτό το κρεμαστό παχύφυτο είναι ένα κρεμαστό φυτό καλαθιού γνωστό για την τακτοποίηση συνθέσεων.

Όταν μεγαλώσει πλήρως, η ουρά του γαϊδάρου είναι πολύ ανεκτική στην ξηρασία. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Και πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν στεγνώσει η κορυφαία ίντσα του υλικού φύτευσης.

Ποτίστε καλά και μετά περιμένετε να στεγνώσει το χώμα της γλάστρας πριν ποτίσετε ξανά.

Οι ουρές δέλεαρ λειτουργούν καλύτερα όταν τοποθετούνται κάτω από έντονο φως αλλά σε άμεσο ηλιακό φως.

μαργαριταρένιο περιδέραιο

Το κολιέ από μαργαριτάρια είναι ένα ασυνήθιστο φυτό με λεπτό στέλεχος και φύλλα σε σχήμα φασολιού. Αυτός είναι ο λόγος που ο Senecio Raulianus ονομάζεται κορδόνι με χάντρες ή κορδόνι μαργαριταριού.

σταθερά μαργαριτάρια
Φωτογραφία: Maya Dumat

Αυτά τα κρεμαστά παχύφυτα συλλέγουν νερό. Αυτό δίνει σε ολόκληρο το φυτό μια ανθεκτική στην ξηρασία και χυμώδη εμφάνιση. Τα φύλλα του είναι εξοπλισμένα με μια μικρή σχισμή στη μέση που χρησιμεύει ως παράθυρο από το οποίο περνά το φως κατά τη φωτοσύνθεση.

Οι χορδές από μαργαριτάρια προέρχονται από αδύναμες ρίζες του δέρματος και παράγουν έναν λεπτό ατμό. τρία πόδια μήκος Αυτό το δέντρο μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση ανάπτυξης. Και σίγουρα θα φαίνονται υπέροχα όπου κι αν τα τοποθετήσετε.

αν σας αρέσουν τα λουλούδια Μπορείτε να φτιάξετε μικροσκοπικά, ασαφή λευκά λουλούδια σε αυτά τα κρεμαστά παχύφυτα. Τα λουλούδια έχουν ένα πικάντικο άρωμα κανέλας-βανίλιας. που σου ανεβάζει τη διάθεση

Όταν μιλάμε για μαργαριτάρια Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ταΐσετε με ειδικά θρεπτικά συστατικά. παρέχουν αρκετό ηλιακό φως Και κρατήστε τη θερμοκρασία στην περιοχή από 50 έως 55 βαθμούς Φαρενάιτ.

Το Senecio Rowleyanus είναι επίσης ιδανικό για να κρεμάτε καλάθια. Επειδή τα πίσω φύλλα θα κρέμονται όμορφα κατά μήκος της άκρης του δοχείου. Με αυτό μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική ομορφιά αυτού του κρεμαστού παχύφυτου.

μπανάνα

Η χορδή της μπανάνας είναι συγγενής της χορδής δακρύων (Senecio radicans) και της χορδής μαργαριταριού, καθώς προέρχονται από την ίδια οικογένεια Senecio.

μπανάνα
Από KaitM42, CC BY-SA 3.0, μέσω Wikimedia Commons

Αυτά τα κρεμαστά παχύφυτα αναπτύσσονται όπως και άλλα φυτά Senecio. Η κύρια διαφορά είναι τα φύλλα που μοιάζουν με μπανάνα.

Υπάρχουν στρώματα κορμών παρόμοια με το Krua Kluai, εξ ου και η προέλευση του ονόματος. Η αλυσίδα του μπορεί να έχει μήκος έως και 5 πόδια αν δεν το κόψετε. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για καλλιέργεια σε κρεμαστά δοχεία.

Οι χαριτωμένες χορδές που πέφτουν στα πλάγια ενισχύουν την ομορφιά του σπιτιού ή του κήπου σας.

Πολλές μπανάνες με αλυσίδα είναι ακόμα πιο όμορφες το χειμώνα ή αργά την άνοιξη, όταν ανθίζουν τα μικροσκοπικά λευκά λουλούδια. αρχίζει να ανθίζει

γατάκι calico

Τα γατάκια Calico, ή Crassula pellucida variegata, είναι μια άλλη όμορφη κρεμάστρα που μπορείτε να προσθέσετε στον ανεκτικό στην ξηρασία κρεμαστό κήπο σας.

