Πόσο φως χρειάζεται ο Pothos; (Λύθηκε!)

Πόσο φως χρειάζεται ο Pothos; (Λύθηκε!)

Τα Pothos είναι ζωηρά φυτά που καλούν την προσοχή όπου κι αν βρίσκονται στο σπίτι σας. Πιθανότατα έχετε ακούσει μερικές ιστορίες σχετικά με την ανοχή του σε χαμηλό φως. Αλλά η ποσότητα φωτός που λαμβάνει μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην υγιή ανάπτυξη.

Στον Πόθο αρέσει να μεγαλώνει. Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε παράθυρο ή πόρτα με ανατολικό προσανατολισμό που δέχεται 12-14 ώρες φως την ημέρα. Περιορίστε την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως σε 3-4 ώρες την ημέρα. Τα λευκασμένα και καμένα από τον ήλιο φύλλα δείχνουν περίσσεια φωτός.

Πολύ λίγο και πολύ φως θα πιέσει γρήγορα το poto σας. Το καλύτερο ελαφρύ φύλλωμα και το πιο χαριτωμένο φύλλωμα. Ο ανεπαρκής φωτισμός μπορεί να κάνει τη γλάστρα σας να φαίνεται αραιή, με ελαττώματα ή να μειώνεται. Από την άλλη, το πολύ φως μπορεί να κάψει το φυτό σας. Αυτό μπορεί να λευκάνει τα φύλλα και να κάψει το δέρμα σας.

Λοιπόν για πόσες ώρες φωτός είναι κατάλληλο το Πόθος σας; Ποια είναι τα σημάδια ότι το pothos σας παίρνει αρκετό ή πολύ φως; Πώς να προσδιορίσετε τον βέλτιστο φωτισμό για το Pothos σας;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αποκτήσετε τον σωστό φωτισμό για το pothos σας. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω πόσο φως χρειάζεται το potho σας.Επίσης, πώς να εντοπίσετε και να διορθώσετε προβλήματα φωτός για να ευδοκιμήσουν τα πήλινα δοχεία σας.

Πώς μπορώ να ελέγξω πόσο φως παίρνει ο Πόθος μου;

Δέντρο Bodhi κοντά στο παράθυρο

Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε την ποσότητα του ηλιακού φωτός στον υπαίθριο κήπο σας, ωστόσο, το φως στο σπίτι σας είναι συνήθως χαμηλό. Επομένως, δεν μπορείτε να βασιστείτε στην όρασή σας.

για τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες δύο γενικές μεθόδους για να προσδιορίσετε την ποσότητα φωτός που χτυπά το podo σας:

τεστ σκιάς χεριών

Αν ψάχνετε για μια επιλογή χαμηλής τεχνολογίας που δεν κοστίζει ούτε μια δεκάρα, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Μην ψάχνετε άλλο. Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό ραβδί ή άλλο αντικείμενο. αυτό είναι λογικό αντί για χέρια

 • Βήμα 1 Προετοιμάστε την περιοχή: Τοποθετήστε το μέρος που θα καθίσετε, τοποθετώντας ένα κομμάτι λευκό χαρτί από πάνω.
 • Βήμα 2 Τοποθετήστε τα χέρια σας: Κρατήστε το χέρι σας περίπου 1 πόδι (12 ίντσες ή 30 cm) πάνω από το χαρτί για πιο ακριβή δοκιμή. να κάνουμε το μεσημέρι
 • Βήμα #3 Απλώστε τα δάχτυλά σας: Βεβαιωθείτε ότι είναι ευρέως και ομοιόμορφα κατανεμημένο.
 • Βήμα # 4 Ελέγξτε τη σκιά με το χέρι σας στο χαρτί. τι βλέπεις

Γενικά, όσο πιο σκιασμένα είναι τα χέρια σου, τόσο το καλύτερο. Το φως θα γίνει μόνο πιο σκοτεινό.

 • Αντηλιά: Αν δείτε καθαρές, καθαρές σκιές στο φύλλο. δείχνει ότι η περιοχή είναι έντονα φωτισμένη αν είναι έμμεσο φως Ο πόθος σας θα είναι πολύ χαρούμενος εδώ. Οι συνθήκες άμεσου έντονου φωτός μπορεί να είναι υπερβολικές για τα φωτόποδά σας, οπότε μεταφέρετέ τα.
 • Μέτριο φως: Τα σημεία μεσαίας έκθεσης παράγουν ασαφείς ή αμυδρά σκιές. Αλλά θα εξακολουθεί να είναι ορατό ως χέρι.
 • Χαμηλή σκάλα: Μπορεί να δείτε μια αμυδρή σκιά. ή καθόλου σκιά Δεν θέλετε να παγώσετε το πόθο σας σε αυτό το σκοτεινό μέρος.

χρησιμοποιώντας ένα μετρητή lux

Χρησιμοποιήστε ένα μετρητή lux για να μετρήσετε τη φωτεινότητα ενός φωτός με αιχμηρή ακρίβεια. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μετρητή lux μεσαίας τιμής χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα. Εάν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με καλό φωτισμό για το φυτό σας. Αυτή είναι μια τέλεια λύση.

αν είσαι σαν εμένα Πιθανότατα έχετε πολλά φυτά στο σπίτι σας που πρέπει να τα φροντίσετε. για το θέμα αυτό Αγόρασα τον μετρητή lux πολλαπλών χρήσεων με την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Σκεφτείτε έναν μετρητή που μπορεί να μετρήσει το φως, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη βαρομετρική πίεση κ.λπ.

Το Lux εκφράζεται σε lumens ανά τετραγωνικό μέτρο. Είναι μια επιστημονική μέτρηση της έντασης ή της φωτεινότητας του φωτός που προσπίπτει σε μια επιφάνεια.

 • Το Pothos σας θα πρέπει να λαμβάνει 5000-21500 lux φωτός για 12-14 ώρες κάθε μέρα. πέφτει σε συνθήκες μέτριου φωτός Επομένως, τα παράθυρα που βλέπουν ανατολικά είναι τέλεια. Ή, τοποθετήστε το μόλις λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο που βλέπει δυτικά ή νότια.
 • Τα φυτά Pothos, ωστόσο, ευδοκιμούν σε περίπου 53.800 lux (5.000 πόδια κεριά) Μπορούν να ανεχθούν 3-4 ώρες απευθείας ηλιακό φως, αλλά θα πρέπει να το αποφύγετε για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.
 • Στο κάτω άκρο του φάσματος φωτός, ο Πόθος μπορεί να ανεχθεί πολύ λίγο φως, κάτω από 3.200 lux. Ωστόσο, οι μίσχοι της αμπέλου είναι μακρύι, αδύναμοι και στρεβλωμένοι.

για την καλύτερη ανάπτυξη Πάντα αναζητώ έναν εσωτερικό χώρο όπου το Pothos μου έχει έντονο έμμεσο φως περίπου 8000-16000 lux. Αυτή είναι η στρατηγική μου για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πόσες ώρες φωτός χρειάζεται ο Πόθος;

Η γλάστρα σας πρέπει να έχει 12 έως 14 ώρες μέτριου φωτός κάθε μέρα. Αντέχει 3-4 ώρες σε απευθείας ηλιακή ακτινοβολία.Πρέπει όμως να αντιμετωπίσεις τον αποχρωματισμό. μαρασμός και ζημιές από τον ήλιο

Εάν χρησιμοποιείτε τεχνητό φως Βεβαιωθείτε ότι η ένταση φωτός είναι πάνω από 5000 lux συνεχώς για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σημάδια ότι ο Πόθος σας δεν παίρνει αρκετό φως

Ανάπτυξη εκτεταμένου τμήματος ή ποδιού

Μακριοί κορμοί, μακριά τμήματα και μεγάλα πόδια είναι τα πιο εμφανή σημάδια υποέκθεσης. Όταν το poto σας δεν έχει αρκετό φως Θα τεντώσει τα φύλλα και τους μίσχους σαν να «φτάνει» προς το φως του ήλιου.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το αμπέλι τείνει να συνεχίσει να επεκτείνεται, έτσι το πόθο σας θα γίνει μπαγιάτικο, πικρό και τραύλισμα. Τα φύλλα είναι αραιά και δεν έχουν πλήρες πράσινο χρώμα.

