Πόσο φως χρειάζεται το Bird Of Paradise; (Λύθηκε!)

Πόσο φως χρειάζεται το Bird Of Paradise;  (Λύθηκε!)

Αν είστε λάτρης των μεγάλων φύλλων και των όμορφων λουλουδιών. πουλί του παραδείσου (Βασίλισσα Στρελίτζια) Το φυτό σας Όμορφα λουλούδια με φύλλα και μεγάλα όμορφα λουλούδια θα ενώσουν το σπίτι σας και θα το μετατρέψουν σε τροπικό παράδεισο.

Δυστυχώς, συνειδητοποιείς ότι τα φύλλα του παραδείσου σου μαραίνονται, καφέ και θρυμματίζονται. και το νέο φύλλο δεν έχει ανοίξει ακόμα Και όλα αυτά επειδή το φως του ήλιου είναι πολύ έντονο ή ανεπαρκές.

Η ανακάλυψη ονομάζεται «Πόσο φως χρειάζεται ένα πουλί του παραδείσου;» Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει. Τουλάχιστον για την καλύτερη ανάπτυξη:

Το Bird of Paradise είναι ένα τροπικό φυτό που του αρέσει το φως του ήλιου. Υπάρχουν όμως συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί και να επιβιώσει.Για παράδειγμα, το πουλί του παραδείσου θα ευδοκιμήσει όταν τα φυτά εκτίθενται στο φυσικό φως του ήλιου για 6 έως 8 ώρες, με την ένταση της ακτινοβολίας να πέφτει μεταξύ 400 – 800 fc (πόδια κεριά), οποιαδήποτε τιμή. Πάνω ή κάτω από ένα ορισμένο όριο θα αναγκάσει το πουλί του παραδείσου να επιβιώσει αντί να μεγαλώσει. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί Το φυτό μπορεί τελικά να υποστεί σοβαρή ζημιά.

Το πουλί του παραδείσου πάσχει από πολύ φως ή όχι αρκετό φως; για οποιοδήποτε λόγο Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του ήλιου με το πουλί του παραδείσου σας. ώστε να μεγαλώνει εύκολα και να ανθίζει πιο γρήγορα

Το πουλί του παραδείσου μεγαλώνει στη σκιά;

Το Bird of Paradise είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερά ή ελαφρώς σκιασμένα (εσωτερικά) περιβάλλοντα. Η απόλυτη ομορφιά θα αποκτηθεί ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού.

Αυτό οδηγεί στην παραγωγή μεγάλων, όμορφων σκούρων πράσινων φύλλων και μακριών μίσχων. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια βαρετή συμφωνία, Έρχεται όμως με ένα τίμημα. Ανεξάρτητα από αυτό, το πουλί του παραδείσου σας ανθίζει με πιο αργό ρυθμό από τον πλήρη ήλιο.

Αλλά αν η ψεύτικη και λαμπερή ομορφιά του είναι αυτό που στοχεύετε; Το να διατηρείτε το πουλί του παραδείσου σας σε σκιερό περιβάλλον είναι καλύτερη επιλογή από το άμεσο ηλιακό φως.

Το υποκειμενικό θαμπό πράσινο χρώμα αυξάνει τον κίνδυνο μικρών φύλλων, κοντών μίσχων και μαρασμού.

Σημείωση: Αν και σπάνιο Αλλά το πουλί του παραδείσου σου θα ανθίσει. Θα πρέπει όμως να έχει και αρκετό ηλιακό φως, υψηλή υγρασία και θερμοκρασία δωματίου.

Πόσες ώρες φωτός χρειάζεται ένα Bird of Paradise;

στο πουλί του παραδείσου αρέσει ο πλήρης ήλιος Αλλά το φως του ήλιου μπορεί να βλάψει τα φυτά σας. Το Bird of Paradise προτιμά 6 με 8 ώρες απευθείας ηλιακό φως.

Οποιαδήποτε έκθεση πέρα ​​από αυτά τα όρια θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη. Αυτό μπορεί να κάνει το πουλί του παραδείσου σας να μαραθεί αργά, να συρρικνωθεί και να σαπίσει.