Είναι παχύφυτο με μακριά φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

παχιά γατούλα calico
Image Credit: Γρηγόρης Δεούδης

Τα φύλλα του έρχονται σε όμορφες αποχρώσεις του πράσινου, του κρεμ, του ροζ και του τριαντάφυλλου.

χαρούμενος όταν είναι αγχωμένος Τα φύλλα του catnip calico θα γίνουν πιο βαθύ ροζ. Θα παρατηρήσετε μικροσκοπικά λευκά λουλούδια. ανθίζει στα τέλη της άνοιξης

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για κρέμασμα δοχείων καθώς χύνεται πάνω σε μπολ, μπορντούρες και τοίχους.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα παχύφυτα είναι πολύ εύθραυστα και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Δεν συνιστούμε αυτό το φυτό για αρχάριους. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία σας στην κηπουρική; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φυτέψετε Κάντε την έρευνά σας πριν μεγαλώσετε.

αγαύη

Ένα από τα μοναδικά κρεμαστά φυτά σε αυτή τη λίστα είναι το Lantern Flower, ή Cerophygia highcarthy.

Τα άνθη του έχουν σχήμα φαναριού, εξ ου και το όνομά του.

Μηχανικός CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons

Τα λουλούδια μοιάζουν με κλουβιά που πιάνουν έντομα που τρέφονται με νέκταρ. Έχει μήκος τέσσερα εκατοστά, με ένα λεπτό σωληνάκι σε μπορντό και κρεμ χρώμα στη βάση.

Το εσωτερικό της αγαύης καλύπτεται με τρίχες που δείχνουν προς τα κάτω για να παγιδεύουν έντομα όπως μύγες.

Το εσωτερικό του λουλουδιού έχει αγκάθια που δείχνουν προς τα κάτω, τα οποία είναι παγίδες για μύγες.

Αυτό το φυτό είναι ένα ημιαειθαλές πολυετές. γίνετε δυνατοί χυμώδεις διπλοί μίσχοι Έχει μικρά οβάλ φύλλα και μίσχους που έχουν πάχος τρία έως έξι χιλιοστά και φτάνουν τα τρία μέτρα. Αυτό το μήκος είναι τέλειο για να κρεμάτε δοχεία ή καλάθια.

κάκτος ουράς αρουραίου

Ο κάκτος Rattail είναι εγγενής στο Μεξικό. Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έχει μακρύ μίσχο και μπορεί να φτάσει τα τρία πόδια. Οι μίσχοι έχουν λεπτές βελόνες που είναι σχεδόν δυσδιάκριτες. Τα λουλούδια είναι όμορφα έντονο κόκκινο ή ροζ.

κάκτος ουράς αρουραίου
Mokkie, CC 4.0, μέσω Wikimedia Commons

Ο κάκτος Bunnytail μεγαλώνει σε ψηλές γλάστρες ή κρεμαστά δοχεία που παρέχουν τον καλύτερο χώρο για να απλωθούν ψηλοί μίσχοι.

Αυτό το κρεμαστό χυμώδες στέλεχος είναι εύκολο να αναπτυχθεί από μοσχεύματα. Χρειάζεται έντονο φως και γρήγορα αποστραγγιζόμενο έδαφος από κάκτους. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό. Χρειάζεται όμως περισσότερο πότισμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και καλύτερα αν αφεθεί να στεγνώσει το χειμώνα.

ουρά πιθήκου

Σαν κάκτος rattail Κάκτος ουράς πιθήκου ή Hildewintera choledemononis Ανήκει στην οικογένεια των κάκτων.

Ονομάζεται ουρά πιθήκου λόγω του μακριού κοτσάνι της με λευκές βελόνες.

κάκτος ουράς μαϊμού

Οι μίσχοι έχουν πρασινωπό κίτρινο χρώμα και μπορούν να φτάσουν τα οκτώ πόδια σε μήκος με επαρκή φροντίδα. Πρέπει όμως να έχετε κατά νου ότι θα ανεβαίνει πρώτα και θα κατεβαίνει καθώς ωριμάζει.

Ο κάκτος της ουράς πιθήκου ανθίζει έντονα κόκκινο το χειμώνα, γεγονός που προσθέτει στην ομορφιά του.

