Πόσο ζει ένα φυτό ντομάτας; | Από τον Σπόρο στον Κήπο

MicroVeggy

Οι ντομάτες είναι μια από τις πιο δημοφιλείς καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια λίβρες ντομάτας παράγονται κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από την εμπορική ανάπτυξη σε υψηλή τιμή. Οι ντομάτες είναι επίσης εξαιρετικά φυτά για να δώσουν ζωή και φρούτα στην αυλή σας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα φυτά τομάτας είναι πολύ χαμηλής συντήρησης και αναπτύσσονται εύκολα. Είναι υπέροχα φυτά είτε είστε νέος στην κηπουρική είτε έμπειρος. Πόσο όμως ζουν τα φυτά της τομάτας; Απαντώ σε όλα, από σπόρους μέχρι κήπους! Συνέχισε να διαβάζεις!

Πόσο διαρκούν τα φυτά ντομάτας;

Οι ντομάτες συνήθως ζουν μόνο για περίπου έξι μήνες. Αναπτύσσονται και ευδοκιμούν καλύτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. αλλά τείνουν να πεθαίνουν καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες και πλησιάζει ο πρώτος χειμώνας.

αλλά σε ορισμένα περιβάλλοντα όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν σταθερά τους 60 βαθμούς Φαρενάιτ Οι ντομάτες σας θα καρποφορήσουν την επόμενη σεζόν χωρίς κανέναν κίνδυνο παγετού. αλλά ακόμα Αυτό είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

Οι ντομάτες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ασθένειες κατά τα στάδια ανάπτυξης και ωρίμανσης. Οι ασθένειες ή τα παράσιτα θα ακολουθήσουν μόνα τους.

Εν τω μεταξύ Τα φυτά τομάτας που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια μπορούν να ζήσουν κατά μέσο όρο περισσότερο από έξι μήνες. κάποιοι θα ζήσουν μέχρι αργά το φθινόπωρο για να καρποφορήσουν.

αλλά συνολικά Η διάρκεια ζωής ενός φυτού ντομάτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα και τη θερμοκρασία που το καλλιεργείτε στο θερμοκήπιο.

Πολυετές ή ετήσιο;

Γενικά, οι ντομάτες θεωρούνται τρυφερά πολυετή φυτά. Κατηγοριοποιούνται ως ποώδη φυτά επειδή αναπτύσσονται από σπόρους κάθε άνοιξη και πεθαίνουν το φθινόπωρο μόλις ο πρώτος παγετός χτυπήσει τον κήπο.

στις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής στην προέλευσή του Ένα απροσδιόριστο φυτό ντομάτας (δηλαδή μια ντομάτα που μπορεί να αναπτυχθεί επ ‘αόριστον ως εκτεταμένο αμπέλι. αντί να δημιουργήσετε έναν μικρό θάμνο με περιορισμένο τελικό μέγεθος), θεωρητικά μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται για πολλά χρόνια.

Υπάρχει ένα είδος πολυετούς φυτού ντομάτας γνωστό ως φυτό ντομάτας tamarillo.Στείλε Cyphomandra petacea), που προέρχεται από τα βουνά των Άνδεων. Και αυτή τη στιγμή καλλιεργείται σε μέρη όπως η Αϊτή και η Κόστα Ρίκα. καθώς και η Αυστραλία και η Ινδία.

Δεν είναι σαν τις τυπικές ντομάτες που καλλιεργούμε. Μυρίζει και έχει γεύση καουτσούκ.

γιγαντιαία ντομάτα (βρώσιμες ντομάτες) είναι ένα άλλο φυτό ντομάτας που αναπτύχθηκε από Κινέζους επιστήμονες. Αυτό το φυτό ντομάτας μπορεί να χρειαστεί έως και ενάμιση χρόνο για να ωριμάσει και να παράγει έως και 14.000 ντομάτες.