Πού πρέπει να βάλετε παραδεισένια φυτά για τα πουλιά σας;

Για να εξασφαλίσετε ότι το πουλί του παραδείσου σας μεγαλώνει σωστά Πρέπει να το βάλεις στη σωστή θέση. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να προκληθεί δύσκολη συντήρηση και σοβαρή ζημιά στο φυτό Bird of Paradise. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

κατεύθυνση του ηλιακού φωτός

καθώς και άλλα φυτά Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη. Αλλά δεν είναι όλα τα φυτά εξίσου «δεκατρία» για έντονο ηλιακό φως. Γι’ αυτό κάποιοι προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως. ενώ κάποιοι προτιμούν το έμμεσο ηλιακό φως.

Για δυνατά πουλιά του παραδείσου Το άμεσο και έμμεσο ηλιακό φως είναι αρκετό για καλή ανάπτυξη, οπότε αν θέλετε να τοποθετήσετε τα φυτά σας Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή έχει αρκετό ηλιακό φως. (Το παράθυρο βλέπει προς τα ανατολικά εάν βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο), είτε απευθείας (π.χ. πλευρά παραθύρου χωρίς κουρτίνες) είτε έμμεσα (πλευρά παραθύρου με κουρτίνες).

εποχή

Εκτός από την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η εποχή. για να αποτρέψετε τα απανθρακωμένα φύλλα του παραδείσου Αποφύγετε τις υψηλές συγκεντρώσεις του άμεσου ηλιακού φωτός το χειμώνα.

Επομένως, είναι καλύτερο να διατηρείτε το φυτό σε μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως από τη χήρα. Εάν είναι έξω από το σπίτι, φέρτε το μέσα στο σπίτι.

κατάσταση δωματίου

Όταν μιλάμε για την κατάσταση Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η υγρασία και η θερμοκρασία του δωματίου. Ειδικά όταν αναζητάτε το καλύτερο περιβάλλον για το σπίτι σας στο bird of paradise. Επομένως, η ιδανική ρύθμιση είναι μεταξύ της κανονικής υγρασίας του δωματίου και της θερμοκρασίας 65 – 80°F (18 – 27°C).

Επομένως, κρατήστε τα φυτά σας μακριά από ρεύματα ή κοντά σε πηγές διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, όπως τζάκια, κλιματιστικά. ή αεραγωγούς

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στα πουλιά του παραδείσου.

Πώς μπορώ να ελέγξω πόσο φως παίρνει το Bird of Paradise μου;

Μετακινώντας τα φυτά σας από το ένα σημείο στο άλλο (ειδικά σε εσωτερικούς χώρους) είναι το εύκολο κομμάτι. Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η μέτρηση της έντασης του φωτός που χρειάζονταν τα φυτά. Δεν μπορείτε να μετρήσετε την ένταση του φωτός με γυμνό μάτι. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ακριβή σε ένα μίλι.

τυχερός για σένα Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσδιορίσετε με ακρίβεια την ένταση του φωτός που φτάνει στο φυτό σας. Έτσι, μπορείτε να παρέχετε τις τέλειες συνθήκες για να διασφαλίσετε ότι το πουλί του παραδείσου σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται.

τεστ σκιάς χεριών

Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να βρείτε ένα σημείο με τον καλύτερο φωτισμό. Αυτό είναι ένα γρήγορο τεστ. Συμπεριλαμβανομένων των χεριών σας, των σκιών τους και του ηλιακού φωτός.

Ακολουθούν τα βήματα για τη δοκιμή σκιών χεριών:

Βήμα 1: Βρείτε μια κατάλληλη τοποθεσία

Εξερευνήστε το δωμάτιο ή την αυλή που επιθυμείτε για να βρείτε το τέλειο μέρος για να τοποθετήσετε τα φυτά σας. Ο ήλιος πρέπει να φτάσει εύκολα στα φυτά σας. Μια κατάλληλη θέση στο εσωτερικό πρέπει να είναι κοντά στο περβάζι του παραθύρου. Θα πρέπει να είναι η πλευρά του παραθύρου. «Ανατολή προς Δύση» για να μπορεί να δέχεται το φως με ασφάλεια.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα χέρια σας

Τεντώστε το χέρι σας προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός έτσι ώστε η δέσμη να χτυπήσει το χέρι σας.

