Πόσο συχνά να ποτίζετε φυτά πουά (και 7 χρυσοί κανόνες)

Πόσο συχνά να ποτίζετε φυτά πουά (και 7 χρυσοί κανόνες)

Το πουά δέντρο σας μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος με μέτρια υγρασία. Εάν στεγνώσετε πολύ το χώμα Το φυτό θα έχει προβλήματα και τα φύλλα θα μαραθούν. Το πολύ πότισμα θα προκαλέσει σήψη των ριζών. Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε φυτά πουά;

Κατά γενικό κανόνα, ποτίζετε το στικτό φυτό σας όταν το επάνω τέταρτο της ίντσας έως μισή ίντσα του εδάφους είναι στεγνό. Μην κρατάτε το χώμα πολύ υγρό ή πολύ στεγνό. Πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του φυτού, την εποχή, τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα πουά φυτά προτιμούν λείο, ομοιόμορφο έδαφος με σταθερή υγρασία. Αλλά το νερό δεν μένει ακίνητο.Αν το χώμα είναι υγρό, τα φυτά σας θα είναι πιο ευαίσθητα σε μυκητιασικές/βακτηριακές ασθένειες.

Για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, τα φύλλα θα γίνουν καφέ, θα μαραθούν και τελικά θα πέσουν εάν τα φυτά σας βυθίζονται τακτικά κάτω από το νερό.

Το πότισμα των πουά φυτών μπορεί να είναι δύσκολο να το κατακτήσετε. αλλά μην ανησυχείς Θα σας καθοδηγήσω σε όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και χαρούμενο, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων, των κανόνων και των βημάτων για το σωστό πότισμα του φυτού σας με στίγματα.

Θα σας δείξω πώς να εντοπίζετε τα σημάδια των υποβρύχιων ή υποβρύχιων δώρων.

Γλάστρα φυτών πουά εσωτερικού χώρου

Παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα ποτίσματος του στίγματος φυτού.

εποχή

Το πουά δέντρο σχεδόν σταματά να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. όπως και με τα περισσότερα ετήσια Το πουά δέντρο σας θα πρέπει να επιστρέψει σε κανονική ανάπτυξη μόλις ζεσταθεί. Επομένως, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη ρουτίνα ποτίσματος σας ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

 • καλοκαίριΤο Polka σας θα απολαμβάνει να ανθίζει και να μεγαλώνει. Ο συνδυασμός του ζεστού καιρού και του ηλιακού φωτός κάνει το έδαφος να στεγνώσει γρήγορα. Επομένως, θα πρέπει να ποτίζετε συχνά για να διατηρείται το έδαφος υγρό. για την πρόληψη της σήψης των ριζών Βεβαιωθείτε ότι η κορυφή ¼ ίντσας του εδάφους είναι στεγνή πριν από το επόμενο πότισμα.
 • το χειμώνα, Τα στίγματα δέντρα είναι συχνά σε λήθαργο. ή αυξάνεται αργά Θα πρέπει λοιπόν να λύσετε το χέρι σας. Ελέγχετε την υγρασία του εδάφους κάθε εβδομάδα. Περιμένετε να στεγνώσει η κορυφή ½ ίντσας του εδάφους πριν ποτίσετε ξανά.
 • την άνοιξηΘα πρέπει να συνεχίσετε το κανονικό πότισμα. αυτή την εποχή του χρόνου Το φυτό σας με πουά θα ανθίσει και μπορεί να ανθίσει, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η κορυφή ¼-½ ίντσας του εδάφους είναι πολύ στεγνό πριν το ποτίσετε ξανά.
 • όταν ανθίζουν τα λουλούδιαΤα φυτά με στίγματα καταναλώνουν περισσότερους πόρους. Πρέπει λοιπόν να ποτίζετε τακτικά. Ελέγξτε τα φύλλα για σημάδια κιτρινίσματος, μαρασμού ή καφέ κηλίδες στα φύλλα. Τα πουά δέντρα ανθίζουν συνήθως στα τέλη της άνοιξης ή το καλοκαίρι. Επομένως, πρέπει να ποτίζεται τακτικά.

μέγεθος φυτού

Είναι αυτονόητο ότι το μέγεθος του στίγματος δέντρου επηρεάζει τη συχνότητα του ποτίσματος. Όσο μεγαλύτερο είναι το δέντρο σας, τόσο περισσότερη υγρασία χρειάζεται. Ποτίζετε συχνά επίσης.

Τα μεγαλύτερα φυτά απαιτούν περισσότερο νερό για τη φωτοσύνθεση και την αναπνοή. Χάνουν περισσότερη υγρασία μέσω της αφυδάτωσης. Μερικά νεαρά δέντρα μεγαλώνουν γρήγορα. Λάβετε λοιπόν υπόψη ότι χρειάζονται νερό κατά την ανάπτυξή τους.

θερμοκρασία

Τα φυτά με στίγματα είναι πιο ευτυχισμένα στο πλήρες φως του ήλιου. Προτιμούν τις πιο ζεστές θερμοκρασίες. Είναι μεταξύ 70°F (21°C) και 80°F (27°C). Μπορείτε να εκτελείτε νυχτερινές θερμοκρασίες 5°F (-15°C) χαμηλότερες από τις θερμοκρασίες της ημέρας.

Ωστόσο, τα σημεία σας θα χάσουν περισσότερη υγρασία όταν ο καιρός είναι ζεστός. Το έδαφος στεγνώνει γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι απαραίτητο να αυξηθεί ανάλογα η συχνότητα του ποτίσματος.

σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες Τα στίγματα φυτά αδρανούν και απορροφούν λιγότερη υγρασία. Επομένως, το πότισμα πρέπει να μειωθεί για να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού.

υγρασία

Η υγρασία δεν επηρεάζει την ξηρότητα του εδάφους. Επηρεάζει επίσης τον ρυθμό με τον οποίο τα φυτά σας χάνουν υγρασία μέσω της διαπνοής. Το πουά δέντρο σας αρέσει ένα ζεστό, υγρό κλίμα. Αλλά θα διαφέρει ανάλογα με το είδος.

Όταν ο αέρας είναι δροσερός και φρέσκος το χειμώνα Το σπίτι σας μπορεί να έχει χαμηλή υγρασία.Για το λόγο αυτό, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε ελαφρώς τη συχνότητα ποτίσματος για να αντισταθμίσετε την απώλεια υγρασίας.

Εάν το φυτό σας βρίσκεται κοντά σε υγραντήρα, μπάνιο ή άλλη πηγή υγρασίας Πρέπει να ποτίζεται τακτικά, ωστόσο, θα πρέπει να διατηρείτε την υγρασία στο 50% για καλύτερα αποτελέσματα.

τοποθεσία εργοστασίου

Εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά από ό,τι φυτέψατε στο έδαφος. Τα φυτά εξωτερικού χώρου τείνουν να δέχονται βροχή και να εκμεταλλεύονται πηγές υγρασίας όπως το χιόνι.

Εάν το εργοστάσιό σας βρίσκεται σε μέρος που αερίζεται πάντα κοντά στον αεραγωγό Τα φυτά χάνουν περισσότερη υγρασία μέσω της εξάτμισης και της διαπνοής. Αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση νερού για τα φυτά σας.

Η τοποθεσία επηρεάζει επίσης το φως, τη θερμοκρασία, την υγρασία και άλλους φυσιολογικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, τα φυτά με στίγματα εσωτερικού χώρου θα χρειάζονται λιγότερο συχνό πότισμα από τα φυτά μερικού ήλιου.

τύπος γλάστρας

Υπάρχουν τρεις επιλογές σε γλάστρες για το πουά φυτό σας: πλαστικές, κεραμικές ή τερακότα γλάστρες. Ορισμένες γλάστρες χάνουν την υγρασία τους πιο γρήγορα από άλλες. προκαλώντας περισσότερο πότισμα

 • Γλάστρες από τερακότα: Αν και οι πουά λειτουργούν καλά με τα φυτά γιατί προσθέτουν αερισμό στο έδαφος. Αλλά τα πήλινα δοχεία χάνουν την υγρασία γρήγορα μέσω της μεταφοράς. Τα περισσότερα πρέπει να ποτίζονται κάθε 5-10 ημέρες.
 • Πλαστικά δοχεία: Διατηρήστε την υγρασία στο έδαφος περισσότερο από τις γλάστρες από τερακότα. Τα πουά φυτά σε πλαστικές γλάστρες δεν πρέπει να ποτίζονται πολύ συχνά καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση.
 • Κεραμικά δοχεία: Αυτός ο τύπος γλάστρας προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων. Ωστόσο, θα χρειαστεί να δοκιμάσετε την υγρασία του εδάφους για να δείτε πότε είναι κατάλληλο να ποτίσετε ξανά.

μέγεθος γλάστρας

Αφού έχετε επιλέξει μια καλή κατσαρόλα Μην ξεχνάτε ότι το μέγεθος είναι επίσης σημαντικό. Τα μεγάλα φυτά που φυτεύονται σε μικρές γλάστρες απαιτούν συχνό πότισμα. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή η υγρασία θα διαφύγει πιο γρήγορα

Το αντίθετο ισχύει επίσης. Αν η γλάστρα είναι πολύ μεγάλη για το πουά φυτό Θα θέλετε να τοποθετήσετε το δοχείο άνετα στο δοχείο. Εάν ποτίζετε πολύ συχνά Το έδαφος θα είναι υγρό και μουσκεμένο. Αυτή είναι η τέλεια συνθήκη για τη σήψη των ριζών.

Τύποι μιγμάτων γλάστρας

Ιδανικά Οι γλάστρες με κουκκίδες πρέπει να τοποθετούνται σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά και αερίζονται καλά. Αλλά μπορεί να ανεχθεί ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους. Μεγάλες ποσότητες συμπιεσμένης οργανικής ύλης διατηρούν το νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επομένως, πρέπει να ποτίζετε λιγότερο συχνά.

Καλά στραγγιζόμενες γλάστρες αναμεμειγμένες με βερμικουλίτη, περλίτη ή άμμο τείνουν να χάνουν την υγρασία πιο γρήγορα. Επομένως, το νερό πρέπει να γίνεται όταν η κορυφή ½ ίντσας του εδάφους είναι στεγνή.

Πώς θα καταλάβετε εάν το πουά δέντρο σας χρειάζεται πότισμα;

Όπως θα περίμενε κανείς από τα περισσότερα δέντρα. Τα φυτά με στίγματα δείχνουν αμηχανία όταν πρόκειται για πότισμα. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα συμπτώματα εξετάζοντας το φυτό. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό κουίζ.

1- Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό ραβδί ή δάχτυλο.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα για να κάνετε αυτό το απλό τεστ. Βάλτε το δάχτυλό σας ή ένα μεζούρα στο χώμα.

 • Εάν το επάνω 1 ίντσα του εδάφους είναι ακόμα υγρό, περιμένετε μια ή δύο ημέρες και ελέγξτε ξανά.
 • Εάν η κορυφή ¼ έως ½ ίντσας του εδάφους είναι ξηρό, το φυτό σας χρειάζεται πότισμα.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος δεν είναι υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2- Ελέγξτε το χρώμα του χώματος της γλάστρας.

Εκτός από τη μέτρηση της ξηρότητας του εδάφους Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα χρώματα. Βρήκα ότι το υγρό χώμα ήταν πιο σκούρο από το ξηρό. Αν το χώμα φαίνεται γκρίζο υποδεικνύει ότι πρέπει να είναι αρκετά στεγνό για να παρέχει νερό

Όπως οι περισσότεροι μανιώδεις κηπουροί Δεν βασίζομαι αποκλειστικά σε αυτή την τεχνική. Κάνω πάντα ένα τεστ με ραβδί ή δάχτυλο για να επιβεβαιώσω τα αρχικά μου ευρήματα.

3- Ελέγξτε τα φύλλα για μαρασμό ή μαρασμό.

Παρατήρησα ότι τα υποβρύχια φυτά με κουκκίδες παρέμειναν πράσινα για λίγο, αλλά αν παρατηρήσετε σημάδια μαρασμού ή πτώσης φύλλων Πρέπει να ποτίζετε αμέσως.

Ωστόσο, η πτώση, το κατσάρωμα ή ο μαρασμός των φύλλων είναι σημάδι σοβαρής αφυδάτωσης. Επομένως, δεν θέλετε να περιμένετε να συμβεί αυτό.

4- Καφέ άκρες φύλλων

Τα νεκρά, ξηρά και καφέ φύλλα στις άκρες ή τις άκρες δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό σας πρέπει να ποτίζεται λόγω σοβαρής αφυδάτωσης.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι οι καφέ άκρες των φύλλων σε στίγματα δέντρων μπορούν να προκληθούν από μια σειρά από διαφορετικά φαινόμενα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης υγρασίας. Υπερβολικό πότισμα, οίδημα, ηλιακό φως και συσσώρευση αλατιού.

5- Κοντισμένα φύλλα

Όπως και άλλα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία, η συρρίκνωση των φύλλων συχνά συνοδεύεται από μαρασμό, κατσάρωμα και πτώση. Τα φυτά με στίγματα θα συρρικνώσουν τα φύλλα τους για να προστατευτούν από την υπερβολική αφυδάτωση.

6- Το φύλλο γίνεται καφέ ή κίτρινο;

Τα φύλλα του στίγματος δέντρου γίνονται κίτρινα ή καφέ τόσο κάτω όσο και κάτω από το νερό. Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας σχολαστικά και σωστά αμέσως. Αν όχι, τα φύλλα θα στεγνώσουν και τελικά ολόκληρο το φυτό θα πεθάνει.

7- Τα φύλλα ξεραίνονται και πέφτουν

αν συμβεί αυτό Υπάρχει μια μικρή ευκαιρία να σώσετε την πολύτιμη Πόλκα σας. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα φυτά σας έχουν καθυστερήσει πολύ. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια φύλλα να κιτρινίζουν. μαραίνονται ή γίνονται καφέ πριν στεγνώσουν

Μετακινήστε τα φυτά σας σε μια σκιερή περιοχή και ποτίστε τη λίμνη. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να σκληρύνουν τα φύλλα και να σκουρύνουν.

8- Μετρήστε το βάρος της κατσαρόλας.

στη χρήση αυτής της μεθόδου Πρέπει να ξέρεις κατά προσέγγιση περίπου το κανονικό βάρος της γλάστρας Τα φυτά σε γλάστρες τείνουν να είναι πιο βαριά όταν έχουν αρκετή υγρασία. Εάν η απώλεια βάρους είναι σοβαρή, πιείτε αμέσως νερό Polka.

9- Χρησιμοποιήστε έναν μετρητή υγρασίας

Εάν τα φυτά σας είναι επιλεκτικά όσον αφορά τις ανάγκες τους σε νερό Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υγρόμετρο. Μπορείτε να διαβάσετε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επενδύστε σε έναν ευέλικτο μετρητή κηπευτικών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

Μια ένδειξη 3 ή μικρότερη σε κλίμακα 1-10 δείχνει ότι το φυτό σας χρειάζεται πότισμα.

Συμπτώματα υπερβολικού ποτίσματος φυτών πουά

 • Αν το πουά σας υποφέρει από υπερβολικό πότισμα. Τα φύλλα συχνά γίνονται καφέ ή κίτρινα.
 • Λόγω δυσλειτουργίας των ριζών, τα φύλλα γίνονται μαλακά, μαραμένα ή μαραμένα.
 • Πλημμυρισμένο χώμα – εάν αισθάνεται υγρό και μουσκεμένο Ίσως χρειαστεί να χαλαρώσετε το κουτί.
 • Τα φυτά σας ρίχνουν νέα και παλιά φύλλα.
 • Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών είναι μια μυκητιακή ασθένεια που σχετίζεται με την υπερχείλιση.
 • Οι ρίζες των στικτών δέντρων είναι συχνά αδύναμες, εύθραυστες ή μυρίζουν σάπια από το υπερβολικό πότισμα.
 • Τα φύλλα του φυτού σας μπορεί να αναπτύξουν καφέ κηλίδες που περιβάλλονται από ένα κίτρινο φωτοστέφανο. Αυτό είναι σύμπτωμα βακτηριακής λοίμωξης.
 • Μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση της πίεσης του νερού.

Πώς να ποτίζετε τα πουά φυτά

Στο ριγέ φυτό σας αρέσει η συνεχής υγρασία. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα άρδευσης για την περίπτωσή σας.

1- Πότισμα από ψηλά

 • Πρέπει να αποφεύγετε το πότισμα από πάνω Το πιτσίλισμα των φύλλων πουλόκας μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες.
 • Επενδύστε σε ένα ποτιστήρι με στενή άκρη που θα κρατήσει την υγρασία από τα φύλλα.
 • Ποτίστε καλά όταν η κορυφή ½ ίντσας του εδάφους είναι ελαφρώς στεγνή. Θα πρέπει να επιμείνετε στο πότισμα το πρωί ή το βράδυ. Ποτίζουμε μέχρι να βγει το νερό από τον πάτο.
 • Μετά από δέκα λεπτά ρίξτε το υπερβολικό νερό

2- Νερό από κάτω

Σύντομα θα καταλάβετε ότι το πότισμα των πουά φυτών σας από τον πάτο σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.Γι’ αυτό θα πρέπει να αγοράσετε ένα στιβαρό πιατάκι με βότσαλο.

 • Θα πρέπει να ξεκινήσετε προσθέτοντας καθαρό, αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό στο πιατάκι.
 • Απλώστε καθαρά βότσαλα για να αποφύγετε την υγρασία.
 • Αφήστε το καζάνι σας να ξεκουραστεί σε ένα πιατάκι ή πιάτο.
 • Περιμένετε μέχρι το έδαφος να είναι ομοιόμορφα υγρό και στραγγίστε το υπερβολικό νερό.

3- Αυτοποτιζόμενη γλάστρα

Αν ψάχνετε για αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, ξεχάστε το. Μην ψάξετε πέρα ​​από αυτήν την αυτοποτιζόμενη γλάστρα. Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο ξαπλώνοντας πάνω από το νερό/κάτω από το νερό. Απλώς προσθέστε νερό στη δεξαμενή όσο χρειάζεται. Και το αυτόματο ποτιστήρι θα κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Χρυσοί Κανόνες Άρδευσης

1- Διατηρήστε το χώμα ομοιόμορφα υγρό.

Εάν το έδαφος είναι ανομοιόμορφα υγρό Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υδάτινες περιοχές που προάγουν τη σήψη των ριζών.

2- Στέγνωμα μεταξύ ποτίσματος

Βεβαιωθείτε ότι η επάνω ίντσα έως μισή ίντσα του εδάφους είναι στεγνή πριν ποτίσετε ξανά το πουά φυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το έδαφος πρέπει να είναι εντελώς στεγνό.

3- Ποτίστε νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

Αν ποτίζετε νωρίς το πρωί ή το βράδυ Το χυμένο νερό ή οι πιτσιλιές στα φύλλα θα έχουν αρκετό χρόνο να στεγνώσουν πριν από τη ζέστη της ημέρας.

4- Μην αφήνετε τα φύλλα να βραχούν

Οι περισσότερες βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες που μπορούν να τραυματίσουν το σημείο σας αναπτύσσονται σε ζεστές, υγρές συνθήκες. για την προστασία από αυτούς τους μικροοργανισμούς Τα φύλλα πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν στεγνά.

5- Βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει στις ρίζες.

Πρέπει να ποτίζετε καλά μέχρι να βγει το νερό από την κάτω οπή αποστράγγισης. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι ρίζες απορροφούν αρκετό νερό πριν στεγνώσει το έδαφος.

6- Αποφύγετε το στάσιμο νερό

Το υγρό έδαφος είναι ο χειρότερος εχθρός του φυτού με στίγματα. Αυτό θα εμποδίσει την αναπνοή της ρίζας. Ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και νερό αποτελεσματικά.

7- Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο χώμα

Τα στίγματα φυτών αναπτύσσονται καλά σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Αυτό σημαίνει ότι το μείγμα γλάστρας αερίζεται καλά και δεν μουσκεύει από το πότισμα. Εκτελεί δύο λειτουργίες – την πρόληψη της σήψης των ριζών και την εξασφάλιση της σωστής απορρόφησης.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να διορθώσετε μια φυτευτή πουά με μακριά πόδια

Ποτίστε το φυτό με πουά μετά τη φύτευση.

Μπορεί να θέλετε να μεταφυτεύετε το στικτό δέντρο σας κάθε ή δύο χρόνια.Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναζωογονήσετε και να αναζωογονήσετε το πολύτιμο δέντρο σας με φρέσκο, εξαιρετικά γονιμοποιημένο μείγμα γλάστρας.

Μπορεί να θέλετε να αλλάξετε ξανά την Πόλκα σύντομα. Αυτό οφείλεται σε σοβαρές επιπλοκές. που περιλαμβάνει ακραία αλατότητα τοξικότητα χημικών ουσιών, σοβαρή υπερχείλιση, υπερβολική λίπανση κ.λπ.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε για ένα νεοφυτεμένο δέντρο με πουά είναι το υπερβολικό πότισμα. στο τέλος Ο υπερβολικός πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα πριν τα φυτά σε γλάστρες έχουν δημιουργήσει νέες ρίζες. Είναι καλύτερο να επιλέξετε τη στεγνή πλευρά.

Ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ποτίσετε σωστά το πουά φυτό σας μετά τη μεταφύτευση της γλάστρας:

 • Βεβαιωθείτε ότι η νέα γλάστρα στραγγίζει καλά: Βεβαιωθείτε ότι έχει τρύπες στον πάτο για να στραγγίζει το υπερβολικό νερό και να βελτιώνει τον αερισμό.Πριν τη φύτευση, θα πρέπει πρώτα να υγράνετε το μείγμα γλάστρας.
 • Στήστε ένα πιατάκι/πιάτο: Αν σκοπεύετε να τραβήξετε νερό από τον πάτο Θα πρέπει να έχετε ένα ωραίο πιατάκι. γεμάτο βότσαλα
 • Εξασφαλίστε σταθερή υγρασία: Προσθέστε νερό μέχρι το νέο μείγμα γλάστρας να είναι ομοιόμορφα υγρό. Αυτό θα εξασφαλίσει ομοιόμορφη ανάπτυξη των ριζών.
 • Ελέγχετε συχνά: Ελέγχετε το χώμα καθημερινά για να δείτε αν είναι βρεγμένο ή στεγνό. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν είναι υγρά. Ποτίστε ξανά το φυτεμένο φυτό εάν η κορυφή ¼ έως ½ ίντσας του εδάφους είναι στεγνή.

τελευταία λέξη

 • Το πουά δέντρο σας είναι πιο πιθανό να υποφέρει από υπερβολικό πότισμα παρά υποβρύχιο.
 • Ποτίζετε μόνο όταν το ¼ έως ½ της κορυφής του εδάφους είναι μέτρια ξηρό.
 • Μειώστε τη συχνότητα του ποτίσματος το χειμώνα και επιταχύνετε από τις αρχές της άνοιξης έως το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο.
 • Αποφύγετε το πότισμα από πάνω. Επιλέξτε μια βάση ποτίσματος. πότισμα βυθού και πότισμα σε γλάστρες αντ’ αυτού

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε