Μπορούν τα φυτά εσωτερικού χώρου να ζουν για πάντα

Ηλικιωμένος-καρέκλα-καλάμο-τραπέζι-φυτό σπιτιού-κόκκινη ζαρντινιέρα

Το Forever είναι σίγουρα πολύς χρόνος. Και μπορεί να αναρωτιέστε αν αυτή είναι μια εφικτή μακροζωία για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ίσως όχι. για πάνταΑλλά τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια. Πόσο καιρό μπορείτε να περιμένετε να αντέξει η γλάστρα σας; Νομίζω ότι θα εκπλαγείτε από την απάντηση.

Μπορούν τα φυτά εσωτερικού χώρου να ζήσουν για πάντα; Όχι, αλλά είναι σίγουρα δυνατό τα φυτά εσωτερικού χώρου να ζήσουν για αιώνες. Βρήκαμε τουλάχιστον ένα φυτό σε γλάστρα στο Ανατολικό Ακρωτήριο καταγεγραμμένο ως φυτό σε γλάστρα το 1775. Έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, για πάνω από 242 χρόνια!

Θέλετε να μάθετε αν τα φυτά στο σπίτι σας θα διαρκέσουν περισσότερο; Είστε τυχεροί Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε περισσότερο για τη μακροζωία των φυτών εσωτερικού χώρου. Θα σας δώσουμε επίσης μια λίστα με τα πιο ανθεκτικά και μακρόβια φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να καλλιεργήσετε σήμερα.

Πόσο ζουν τα φυτά εσωτερικού χώρου;

για εμάς τους ανθρώπους Ξέρουμε ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ταΐζουμε τους σκύλους μας έως και 10 ετών ή τις γάτες μας έως 20 ετών Τι γίνεται με τα φυτά εσωτερικού χώρου; Έχουν ακόμα καθορισμένη διάρκεια ζωής;

με τίποτα Αν και τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να παράγουν τη δική τους τροφή και να παρέχουν τη δική τους εσωτερική πηγή ενέργειας, δεν είναι. Χρειάζονται όμως βοήθεια από τους ανθρώπους για να παραμείνουν ζωντανοί. Πρέπει να παρέχουμε αρκετά θρεπτικά συστατικά, ηλιακό φως και νερό.

αν το κάνετε Ποιος ξέρει πόσο θα ζήσουν τα φυτά στο σπίτι σας; Θα μπορούσαν να περάσουν δεκαετίες ή και εκατοντάδες χρόνια στην περίπτωση του Eastern Cape Cycad στο Kew Gardens Conservatory στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αθάνατα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου οποιουδήποτε είδους μπορούν να πεθάνουν. Δεδομένου ότι τα φυτά είναι ζωντανά όντα, είναι εγγυημένο ότι θα πεθάνουν μια μέρα. Τίθεται το ερώτημα πότε θα έρθει εκείνη η μέρα.

Όλα στα χέρια σας Μην ασκείτε υπερβολική πίεση ή ευθύνη στον εαυτό σας. Αλλά η φροντίδα θα καθορίσει εάν ένα φυτό εσωτερικού χώρου θα διαρκέσει για εβδομάδες ή και δεκαετίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος γράφει ένα δέντρο σπιτιού στη διαθήκη του.

Στην πραγματικότητα, το άρθρο της Agweek με το οποίο σας συνδέσαμε στην εισαγωγή αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, η οποία έχει φυτά εσωτερικού χώρου για περισσότερα από 40 χρόνια. Θέλει να πάρει τη φροντίδα που χρειάζεται.

Αυτά είναι πολύ μακρόβια φυτά εσωτερικού χώρου.

Τώρα ξέρετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να διαρκέσουν για πάντα, ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό. Είστε ενθουσιασμένοι που θα καλλιεργήσετε τα δικά σας φυτά και θα δείτε αν μπορούν να σπάσουν κανένα ρεκόρ. Υπάρχουν όμως και μερικά ανθεκτικά καλλωπιστικά φυτά γνωστά για τη μακροζωία τους.

Όλα αυτά θα προσθέσουν ομορφιά στον εσωτερικό σας κήπο και πολλά από αυτά είναι γνωστά ονόματα που έχουμε ξανασυζητήσει σε αυτό το blog. Τώρα ας μιλήσουμε για μακρόβια φυτά εσωτερικού χώρου.