Συνιστούμε αυτό το κρεμαστό παχύφυτο για αρχάριους καθώς οι απαιτήσεις φροντίδας είναι απλές. Συνδυασμός μπορντό λουλουδιών και μακριών μίσχων καλυμμένων με λευκές τρίχες. Αναμφίβολα ένα αξιοθέατο.

Οκτώβριος Δάφνη

Οκτώβριος Daphne ή Sedum Seebolti θεωρείται το πιο όμορφο φύλλωμα από όλα τα Sedum.

Είναι ένα λαμπερό sedum με ανοιχτοπράσινα φύλλα με ανοιχτό ροζ άκρες. Αυτά τα φύλλα έχουν τρεις στρογγυλούς μίσχους και είναι έντονο ροζ το καλοκαίρι.

Οκτώβριος Δάφνη
Πίστωση εικόνας: Kerry Woods

Το October Daphne είναι ένα παχύφυτο χαμηλής εξάπλωσης που σχηματίζει ένα στρογγυλό ανάχωμα με οριζόντια κλαδιά που εκτείνονται από το κέντρο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο συνιστούμε να φυτέψετε αυτό το παχύφυτο στο κέντρο ενός κρεμαστού καλαθιού.

το φθινόπωρο Τα έντονα ροζ λουλούδια σε σχήμα αστεριού ανθίζουν σε συστάδες στα περιθώρια των στελεχών.

Η απόλυτα φυσική φύση αυτού του φυτού το καθιστά ιδανικό για την καλλιέργεια κρεμαστά καλάθια. Ο κορμός του μεγαλώνει μέχρι και 12 ίντσες και διπλώνει τακτοποιημένα σε ένα δοχείο. Τα φθινοπωρινά χρώματα προσθέτουν ομορφιά καθώς τα φυτά μετατρέπονται όμορφα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κίτρινου, του κόκκινου και του ροζ.

Misu Trailing Red

Το Mezoo Trailing Red είναι εγγενές στην επαρχία Cape της Νότιας Αφρικής. Είναι ένα παχύφυτο που μπορεί να φτάσει σε οκτώ ίντσες ύψος και 20 ίντσες πλάτος.Συνήθως εμφανίζεται σε καλάθια παραθύρων και κρεμαστά δοχεία.

Το Mezoo είναι ένα κόκκινο κρεμαστό παχύφυτο.
Από Sesamehoneytart, CC 4.0, μέσω Wikimedia Commons

Αυτό το παχύφυτο έχει πράσινα φύλλα με λευκές άκρες. Τα φύλλα είναι κηρώδη και σαρκώδη. Τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς. Μερικές φορές ονομάζεται φυτό πάγου σε σχήμα καρδιάς.

Τα άνθη είναι μικρά, μωβ-κόκκινα ή ροζ. Οι ακόλουθοι συνήθως ανθίζουν την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Το Mezoo Trailing Red είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να καλλιεργηθεί στη σκιά. Αναπτύσσεται καλά σε μεικτούς κάκτους και γενικά είναι μη δηλητηριώδες.

Που κρεμάτε τα παχύφυτα;

Στα περισσότερα κρεμαστά παχύφυτα δεν αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε πού κρεμάτε τα παχύφυτά σας. Διαφορετικά μπορείτε να τους σκοτώσετε.

Ένας γενικός κανόνας είναι να κρεμάτε τα παχύφυτα σε ένα φωτεινό παράθυρο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Εάν ζείτε σε περιοχή όπου ο πρωινός ήλιος είναι ζεστός αλλά όχι καυτός. Τα παράθυρα πρέπει να βλέπουν ανατολικά.

Αλλά αν ζείτε σε μια ηλιόλουστη περιοχή Κρεμάστε το παχύφυτο κοντά σε ένα παράθυρο που δεν εκπέμπει άμεσο ηλιακό φως.

Παχύφυτα με Κρεμαστά Φύλλα

Τα τουρσιά, τα μαργαριτάρια, τα θέλγητρα, τα δελφίνια και τα λαγούμια είναι υπέροχα παχύφυτα για κρεμασμένα φυλλώματα. Πολλές σκηνές έχουν τη δική τους μοναδική ομορφιά. Το καθένα έχει μήκος τρία επιπλέον πόδια. και μερικές φορές περισσότερο Ορισμένα είδη έχουν μοναδικές ίνες υφής.

Το Blue Pickle Vine, ή Senecio radicans «Glauca», έχει funky πράσινα φύλλα που μοιάζουν με τουρσί. Εν τω μεταξύ Τα σχοινοδέλφινα Senecio Peregrinus είναι επίσης πολύ παρόμοια. Αλλά τα κυρτά φύλλα μοιάζουν με δελφίνια.

Το Burro’s Tail ή το Sedum Morganianum ‘Burrito’ έρχεται με παχιές, στρογγυλεμένες φλέβες που μοιάζουν με ουρές. Τα φύλλα της ουράς του γαϊδάρου είναι σχεδόν ίδια. Αλλά τα φύλλα έχουν αιχμηρές άκρες και μακρύτερους μίσχους.

Τα ποικίλα μαργαριτάρια, ή Senecio rovalianus «Variegatus», από την άλλη πλευρά, είναι ένα από τα πιο εύκολα και πιο όμορφα κρεμαστά φυτά τριγύρω. Αυτοί οι σαρκώδεις γκριζοπράσινοι μίσχοι είναι επενδεδυμένοι με σφαιρικά φύλλα με ροζ και ιβουάρ ρίγες. Ασυνήθιστα ροζ ή λευκά άνθη λεβάντας εμφανίζονται σπάνια σε μεμονωμένα φυτά.

για χορευτικά κόκαλα ή Hattiora salicarnioides Αυτός είναι ένας μοναδικός κάκτος χωρίς βελόνα. αν και εύθραυστο Αλλά τα κίτρινα λουλούδια συχνά κοσμούν τους μίσχους. Η κομψή σκουπόκεφαλα είναι η κύρια εμφάνιση. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ψηλό, στιβαρό δοχείο ή κρεμαστό καλάθι. Ένα καλά συντηρημένο δέντρο θα μεγαλώσει γρήγορα και θα γίνει μεγάλο. Κρεμάστε λοιπόν από ένα δυνατό γάντζο μέχρι ένα δυνατό δοκάρι.

Το σχοινί της χελώνας, ή Peperomia prostrata, έχει επίπεδα, ημιδιαφανή φύλλα που μοιάζουν με ένα μικρό κέλυφος χελώνας. Μόλις εδραιωθεί, αυτή η κρέμεται σάρκα σχηματίζει ένα πυκνό κρεμασμένο στέλεχος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βυσσινί άνθη μπορεί να εκτοξευθούν από τα φύλλα.

Τέλος, το Variegated String of Hearts ή το Cerophygia Woody ‘Variegata’ έχει λεπτό φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς σε αποχρώσεις του λευκού, του ασημί, του ροζ και του σκούρου πράσινου που κρέμονται από σκούρα στελέχη για ελκυστική εμφάνιση. Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Και δεν απογοητεύει όσον αφορά την εμφάνιση.

Πώς να φτιάξετε ένα παχύφυτο κρεμαστό;

Τα κρεμαστά παχύφυτα είναι γενικά εύκολο να διατηρηθούν και να ζήσουν. Οι αρχάριοι ενδιαφέρονται περισσότερο να φροντίζουν τα παχύφυτα παρά άλλα είδη φυτών.

Ακόμη και όσοι δεν το καλλιεργούν καλλιεργούν παχύφυτα λόγω της ομορφιάς τους.

Δεδομένου ότι όλα τα φυτά που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι παχύφυτα. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας για τη διατήρηση των φυτών ζωντανά είναι να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα.

Με την προϋπόθεση ότι τα περισσότερα παχύφυτα δεν είναι επιρρεπή σε σήψη των ριζών από υπερβολικό πότισμα Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλαστρών ή ένα μείγμα γλάστρας που επιτρέπει γρήγορη και ήπια αποστράγγιση.

Δεν υπάρχει προϊόν.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επιλέξετε ένα μείγμα από παχύφυτα ή κάκτους. Ένας γενικός κανόνας για το πότισμα των παχύφυτων είναι να περιμένετε να στεγνώσει η γλάστρα πριν τα ποτίσετε ξανά.

Να επιλέγετε πάντα ένα δοχείο με τρύπες αποστράγγισης. Εάν το χώμα σας δεν στραγγίζει καλά Προσθέστε τύρφη, περλίτη ή άμμο.

Όσον αφορά τη λίπανση, αυτή πρέπει να γίνεται κάθε τρεις εβδομάδες κατά τη φάση ανάπτυξης του κρεμασμένου παχύφυτου. ή μερικές φορές το καλοκαίρι Και πάλι, μην λιπάνετε υπερβολικά το παχύφυτό σας. γιατί μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του φυτού

Miracle-Gro χυμώδεις φυτικές τροφές 8 ουγκιές 1 φακελάκι για παχύφυτα.  συμπεριλαμβανομένης της αλόης βέρα, του νεφρίτη και της αλόης βέρα

όσον αφορά την έκθεση στο φως ή στο ηλιακό φως Βεβαιωθείτε ότι το κρεμαστό παχύφυτό σας έχει τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες φωτός κάθε μέρα. ή αν αυτό είναι μια ταλαιπωρία Δοκιμάστε να φυτέψετε παχύφυτα που ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό.

Πόσο συχνά ποτίζετε παχύφυτα;

Και πάλι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα κρεμαστά παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται μόνο όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό. Δεν υπάρχει ιδανικό πρόγραμμα ποτίσματος για κάθε παχύφυτο σε κάθε κλίμα.

Πολλοί καλλιεργητές παχύφυτων σε εσωτερικούς χώρους βρίσκουν ότι το πότισμα κάθε 14 έως 21 ημέρες είναι η καλύτερη συχνότητα για να διατηρήσουν τα παχύφυτά τους υγιή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρονοδιάγραμμα ως αναφορά και να προσαρμόσετε ανάλογα.

Η καλύτερη συχνότητα να ποτίζετε ένα κρεμαστό παχύφυτο είναι όταν τα φύλλα δείχνουν τα πρώτα σημάδια βύθισης.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα κρεμαστά παχύφυτα είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών λόγω τακτικού ποτίσματος. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε να εμφανίσει συμπτώματα το χυμώδες χώμα ή το χώμα της γλάστρας πριν το πότισμα.

Συμβουλή: Απλά για να είστε ασφαλείς. Μην ξαναποτίζετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα.

Επίσης, πρέπει να ελέγξετε το πρόγραμμα ποτίσματος σας, εμπιστευτείτε μας, θα είναι πολύ χρήσιμο.

Τα παχύφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου;

Όλα τα φυτά χρειάζονται το φως του ήλιου Ναι, τα κρεμαστά παχύφυτα χρειάζονται το φως του ήλιου.

Τα περισσότερα παχύφυτα αγαπούν το φως και χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. ανάλογα με το είδος του παχύφυτου

Τα νεοφυτεμένα παχύφυτα μπορούν να καούν στο άμεσο ηλιακό φως, γι’ αυτό τοποθετήστε τα σταδιακά στον ήλιο ή σκιάστε τα με ένα λεπτό καφασωτό.

Πώς φροντίζετε ένα καλάθι με παχύφυτα;

Η φροντίδα του καλαθιού με παχύφυτα είναι πολύ εύκολη. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μέγεθος και ότι η κρεμάστρα που θα επιλέξετε είναι χοντρή.

Είναι επίσης καλύτερο να επιλέξετε ένα ζουμερό καλάθι με τρύπες αποστράγγισης.

Mkono Ζαρντινιέρα τοίχου για φυτά εσωτερικού χώρου Κεραμική κρεμαστή θήκη φυτών Succulent Air Plant Κάκτος Γλάστρα για φυτά Εθιμοτυπία μπάνιου Σαλόνι Γραφείου Διακόσμηση Βεράντας 3 (Δεν περιλαμβάνονται τα φυτά)

Αλλά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πνιγμένο καλάθι, δεν πειράζει.Τα φυτεμένα παχύφυτα πρέπει να ποτίζονται με φειδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη βελόνα για να κατευθύνετε το νερό στις ρίζες.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε καλούς γάντζους για να κρεμάσετε το παχύφυτο που έχετε επιλέξει. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε από τι υλικό είναι φτιαγμένο το καλάθι με φρούτα. Τα πλαστικά και κεραμικά καλάθια με χυμώδη είναι λιγότερο επιρρεπή στη διάβρωση. Έτσι, αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε παχύφυτα στην ίδια γλάστρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά τα καλάθια είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 12-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Σχολιάστε