Internode είναι η απόσταση μεταξύ δύο διαδοχικών φύλλων. Εάν το poto σας δεν έχει αρκετό φως Θα διαπιστώσετε ότι το τμήμα είναι επιμήκη. άσχημος

γέρνετε προς την πηγή φωτός

Εάν τοποθετήσετε το φυτό σας Potos σε μέρος όπου έχει πολύ λίγο φως, Τα φυτά Potos συνήθως κλίνουν προς μια πόρτα, παράθυρο, λαμπτήρα ή άλλη πηγή φωτός. ευδιάκριτα στις περισσότερες περιπτώσεις Μόνο τα φύλλα είναι στραμμένα προς τη φωτεινή πηγή φωτός για να συλλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερο φως.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρο το δέντρο στρέφεται προς τα πλάγια για να γέρνει προς την πηγή φωτός. Ταυτόχρονα, η πλευρά που βλέπει το φως γίνεται πιο φωτεινή και πιο πλούσια. Αν αυτό συνεχιστεί Η πλευρά που βλέπει μακριά από την πηγή φωτός είναι άψυχη με λίγα ή καθόλου φύλλα.

Αυτό το αναπτυξιακό γεγονός είναι το πρωταρχικό ένστικτο του φυτού. Αυτό θα σας ζητήσει να μετακινήσετε τον Πόθο σε μια καλά φωτισμένη τοποθεσία. Εάν θέλετε να διορθώσετε προσωρινά λεπτότερα μέρη Περιστρέψτε το poto σας με περιστροφή 180 μοιρών για να αποκαλύψετε την «άλλη πλευρά».

παράγουν μικρά φύλλα

Εάν η γλάστρα σας βγάζει λιγότερα νέα φύλλα Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να είναι ο ένοχος. Το φως είναι απαραίτητο για την υγεία και την ανάπτυξη των φυτών σας. Είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση και τη διαπνοή, η οποία παρέχει στα φυτά σας τροφή και ενέργεια.

Αν δεν υπάρχει αρκετό φως Το potho σας δεν θα έχει αρκετή ενέργεια και πόρους για να δημιουργήσει ένα φύλλο πλήρους μεγέθους. Έτσι τα φύλλα είναι μικρότερα. Θα παρατηρήσετε τόσο μικρότερα φύλλα όσο και διευρυμένες περιοχές.

καμία νέα ανάπτυξη

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι τα φυτά pothos ανέχονται πολύ λίγο φως. Αλλά η ευημερία είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για αρκετές ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Εάν το poto σας δεν έχει αρκετό φως Μπορεί να μην μεγαλώνει.

Η καθυστερημένη ανάπτυξη οφείλεται στο ότι το potho σας δεν παίρνει αρκετό φως για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. το χειμώνα Ο Πόθος συνήθως σταματά να αδρανεί. Κάποιοι μάλιστα σταμάτησαν να κινούνται.

Ωστόσο, αν οι μέρες του χειμώνα έχουν περάσει και δεν βλέπετε σημάδια ανάπτυξης. Είναι ένα σαφές προειδοποιητικό σημάδι για να αυξήσετε το φως. Το φως είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη.

ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων

Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να επηρεάσει το επιδεικτικό φύλλωμα του potho σας. τα φύλλα μπορεί να αλλάξουν χρώμα ή χάνεται ανάλογα με τη λάμψη του λευκού, του χρυσού ή του ροζ

Τα περισσότερα pothos γίνονται κίτρινα όταν εκτίθενται σε ακραίες αλλαγές φωτός. Αυτές οι κίτρινες κηλίδες γίνονται υδαρείς και μετατρέπονται σε καφέ κηλίδες.

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια ενός pothos σε χαμηλό φωτισμό είναι όταν χάνεται η αντίθεση. στις περισσότερες περιπτώσεις Τα φύλλα θα επιστρέψουν στο αρχικό τους πράσινο χρώμα. Χάνουν δηλαδή τα όμορφα χρώματα τους.

Όλα καταλήγουν στη φωτοσύνθεση. όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι κατάλληλες Το potho σας θα εξαπλώσει χλωροφύλλη. (η πράσινη χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για τη φωτοσύνθεση) σε διαφορετικές περιοχές

Καφέ φύλλα και νότες

γρήγορο τράβηγμα Τα περισσότερα φυτά, συμπεριλαμβανομένου του Potos, παρουσιάζουν σημάδια καφέ χρώματος στις άκρες και τα φύλλα των φύλλων. Μπορεί να δείτε ένα κίτρινο φωτοστέφανο γύρω από τα καφέ μπαλώματα.

Τα φύλλα του Pothos μπορούν να γίνουν καφέ για διάφορους λόγους, όπως το ηλιακό φως, η υγρασία. πίεση θερμοκρασίαςσοκ μετατροπής πάρα πολύ πότισμα κατάδυση και συσσώρευση αλατιού, για παράδειγμα, φροντίστε πρώτα να τα διαχωρίσετε.

φύλλα του φθινοπώρου

Όταν ο Πόθος στρεσάρεται, είναι φυσιολογικό να κιτρινίζουν τα φύλλα. Ίσως σε χαμηλό φωτισμό Κάντε αυτό για να μειώσετε το «φόρτο» ώστε να μπορούν να «ταΐσουν» λιγότερα φυτά.

Εάν ο χαμηλός φωτισμός είναι η κύρια αιτία Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το έδαφος είναι υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα φύλλα έπεσαν και τελικά έπεσαν.

Ωστόσο, μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις. Άλλες πιθανές αιτίες Μερικοί από τους παράγοντες της εγκατάλειψης της άδειας περιλαμβάνουν το υπερβολικό πότισμα, τον κρύο αέρα ή την ασθένεια.Το υπερβολικό πότισμα είναι σύνηθες φαινόμενο με τον Ποτό. Επομένως, ελέγξτε τις άκρες των φύλλων για να πεθάνουν. καφέ/κίτρινες κηλίδες στα φύλλα και, φυσικά, βρεγμένο χώμα

Το χώμα δεν στέγνωσε για αρκετές εβδομάδες.

Θα σας συγχωρούσαν εάν πιστεύατε ότι το χώμα θα στεγνώσει λόγω της εξάτμισης. Αν και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας στο έδαφος απορροφάται από τα ποτό από το μείγμα γλάστρας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το νερό είναι το κύριο συστατικό της φωτοσύνθεσης.Ο Πόθος χρησιμοποιεί το φως για να παράγει ενέργεια συνδυάζοντας CO2 από τον αέρα και το νερό. Όταν το pothos σας δεν έχει αρκετό φως Η φωτοσύνθεση θα σταματήσει.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται λιγότερο νερό και απορροφάται λιγότερη υγρασία από το έδαφος.Με τη σειρά του, το έδαφος παραμένει υγρό για αρκετές εβδομάδες. Αυτό συχνά οδηγεί σε περισσότερες επιπλοκές. Συνήθως με τη μορφή σήψης των ριζών.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερο φως

Τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο ή πόρτα.

Μπορείτε να μετακινήσετε το Pothos πιο κοντά στην πηγή φωτός για να του δώσετε περισσότερο φως. Αυτό συνήθως σημαίνει στάθμευση κοντά ή κοντά σε πόρτα, παράθυρο ή φεγγίτη.

Η κατεύθυνση που βλέπει το παράθυρό σας θα καθορίσει την ποσότητα φωτός που χτυπά το poto σας.

 • Τα παράθυρα βλέπουν βόρεια. – Τα παράθυρα (ή οι πόρτες) που βλέπουν βόρεια δεν λαμβάνουν πολύ φως. Μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες σε αυτά τα παράθυρα χωρίς ηλιακό φως.
 • Τα παράθυρα βλέπουν ανατολικά. – Το καλύτερο μέρος για τον Πόθο σας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα παράθυρα που βλέπουν ανατολικά. Το δέντρο σας θα λάβει άμεσο ηλιακό φως το πρωί. που είναι συνήθως ένα απαλό φως Αυτό διασφαλίζει ότι το poto σας λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
 • Τα παράθυρα βλέπουν νότια. – Τα παράθυρα βλέπουν νότια για να λάμπει συνέχεια ο ήλιος.Αν βάλεις τον Πόθο πολύ κοντά στο παράθυρο Το άμεσο ηλιακό φως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σας περίπου ένα ή δύο πόδια από το παράθυρο για να επιτρέψετε στο φως να διεισδύσει.
 • Τα παράθυρα βλέπουν δυτικά. – Αυτό το παράθυρο δέχεται ισχυρό ηλιακό φως το απόγευμα. Επομένως, δεν είναι κατάλληλα για τον Πόθο σας, μπορείτε να κρατήσετε τις γλάστρες σας μακριά από παράθυρα που βλέπουν δυτικά.

αν είσαι σαν εμένα Δεν έχετε χρόνο να μετακινήσετε τα φυτά όλη μέρα. γι ‘αυτό το λόγο Θα πρέπει να τοποθετήσετε το potho σας κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό ή λίγα μέτρα μακριά από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Για να βεβαιωθείτε ότι το poto σας έχει αρκετό φως

– Πάρτε το φως και τοποθετήστε τα φυτά που θέλετε!

Δεν θα μπορείτε να παρέχετε 10-12 ώρες κατάλληλου φωτός στις γλάστρες σας. Από εκεί προέρχεται το φως της ανάπτυξης. Ανησυχίες σχετικά με την κατεύθυνση, την ένταση και τα πράγματα που δεν έχουν ηλιακό φως θα ανήκουν στο παρελθόν.

 • Να είστε έτοιμοι να διατηρήσετε το Pothos σας φωτισμένο με φώτα ανάπτυξης για 12-14 ώρες ή περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ώρα.
 • Τα φυτά Potos αναπτύσσονται καλύτερα με φώτα ανάπτυξης 24/7.
 • Αυξήστε τον χρόνο έκθεσης σε 16-18 εάν θέλετε το potho σας να ανθίσει ή να ανθίσει.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα ανάπτυξης είναι κοντά στις γλάστρες σας. Θα πρέπει να απέχει περίπου 6-12 ίντσες από το φυτό σας.
 • Οι λυχνίες LED είναι καλύτερες από τις λάμπες φθορισμού – οι λυχνίες LED είναι λιγότερο διάχυτες, διαρκούν έως και 5 φορές περισσότερο και χρησιμοποιούν τη μισή ηλεκτρική ενέργεια από τους λαμπτήρες φθορισμού.

Σημάδια ότι ο Πόθος σας είναι υπερβολικά εκτεθειμένος

μαραίνονται στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας

Εάν το poto σας είναι υπερβολικά εκτεθειμένο Το πρώτο πράγμα που συναντάς είναι σχεδόν πάντα φύλλα. Έδειχναν μαραμένα και αδύναμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Συνήθως μεταξύ μεσημέρι και 4:00 μ.μ.

μετά από πιο προσεκτική επιθεώρηση Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα εξακολουθούν να μαραίνονται, συρρικνώνονται και αρχίζουν να έχουν ξηρές καφέ κηλίδες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποκλείσετε άλλες αιτίες. του μαρασμού πρώτα Αυτά συχνά περιλαμβάνουν βύθιση, σήψη ριζών, γήρανση και καύση κοπριάς.

Τα φύλλα του Bodhi είναι κατσαρά.

όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι κατάλληλες Τα φύλλα potho σας θα είναι επίπεδα και θα βλέπουν πάντα την πηγή φωτός. Τι γίνεται όμως αν το φύλλο αναδυθεί από την πηγή φωτός ή μπούκλες; Αυτό είναι σημάδι υπερβολικού φωτός.

Οι Pothos προτιμούν ένα βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας 65ºF (18°C) – 85°F (29°C).Θερμοκρασίες πάνω από 90ºF (32°C) το pothos σας θα αντιμετωπίσει πίεση θερμοκρασίας όταν εκτίθεται σε πολύ φως. Εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή κατσαρών, μαραμένων ή μαραμένων φύλλων.

καφέ άκρες ή άκρες φύλλων

Όταν πρόκειται για το ξέσπασμα του Πόθου Το πολύ φως είναι μία από τις κύριες αιτίες των καφέ άκρων και περιθωρίων των φύλλων. Ωστόσο, μην αποκλείετε άλλες αιτίες. Η σήψη των ριζών, η αλατότητα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το ξηρό έδαφος και η υπερβολική λίπανση μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό των άκρων και των περιθωρίων των φύλλων. ζάχαρη

καφέ κηλίδες

Η παρατεταμένη υπερέκθεση μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες στα φύλλα του καυτού δοχείου. Αυτές οι κηλίδες αρχίζουν συνήθως ως μικρές, καφέ, ωχρές ή ημιδιαφανείς κηλίδες. και γίνονται μεγαλύτερες καφέ κηλίδες

Ωστόσο, η καφέ κηλίδα είναι μια συχνή ασθένεια στον Πόθο. και μπορεί να προκληθεί από διάφορα προβλήματα Πολύ νερό, πνιγμός, πολύ λίπασμα. συσσώρευση αλατιού Δηλητηρίαση από χημικά, ζεστός καιρός, χαμηλή υγρασία και σοκ μεταμόσχευσης.

κιτρίνισμα και πάχυνση της νέας ανάπτυξης

Το κιτρίνισμα συχνά συνοδεύεται από συρρικνωμένες, συρρικνωμένες ή καφέ κηλίδες στα φύλλα. Θα δείτε καμένα ή απανθρακωμένα φύλλα. Η νέα ανάπτυξη μπορεί να γίνει παχύ ενώ το φύλλωμα μπορεί να γίνει χλωμό.

Υπερβολική συμπαγή και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ένα καμένο από τον ήλιο potho μπορεί να είναι πολύ φοβισμένο για να πραγματοποιήσει φωτοσύνθεση. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη καθυστερεί και καθυστερεί.

Πώς να ελέγξετε τον σωστό φωτισμό για Pothos

φωτοπερίοδος

Παρέχετε 12-14 ώρες έντονο έμμεσο φως κάθε μέρα για βέλτιστη ανάπτυξη του Pothos. αν παρκάρετε έξω Περιορίστε το άμεσο ηλιακό φως σε 3-4 ώρες την ημέρα.

ελαφριά ένταση

για να έχετε το καταλληλότερο φως Χρησιμοποιήστε φώτα ανάπτυξης για να παρέχετε φωτισμό 8.000-16.000 lux για 14 ώρες καθημερινά.

τελευταία λέξη

Το pothos σας θα πρέπει να παρέχει μέτρια επίπεδα φωτισμού 5.000-21.500 lux για 12-14 ώρες κάθε μέρα. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φώτα LED ή να τοποθετείτε το φυτό σας σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με το πολύ φως καθώς τα φύλλα θα καούν από τον ήλιο ή θα μαραθούν.

Το πολύ λίγο φως μπορεί να κάνει το poto σας να κουλουριαστεί σε μεγάλα τμήματα, να μεγαλώσει τα πόδια σας ή να κλίνει προς μια πηγή φωτός.

(Πηγή: University of Florida IFAS)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε