Πότισμα φυτών από καουτσούκ (πόσο και πόσο συχνά ποτίζεται)

Πότισμα φυτών από καουτσούκ (πόσο και πόσο συχνά ποτίζεται)

Αν και είναι εύκολο να αναπτυχθεί Αλλά τα καουτσούκ είναι πολύ επιλεκτικά όσον αφορά τις ανάγκες τους σε πότισμα. Η διατήρηση του μίγματος εδάφους πολύ υγρό ή πολύ ξηρό θα προκαλέσει πτώση των φύλλων. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε πάλι σύκα για τη συλλογή των φυτών σας σε γλάστρες Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε σωστά.

Τα λαστιχένια φυτά προτιμούν σταθερά υγρό αλλά όχι μουσκεμένο έδαφος για ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος. Ελέγχετε συχνά το έδαφος. χρησιμοποιώντας υγρόμετρο ή το δάχτυλό σας Εάν τα 1-2 εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά, ήρθε η ώρα να ποτίσετε το λαστιχένιο φυτό σας.

Φυσικά, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Γι’ αυτό έφτιαξα αυτόν τον πρακτικό οδηγό για να έχω μια καλή ιδέα για το πόσο και πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα λαστιχένια φυτά σας.

Έχω συμπεριλάβει μερικές χρήσιμες συμβουλές ποτίσματος και σημάδια ότι το φυτό σας χρειάζεται ένα ποτό. Μάθετε πώς να εντοπίζετε τα τρομερά συμπτώματα ενός υπερχειλισμένου φυτού καουτσούκ.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα ποτίσματος των καουτσούκ δέντρων

[1] εποχή

όπως και με τα περισσότερα τροπικά πάλι σύκα Χρειάζεται περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. (νωρίς την άνοιξη έως το καλοκαίρι) από όταν δεν μεγάλωνε. Αυτό είναι συνήθως το χειμώνα και το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης:

Καθώς το κρύο σβήνει και ο αέρας ζεσταίνεται Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει ακατάστατο. Το λαστιχένιο φυτό σας αγαπά επίσης τη θερμότητα.

Η ζέστη τα ενθαρρύνει να αναζωογονηθούν και να αρχίσουν να αναπτύσσονται, με αντίστοιχη ζήτηση πόρων για βέλτιστη ανάπτυξη.

κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης Θα παρατηρήσετε ότι το μίγμα εδάφους σας στεγνώνει πιο γρήγορα και για καλό λόγο. Πρώτα απ ‘όλα, το φυτό καουτσούκ σας χρησιμοποιεί πολύ νερό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπτυξης.

Δεν είναι απαραίτητο μόνο για τη φωτοσύνθεση. αλλά και βοηθά στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών όπου κι αν χρειάζονται.

Δεύτερον, οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν την ταχεία εξάτμιση της υγρασίας από το έδαφος της γλάστρας.

Τρίτον, τα φυτά από καουτσούκ χάνουν πολλή υγρασία από τα φύλλα τους μέσω υψηλών επιπέδων διαπνοής, εξάτμισης και αναπνοής.

Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την υγρασία του εδάφους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ελέγχετε την υγρασία του εδάφους κάθε 4-5 ημέρες.

Ποτίστε ξανά όταν η κορυφή μία έως δύο ίντσες είναι στεγνή ή εύθρυπτη. Εάν το φυτικό έδαφος είναι ακόμα υγρό Ελέγξτε ξανά μετά από 1-2 ημέρες.

το φθινόπωρο και το χειμώνα

Κάντε αντίθεση με αυτό με το φθινόπωρο και το χειμώνα όταν το εργοστάσιο των ελαστικών σας αρχίζει να επιβραδύνει.

Δεν του αρέσει το κρύο. και θα ανταποκριθεί μειώνοντας την ανάπτυξη Μερικές φορές περνά σε βαθύ λήθαργο κατά τους κρύους χειμώνες.

Το χώμα θα παραμείνει υγρό για περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά σας λαμβάνουν λιγότερο φυσικό ηλιακό φως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. με αποτέλεσμα λιγότερη φωτοσύνθεση Αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί λιγότερο νερό για την αναπνοή και την αναπνοή.

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ποτίζετε υπερβολικά το λαστιχένιο φυτό σας όταν δεν χρειάζεται τόσο πολύ νερό. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους προκαλεί σήψη των ριζών και άλλες ασθένειες.

όταν ανθίζουν τα λουλούδια

πότε πάλι σύκα τα φυτά ανθίζουν Δεν ανθίζουν τόσο καλά όσο τα καλλωπιστικά φυτά του σπιτιού. Αλλά αφήνει ένα εντυπωσιακό έντονο κόκκινο έως κόκκινο μπορντό που τελικά αποκαλύπτει νέα φύλλα.

Αυτά τα βράκτια αποκόπτονται και πέφτουν καθώς μεγαλώνουν νέα φύλλα.

Τα νέα βλαστάρια συμπίπτουν με την εποχή που το καουτσούκ αρχίζει να ανθίζει στα τροπικά δάση.

Διαφορετικά, εμφανίζεται συνήθως την άνοιξη και συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι. Αυτό απαιτεί περισσότερο πότισμα για να αντισταθμιστεί η αυξημένη δραστηριότητα.

[2] μέγεθος φυτού

Τα λαστιχένια δέντρα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. και θα πρέπει να επαναφυτεύεται μία φορά το χρόνο μέχρι να ωριμάσει, 6-10 πόδια σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μεγάλα, γυαλιστερά επιμήκη φύλλα που παράγουν τα φυτά σας είναι ενεργές συστάδες.Η χλωροφύλλη (η πράσινη χρωστική ουσία) χρησιμοποιεί το φως για να μετατρέψει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις το λαστιχένιο φυτό σου να μετατρέπει οποιοδήποτε χώρο στο δωμάτιό σου σε ένα καταπράσινο τοπίο.

Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά σας χρειάζονται περισσότερο νερό για να αναπτυχθούν. απορροφούν θρεπτικά συστατικά, αναπνέουν και αναπτύσσονται δυναμικά

(Πηγή: Clemson University).

[3] θερμοκρασία

όπως και με τα περισσότερα τροπικά φυτά Το λαστιχένιο φυτό σας προτιμά την πιο ζεστή πλευρά. Όταν οι θερμοκρασίες είναι στην περιοχή 60-80ºF (15-26ºC), όλα τα αειθαλή φυτά σε αυτό το δάσος ευδοκιμούν.

Προτιμούν την υψηλότερη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας για βέλτιστη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όχι μόνο κάνουν το χώμα της γλάστρας να στεγνώνει πιο γρήγορα. αλλά και προωθεί την ανάπτυξη. Αυξήστε λοιπόν το πότισμα όσο χρειάζεται όταν οι θερμοκρασίες είναι εντός του σωστού εύρους.

Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν το χειμώνα, η συχνότητα του ποτίσματος θα πρέπει να μειωθεί.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν πέσει ξαφνικά κάτω από τους 55° F (13° C), ειδικά όταν φυσάει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση του ficus elastica σας.

Εάν τα φύλλα πέσουν, σταματήστε το πότισμα μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης. Περιμένετε όμως μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς το πάνω μέρος του χώματος 1-2″ για να αποφύγετε τη σήψη.

[4] υγρασία

λόγω της τροπικής φύσης του Τα φυτά από καουτσούκ αποδίδουν καλύτερα σε υγρό περιβάλλον. Χάνουν περισσότερη υγρασία μέσω της αφυδάτωσης. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι εσείς και εγώ χάνουμε την υγρασία μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής.

Εάν ο αέρας γύρω από το banyan σας είναι ξηρός και ξηρός (συνήθως το χειμώνα) διψάει γρήγορα. Επομένως, παρακολουθείτε συχνά την υγρασία του εδάφους και το νερό.

[5] τοποθεσία εργοστασίου

Το να κάθεστε σε φωτεινά ή ζεστά μέρη θα σας διψάσει περισσότερο. Και το ίδιο με τη λαστιχένια φυτεία σας. Του αρέσει να παρκάρει σε καλά φωτισμένο χώρο.

Εάν βρίσκεται σε περβάζι παραθύρου ή παίρνει νότιο ή δυτικό ηλιακό φως. Θα χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά. επίσης Εάν το φυτό σας βρίσκεται σε ξηρή, ρευστή περιοχή, μπορεί να βρίσκεται στη διαδρομή του ζεστού αέρα ή κοντά σε τζάκι. Πρέπει να ποτίζεται περισσότερο.

[6] τύπος γλάστρας

Είμαι μεγάλος λάτρης των γλάστρες με φυτά που κατασκευάζονται από πορώδη υλικά όπως τερακότα, πορσελάνη χωρίς γυάλισμα. ή πηλό Στεγνώνουν γρήγορα το έδαφος μέσω διαπερατών τοίχων. και να δημιουργήσω ένα υγρό μικροκλίμα για το εργοστάσιό μου καουτσούκ.

Ωστόσο, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα. Επομένως, θα πρέπει επίσης να διπλασιάσετε τη συχνότητα του ποτίσματος.

Εάν αποθηκεύετε το φυτό καουτσούκ σας σε γυάλινο δοχείο Εφυαλωμένο κεραμικό ή πλαστικό, το χώμα θα παραμείνει υγρό περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα υλικά είναι κατώτερα όσον αφορά τη διάτρηση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διευκολυνθεί το πότισμα ώστε το έδαφος να παραμείνει υγρό και να μην αναπτυχθεί σήψη των ριζών.

Όλες οι γλάστρες ελαστικών, ανεξαρτήτως υλικού, πρέπει να έχουν οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Επειδή στα λαστιχένια φυτά δεν αρέσει το στάσιμο νερό, γνωστό ως «τροτερ», αυτό θα βοηθήσει στην αποστράγγιση του λιμνάζοντος νερού.

Εάν η οπή αποστράγγισης είναι πολύ μεγάλη Το έδαφος θα στεγνώσει γρήγορα. Αυτό σημαίνει επίσης μεγαλύτερη συχνότητα ποτίσματος.

[7] μέγεθος γλάστρας

Η γλάστρα λειτουργεί ως δεξαμενή για το Ficus elastica εάν η γλάστρα είναι πολύ μικρή για το φυτό σας. Η ικανότητα συγκράτησης νερού του εδάφους είναι χαμηλή. Με αυτόν τον τρόπο, το χώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα, απαιτώντας τακτικό πότισμα.

Το δοχείο πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του φυτού καουτσούκ για να διασφαλιστεί ότι το έδαφος παραμένει υγρό. Ιδανικά Θα πρέπει να έχετε περίπου μια ίντσα χώματος σε γλάστρες γύρω από το λαστιχένιο φυτό σας.

Τα δοχεία που είναι πολύ μεγάλα για τα φυτά σας θα κρατήσουν την υγρασία περισσότερο. στη χειρότερη περίπτωση Μπορεί να αναπτυχθούν τοπικές υγρές περιοχές όπου οι ρίζες δεν φτάνουν. Συνήθως γύρω από την άκρη και κάτω

[8] Τύποι μιγμάτων γλάστρας

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχετε το κατάλληλο χώμα για τα φυτά σας. Το φυτό σας από καουτσούκ μπορεί να ανεχθεί σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος. Στην πραγματικότητα, ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα, είτε αμμοπηλώδες είτε αργιλώδες, θα λειτουργήσει καλά.

Η κύρια απαίτηση είναι πάλι σύκα Τα πόδια δεν τους αρέσει να βρέχονται. Αλλά η ικανότητα αποστράγγισης και συγκράτησης νερού του μείγματος γλάστρας σας θα καθορίσει πόσο συχνά πρέπει να το ποτίζετε.

Αν το έδαφος είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και κρατάει νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά τα φυτά. Αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε ασθένειες όπως η σήψη της κόμης, η σήψη της βάσης και η σήψη των ριζών.

Εάν το έδαφος έχει ελεύθερη αποστράγγιση με παρουσία άμμου. Υψηλές ποσότητες βερμικουλίτη, περλίτη, κ.λπ. Αυξήστε τη συχνότητα του ποτίσματος για να αποφύγετε το στέγνωμα του μείγματος γλάστρας.

Πώς ξέρετε ότι ένα καουτσούκ χρειάζεται νερό;

Τώρα είστε εξοικειωμένοι με τους παράγοντες. που επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε υποβρύχια φυτά καουτσούκ.

[1] Δοκιμάστε το επίπεδο υγρασίας χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή το ραβδί σας.

Ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος για να μάθετε αν τα φυτά σας διψούν είναι να ελέγχετε την υγρασία του εδάφους μετά το πότισμα κάθε 4-5 ημέρες.Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά εργαλεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί ή το δάχτυλό σας.

 1. Εισαγάγετε το δάχτυλό σας/το ραβδί σας στο φυτόχωμα περίπου δύο ίντσες ή περισσότερο.
 2. αν είναι ακόμα υγρό Ελέγξτε ξανά μετά από 1-2 ημέρες.
 3. Αφήστε την κορυφή μία έως δύο ίντσες να στεγνώσει πριν ποτίσετε ξανά.

Εάν το φυτό σας από καουτσούκ δεν αναπτύσσεται ενεργά το φθινόπωρο και το χειμώνα Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μια εβδομάδα για να στεγνώσει το μείγμα γλάστρας. Κάντε υπομονή. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σκοτώσετε το πολύτιμο ficus σας με καλά πράγματα!

[2] χρώμα εδάφους γλάστρας

Δεν πειράζει – το υγρό χώμα τείνει να είναι πιο σκούρο, ενώ το ξηρό τείνει να είναι γκρι και πιο ανοιχτό χρώμα.

Εάν το έδαφος είναι πολύ υγρό, υποστηρίζει την ανάπτυξη μούχλας, μούχλας και άλλων μυκήτων. Εμφανίζεται ως μύκητας στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτό μπορεί να είναι ένα τρομακτικό σύμπτωμα της σήψης των ριζών λόγω υπερβολικής ανάμειξης ή υπερχείλισης.

[3] Μαραμένα ή πεσμένα φύλλα

Το καουτσούκ έχει αιχμηρά, πλούσια φύλλα και δυνατές φλέβες. Έσκυψαν σε μια χαριτωμένη πόζα. Ένα από τα πρώτα σημάδια ότι το Ficus elastica σας διψάει είναι όταν παρατηρείτε ότι μαραίνονται και πέφτουν.

Ο μαρασμός αρχίζει συνήθως στα χαμηλότερα/μεγαλύτερα φύλλα. Είναι μια φυσική στρατηγική επιβίωσης για τα φυτά σας να ξεπερνούν τα νέα φύλλα όταν οι πόροι είναι σπάνιοι.

[4] καφέ κούτσουρο φύλλων

Οι άκρες των λαστιχένιων λεπίδων σας φαίνονται καμένες ή τραγανές; Οι ξηρές και καφέ άκρες και τα περιθώρια των φύλλων είναι σημάδια ότι το φυτό σας διψάει πολύ.

[5] ζαρωμένα φύλλα

κατά τη διάρκεια σοβαρής αφυδάτωσης Τα φύλλα χάνουν πολύ νερό και μαραίνονται. προκαλώντας ρυτίδες στην επιφάνεια των φύλλων στην πραγματικότητα Όταν το εξωτερικό στρώμα του φύλλου αρχίζει να ξεφλουδίζει Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι το λαστιχένιο φυτό σας πρέπει να ποτιστεί.

[6] Τα φύλλα γίνονται καφέ ή κίτρινα.

Εάν η αφυδάτωση διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο Μπορεί να δείτε ξερά ή νεκρά φύλλα. Ίσως πήγατε διακοπές και ο φίλος ή ο συγκάτοικος σας άφησε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Ένα άλλο σημάδι ενός υποβρύχιου φυτού από καουτσούκ είναι τα καφέ ή κίτρινα φύλλα αντί για γυαλιστερά πράσινα φύλλα με μπορντώ απόχρωση.

[7] ξερά φύλλα

Τα πρώτα σημάδια υπερχείλισης είναι τα ξηρά και εύθραυστα φύλλα. Το κάνουν λόγω της απώλειας της πίεσης του στροβιλισμού, καθώς τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό νερό από το έδαφος. Τελικά τα φύλλα μαραίνονται και πέφτουν.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποκλείσετε άλλες πιθανές αιτίες πτώσης των φύλλων. Τα λαστιχένια δέντρα μπορούν να ρίξουν τα παλιά τους φύλλα φυσικά, αλλά το κρύο ρεύμα, ο χαμηλός φωτισμός, η έλλειψη υγρασίας και οι ξαφνικές αλλαγές μπορεί να είναι το ίδιο.

[8] μετρήστε το βάρος της κατσαρόλας

Δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος Αλλά μια πιο ελαφριά γλάστρα μπορεί να υποδηλώνει ότι το λαστιχένιο φυτό σας χρειάζεται ένα ποτό. να νιώσει το βάρος των φυτών που ποτίζονται Ανασηκώστε ή ζυγίστε προσεκτικά τα φυτά σας αμέσως μετά το πότισμα.

[9] χρησιμοποιήστε υγρόμετρο

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τακτικά τα λαστιχένια φυτά σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας Συνιστάται να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό πολύμετρο που μπορεί να διαβάσει την υγρασία του εδάφους, την υγρασία, τη θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους ανάπτυξης.

[10] χρησιμοποιήστε την εφαρμογή

Είναι σημαντικό να δείτε εάν το φυτό σας από καουτσούκ χρειάζεται νερό μία φορά την εβδομάδα. Αλλά είναι εύκολο να ξεχάσεις. Έτσι, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Happy Plant, το Waterbug μπορεί να είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση.

Συμπτώματα υπερχείλισης στη φυτεία καουτσούκ

Εδώ είναι η αλήθεια: Είναι πιο εύκολο να καταστρέψετε τα φυτά σας από καουτσούκ από υψηλά νερά παρά κάτω από το νερό. Γι’ αυτό μπορείτε να βρείτε περίσσεια νερού. πάλι σύκα πρόσφατα.

Προσέξτε για τα ακόλουθα συμπτώματα υπερχείλισης:

 • καφέ ή κίτρινα χαλαρά φύλλα
 • Νέα φύλλα και παλιά φύλλα μαραίνονται και μαραίνονται.
 • καφέ κηλίδες στα φύλλα με ένα κίτρινο φωτοστέφανο
 • σπασμένα φύλλα
 • Ανάπτυξη μυκήτων σε μείγμα γλάστρας/εδάφους.
 • Η σάπια μυρωδιά αναδύθηκε από το χώμα.

Μην αγνοείτε τα φύλλα που μαραίνονται, τα οποία είναι συχνά σημάδια σήψης των ριζών.

Πώς να ποτίσετε ένα καουτσούκ

[1] άρδευση από ψηλά

Ως τροπικό φυτό Στα λαστιχένια φυτά συνήθως αρέσει να ποτίζονται από πάνω. Εκτιμούν την επιπλέον υγρασία που προέρχεται από το πότισμα από πάνω. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε:

 • Χρησιμοποιήστε βρόχινο νερό, φιλτραρισμένο νερό ή απεσταγμένο νερό. Κατά προτίμηση νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Αποφύγετε το πιτσίλισμα νερού στους πυθμένες και τα φύλλα.
 • Ποτίστε μέχρι το υγρό να ρέει μέσα από την κάτω οπή αποστράγγισης.
 • Μετά από 10 λεπτά, στραγγίστε το νερό από το πιατάκι.
 • Αφήστε τα 1-2 εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν πριν από το επόμενο πότισμα.

[2] άρδευση από κάτω

Εάν η γλάστρα σας έχει τρύπες αποστράγγισης Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος ποτίσματος.

 1. να τραβάει νερό από κάτω Αρχικά, θα χρειαστεί να γεμίσετε περίπου 1 ίντσα (2,5 cm) νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ρηχό πιάτο, μπανιέρα ή δίσκο.
 2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μια λεκάνη χωρίς πιατάκι. και αφήστε το καουτσούκ να μουλιάσει σε νερό για περίπου δεκαπέντε λεπτά
 3. Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα είναι ομοιόμορφα υγρά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη λεκάνη. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, γείροντας την κατσαρόλα.
 4. Μετακινήστε το εργοστάσιο των ελαστικών σας στην αρχική θέση. Μαζεύουμε την περίσσεια σε ένα πιατάκι και το πετάμε.
 5. Θυμηθείτε να ποτίζετε το ficus σας από πάνω από καιρό σε καιρό για να αφαιρέσετε τα άλατα που μπορεί να συσσωρευτούν στο έδαφος.

[3] αυτοποτιζόμενη γλάστρα

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες Βγάλτε το μαντείο με το να ποτίζετε τα λαστιχένια φυτά σας.

 • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό στη δεξαμενή τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή όσο χρειάζεται. Ορίστε και ξεχάστε!
 • Ορισμένα μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα φιλτραρίσματος νερού.
 • Τα μοντέλα με ορατή δεξαμενή ή μετρητή νερού θα απλοποιήσουν τη λειτουργία.

Χρυσοί κανόνες για το πότισμα φυτών από καουτσούκ

 • Διατηρήστε το χώμα συνεχώς υγρό – κάνοντας αυτό, Χρησιμοποιήστε την κατσαρόλα και τη σωστή ποσότητα νερού μέχρι να τελειώσει το νερό από την οπή αποστράγγισης.
 • Αφήστε τα 1-2 εκατοστά του εδάφους να στεγνώσουν ανάμεσα στα ποτίσματα.
 • Ποτίστε το πρωί – αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ποτίζετε από ψηλά. Αυτό θα δώσει στο νερό που πιτσιλίζεται στα φύλλα κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της ημέρας αρκετό χρόνο για να εξατμιστεί.
 • Το νερό θα κινηθεί από τα φύλλα. Αφήνει υγρασία πίσω που προσκαλεί κάποιες ασθένειες και παράσιτα. Αντίθετα, ποτίστε στη βάση των ριζών.
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει στις ρίζες – ποτίστε μέχρι να βγει το νερό από τις οπές αποστράγγισης.
 • Αποφύγετε την υπερχείλιση – Ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι ελαφρώς στεγνό. Φυτέψτε ξανά εάν το έδαφος είναι εμποτισμένο με νερό.
 • Χρησιμοποιήστε ένα χώμα που στραγγίζει γρήγορα, όπως χώμα για γλάστρες για κάκτους.

Ποτίστε το φυτό καουτσούκ μετά τη φύτευση.

Εργοστάσιο καουτσούκ υψηλής απόδοσης Ειδικά όταν οι συνθήκες καλλιέργειας είναι τέλειες. στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να επαναφυτεύονται κάθε Χρόνια μέχρι να φτάσει σε μέγιστο ύψος 6-10 πόδια.

 • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά, όπως μείγμα κάκτων ή ορχιδέας με σφάγνο, περλίτη ή βερμικουλίτη.
 • Ποτίστε πριν από τη φύτευση. Ποτίστε μέχρι να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από τις οπές αποστράγγισης. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι ομοιόμορφα υγρό.
 • Φροντίστε να αφήσετε την κατσαρόλα να στραγγίσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο τα υλικά της κατσαρόλας δεν θα είναι ακατάστατα ή λασπωμένα όταν ξαναβράζετε.
 • αφού μετακινήσετε την κατσαρόλα δώστε λίγο φως και σκιά Και μην ενοχλείτε μέχρι να δείτε σημάδια νέας ανάπτυξης.
 • Ακολουθήστε τις τεχνικές που αναφέρθηκαν παραπάνω και ποτίστε ξανά όταν το χώμα στεγνώσει ελαφρώς.

τελευταία λέξη

 • Τα φυτά από καουτσούκ χρειάζονται ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.
 • Ποτίστε ξανά μόνο αφού στεγνώσουν τα 1-2 εκατοστά του χώματος.
 • Οι ρίζες πρέπει να ποτίζονται νωρίς το πρωί.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε