Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας κραγιόν

περιποίηση φυτών κραγιόν

Περιποίηση φυτών κραγιόν Απλό και εύκολο αρκεί να ξέρεις να το κάνεις σωστά! Ας δούμε πώς να το κάνουμε καλύτερα!

Το δέντρο του κραγιόν είναι εγγενές στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Είναι ένα όμορφο τροπικό κλήμα. Γυαλιστερά φύλλα και όμορφα κόκκινα λουλούδια. Φυτεύεται και ως καλλωπιστικό φυτό για να προσθέσει ομορφιά στο μπαλκόνι ή την τραπεζαρία σας. Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα. Φροντίστε το δέντρο του κραγιόν!

Βοτανική ονομασία: Aeschynanthus spp.

Αλλα ονόματα: κόκκινο τριαντάφυλλο αμπέλου καλάθι

Ζώνες USDA: 10 – 12


Ιδιότητες του φυτού κραγιόν

Οβάλ πράσινα φύλλα, αντίθετα, κηρώδη και ελαφρώς σαρκώδη. ταξινομημένο σε μακριά κλαδιά με λεπτό δέρμα Τα άνθη σε κυλινδρικά πέταλα σε σχήμα κυπέλλου στο τέλος της ταξιανθίας είναι έντονο κόκκινο έως μωβ-καφέ. Αυτό το λουλούδι μοιάζει με κραγιόν. Εξ ου και το όνομα “δέντρο κραγιόν.” Τα λουλούδια έχουν ένα πικάντικο άρωμα και προσελκύουν πουλιά και κολίβρια.

Διαβάστε περισσότερα: 17 καλύτερα ανθισμένα φυτά σπιτιών


Διανομή φυτών κραγιόν

Διανομή φυτών κραγιόν Μπορεί να γίνει από κλαδιά ή σπόρους. Η καλύτερη στιγμή για λίπανση είναι όταν οι θερμοκρασίες είναι περίπου 70 F (21 C). Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά και να διατηρείτε το έδαφος ομοιόμορφα υγρό. Τοποθετήστε το σε μέρος που δέχεται άμεσο ηλιακό φως.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια φυτών κραγιόν

τοποθεσία

πρέπει να φυτεύονται στη σκιά άμεση προστασία από το ηλιακό φως Το μέρος δεν πρέπει να έχει αέρα ή κρύο. Διατηρήστε τα φυτά πάνω από 60 F (15 C).

μπορεί να καλλιεργηθεί σε θερμά κλίματα Αλλά για κρύο καιρό Πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς το κραγιόν δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό και προτιμά να αναπτύσσεται σε σταθερά ζεστές θερμοκρασίες 65 έως 85 F (18 – 30 C). Μην αλλάζετε τη θέση του φυτού επανειλημμένα μόλις εγκατασταθεί.

γη

Φυτέψτε τα σε ένα γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο υπόστρωμα με χούμο, τύρφη ή τύρφη, βεβαιωθείτε επίσης ότι το χώμα αερίζεται καλά για τη σωστή συντήρηση του φυτού κραγιόν.

άρδευση

Ποτίστε κάθε φορά που το υπόστρωμα αρχίζει να στεγνώνει. Μουλιάζετε την κατσαρόλα κάθε φορά. Ποτίζετε τακτικά για να διατηρείται η ρίζα υγρή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το χειμώνα, μειώστε το πότισμα. Ποτίστε το φυτό με φειδώ Αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό με αποσταγμένο ή βρόχινο νερό.

Διαβάστε περισσότερα 19 απλά φυτά εσωτερικού χώρου ότι μπορείς να αναπτυχθείς χωρίς φροντίδα


Περιποίηση φυτών κραγιόν

Η φροντίδα του φυτού κραγιόν είναι εύκολη. Χρειάζεται μόνο μια σταθερή ζεστή θερμοκρασία και ένα υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

λίπασμα

Συνιστάται να ταΐζετε το φυτό μία φορά το μήνα χρησιμοποιώντας υγρό λίπασμα σε αναλογία 3-1-2, όπως 9-3-6 Φροντίστε να ποτίζετε το φυτό πριν τη λίπανση για να αποφύγετε το κάψιμο της ρίζας. Σταματήστε τη λίπανση στα τέλη του φθινοπώρου και συνεχίστε στις αρχές της άνοιξης.

κλάδεμα

κλάδεμα μετά την ανθοφορία Κόψτε κάθε κλαδί μήκους περίπου 6 ιντσών χρησιμοποιώντας κοφτερό ψαλίδι. Αυτό θα αποτρέψει το φυτό από το να εξαπλωθεί και να γίνει ποδαράκι. Φροντίστε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψαλίδι πριν από τη χρήση.

πρέζα

Τσιμπήστε τις άκρες των κλαδιών συνεχώς για να ενθαρρύνετε την πυκνή ανάπτυξη. Κόψτε περίπου το ένα τρίτο από κάθε κοτσάνι αμπέλου για να αποφύγετε τα κολάν.

παράσιτα και ασθένειες

Γενικά δεν είναι ευαίσθητο σε ασθένειες. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του φυτού το χειμώνα για να μειώσετε τον κίνδυνο σήψης των ριζών. Μεταξύ των παρασίτων των εντόμων, οι αφίδες, τα κόκκινα ακάρεα αράχνης, τα αλευροφόρα και οι λευκές μύγες μπορούν να επιτεθούν.

Εάν καλλιεργείτε φυτά κραγιόν σε εσωτερικούς χώρους Διατηρήστε το υγρό αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Τοποθετήστε σε καλά αεριζόμενο χώρο με καλό φως.


Χάνει τα φύλλα του ένα φυτό κραγιόν;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την πτώση των φύλλων. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ή η έλλειψη νερού ή υγρασίας το χειμώνα μπορεί να προκαλέσουν επανειλημμένα αυτό το πρόβλημα σε ψυχρά ρεύματα. Σημειώστε επίσης ότι τα φυτά κραγιόν δεν τους αρέσει να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Σχολιάστε