Οδηγός φροντίδας Fiery Beauty: Philodendron Ring Of Fire

Οδηγός φροντίδας Fiery Beauty: Philodendron Ring Of Fire

Δυνατό, εύκαμπτο και έχει όμορφα, φωτεινά φύλλα. Το σπάνιο ψήσιμο φυλλοδένδρου είναι ένα σεβαστό φυτό που μπορεί εύκολα να γίνει σύμβολο κάθε δωματίου στο σπίτι σας.

Είναι ένα υβριδικό φυτό που συγκεντρώνει τα καλύτερα φυτά φιλόδενδρων. Χρειάζεται προσοχή και υπομονή για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. αλλά μην ανησυχείς Όλες οι προσπάθειές σας θα αξίζουν τον κόπο.

Ο δακτύλιος της φωτιάς philodendron είναι ένα εύκολο φυτό στη φροντίδα. Απαιτεί μέτρια θερμοκρασία, υγρασία και προσεκτικό πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιο TLC του δίνει ένα όμορφο και διαφορετικό χρώμα κάθε χρόνο, τα έντομα, οι συνθήκες του εδάφους και το ηλιακό φως θα το βοηθήσουν να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Σήμερα θα σας δείξω πώς να φροντίζετε το νέο σας phylodendron Firing. με απλά βήματα λίγα βήματα Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι επιτυχής.

Γιατί να φοράτε ένα δαχτυλίδι της φωτιάς Philodendron;

Ονομάστηκε «Δαχτυλίδι της φωτιάς», ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του φιλόδεντρου είναι το όμορφο ιριδίζον πράσινο χρώμα του. Δείτε πέντε διαφορετικά χρώματα κατά τη διάρκεια του έτους. Από όμορφα πορτοκαλί, κόκκινα και ροζ μέχρι λευκά και πράσινα.

Συνολικά, αυτό είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που θα προσθέσει γοητεία και θα ομορφύνει το σπίτι σας. τα φύλλα έχουν σχήμα Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε με την απτική και τραχιά εμφάνιση και αίσθηση.

Ένα άλλο μπεστ σέλερ είναι οι ιδιότητες καθαρισμού του αέρα των φυτών. που βοηθά στον καθαρισμό των αιωρούμενων σωματιδίων Σκεφτείτε το ως ένα φυσικό βιοφίλτρο που θα βελτιώσει τον αερισμό στο δωμάτιο που το τοποθετείτε.

Αν και φαίνεται τροπικό. Αλλά αποδίδει καλά σε μέση θερμοκρασία δωματίου. Και επειδή είναι αειθαλές, έχει αειθαλή φύλλα όλο το χρόνο.

Λατρεύω την εύκολη και πρακτική φροντίδα του Philodendron Ring of Fire. Αυτά είναι ανθεκτικά φυτά που είναι ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες. Το μόνο πράγμα που πρέπει να ισορροπήσετε είναι πόσο συχνά ποτίζετε.

Τελικά Το Philodendron Firing είναι ένα άπιαστο ειδικό υβριδικό φυτό. που δεν θα βρείτε σε πολλά καταστήματα κήπου. αν το κάνετε Να είστε σίγουροι ότι είναι ένα οικονομικό εργοστάσιο και μια αξιόλογη επένδυση.

Philodendron Ring of Ficare Λεπτομέρειες

σχήμα υβρίδιο του φιλόδεντρου Wenlandi και Tortum
φυλή αρακία
συνηθισμένο όνομα δαχτυλίδι της φωτιάς
Τυπώνω καταπράσινο τροπικό
Μέγιστη ανάπτυξη (εκτιμώμενη) 120 cm
απαιτήσεις άρδευσης Προτιμά υγρό, καλά στραγγιζόμενο, αργιλώδες έδαφος με τακτικό πότισμα.
Απαιτήσεις οπτικών Έμμεσο, χαμηλό φωτισμό.
υγρασία Η μέση υγρασία του δωματίου είναι 30-50%.
γη Βρύο έδαφος – ελαφρώς όξινο (εύρος pH 6,0 – 7,0)
λίπασμα Προσθέστε ένα θρεπτικό λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης για να βελτιώσετε τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης.
εποχή Η καλλιεργητική περίοδος είναι από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι.
θερμοκρασία Οι 60-75°F (16-24°C) δεν είναι καλές για χαμηλές θερμοκρασίες.
έντομο Θρίπες, αλευροφόρα και ακάρεα αράχνης
ασθένεια Κηλίδα φύλλων, όψιμη προσβολή και σήψη των ριζών.
διάδοση Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα βλαστών και φύλλων.
κλάδεμα Κλαδέψτε ελαφρά για να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα.
ξαναγέμισμα Γιατί είναι φυτό αργής ανάπτυξης Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η τακτική μεταμόσχευση.
τοξικότητα Περιέχει οξαλικό ασβέστιο που είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν οίδημα του στόματος, δυσκολία στην κατάποση και έμετο.
Ζώνες ανθεκτικότητας φυτών USDA USDA ζώνες 9-11

Το πρώτο βήμα μετά την αγορά

Ελέγξτε τη βασική υγεία των φυτών – Αν και τα δαχτυλίδια φωτιάς philodendron έχουν διαφορετικά χρώματα φύλλων, είναι σημαντικό να ελέγξετε για μαύρα στίγματα και ασυνήθιστο αποχρωματισμό. καθώς και σημάδια σήψης και σήψης των φύλλων. Τα σημάδια των παρασίτων θα πρέπει επίσης να ελέγχονται – οι θρίπες αφήνουν μαύρες κηλίδες στα φύλλα, τα ακάρεα της αράχνης και οι αλευρώδεις κοριοί δαγκώνουν τις πλευρές των φύλλων.

Δοκιμή ρίζας –με το νέο σου δέντρο Γυρίστε το στο πλάι και εξετάστε το ριζικό του σύστημα. Εάν υπάρχουν σημάδια σήψης των ριζών Χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι/ψαλίδι για να κόψετε την πληγείσα περιοχή.

αργή ανάπτυξη – Γιατί αυτό το φυτό μεγαλώνει πολύ αργά. Μένει στη γλάστρα για πολύ καιρό, γι’ αυτό επενδύστε σοφά και επιλέξτε ένα με αρκετές τρύπες αποστράγγισης για να στραγγίσει το υπερβολικό νερό.

τοποθεσία – Δεδομένου ότι το ψήσιμο φιλόδεντρου έχει μέση θερμοκρασία και υγρασία στο δωμάτιο. Έτσι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε διαφορετικά δωμάτια. στο σπίτι χωρίς καμία ανησυχία Αυτό το φυτό λέγεται ότι είναι ελαφρώς δηλητηριώδες. Να φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια.

Πώς να φροντίσετε την πυροδότηση του φιλόδεντρου

Φιλόδενδρο δαχτυλίδι της φωτιάς

Τα Φιλόδενδρο είναι εγγενή στις τροπικές περιοχές και αγαπούν το δωρεάν πότισμα. Αλλά όπως πάντα, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία. Το νερό ξεχειλίζει και βλάπτει τα φυτά σας. Πολύ λίγο και θα πεθάνει από τη δίψα!

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

 • Ο κανόνας των 2 ιντσών: Εξετάστε το ενδεχόμενο να ποτίζετε το φυτό σας όταν τα 2 εκατοστά του εδάφους έχουν στεγνώσει. Αυτό πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Το έδαφος δεν πρέπει να είναι πολύ στεγνό ή πολύ υγρό.
 • Αποχέτευση-απορροή: Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στο δοχείο είναι αεροστεγές και στραγγίζει καλά. Το νερό πρέπει να αφήνεται να ρέει στις ρίζες. Και το χώμα δεν πρέπει να είναι σάπιο και υγρό. Μην ξεχάσετε να ρίξετε το περιττό νερό.
 • Απεσταγμένο νερό: Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά σκληρές χημικές ουσίες, όπως χλώριο και φθόριο, που μπορούν να βλάψουν τα φυτά. Συνιστάται η χρήση φιλτραρισμένου αποσταγμένου νερού.

Απαιτήσεις πυρκαγιάς των δαχτυλιδιών Philodendron

Ο δακτύλιος φωτός του Philodendron αναπτύσσεται σε συνθήκες μεσαίου έως χαμηλού φωτισμού. Σκεφτείτε ένα φωτεινό σημείο με έμμεσο φως. Αυτά τα δέντρα είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικοί ορειβάτες. Επομένως, μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα προς την πηγή φωτός. Αυτά τα φυτά είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται καλά κάτω από τεχνητό φως.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς καταπονεί τα φυτά σας και καθιστά δύσκολο να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ αφυδάτωσης και ποτίσματος. Το φως του ήλιου μπορεί να καεί και να αποχρωματίσει τα φύλλα.

θερμοκρασία

Το Philodendron Ring of Fire αναπτύσσεται καλύτερα σε μέσες θερμοκρασίες δωματίου που κυμαίνονται από 60-75°F (16-24°C), ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε σε διαφορετικά δωμάτια σε όλο το σπίτι σας.

Ως τροπικό φυτό Ο δακτύλιος σας philodendron μπορεί να είναι ευαίσθητος σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Το κρύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και είναι σημαντικό να το φροντίζετε καλά τον χειμώνα.

Γενικά, κρατήστε τα φυτά μακριά από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε δωμάτια όπως παράθυρα, πόρτες, αεραγωγούς και ρεύματα. Τα φυτά σας θα αναπτυχθούν πιο αργά. αφυδατώνεται πιο γρήγορα και απαιτεί πιο προσεκτικό μάτι

Το φιλόδεντρο με πυρίμαχο δακτύλιο αρέσει η υγρασία;

Με τροπική προέλευση Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δακτύλιοι philodendron έχουν υψηλή υγρασία κατά μέσο όρο.Σε εσωτερικούς χώρους, μια μέση υγρασία δωματίου 30-50% είναι ιδανική.

Εάν τα φύλλα σας έχουν καφέ άκρες Πρέπει να αυξήσετε την υγρασία και να βοηθήσετε την υγρασία να επιστρέψει στα φυτά. Τα ακάρεα της αράχνης είναι σημάδι ότι τα φυτά σας είναι πολύ ξηρά. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα ακάρεα ευδοκιμούν σε ξηρά περιβάλλοντα. Μπορείτε να το διορθώσετε ψεκάζοντας απαλά τα φυτά σας με απεσταγμένο νερό, αλλά προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ.

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την υγρασία είναι να τοποθετήσετε την κατσαρόλα ή το δοχείο σας σε ένα δίσκο γεμάτο με χαλίκι και νερό. Οι ρίζες δεν θα βραχούν πολύ και η υγρασία θα αυξηθεί.

Philodendron Ring of Fire Earth

Για να μεγαλώσετε με επιτυχία το φιλόδενδρο σας Πρέπει να προετοιμάσετε καλό έδαφος για αυτό. Το χώμα από τύρφη είναι μια καλή επιλογή γιατί παραμένει υγρό. καλή αποστράγγιση Και μην στεγνώνετε τα φυτά ή τις ρίζες σας.Το χώμα πρέπει να έχει pH 6-7, το οποίο είναι ελαφρώς όξινο.

Γονιμοποίηση Philodendron Firing

Το Philodendron Ring of Fire είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο φυτό. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε συχνά λίπανση. Θα θέλετε να δώσετε στο φυτό σας την καλύτερη ευκαιρία ζωής. Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές σας;

Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης λειτουργούν καλύτερα επειδή τα φυτά σας απορροφούν τα ίδια τα θρεπτικά συστατικά. Επιλέξτε ένα που είναι πλούσιο σε νιτρικό αμμώνιο για να βοηθήσει στην οξίνιση του εδάφους. Λιπάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου την άνοιξη και το καλοκαίρι για να υποστηρίξετε τη νέα ανάπτυξη.

Philodendron Ring of Fire (πολλαπλασιασμός φυλλώματος και στελέχους)

Αν είστε λάτρης των Philodendrons. Είσαι τυχερός! Με ένα μόνο φυτό πολλαπλασιάζονται εύκολα με διαφυλλικό και μίσχο.

Μην ανησυχείτε αν είστε αρχάριοι και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε. Θα σε καθοδηγήσω σε κάθε βήμα.

διάδοση στο νερό

Η διάδοση του νερού είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. γιατί δεν απαιτεί εργαλεία Και χρειάζεται μόνο μερικά βήματα. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό τρόπο για αρχάριους να μάθουν τα βασικά. Μπορείτε να βρείτε νέα ανάπτυξη πιο εύκολα από το να καλλιεργείτε.

Συνιστώ να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό για την αναπαραγωγή σας. Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει χλώριο και φθόριο. που καθορίζει την περικοπή

 1. Βρείτε ένα κατάλληλο στέλεχος με μια ελαφριά άκρη φύλλου. Κόψτε τουλάχιστον 3 ίντσες σε μήκος με αποστειρωμένο ψαλίδι, ψαλίδι ή μαχαίρι.
 2. Τοποθετήστε το κομμάτι σε ένα ποτήρι ή βάζο και προσθέστε νερό. Κρατήστε το άκρο της ρίζας προς τα κάτω και τον κόμβο βυθισμένο στο νερό.
 3. Τοποθετείται σε σκιερό μέρος με άμεσο ηλιακό φως.
 4. Αλλάξτε το νερό μία φορά την εβδομάδα για να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο.
 5. Θα πρέπει να παρατηρήσετε κάποια ανάπτυξη μέσα σε 2 εβδομάδες.

πολλαπλασιασμός στο έδαφος

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι κηπουροί πολλαπλασιάζονται χρησιμοποιώντας χώμα αντί για νερό όταν κοπεί. θα βγάλει δυνατές και χοντρές ρίζες Το έδαφος μπορεί να περιέχει μύκητες/βακτήρια που μπορούν να βλάψουν τα αδύναμα κλαδιά.

 1. Βρείτε ένα κατάλληλο στέλεχος με μια ελαφριά άκρη φύλλου. Κόψτε τουλάχιστον 3 ίντσες σε μήκος με αποστειρωμένο ψαλίδι, ψαλίδι ή μαχαίρι.
 2. Γεμίστε το δοχείο/γλάστρα με καλά στραγγισμένο, αργιλώδες χώμα. Φροντίζετε πάντα να υπάρχουν οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να επιτρέπεται η αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.
 3. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να κάνετε μικρές τομές. Για να δημιουργήσετε ένα κενό για το κόψιμο, τοποθετήστε το κάτω και μην αφήσετε τα φύλλα να βυθιστούν στο χώμα.
 4. Τοποθετήστε το νέο σας κόψιμο σε πλήρη ηλιόλουστη σκιά Ποτίστε ελαφρά για να διατηρήσετε το χώμα υγρό.
 5. Αναμένετε νέα ανάπτυξη και ανάπτυξη ριζών σε 5 περίπου εβδομάδες.

Πώς να μεγαλώσετε το δαχτυλίδι της φωτιάς Philodendron

Το Philodendron Firing είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται πολύ αργά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επαναφύτευση τόσο συχνά. Μετά από ένα ή δύο χρόνια Μπορεί να θέλετε να επεκτείνετε το εργοστάσιό σας.

Εδώ είναι οι προτάσεις μου:

 1. Η καλύτερη περίοδος για να φυτέψετε τους δακτυλίους φιλόδενδρων είναι εκτός της καλλιεργητικής περιόδου. Επιλέξτε φθινόπωρο ή χειμώνα.
 2. Ο δακτύλιος φυλλοδένδρου έχει χοντρές ρίζες και πυρήνα που μοιάζει με μίσχο. Χτυπήστε ελαφρά το φυτό σας στο πλάι και αφαιρέστε το από την τρέχουσα γλάστρα του.
 3. Ξύστε απαλά το χαλαρό χώμα γύρω από τις ρίζες.
 4. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι, ψαλίδι ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τυχόν νεκρά ή σάπια μέρη των ριζών.
 5. Τοποθετήστε το φυτό σας στο κέντρο του νέου, μεγαλύτερου δοχείου. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας – θυμηθείτε ότι η τύρφη λειτουργεί καλύτερα!
 6. Βεβαιωθείτε ότι το νέο σας δοχείο έχει οπές αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.
 7. Ποτίστε αργά και περιμένετε να δείτε αν το νερό φτάσει στον πάτο της κατσαρόλας.

κλάδεμα και κλάδεμα

Αν και το φιλόδενδρο είναι καλός ορειβάτης και μπορεί να αναπτυχθεί προς μια πηγή φωτός, Αλλά και το Ring of Fire είναι μια ποικιλία που κινείται με τον δικό της ρυθμό. που είναι ο ήχος των αργών ντραμς Επομένως, το κλάδεμα συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Εάν το δέντρο σας έχει παραμορφωθεί Μπορεί να θέλετε να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε τόσο. Αυτό μπορεί να συμβεί την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν εμφανίζεται νέα ανάπτυξη.Όπως πάντα, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, αποστειρωμένο μαχαίρι, ψαλίδι ή ψαλίδι κατά το κλάδεμα.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα, γι’ αυτό ελέγξτε προσεκτικά το φυτικό υλικό πριν το αφαιρέσετε!

ρυθμός ανάπτυξης

Το Ring of Fire είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο φιλόδενδρο. Αλλά αξίζει η αναμονή από την εμπειρία μου. Αναπτύσσεται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μπορεί να φτάσει τα 120 cm σε ύψος με φωτεινά μακριά φύλλα.

Τα λιπάσματα μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση αυτής της ανάπτυξης. Αλλά από την εμπειρία μου αυτό μπορεί να μην είναι πάντα απαραίτητο. Αν σας ενδιαφέρει να δείτε νέα ανάπτυξη Συνιστώ να επιλέξετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που δεν θα υπερφορτώνει τα φυτά σας. Λιπάνετε στις αρχές της άνοιξης για να ξεκινήσετε τη νέα ανάπτυξη.

Φιλόδενδρο, Δαχτυλίδι της φωτιάς;

Ο δακτύλιος της φωτιάς Philodendron δεν ανθίζει κανονικά Philodendron Ring of Fire Κοινά προβλήματα και λύσεις

πολύ πότισμα

Το δαχτυλίδι φωτιάς philodendron σας αρέσει το τακτικό πότισμα. Αλλά το πολύ συχνά ντους μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζετε.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να πνίξει τις ρίζες του φυτού. Αδυναμία απορρόφησης απαραίτητου οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών από το έδαφος Το αποτέλεσμα; Ολόκληρο το φυτό σας θα αρχίσει να αποτυγχάνει.

Τα συμπτώματα των φυτών με πολύ νερό περιλαμβάνουν:

 • άδεια – Ακόμα κι αν το υγρό χώμα φαίνεται μαρασμένο Γίνονται ανοιχτό πράσινο/κίτρινο. πέφτουν και πέφτουν γρήγορα
 • Οίδημα – μικρό blister/blister στην επιφάνεια του φύλλου γεμάτο με νερό
 • σήψη ρίζας – Οι μύκητες αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας. Το πολύ νερό στο έδαφος προκαλεί σήψη των ριζών. καφέ και μυρίζει

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αντιστρέψετε τις επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος και να αναζωογονήσετε τα φυτά σας:

 • σταματήστε να ποτίζετε τώρα Ποτίστε ξανά όταν στεγνώσουν οι κορυφαίες 2 ίντσες.
 • Γεμίστε το νέο δοχείο με φρέσκα υλικά. Φροντίστε να αφαιρέσετε απαλά κάθε υγρό χώμα που έχει προσκολληθεί στις ρίζες.
 • Κόψτε τα κατεστραμμένα φύλλα και ρίζες.

έντομο

όπως με όλα τα φυτά Πρέπει να προσέχετε τα παράσιτα στο φυτό σας. Αν και αυτά τα φυτά τείνουν να είναι ανθεκτικά, Υπάρχουν όμως τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

θυσανόπτεραΓνωστό και ως μύγες βροντής, είναι ένα σημαντικό παράσιτο για το νέο σας φυτό. Δαγκώνουν και ρουφούν νέα ανάπτυξη. που θα την αναγκάσει να τσαλακωθεί και να μαραθεί Οι θρίπες μεταδίδουν επίσης τον ιό ενώ τρέφονται.

Η επόμενη ανησυχία σας πρέπει να είναι MealybugΑυτά είναι μικρά ζωύφια που μοιάζουν με λευκό βαμβάκι. Ομοίως, δαγκώνουν τα φύλλα των φυτών για να βγάλουν το χυμό.

Τέλος, ας μιλήσουμε για καβαλάρηςΑν και αυτά τα έντομα προτιμούν ξηρά, ξηρά περιβάλλοντα, Αλλά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο φυτό σας.

Σημάδια της παρουσίας του είναι λευκή σκόνη και κλωστές στα φύλλα. Εάν τα φυτά σας έχουν πολλά ακάρεα αράχνης δείχνει ότι είναι κάτω από το νερό

Τώρα πώς να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα; Θα ανακουφιστείτε όταν μάθετε ότι έχω μια απλή και ξεκάθαρη λύση!

Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με σαπουνόνερο. Εφαρμόστε οινόπνευμα εντριβής (ή οινόπνευμα εντριβής) στους μίσχους και τα φύλλα των φυτών σας. Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες πριν το καθαρίσετε με απεσταγμένο νερό.

ασθένεια

Εδώ είναι μερικές κοινές ασθένειες που είναι ευαίσθητες στη φωτιά του δακτυλίου φιλόδενδρου.

 • Η Ερβίνια καταστρέφει – Αυτή η μάστιγα προκαλείται από βακτήρια που καταστρέφουν τα νέα φύλλα. Αυτό προκαλεί σκούρες πράσινες ή κίτρινες κηλίδες που εξαπλώνονται γρήγορα. Τα παλαιότερα φύλλα μπορεί να έχουν υγρές φουσκάλες. Τα βακτηριοκτόνα που περιέχουν χαλκό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επιβράδυνση της εξάπλωσης.
 • Σκουριά – Αυτή είναι μια κοινή μυκητιακή ασθένεια στα φυτά φιλόδενδρων και προκαλεί αντιαισθητικές κηλίδες στις επιφάνειες των φύλλων και πρόωρη πτώση των φύλλων. εξαπλώνεται από τα σπόρια Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι να αφαιρέσετε νεκρά και μολυσμένα μέρη του φυτού.
 • σήψη ρίζας – Προφανείς επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος Η σήψη των ριζών κάνει το ριζικό σύστημα του φυτού σας να είναι καφέ, λεπτό και δύσοσμο. Αυτό το πρόβλημα διορθώνεται εύκολα. Αφαιρέστε το φυτό από το δοχείο, γυρίστε το στο πλάι και επιθεωρήστε τις ρίζες, κόψτε την πληγείσα περιοχή με καθαρό ψαλίδι και φυτέψτε σε φρέσκο ​​χώμα.

μαύρα στίγματα στα φύλλα

Το χρώμα των φύλλων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του δακτυλίου της φωτιάς Philodendron. Και οι μαύρες κηλίδες είναι δυσμενές χρώμα και σημάδι προβλήματος υγείας για το φυτό σας.

Τα μαύρα στίγματα ή οι πληγές μπορεί να προκληθούν από μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις. Όσο πιο γρήγορα τα παρατηρήσετε και ενεργήσετε σύμφωνα με αυτά, τόσο το καλύτερο. Τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα του φιλόδενδρου δακτυλίου της φωτιάς. Δυστυχώς, τόσο οι μύκητες όσο και τα βακτήρια έχουν παρόμοια συμπτώματα.

 • Κόψτε την πληγείσα περιοχή με ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι.
 • Απαλλαγείτε από τα παράσιτα που προκαλούν την εξάπλωση.
 • Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα με βάση τον χαλκό, τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά στην προστασία των φυτικών ιστών.
 • Καλλιεργήστε τα φυτά σας σε νέα δοχεία με φρέσκα υλικά.

Φιλόδενδρο, Δαχτυλίδι της φωτιάς, Φύλλα που πέφτουν

Η πρώιμη πτώση των φύλλων είναι σημάδι ακατάλληλου ποτίσματος. Τόσο η βύθιση όσο και η άρδευση μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα. Αν και το φιλόδενδρο απολαμβάνει συχνό πότισμα, το κάνει. Αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπερποτίσετε.

Αν πιαστεί την κατάλληλη στιγμή Οι επιπτώσεις της υπερχείλισης αναστρέφονται εύκολα. Μειώστε το τρέχον καθεστώς σας Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ποτίζετε τα φυτά σας μόλις στεγνώσουν τα δύο πρώτα εκατοστά του εδάφους. που είναι συνήθως μία φορά την εβδομάδα

Philodendron καφέ κηλίδες στα φύλλα

Οι καφετιές κηλίδες στα διαφοροποιημένα φύλλα θα πρέπει να είναι πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες φιλόδενδρων. Δυστυχώς, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από ένας λόγοι για αυτό.

Πρώτον, θα μπορούσε να είναι σημάδι μυκητιακής λοίμωξης, όπως η προαναφερθείσα «σκουριά». Αφαιρέστε τις μολυσμένες περιοχές για να ελέγξετε την εξάπλωση.

Η διαπνοή και το να βρίσκεστε κάτω από το νερό μπορεί να παίξουν ρόλο στο μαύρισμα των φύλλων. Οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να καταστρέψουν τα φύλλα και να χρησιμοποιήσουν απεσταγμένο νερό για να αυξήσουν τη συχνότητα ποτίσματος.

Δεδομένου ότι το φυτό είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές. Επομένως, τα φύλλα υγραίνονται απαλά για να διατηρηθεί το φυτό ενυδατωμένο. Μετακινήστε το φυτό σας σε σκιερό μέρος για να αποφύγετε την αφυδάτωση από το άμεσο ηλιακό φως.

Το δαχτυλίδι της φωτιάς του Φιλόδεντρου θα κυλήσει.

Θυμηθείτε ότι το ψήσιμο φιλόδεντρου απαιτεί συχνό πότισμα. Τα κατσαρά φύλλα είναι ένα σημάδι ότι το φυτό σας προσπαθεί ενεργά να εξοικονομήσει νερό.

αυξάνετε σταδιακά την ποσότητα του νερού Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλά στραγγισμένο και αεροστεγές ώστε το νερό να μπορεί να εισχωρήσει στον πυθμένα και να φτάσει στις ρίζες.

Τοξικότητα – Είναι ασφαλές το δαχτυλίδι Philodendron;

καθώς και φιλόδενδρο Ο δακτύλιος της φωτιάς περιέχει οξαλικό ασβέστιο. Εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει οίδημα στο στόμα, δυσκολία στην κατάποση και έμετο. Να φυλάσσεται μακριά από μικρά παιδιά.

Και τι γίνεται με τις γάτες και τους σκύλους;

Όπως συμβαίνει με πολλά ήπια δηλητηριώδη φυτά, τα συμπτώματα μπορεί να είναι χειρότερα για τις γάτες και τους σκύλους. Η συμβουλή μου είναι να πάτε αμέσως το κατοικίδιό σας στον κτηνίατρο εάν παρουσιάσει φούσκωμα, ενόχληση ή ναυτία.

Γενικές συμβουλές φροντίδας δαχτυλιδιών Philodendron

 • Ο σφριγηλός δακτύλιος της φωτιάς philodendron παρουσιάζει πολλά χρώματα στα φύλλα του. Αλλά πάντα να δίνετε προσοχή στα καφέ και τα μαύρα στίγματα – αυτό είναι λόγος ανησυχίας.
 • ενώ τα τροπικά φυτά Το philodendron σας θα απολαμβάνει μέση θερμοκρασία δωματίου 60-75°F (16-24°C) και είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι σας.
 • Αποφύγετε την τοποθέτηση του φιλόδεντρου σε άμεσο ηλιακό φως.
 • Ευπαθές στους θρίπες, τα ακάρεα της αράχνης και τους αλευρωτούς. Ελέγχετε τακτικά τη νέα ανάπτυξη για σημάδια από τσιμπήματα εντόμων και μαύρες κηλίδες.
 • Ποτίστε τα φυτά με φιλτραρισμένο, αποσταγμένο νερό για την αποφυγή σκληρών χημικών.
 • Ποτίστε μόνο όταν τα πάνω 2 ίντσες του εδάφους είναι στεγνά.
 • Διατηρήστε την υγρασία στο δωμάτιο στο 30-50%.Για να την αυξήσετε ψεκάστε σταδιακά τα φύλλα.
 • Αν θέλετε να προσθέσετε υγρασία Μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα του φυτού.
 • υπερβολική δόση – Τα χαλαρά φύλλα έχουν καφέ κηλίδες και λευκά σταγονίδια στο φυτικό έδαφος.
 • σημάδια ότι είναι κάτω από το νερό – τα φύλλα συστρέφονται. Τα νέα φύλλα μαραίνονται, αναπτύσσονται αργά, δύσκολα αγγίζουν το έδαφος.
 • Οι δακτύλιοι Philodendron είναι ελαφρώς δηλητηριώδεις. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε