Πώς να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου

Πώς να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου

Διατηρήστε την ποιότητα του εξοπλισμού κηπουρικής σας μαθαίνοντας. Πώς να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου Διατηρήστε την καλή εμφάνιση για περισσότερο με απλά βήματα!

Ένας όμορφος κήπος χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία. Και η διατήρησή του σε άριστη κατάσταση έχει γίνει ανάγκη. Οι κηπουροί γενικά υποτιμούν τη σημασία της διαδικασίας καθαρισμού του εργαλείου. Ο τακτικός καθαρισμός και η σωστή λίπανση του εξοπλισμού είναι απαραίτητος. διαβάστε λεπτομέρειες Πώς να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου.

Δείτε τα καλύτερα ηλεκτρικά εργαλεία για την κηπουρική. εδώ!


Πώς να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου

ό, τι θέλεις

 • σαπούνι για τα πιάτα
 • διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα)
 • γυαλόχαρτο
 • συρματόβουρτσα
 • σφουγγαράκι από ατσάλι μαλλί
 • απολυμαντικό αλκοόλης
 • λάδι καρύδας
 • κομμάτι χαρτί
 • λινέλαιο
 • γάντι

Βήμα 1: Καθαρίστε τα εργαλεία

Πάρτε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε υγρό σαπούνι σε αυτό. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να καθαρίσετε το εργαλείο τρίβοντας με ένα σφουγγάρι. Σκουπίστε με χαρτοπετσέτα και αφήστε να στεγνώσει. όταν τελειώσει Τρίψτε με μαγειρική σόδα. Γιατί το διττανθρακικό εξαλείφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα εργαλεία κήπου.

Ρεκόρ: Για να αφαιρέσετε το χώμα από τη σκαπάνη, το φτυάρι και το φτυάρι σας, τοποθετήστε το κάτω από ένα δυνατό ρεύμα νερού και στεγνώστε το με ένα πανί.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις ιδέες ανακυκλωμένων εργαλείων κήπου. εδώ!

Βήμα 2: Γυαλόχαρτο ή συρμάτινη βούρτσα

Πώς να καθαρίσετε τον εξοπλισμό κηπουρικής με μαγειρική σόδα2

Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για μεγάλα, αιχμηρά εργαλεία για να αφαιρέσετε τη σκουριά και τη βρωμιά από εργαλεία με δόντια και οδοντωτές άκρες, όπως δρεπάνια, πριόνια ή τσουγκράνες. Επίσης, τρίψτε γυαλόχαρτο σε ξύλινες λαβές για να εξομαλύνετε τις κατεστραμμένες επιφάνειες.

Βήμα 3: Αποστείρωση εργαλείων

Όταν το εργαλείο στεγνώσει τελείως Σκουπίστε με ένα πανί εμποτισμένο με απολυμαντικό όπως οινόπνευμα ή νερό και χλωρίνη 10%. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μαχαίρια, τα ψαλίδια και τα ψαλίδια που έρχονται σε άμεση επαφή με το φυτό.

Βήμα 4: Λάδωμα

Τέλος, λιπαίνετε την ξύλινη λαβή του εργαλείου με λάδι καρύδας. γιατί θα βοηθήσει στην επιδιόρθωση βαθουλωμάτων από τακτική χρήση Εφαρμόστε λινέλαιο στη μεταλλική λεπίδα. Το στρώμα λαδιού αποτρέπει τα μεταλλικά μέρη από την οξείδωση ή τη σκουριά.

Δείτε τις εκπληκτικές χρήσεις του λαδιού neem στον κήπο. εδώ!


ακόνισμα εργαλείων

Αφού ολοκληρώσετε τη χρήση καθαρών εργαλείων κηπουρικής, ακονίστε τις λαβές, τα τσεκούρια, τις λαβές και τις λαβές σας με μια ράπα χειρός. Χρησιμοποιήστε χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα ή κεραμική πέτρα για να ακονίσετε μαχαίρια και άλλα εργαλεία, όπως ψαλίδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετακινήσει τη λεπίδα προς μία κατεύθυνση μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή ευκρίνεια.


αποθήκευση εργαλείων κήπου

Μετά τον καθαρισμό του εργαλείου Το πιο σημαντικό επόμενο βήμα είναι να το αποθηκεύσετε σωστά. Αποθηκεύστε τη συσκευή σε καθαρό, στεγνό περιβάλλον. Σταθείτε όρθια ή κρεμασμένοι για να παρέχεται επαρκής αερισμός. Εάν διατηρείτε το εργαλείο σε εξωτερικό χώρο Σκεπάστε το με μια αδιάβροχη κουβέρτα.

Κάντε κλικ για να μάθετε για μερικές υπέροχες ιδέες αποθήκευσης εργαλείων κηπουρικής. εδώ!


προληπτική συντήρηση

 • Χρησιμοποιήστε διαλυτικό χρώματος για να αφαιρέσετε λεκέδες και λατέξ από το ψαλίδι. Αποτρέπει επίσης τη σκουριά σε μεταλλικές λεπίδες.
 • Το υγρό χώμα μπορεί να προκαλέσει τη σκουριά των εργαλείων. Επομένως, ξεπλύνετε αμέσως με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου.
 • Φροντίστε να σκουπίζετε τα εργαλεία με ένα πανί ή πετσέτα ή να τα κρατάτε κάτω από το φως του ήλιου.
 • Σκουπίστε το όργανο με διεισδυτικό λάδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κουβά γεμάτο άμμο και να τοποθετήσετε εργαλεία σε αυτόν.
 • Να φοράτε πάντα γάντια πριν καθαρίσετε τα εργαλεία για ασφάλεια.

Δείτε αυτό το υπέροχο έργο εργαλείων. εδώ!

Σχολιάστε