γιγαντιαία ντομάτα

παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της ντομάτας σας

στην πίσω αυλή Οι ντομάτες συνήθως δεν έχουν ατμό. Ειδικά όταν είναι σχεδόν φθινόπωρο. Αλλά το να φέρεις τις ντομάτες στον χειμώνα δεν είναι αδύνατο. Ή φυτέψτε την αγαπημένη σας ντομάτα την επόμενη σεζόν πριν μαραθούν και πεθάνουν.

Οι κοινές ποικιλίες ντομάτας που καλλιεργούμε στις αυλές και τους κήπους μας θα ωριμάσουν. δώσε λουλούδια και καρποφόρησε Στη συνέχεια μαραίνονται και μαραίνονται καθώς ο καιρός κρυώνει. Ίσως όμως φυτέψατε μια ποικιλία που σας αρέσει και θέλετε να παρατείνετε τη ζωή της.

Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να σκάψετε ολόκληρο το φυτό και να φυτέψετε. που μπορεί να είναι άβολο μετά τον Σεπτέμβριο Μπορείτε να κλωνοποιήσετε το φυτό ντομάτας φυτεύοντας παραφυάδες.

παράταση της περιόδου συγκομιδής

Για να παραταθεί η συγκομιδή, οι ντομάτες πρέπει να προστατεύονται από το κρύο. Τα αργιλώδη και αργιλώδη εδάφη είναι προτιμότερα για καλύτερες αποδόσεις.

Εν τω μεταξύ Τα ελαφριά αμμώδη εδάφη θερμαίνονται και στραγγίζονται πιο γρήγορα. Αυτό τους βοηθά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.Μακροπρόθεσμα, φροντίστε να προστατέψετε τις ντομάτες σας από το κρύο. Και η χρήση αργιλωδών και αργιλωδών εδαφών θα παρατείνει τη συγκομιδή της τομάτας σας.

Πόσο καιρό θα παράγει ένα φυτό ντοματίνι;

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε γρήγορα ντομάτες, επιλέξτε ντοματίνια. Αυτή η ποικιλία είναι εύκολη στην καλλιέργεια και παράγει πολλές μικρές ντομάτες στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.

Γεγονός: Καλλιεργείται ως ετήσιο στους περισσότερους οικιακούς κήπους και χρειάζεται 65 έως 80 ημέρες για τη συγκομιδή του.

Τα ντοματίνια έχουν ιδιότροπες και ιδιότροπες ποικιλίες. συγκομιδή στα τέλη του καλοκαιριού Συνήθως τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Ενώ οι καρποί μιας δεδομένης ποικιλίας ωριμάζουν ταυτόχρονα. Τα απροσδιόριστα φυτά τομάτας συνεχίζουν να παράγουν μέχρι να τα σκοτώσει ο παγετός.

όταν ο καρπός αρχίζει να ωριμάζει Συλλέξτε τα κάθε μέρα για να ενθαρρύνετε περισσότερη παραγωγή.

Η τακτική συγκομιδή των ντοματίνων ενθαρρύνει τα φυτά να επικεντρωθούν στην παραγωγή νέων καρπών. Τελικά τα λουλούδια θα καρποφορήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωριμάζουν άφθονες ντομάτες και να παρατείνει τη συγκομιδή σας. Επειδή τα ντοματίνια είναι ευαίσθητα στο υπερβολικό κρύο. Συνήθως επιβιώνουν μόνο για μία σεζόν.

ντοματίνια

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και οι μέρες μικραίνουν Ακόμα και οι απροσδιόριστες ντομάτες σταματούν να ανθίζουν και να καρποφορούν.

Αυτή τη στιγμή, τα φυτά τομάτας αρχίζουν να χάνουν δύναμη.

Όταν ο πρώτος παγετός χτυπήσει την αυλή το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Οι ντομάτες είναι από τα πρώτα φυτά που πεθαίνουν σε πολλούς καλοκαιρινούς λαχανόκηπους. Εάν διατηρηθούν οι τροπικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα ντοματίνια δεν μπορούν να φυτευτούν το χειμώνα.

στην πραγματικότητα Τοματίνια και άλλες ποικιλίες Καλλιεργούνται συνήθως ως πολυετή φυτά στις τροπικές περιοχές.Αλλού τα φυτά τομάτας μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους ή σε θερμοκήπια ως πολυετή φυτά.

Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε ένα λογικό εύρος για να τα κρατήσετε ζωντανά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

με επαρκές φως και ζεστές θερμοκρασίες. Μπορείτε να τα ενθαρρύνετε να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Πόσο καιρό μπορούν τα φυτά τομάτας να καρποφορούν σε εσωτερικούς χώρους;

γιατί θεωρητικά Το φυτό ντομάτας είναι πολυετές φυτό. και αν ο καιρός είναι καλός Οι ντομάτες μπορούν να αναπτυχθούν και να παράγουν καλά τον πρώτο χρόνο.

όταν φυτευτεί στον κήπο ή την αυλή σας ειδικά σε ψυχρότερα κλίματα. Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι τέλειες συνθήκες για να επιβιώσουν οι ντομάτες όλο το χρόνο.

Αν όμως δεν διατηρηθεί η ιδανική θερμοκρασία. Είναι επίσης αδύνατο να αφαιρέσετε τη θερμοκρασία μέσα στο κτίριο ή στο σπίτι.

καλλιεργούν ντομάτες σε εσωτερικούς χώρους

Πόσα χρόνια μεγαλώνει ένα φυτό ντομάτας;

Οι ντομάτες γενικά καλλιεργούνται ως μονοετή. αλλά όταν υπάρχει ευκαιρία Οι ντομάτες μπορούν να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν για περισσότερο από ένα χρόνο.

Αλλά δεν υπάρχει σαφής απάντηση για πόσα χρόνια μπορούν να αναπτυχθούν οι ντομάτες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της τομάτας εξαρτάται από το κλίμα και τη φροντίδα που λαμβάνεται.

Στις τροπικές περιοχές, τα φυτά τομάτας είναι βραχύβια πολυετή. Σε τροπικά κλίματα όπως η Φλόριντα, τα αμπέλια τομάτας μπορούν να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν για περισσότερο από ένα χρόνο.

Μετά τα δύο πρώτα χρόνια ανάπτυξης Οι ντομάτες αρχίζουν να χάνουν την απόδοση.

μετά από τέσσερα έως πέντε χρόνια ανάπτυξης Η παραγωγή καρπών σταματά εντελώς εάν το έδαφος δεν αναπληρωθεί με θρεπτικά συστατικά.

Το φυτό τομάτας μεγάλωσε από πέρυσι.

Έχετε δει ποτέ ένα μικρό δενδρύλλιο φρέσκιας ντομάτας; Φυτρώνει έξω από το οικόπεδο στον κήπο όπου φυτέψατε ντομάτες πέρυσι. Ή από το πάνω χώμα του σωρού κομποστοποίησης;

Μπορεί να συγκλονιστείτε βλέποντας νέα φυτά τομάτας να φυτρώνουν παντού. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό για τις λεγόμενες «εθελοντές» ντομάτες.

Οι εθελοντικές ντομάτες προέρχονται από βλαστάρια σπόρων από πλευρικούς βλαστούς ή πρωτότυπα φυτά που επιβιώνουν από τον καθαρισμό μετά τη συγκομιδή του περασμένου έτους.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δώσετε σε αυτές τις εθελοντικές ντομάτες μια δεύτερη σοδειά την επερχόμενη περίοδο συγκομιδής. Αλλά οι έμπειροι καλλιεργητές τομάτας δεν το συνιστούν.

καθώς μύκητες και βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε εθελοντικά φυτά Αυτά τα εθελοντικά σπορόφυτα ήταν επομένως ευαίσθητα σε ασθένειες πρώιμης κηλίδας των φύλλων και βακτηριακής λοίμωξης.

Αν θέλετε να προστατέψετε την αυλή σας από ασθένειες Είναι σημαντικό να εναλλάσσονται οι καλλιέργειες για την εξάλειψη της ντομάτας και των εθελοντών ζιζανίων.

Όσο πιο γρήγορα αφαιρέσετε αυτές τις εθελοντικές ντομάτες, τόσο το καλύτερο.

Οι ντομάτες μεγαλώνουν μετά τον πρώτο χρόνο.

Μερικές από αυτές τις ντομάτες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που μπορούν ακόμη και να αντικαταστήσουν μικρότερα φυτά όπως τα καρότα που καλλιεργείτε στον ίδιο κήπο.

Αν βρίσκονται στο σωρό κομποστοποίησης Θα απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να μην παράγει βρώσιμα φρούτα.

παρά τους κινδύνους Αλλά ορισμένοι καλλιεργητές τομάτας δεν ενδιαφέρονται να μαζέψουν και να καλλιεργήσουν εθελοντικές ντομάτες που φυτρώνουν τον ζεστό Ιούνιο.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε αυτές τις εθελοντικές ντομάτες Φροντίστε να τα μετακινήσετε σε ξεχωριστά δοχεία. ώστε ακόμη κι αν εμφανιστεί η ασθένεια Δεν θα βλάψουν άλλα φυτά και τον κήπο σας.

Συμβουλή: Εθελοντικά δενδρύλλια ντομάτας που φυτρώνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο είναι ευαίσθητα στην μάστιγα, επομένως είναι καλύτερο να τα αφαιρέσετε.

Οι ντομάτες μεγαλώνουν κάθε χρόνο.

για να μεγαλώνουν οι ντομάτες κάθε χρόνο Πρέπει να ζείτε σε ένα μέρος όπου η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Ή σε μια περιοχή όπου μπορείτε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σταθερή όλο το χρόνο.

στις περισσότερες καιρικές συνθήκες εκτός από ορισμένες τροπικές περιοχές Οι συνεχώς υψηλές θερμοκρασίες είναι απίθανες. Οι κρύες, χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν εύκολα να σκοτώσουν τα φυτά τομάτας που αγαπούν τη θερμότητα.

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ντομάτες ως πολυετή φυτά σε θερμοκήπιο. Δοκιμάστε ντομάτες, κεράσια και μοσχαρίσια μπριζόλα. γιατί είναι ανθεκτικά

Φυτέψτε το δίπλα στα τροπικά σας φυτά.Επίσης, αν η θερμοκρασία έξω είναι χαμηλή. Φροντίστε να θερμάνετε την περιοχή επαρκώς.

για την αποφυγή υπερθέρμανσης στο θερμοκήπιο Καλλιεργήστε τις ντομάτες σε δοχεία και μετακινήστε τις έξω τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να πάρετε μια καλή συγκομιδή από τα φυτά ντομάτας σας για δύο ή περισσότερα χρόνια.

προσδιορίστε την ντομάτα

Αυτό το είδος ντομάτας ονομάζεται επίσης Αναπτύσσονται σε σταθερό ύψος και ωριμάζουν όλους τους καρπούς μέσα σε δύο εβδομάδες.

Οι σφιχτές ντομάτες είναι πολύ μικρότερες σε σύγκριση με τις σφιχτές ντομάτες. Επειδή είναι μόνο 4-5 πόδια ύψος.

Δεν πρέπει να περιμένετε ότι οι σφιχτές ντομάτες θα αρχίσουν να ωριμάζουν ξανά μετά την ωρίμανση του πρώτου καρπού. Αλλά τελικά μαράθηκαν και πέθαναν.

Έτσι μπορούν να διαρκέσουν οι κατεψυγμένες ντομάτες έξι έως οκτώ μήνες.

Απροσδιόριστες ντομάτες

Οι απροσδιόριστες ντομάτες είναι επίσης γνωστές ως «απροσδιόριστες» ντομάτες. Συχνά αναφέρονται ως ντομάτες αμπέλου, παραμένουν ψηλές και καρποφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Όταν όμως έρθει ο παγετός Αυτές οι ντομάτες θα πεθάνουν.

Αλλά φυσικά, μπορείτε να αποτρέψετε τη ζημιά από τον παγετό καλλιεργώντας τα σε θερμοκήπιο ή κάτω από φώτα LED.

1200W LED Φωτισμός φυτού, υψηλής ισχύος πλήρους φάσματος 120 LED Πάνελ ηλιακών φυτών με λειτουργία υδροπονικής αλυσίδας μαργαρίτας για σπορόφυτα λαχανικών φρούτων λαχανικών λουλουδιών ντομάτα εσωτερικού χώρου

Οι απροσδιόριστες ντομάτες παράγουν πιο σταθερούς καρπούς από μια μεγάλη συγκομιδή. αν και συνήθως αρχίζουν να ωριμάζουν λίγο αργότερα από το φυτό της ντομάτας.

Οι ντομάτες αμπέλου μπορούν να ζήσουν από ένα έως τρία χρόνια υπό ιδανικές συνθήκες.

βασικά θρεπτικά συστατικά, άρδευση, κλίμα και περιβάλλον Παίζει σημαντικό ρόλο στον χρόνο που χρειάζεται για να ωριμάσουν οι σφιχτές ντομάτες.

ημέρες συγκομιδής ντομάτας

Οι ντομάτες χρειάζονται 45-70 ημέρες για να ωριμάσουν.Γενικά, το μέγεθος μιας ώριμης ντομάτας ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που συγκομίζονται. Ο μικρός καρπός χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθεί από τον μεγάλο καρπό. Ως αποτέλεσμα, οι μικρές ακαθόριστες ντομάτες έχουν μεγαλύτερο χρόνο συγκομιδής, αποδίδοντας έξι εβδομάδες μετά τη φύτευση και το φθινόπωρο.

Τι να περιμένετε από την καλλιέργεια ντομάτας 2ου έτους

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά τομάτας δεν μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες παγετού ή παγετού. Δεν θα αναπτυχθούν σε εξωτερικούς χώρους σε ζώνες USDA κάτω από 10b, αλλά στις ζώνες 10b και 11, οι ντομάτες μπορούν να αναπτυχθούν για μερικά χρόνια πριν σταματήσουν τελικά η παραγωγή.

Στις τροπικές περιοχές, τα πολυετή φυτά τομάτας σταματούν να αναπτύσσονται το χειμώνα.

Όταν όμως ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει την άνοιξη. Θα δείτε νέους βλαστούς να φυτρώνουν από τα κλαδιά.

Οι ντομάτες δύο ή τριών ετών θα χρειαστούν φροντίδα για να καρποφορήσουν τόσο έντονα όσο τον πρώτο χρόνο.

Κόψτε μερικά από τα φύλλα, τσιμπήστε τους βλαστούς. και καθίστε τα κλαδιά για να μην μαραθούν. Βοηθά τις ντομάτες να συγκεντρωθούν στην ανθοφορία και την καρποφορία.

με την κατάλληλη φροντίδα Μπορείτε να περιμένετε μεγάλες αποδόσεις από τις ντομάτες 2-3 ετών, αλλά η απόδοση θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να αντικαταστήσετε το δενδρύλλιο με ένα νέο.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες όλο το χρόνο;

Οι ντομάτες δεν μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο σε μέτρια ψυχρά κλίματα. Γιατί οι ντομάτες δεν μπορούν να αναπτυχθούν το χειμώνα. Αν θέλετε να παρατείνετε τη συγκομιδή Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους σε δοχεία.

Στη συνέχεια, φέρτε τα σε εσωτερικούς χώρους στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Γιατί έχετε προστατεύσει τα φυτά από τον παγετό και τον παγετό. Οι ντομάτες θα συνεχίσουν να ωριμάζουν.

Και θα επωφεληθείτε από μια μεγαλύτερη περίοδο συγκομιδής.Τα φυτά τομάτας σας θα σταματήσουν να παράγουν ντομάτες. και η περίοδος της συγκομιδής θα τελειώσει.

Ένας εύκολος τρόπος για να απολαύσετε φρέσκα φρούτα όλο το χρόνο είναι να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Οι ντομάτες εσωτερικού χώρου δεν έχουν ημερομηνία φυτού.

Οι ντομάτες μπορούν να φυτευτούν διαδοχικά κάθε λίγες εβδομάδες, εφόσον η θερμοκρασία είναι κατάλληλη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε αδιάκοπη παροχή ντομάτας στο σπίτι όλο το χρόνο.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός φυτού ντομάτας;

Οι ντομάτες χρειάζονται 45 έως 70 ημέρες για να ωριμάσουν πλήρως. Η ποσότητα των ώριμων ντοματών ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ημερών συγκομιδής. Τα μικρά φρούτα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθούν από τα μεγάλα φρούτα.

Αφού σφίξουν οι ντομάτες Το φυτό θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς μέχρι τον παγετό. Η παραγωγή τομάτας διαρκεί 2-3 μήνες.

Όταν οι ντομάτες μεγαλώνουν σε ψυχρότερα κλίματα Η διάρκεια ζωής της ντομάτας μειώνεται σε μία καλλιεργητική περίοδο. Αυτό οφείλεται κυρίως στις χαμηλές θερμοκρασίες και στην έλλειψη ηλιακού φωτός.

Πόσο διαρκούν τα φυτά ντομάτας;

Αυτό θα αποτρέψει τα φυτά της τομάτας σας από το να παγώσουν και να πεθάνουν. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται μια λεπτή ισορροπία θρεπτικών συστατικών, φωτός και νερού.

Το καλύτερο μέρος για να καλλιεργήσετε ντομάτες

Οι ντομάτες αναπτύσσονται καλύτερα σε μια τοποθεσία που δέχεται άμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα. Οι σπόροι ντομάτας βλασταίνουν γρηγορότερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 70 και 80 βαθμών Φαρενάιτ.

όταν φυτεύεται στον κήπο Τα φυτά τομάτας ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 και 75 βαθμών σε έως και οκτώ ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα.

σε ζεστό καιρό Όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 90 βαθμούς, σκεφτείτε να προσφέρετε απογευματινή σκιά για τις ντομάτες σας.

Σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, τα άνθη της ντομάτας παύουν να καρποφορούν. και οι ντομάτες θα πέσουν από το αμπέλι Τα σπορόφυτα ντομάτας που καλλιεργήθηκαν σε εσωτερικούς χώρους ανέκαμψαν πιο γρήγορα από τη μεταφύτευση όταν εκτέθηκαν σε εξωτερικές συνθήκες μια εβδομάδα πριν από τη μεταφύτευση.

Τα φυτά τομάτας είναι ευαίσθητα στον παγετό και δεν πρέπει να φυτεύονται έξω μέχρι τα τέλη του χειμώνα. Καλύψτε τα φυτά ντομάτας με πλαστική μεμβράνη ή κουβέρτες πάγου σε περίπτωση ξαφνικού παγετού.

Φυτικό κάλυμμα Walibay Προστασία από παγετό 10 πόδια x 30 πόδια Κάλυμμα πλωτής σειράς Φυτικό κάλυμμα κήπου Φυτικό κάλυμμα χειμερινής προστασίας από παγετό Αντιηλιακή προστασία (10FT X 30FT)

Τελευταία ενημέρωση στις 12-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Σχολιάστε