Βήμα 3: Μετρήστε τη φωτεινότητα

Όταν βλέπεις τη σκιά σου Το επόμενο βήμα είναι να μετρήσετε οπτικά την ένταση των σκιών. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σημειώσετε το πάχος της σκιάς των χεριών σας.

Για παράδειγμα, αν η σκιά του χεριού σας είναι λεία και καθαρή. Η εκπεμπόμενη δέσμη είναι πολύ φωτεινή. (Υψηλή φωτεινότητα) που είναι ιδανικό για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν τα παραδεισένια λουλούδια σας.

Αλλά αν η σκιά του χεριού σας είναι ελαφριά ή βαριά και έχει ασαφές περίγραμμα το φως θα είναι πολύ χαμηλό

Σημείωση: Η μέθοδος σκιάς χεριών δεν είναι πολύ αξιόπιστη. Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στην οπτική ανίχνευση.

χρησιμοποιώντας ένα μετρητή lux

Αν ψάχνετε για ακατέργαστα δεδομένα Θα πρέπει να αγοράσετε έναν μετρητή LUX. Αυτή η συσκευή θα σας επιτρέψει να μετρήσετε με ακρίβεια την ποσότητα του φωτός που έρχεται από τον ήλιο σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Εδώ είναι τα βήματα για να το χρησιμοποιήσετε:

Βήμα 1: Ενεργοποιήστε τη συσκευή

Ένας μετρητής lux αποτελείται από μια συσκευή που εμφανίζει τις μετρήσεις που είναι συνδεδεμένη μέσω καλωδίου σε μια άλλη συσκευή που λαμβάνει τις μετρήσεις που ονομάζεται αισθητήρας.

Αφαιρέστε το καπάκι του αισθητήρα και πατήστε το κουμπί ενεργοποίησης στη συσκευή ανάγνωσης. Υπάρχει ένα άλλο κουμπί που ονομάζεται LUX/FC.Σε LUX ή FC (foot-candles), η επιλογή τετάρτων κεριών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε την ένταση του φωτός.

Βήμα 2: Επιλέξτε ένα εύρος

Η συσκευή σας λαμβάνει πλέον μετρήσεις από το φως του περιβάλλοντος στο δωμάτιο. όταν η μεγάλη σκάλα χτυπά τον αισθητήρα Θα δείτε ένα μήνυμα

Αυτό σημαίνει ότι το εύρος μέτρησης της συσκευής είναι πολύ περιορισμένο. και πρέπει να αυξήσεις Αυτό γίνεται πατώντας ένα κουμπί με την ένδειξη Limit.Σε αυτό το σημείο, θα αρχίσετε να βλέπετε μια ένδειξη δύο έως τριών ψηφίων.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τον αισθητήρα

Για να μετρήσετε με ακρίβεια την ποσότητα του φωτός που προσπίπτει στην περιοχή που έχετε επιλέξει για το φυτό σας, Βεβαιωθείτε ότι ο αισθητήρας είναι στραμμένος προς μια πηγή φωτός ή έναν τοίχο όπου το φως αντανακλάται. Δεν πρέπει να δείχνετε ένα δέντρο ή να διαβάζετε τη δέσμη φωτός που χτυπά το φυτό σας.

Βήμα 4: Παρατηρήστε την Ανάγνωσή σας

Εάν η ένδειξη είναι κάτω από 150 fc, είναι υποεκτεθειμένη. Αλλά αν κάτω από 200 έως 400 fc θα ήταν ένας καλός λαμπτήρας μεσαίας εμβέλειας για το πουλί του παραδείσου σας.. 400 – 800 θα είναι το ίδιο για ελαφρώς υψηλότερο FC.

επίπεδο φωτός Σειρά (σε ποδαρικά κεριά)
χαμηλός 50 – 150
Μέτρια 200 – 400
μέτριος 400 – 800
υψηλός 800+

Σημάδια ότι το πουλί του παραδείσου σας δεν παίρνει αρκετό φως

Είτε τοποθετείτε τα φυτά σας κοντά σε παράθυρο είτε έξω. Είναι πιθανό το φυτό σας να εκτεθεί σε χαμηλό φωτισμό.