(Επαναλαμβάνουμε ότι η διάρκεια ζωής των καλλωπιστικών φυτών στο σπίτι δεν είναι εγγυημένη. Τα φυτά εσωτερικού χώρου σας μπορούν να ζήσουν μια μακρά, υγιή και ευτυχισμένη ζωή μόνο με την κατάλληλη φροντίδα.)

χυμώδης

Τα παχύφυτα φαίνεται να είναι παντού αυτές τις μέρες. Αυτά τα χυμώδη φυτά εσωτερικού χώρου είναι δημοφιλή στους κηπουρούς εσωτερικού και εξωτερικού χώρου επειδή είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Όπως γράψαμε σε αυτό το blog Τα παχύφυτα έχουν ένα πολύ χαλαρό πρόγραμμα ποτίσματος σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Επειδή έχουν συνηθίσει να αναπτύσσονται σε ξηρά περιβάλλοντα. Μπορούν επομένως να επιβιώσουν για αρκετές εβδομάδες χωρίς νερό.

Από τον εντυπωσιακό σπειροειδή κάκτο μέχρι την ουρά του λαγούμου και την αλόη βέρα. Τα παχύφυτα προσθέτουν αναμφισβήτητα γοητεία στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Αν και διαφέρει από είδος σε είδος. Αλλά η μικρότερη διάρκεια ζωής των σαρκοφάγων είναι έξι χρόνια. Άλλοι μπορούν να αναπτυχθούν για δεκαετίες, αν τους φροντίσετε καλά.

κυκλάδες

κυκλαδες ή Κυκτόφυτα Μοιάζει με φοίνικα, αλλά τα πράσινα φύλλα είναι κολλώδη. Επίσης, οι κορμοί των κυκλώνων είναι συχνά πολύ πιο χοντροί από τους φοίνικες. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτή τη γλάστρα σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Σε κρύο καιρό, σταματήστε το πότισμα, διαφορετικά ποτίστε δύο φορές την εβδομάδα.

Αν θυμάστε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο Ένα από τα μακροβιότερα καταγεγραμμένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το κύκαδο. ιδιαίτερα το Ανατολικό Ακρωτήριο Κυκάδι Δεν είναι περίεργο που αυτό το φυτό ζει για πάνω από 200 χρόνια, τη μέση διάρκεια ζωής ενός δέντρου που αναπτύσσεται φυσικά!

κάκτος

Μικρός κάκτος σε μίνι κεραμικό κήπο που μοιάζει με πάπια.

Το πιο γνωστό παχύφυτο είναι χωρίς αμφιβολία ο κάκτος. Αυτό το μέλος της οικογένειας των κάκτων περιλαμβάνει περίπου 1.750 διαφορετικά είδη. καθώς και πολλά παχύφυτα Τους αρέσει το νερό κάθε δύο εβδομάδες και ο πλήρης ήλιος.

Σε αντίθεση με τα άλλα φυτά αυτής της λίστας, οι κάκτοι ζουν πολύ όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους. Εκεί μπορεί να ζήσει οπουδήποτε από 10 έως 200 χρόνια υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να προτιμάτε τον κάκτο ως φυτό εσωτερικού χώρου. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε χριστουγεννιάτικους κάκτους, οι οποίοι ζουν κατά μέσο όρο 20 έως 30 χρόνια, ακόμη και αν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.

επιτραπέζια παλάμη

Αν και είναι ωραίο να έχεις ένα σπίτι γεμάτο φοίνικες, Αλλά είναι δυστυχώς ανέφικτο. Οι επιτραπέζιες παλάμες είναι ένας καλός συμβιβασμός. Τώρα μπορείτε πάντα να έχετε αυτή την τροπική αίσθηση στο σπίτι, το γραφείο ή το διαμέρισμά σας χωρίς φυτά. Αυτό το αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να επιβιώσει σε πλήρη ή μερική σκιά. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό ευπροσάρμοστο φυτό για αρχάριους κηπουρούς.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο ζει η επιτραπέζια παλάμη. Αλλά ως μέρος της οικογένειας Arecaceae, μπορεί να ζήσει για περισσότερα από 100 χρόνια.Οι φοίνικες έχουν μια ορισμένη διάρκεια ζωής. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου Μερικά δέντρα πεθαίνουν σε ηλικία περίπου 80 ετών και μερικά ζουν 20 χρόνια περισσότερο.

ZZ Factory

Το ZZ Factory είναι γνωστό ως Ζανζιβάρη Jewelers. SameocalcusΟρισμένοι κηπουροί έχουν κηρυχθεί άκτιστο. Φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια. όπως είπαμε Όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να πεθάνουν, συμπεριλαμβανομένων των φυτών ZZ. Είναι δύσκολο να φτάσετε σε αυτό το σημείο.

Για παράδειγμα, αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό για περισσότερο από τέσσερις μήνες. Σχετίζεται με την περιεκτικότητα σε νερό των μίσχων και των φύλλων. Το πρώτο είναι 95 τοις εκατό και το δεύτερο 91 τοις εκατό. Το εργοστάσιο ZZ μπορεί να χειριστεί ακόμη και συνθήκες χαμηλού φωτισμού στο σπίτι ή το γραφείο σας χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

φυτό αράχνη

Είναι το κρεμαστό καλάθι σας μολυσμένο με ακάρεα αράχνης; Chlorophytum gomosum; Αν ναι, θα πρέπει να φροντίσετε ιδιαίτερα αυτό το πολυετές. Δεν τους αρέσει το υγρό χώμα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι είστε κοντά στο να υπερποτίσετε τα φυτά σας. Το έμμεσο φως είναι καλό για τα φυτά αράχνης καθώς και για το έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.

Ένας από τους μεγαλύτερους καταστροφείς αράχνης είναι η σήψη των ριζών. Γι’ αυτό πρέπει να συνηθίσετε να αγγίζετε το χώμα με τα δάχτυλά σας για να προσδιορίσετε πότε είναι ώρα να ποτίσετε αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου. για τις προσπάθειές σας Μπορείτε να έχετε όμορφα κρεμαστά φυτά που θα επιβιώσουν για δεκαετίες και δεκαετίες.

hoya

Έχουμε ήδη αναφέρει τη Hoya σε αυτό το blog. Στην πραγματικότητα εμφανίστηκε μερικές φορές. Σε περίπτωση που το χάσατε, το Hoya ανήκει στο γένος Asclepias, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 300 είδη τροπικών φυτών. Ειδικότερα, το Hoya αναπτύσσεται στην Ινδονησία, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Ινδία και άλλα μέρη της Ασίας.

Το Hoya είναι ένα από εκείνα τα φυτά των οποίων η διάρκεια ζωής είναι άγνωστη με βεβαιότητα. αλλά μπορεί να διαρκέσει πολύ Αν θέλετε σημάδια ότι το hoya σας είναι μακροζωία Ελέγξτε για να δείτε αν ανθίζει.Τα όμορφα μωβ, ροζ ή λευκά λουλούδια που φυτρώνουν από το hoya σας δείχνουν ένα ζωηρό φυτό.

Εργοστάσιο Χυτοσιδήρου Ασπιδίστρας

Γνωρίζετε πολλά φυτά Asparagaceae, αλλά δεν σας έχουμε παρουσιάσει ακόμα το φυτό από χυτοσίδηρο Aspidistra. στην Ιαπωνία Αυτό το είδος φυτού σε γλάστρες είναι γνωστό ως baran ή haran, σε άλλα μέρη του κόσμου είναι γνωστό ως φυτό ράβδου ή φυτό από χυτοσίδηρο. Υπάρχει μια επιστημονική ονομασία που Ασπιδίστρα Ελετιέ.

Ιθαγενής στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία Αυτό το φυτό σε γλάστρα μπορεί να φτάσει τα 2 πόδια σε ύψος όταν μεγαλώσει πλήρως. Τα μακριά και ψηλά φύλλα μοιάζουν με φιλόδενδρο. Αλλά πιο εκλεπτυσμένο και καθαρό, το φυτό καστορίνης Aspidistra προσφέρει εκπληκτική μακροζωία. Αντιμετώπισε την παραμέληση χωρίς να σε σκοτώσει.

πουλί του παραδείσου

Είστε έκπληκτοι που βλέπετε ένα πουλί του παραδείσου σε αυτή τη λίστα; Είναι δίκαιο Στρελίτζια αρκετά στην οικογένεια Strelitziaceae με καταγωγή από τη Νότια Αφρική Το φυτό δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αλλά είναι τα όμορφα λουλούδια που κάνουν τα πουλιά του παραδείσου τόσο αγαπημένα. Αυτά τα λουλούδια έχουν επιμήκη μυτερά πορτοκαλί πέταλα που είναι βαθύ μπλε, ροζ νέον, λευκό ή ηλιόλουστο κίτρινο.

Μπορείτε να φυτέψετε ένα πουλί του παραδείσου, να περιμένετε τα λουλούδια και να περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε, θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Γιατί τα πουλιά του παραδείσου θα περάσουν 20 χρόνια γλυκά ανθίζοντας κάπου στο πάρκο μπάλας!

Τέρας

Πάει καιρός που μιλήσαμε για το ελβετικό τυροκομείο ή Monstera deliciosa, οπότε ας το αναθεωρήσουμε ξανά. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στο νότιο Μεξικό. και επίσης μεγάλωσε στα Society Islands Νησί Ascension, Σεϋχέλλες και μέρη της Χαβάης. με την πρώτη ματιά Μπορεί να μπερδέψετε το Monstera με φιλόδενδρο. Όμως το σφαιρικό σχήμα των φύλλων διακρίνει αυτά τα δύο φυτά εσωτερικού χώρου.

Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει το Monstera σας; Αν έχετε ακούσει ότι ο μέσος όρος είναι 5 χρόνια, μην ξεγελιέστε, αυτό είναι κάποια παραπληροφόρηση.Το Monstera μπορεί να ζήσει για 40 χρόνια ή περισσότερα, όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Πόσο καλά φροντίζετε αυτή τη γλάστρα με τροπικά φυτά, π.χ. φωτισμό κ.λπ.

Φιλόδενδρο

Σύμφωνα με στοιχεία του 2015 από τον Παγκόσμιο Κατάλογο Ελέγχου Επιλεγμένων Οικογενειών Φυτών. Τα φιλόδενδρα που ανήκουν στα Araceae είναι περίπου 490 είδη, αν και μπορεί να είναι περισσότερα ή λιγότερα. Η κύρια διαφορά μεταξύ philodendron και monstera είναι το σχήμα των φύλλων του πρώτου φυτού. Το οποίο χαρακτηρίζεται από δάκρυα ή σχήματα καρδιάς. Τα φιλόδεντρα παίζουν μουσική σε γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια. Αυτό σας δίνει πολλές επιλογές για να συμπληρώσετε τον εσωτερικό σας κήπο.

όπως αναφέραμε προηγουμένως Μια γυναίκα από την Πενσυλβάνια έχει φιλόδενδρους εδώ και τέσσερις δεκαετίες. και έγραψε στη διαθήκη της Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το φυτό σε γλάστρα θα διαρκέσει περισσότερο από αυτό. Γιατί να μην προσπαθήσετε να μεγαλώσετε το δικό σας;

αγγλικός κισσός

Ενώ τα αμπέλια Pothos μπορούν να ζήσουν μόνο έως και 10 χρόνια, ο αγγλικός κισσός δεν το κάνει. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης. Επομένως, με μια σταθερή ρουτίνα συντήρησης Έτσι μπορείτε να περιμένετε μεγάλη διάρκεια ζωής. Ivy Helix για δεκαετίες Με τον ψηλότερο αγγλικό κισσό να φτάνει τα 50 πόδια, θα έχετε άφθονο χρόνο για να απολαύσετε την απίστευτη ανάπτυξή του!

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη μακροζωία του αγγλικού κισσού σας είναι τα παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης. Τα έντομα πρέπει να εξαφανιστούν, ακόμα και το χειμώνα.Πρέπει να διατηρήσετε την υγρασία στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

ταινία με κλάματα

γνωστό για την κομψότητά του κλαίουσα συκιά ή Συκιά Benjamin Είναι ένα αειθαλές φυτό που προτιμά γόνιμο έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Μπορείτε να περιμένετε έξι πόδια ψηλά σύκα που κλαίνε. Επομένως, διαθέστε χώρο στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας για αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου.

Τα σύκα που κλαίνε διαφέρουν από τα άλλα φυτά αυτής της λίστας, καθώς δεν ευδοκιμούν σε συνθήκες φωτισμού, αλλά απαιτούν κυρίως έμμεσο φως σε συνδυασμό με κάποιο άμεσο φως. ειδικά τον πρωινό ήλιο Θα χρειαστεί να ποτίζετε συχνά αυτό το φυτό. και διατηρούν την υγρασία και όταν το κάνεις αυτό Η συκιά που κλαίει θα σας κολλάει για πολλά χρόνια ακόμα.

φυτό φιδιού

Ως μέλος της οικογένειας Asparagaceae, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε φυτά φιδιού. San Sevieria Trifasciata Σε αυτή τη λίστα. (Ο έμμεσος φωτισμός είναι καλύτερος. (Αλλά ο χαμηλός φωτισμός δεν θα βλάψει ή το φως του ήλιου.) Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει πρόωρο θάνατο του φυτού φιδιού σας, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί.

Έχει διαπιστωθεί ότι η μέση διάρκεια ζωής των φυτών φιδιού είναι 5-10 χρόνια.Πολλοί κηπουροί εσωτερικού χώρου διατηρούν φυτά φιδιού για μεγάλα χρονικά διαστήματα. μερικές φορές έως και 25 χρόνια ή περισσότερο. Γι’ αυτό η καλή φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου είναι τόσο σημαντική.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη ζωή των φυτών σε γλάστρες?

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο παραδείγματα φυτών εσωτερικού χώρου με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Όπως έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο. Όλα τα φυτά μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες. και περισσότερο αν το προσέχετε καλά

Αυτές είναι οι αρχές φροντίδας που πρέπει να συμπεριλάβετε στη φυτική ζωή σας.

νερό στο τραπέζι

Το πρόγραμμα θα διαφέρει ανάλογα με το εν λόγω pot. Αν μιλάμε για κάκτους ή παχύφυτα. Θα χρειαστεί να τα ποτίζετε κάθε λίγες εβδομάδες Για τα περισσότερα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, όχι περισσότερο από δύο ημέρες χωρίς νερό.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα τεστ στα δάχτυλά σας για να δείτε εάν τα φυτά εσωτερικού χώρου σας χρειάζονται νερό. Εάν η επιφάνεια του εδάφους είναι υγρή Μπορείτε να το αποφύγετε για μια ή δύο μέρες. Όταν το χώμα στεγνώσει, είναι ώρα να ποτίζετε πιο συχνά. Μην αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει πολύ ή να πνιγεί. Επειδή δεν είναι καλό για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Λιπάνετε μερικές φορές το χρόνο.

Με το κομπόστ, μπορείτε να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Είτε προτιμάτε ένα λίπασμα που αγοράζεται από το κατάστημα είτε το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι. Θα πρέπει να γονιμοποιήσετε κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες Αυτό διαφέρει ανάλογα με το φυτό. Επομένως, διαβάστε τις πληροφορίες σας πριν τη λίπανση.

παρέχει τον απαραίτητο φωτισμό

το ίδιο και η στάθμη του νερού Οι απαιτήσεις φωτός ποικίλλουν πολύ από φυτά εσωτερικού χώρου σε φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικά τα καταφέρνουν καλά στο έντονο ηλιακό φως, ενώ άλλα καίγονται εάν εκτεθούν σε πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Σχεδόν κανένα φυτό εσωτερικού χώρου δεν αρέσει σε χαμηλό φωτισμό. Αν και πολλά φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε αμυδρά συνθήκες. Μερικές φορές διαρκεί μήνες. Λάβετε υπόψη ότι το να αφήνετε το φυτό σας σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό για πολύ καιρό μπορεί να διαταράξει την ανάπτυξή του.

ελέγξτε για έντομα

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά εσωτερικού χώρου αναπτύσσονται φυσικά σε εξωτερικούς χώρους. Μερικές φορές φέρνουν πράγματα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ευαίσθητα στα παράσιτα των εντόμων. Όμως ορισμένα είδη κινδυνεύουν να προσβληθούν από έντομα.

Εάν καλλιεργείτε φυτά που προσελκύουν ορισμένα έντομα χρησιμοποιήστε προσοχή Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μη χημικές μεθόδους για να απαλλάξετε το φυτό σας από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Οτιδήποτε από μαλακό νερό μέχρι αλάτι και αιθέρια έλαια θα στείλει συσκευασμένα σφάλματα.

Παρέχετε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου δεν χρειάζονται χώμα. Όλα όμως χρειάζονται καλή αποστράγγιση. Φυσικά, ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν γόνιμο έδαφος. Αλλά ακόμη και τα φυτά δεν έχουν καλή απόδοση εάν το έδαφος δεν στραγγίσει αμέσως. Στη συνέχεια, το νερό παγιδεύεται στο έδαφος και διαρρέει τις ρίζες, προκαλώντας σήψη των ριζών.

Προσαρμόστε την κατσαρόλα όταν χρειάζεται.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου σπάνια μένουν στην ίδια γλάστρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό είναι σίγουρα αλήθεια αν έχετε φυτά που είναι δεκαετίες ή περισσότερα. Εδώ είναι η ανάρτησή μας όταν ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τις γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. δεν υπάρχει χρόνος για να κάνουμε Αλλά αν παρατηρήσετε ρίζες που προεξέχουν από τις οπές αποστράγγισης, Αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι πρέπει να αναβαθμίσετε.

αντιμετώπιση προβλημάτων έγκαιρα

Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα των φυτών του σπιτιού σας κατσαρώνουν γίνει καφέ ή όλο το φυτό μαραίνεται Μην αγνοείτε τι συμβαίνει. Η μέθοδος «περιμένετε και δείτε» δεν συνιστάται. Τα περισσότερα προβλήματα φυτών μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Μπορεί να ποτίζετε τα φυτά σας πολύ συχνά ή να μην έχετε αρκετό φως.

Αν και πιο σοβαρές καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τα φυτά στην αυλή σας. Αλλά λύνοντας τα προβλήματα έγκαιρα Έχετε περισσότερες πιθανότητες να σώσετε τα φυτά σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

σχετικές ερωτήσεις

Μπορούν τα φυτά εσωτερικού χώρου να πεθάνουν από μεγάλη ηλικία;

Καθώς οι άνθρωποι και τα ζώα γερνούν Η ζωή τους συχνά τελειώνει και τελειώνει. Σαν φυτά εσωτερικού χώρου; όπως δείξαμε σε αυτό το άρθρο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν έχουν προβλέψιμη διάρκεια ζωής όπως τα θηλαστικά. Τουλάχιστον όχι τα περισσότερα φυτά. Ο θάνατος μπορεί να συμβεί σε πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη ηλικία. Εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζονται. Άρα η ηλικία δεν παίζει απαραίτητα ρόλο στον θάνατό τους.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι ώριμα ή ώριμα, κάτι που δεν υποδηλώνει μεγάλη ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά σας δεν θα ψηλώσουν ή θα ψηλώσουν από όσο θα έπρεπε.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το δέντρο μου είναι νεκρό;

Είναι δύσκολο να πούμε αν τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πραγματικά νεκρά γιατί δεν τα βλέπουμε «ζωντανά.» Δεν είναι σαν καρδιακός παλμός ή παλμός. Ο κορμός μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι πραγματικά καλά και τακτοποιημένα.

όταν τα στελέχη είναι μαλακά ή χυλώδη Ας περάσουμε στη ρίζα. αν βρίσκονται στην ίδια θέση Σημάδια ότι τα φυτά στο σπίτι σας είναι δυστυχώς νεκρά. Θα πρέπει να το πετάξετε και να το μετακινήσετε σε εσωτερικό χώρο. προσπαθώντας να μην επαναλάβω το ίδιο λάθος

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου σας!

Φρεντ Ζίμερ

Λατρεύω τα φυτά, τα ζώα, τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει πάντα. Προς το παρόν, εστιάζω στη φωτογράφιση φυτών εσωτερικού χώρου και ανθισμένων κερασιών. Γράφω και γράφω άρθρα σχετικά με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Είμαι καλός στο να ακούω μουσική, αλλά δεν είμαι καλός στο Musak.

τελευταία ανάρτηση

Σύνδεσμος στη λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Λίστα ελέγχου φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου: Έκδοση Spring

Η άνοιξη μπήκε και τώρα έφτασε. Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλη τη συντήρηση που χρειάζεται το εργοστάσιό σας σε μια εύχρηστη λίστα ελέγχου.

Σύνδεσμος στο Orchid Care for Beginners

Φροντίδα ορχιδέας για αρχάριους

Είναι εύκολο να ερωτευτείς την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ορχιδέων. Εάν είστε αρχάριοι στην οικιακή κηπουρική ή μόλις αρχίζετε να καλλιεργείτε ορχιδέες. Αυτός ο οδηγός για αρχάριους είναι για εσάς. Αυτή είναι η συμβουλή που χρειάζομαι…

Σχολιάστε