Η αιτία μπορεί να είναι μια διαταραχή στην περίοδο ανάπτυξης ή μια κακή ένταση φωτός που χτυπά το φυτό.

για οποιοδήποτε λόγο Ένα είναι σίγουρο, είναι εύκολο να εντοπιστεί. Ακολουθούν οκτώ βασικά σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό σας δεν έχει αρκετό φως:

Ανάπτυξη εκτεταμένου τμήματος ή ποδιού

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου και το Bird of Paradise δεν διαφέρει από αυτή την άποψη.

γιατί αν το φως του ήλιου δεν λάμπει αρκετά Τα φυτά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τεντώσουν τους μίσχους ή τα μεσογονάτια τους για να πάρουν αρκετό ηλιακό φως για να αναπτυχθούν.

Αλλά ταυτόχρονα τα φυτά είναι πιο λεπτά. Η δομή δεν μπορεί να συγκρατήσει τα φύλλα και τους μίσχους. Έτσι το πουλί του παραδείσου σας θα έχει πόδια.

γέρνετε προς την πηγή φωτός

Αυτό είναι παρόμοιο με την ανάπτυξη των ποδιών. Αντίθετα, περιλαμβάνει το να γέρνετε τα φυτά σας στη μία πλευρά για να λάβετε αρκετό ηλιακό φως.

Για παράδειγμα, τα κλαδιά, οι κορμοί και τα φύλλα κάνουν τα δέντρα να λυγίζουν προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός.

εκτός από την κάμψη Το ένα μέρος του φυτού είναι εντάξει ενώ το άλλο επηρεάζεται. Αυτό προκαλεί ανομοιόμορφη ανάπτυξη ακόμη και μετά την επίλυση της κατάστασης.

παράγουν μικρά φύλλα

Ξαφνικά διαπιστώνετε ότι το πουλί του παραδείσου σας δυσκολεύεται να αναπτύξει φύλλα κανονικού μεγέθους. αλλά αντίθετα βγάζει μικρά φύλλα

Ο λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι ότι το φυτό σας δεν έχει αρκετή ενέργεια για να παράγει μεγάλα φύλλα. λόγω αδυναμίας σωστής σύνθεσης φωτογραφιών (λόγω χαμηλού φωτισμού)

καμία νέα ανάπτυξη

Ο μόνος λόγος για νέα ανάπτυξη είναι ο χειμώνας. Τα φυτά αναμένεται να είναι αδρανοποιημένα, αν και ορισμένα φυτά θα βρουν τρόπο να ευδοκιμήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τι γίνεται όμως αν το πουλί του παραδείσου σας αποτύχει να ευδοκιμήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα επιβιώσει αντί να μεγαλώσει. Αυτό το πρόβλημα δείχνει ότι τα φυτά σας χρειάζονται αρκετό φως για να παράγουν αρκετή ενέργεια για να αναπτυχθούν.

ασυνήθιστο χρώμα των φύλλων

όταν το φυτό δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως Είναι φυσιολογικό τα φυτά σας να αυξάνουν το μέγεθος των φύλλων τους προκειμένου να λάβουν τη σωστή ποσότητα ηλιακού φωτός για ανάπτυξη.

Αυτό θα υπερφορτώσει το φυτό σας και θα το κάνει να φαίνεται θαμπό αντί για ένα έντονο γαλάζιο.

Καφέ φύλλα και νότες

Τα καφέ φύλλα και οι άκρες είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα φυτά όταν δεν υπάρχει αρκετό φως στα φύλλα. Ως αποτέλεσμα, αρχίζει να αλλάζει χρώμα και γίνεται καφέ και τελικά αποσυντίθεται.

Σημείωση: Μπορεί επίσης να υποδηλώνει έλλειψη παροχής νερού.

πεσμένα φύλλα

Το πουλί του παραδείσου είναι γνωστό ότι μεγαλώνει μεγάλα φύλλα. Γι’ αυτό είναι εύκολο να τα δεις όταν τα φυτά δεν είναι καλά φωτισμένα. Εμφανίζεται συνήθως το χειμώνα όταν τα σύννεφα και οι χιονοθύελλες κρύβουν τον ήλιο.

Το χώμα δεν στέγνωσε για αρκετές εβδομάδες.

Ένα άλλο σαφές σημάδι ότι το φυτό σας δεν έχει καλό φωτισμό είναι ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να στεγνώσει τελείως το νερό του φυτού.

Ειδικά όταν συμβαίνει στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελάχιστο ή καθόλου ηλιακό φως για την εξάτμιση του υπερβολικού νερού από το έδαφος.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερο φως

Τώρα γνωρίζετε τα σημάδια χαμηλού φωτισμού στο πουλί του παραδείσου. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα πριν γίνουν σοβαρά. Και αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν:

  • Βρείτε το καλύτερο μέρος για το Bird of Paradise.
  • χρησιμοποιήστε τεχνητό φως

Το καλύτερο μέρος για τα πουλιά του παραδείσου

Η τέλεια τοποθεσία για το πουλί του παραδείσου σας πρέπει να έχει άφθονο ηλιακό φως. (άμεση ή έμμεση) υγρασία σε επίπεδο δωματίου και ασφαλής θερμοκρασία

Η εύρεση της καλύτερης τοποθεσίας φωτισμού είναι το δύσκολο κομμάτι. Και αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής που ονομάζεται lux meter.

Βοηθά στη μέτρηση της έντασης φωτός του άμεσου ηλιακού φωτός.

τεχνητό φως

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο σημείο που να παρέχει αρκετό φως για τα φυτά σας, Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε μια ειδική συσκευή που ονομάζεται αυξητικό φως.

Αυτή η συσκευή εκπέμπει ορισμένα κύματα φωτός που είναι κατάλληλα για φυτά για εύκολη φωτοσύνθεση, ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Συνιστώ να χρησιμοποιείτε φώτα ανάπτυξης LED, καθώς παρέχουν αρκετή ισχύ για φωτοσύνθεση χωρίς να καίγεται το φυτό. σαν κανονικός σωλήνας φθορισμού

Σημάδια ότι το πουλί του παραδείσου σας παίρνει πολύ φως

Ναι, το λες πολύ καλό πράγμα. και όπως κάθε άλλο ζωντανό ον Το πουλί του παραδείσου σας δεν είναι διαφορετικό. Το πολύ ηλιακό φως είναι επιζήμιο για την ανάπτυξη.

Για το Bird of Paradise, χρειάζονται 6 έως 8 ώρες για να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί. Οτιδήποτε πάνω από το κατώφλι μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα για το πουλί του παραδείσου σας.

μαραίνονται στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας

Το πουλί του παραδείσου απολαμβάνει τον καλό ήλιο. Αλλά μόνο για το πολύ 8 ώρες την ημέρα. Μέχρι τις 3:00 μ.μ., τα φυτά σας δεν θα ωφελούνται πλέον από τον ήλιο. και θα μαραθεί σιγά σιγά

Εάν τα φυτά σας είναι σε εξωτερικό χώρο με σκιά δέντρων ή καθόλου σκιά. Το δέντρο θα μαραθεί από το πολύ ηλιακό φως.

Τα φύλλα γίνονται καφέ, κατσαρώνουν, πέφτουν Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα φυτά εσωτερικού χώρου που δέχονται συνεχές ηλιακό φως για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

τα φύλλα κουλουριάζονται

ακόμη και πριν λάμψει ο ήλιος Αυτή είναι μια φυσική απάντηση στη συντηρητική χρήση νερού των φυτών.

από αυτή την παρατήρηση Είναι σαφές ότι η υποτροπή μπορεί να συμβεί και μετά την ωρίμανση.Πώς; Τα φύλλα κατσαρώνουν εάν η ένταση του ηλιακού φωτός είναι μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του φυτού. (Αυτό συμβαίνει συνήθως στα μέσα του καλοκαιριού.)

Τα φυτά εξισορροπούν αυτό αυξάνοντας τον ρυθμό διαπνοής. που οδηγεί σε υπερβολική απώλεια νερού από τα φύλλα. Αυτό τους κάνει να κουλουριάζονται.

καφέ άκρες ή άκρες φύλλων

Η προφανής αιτία αυτού του προβλήματος είναι το ανεπαρκές νερό στο έδαφος. Αυτό συμβαίνει επειδή το πολύ ηλιακό φως και θερμότητα συνεργάζονται για να διεγείρουν τη διαδικασία εξάτμισης του εδάφους.

Αυτό σημαίνει όταν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως. Το τρέχον πρόγραμμα ποτίσματος ενδέχεται να μην λειτουργεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη ροή του νερού στα φύλλα και με την πάροδο του χρόνου οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ.

κιτρίνισμα και πάχυνση της νέας ανάπτυξης

Το κιτρίνισμα των φύλλων μπορεί να προκληθεί από υπερβολικά ξηρό έδαφος ή από το άμεσο ηλιακό φως.

Ανεξάρτητα από την αιτία Το αποτέλεσμα θα είναι επιζήμιο για την κατάσταση των φύλλων που αναπτύσσονται πρόσφατα. Επειδή τα φύλλα θα αναδυθούν πυκνά για να αποφευχθεί η υπερβολική απώλεια νερού.

Υπερβολική συμπαγή και καθυστερημένη ανάπτυξη.

γιατί έχει πάρα πολύ ηλιακό φως Ωστόσο, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού (συνήθως στα μέσα του καλοκαιριού), τα φύλλα έχουν πρόβλημα με έντονη αφυδάτωση. και να ανταποκριθεί σε τέτοιες συνθήκες μαραμένα στελέχη και φύλλα

Πώς να καθορίσετε τον βέλτιστο φωτισμό για τα πουλιά του παραδείσου

Γιατί το πουλί του παραδείσου είναι ένα τροπικό φυτό. Ευδοκιμεί εύκολα στον ήλιο και είναι αρκετά φυσικό για να επιβιώσει από την έκθεση στον ήλιο σε ένα ορισμένο σημείο.

Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας μεγαλώνουν και ευδοκιμούν σωστά. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες στο ηλιακό φως. Συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας του φωτός και της έντασης του φωτός.

φωτοπερίοδος

Το πουλί του παραδείσου αγαπά τον ήλιο. Αλλά δεν μπορεί να αντέξει πολύ ηλιακό φως.Το πολύ 6 με 8 ώρες ηλιακού φωτός είναι ευεργετικές για το φυτό. Οτιδήποτε πάνω από αυτό το όριο είναι επιζήμιο για την κατάστασή του.

Αν λοιπόν το φυτό σας είναι σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να είναι σκιασμένο. Αν στο κτίριο Τοποθετήστε το λίγο μακριά από το παράθυρο για να αποφύγετε την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία.

ελαφριά ένταση

Αυτό διασφαλίζει ότι το πουλί του παραδείσου σας μεγαλώνει με τη σωστή ποιότητα φωτός. Πρέπει να ελέγξετε την ένταση της ακτινοβολίας που λάμπει μέσα από αυτό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μετρητή lux.

Βεβαιωθείτε ότι η ακτινοβολία που χτυπά τα φυτά κυμαίνεται από 400 – 800 πόδια κεριά ή lux. Όλα τα παραπάνω μπορούν να πνίξουν το πουλί του παραδείσου σας.

πως? Το πολύ ηλιακό φως μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτό αυξάνει τον ρυθμό διαπνοής. που τελικά επηρεάζει τα αποθέματα νερού του φυτού

τελευταία λέξη

Το Bird of Paradise είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει σε σκληρές συνθήκες ηλιακού φωτός. αλλά το αντίστροφο Έπρεπε να θυσιαστεί η πιθανή ανάπτυξή του.

Αλλά από εδώ και πέρα, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Επειδή σας έδωσα πληροφορίες για το πώς να προσδιορίσετε αν έχετε πολύ ή πολύ λίγο ηλιακό φως.

Επίσης, πώς να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν καλής ποιότητας ηλιακό φως για εύκολη ανάπτυξη και γρήγορη ανθοφορία.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε