Πώς να καλλιεργήσετε τη δάφνη του κόλπου

πώς να μεγαλώσει δέντρο δάφνης

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε δάφνη. που είναι ένα μεσογειακό βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική Καλλιέργεια δάφνης Απαιτείται βασική γνώση των απαιτήσεων και των συνθηκών καλλιέργειας.

Το κάρδαμο είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο χρησιμοποιούμενα βότανα. Τα φύλλα αυτού του μικρού δέντρου είναι αρωματικά και έχουν έντονο άρωμα που συμπληρώνει τις περισσότερες μεσογειακές συνταγές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε ένα φυτό κάρδαμου.


Τι είναι το φύλλο δάφνης;

Ιθαγενής στην περιοχή της Μεσογείου Το φύλλο δάφνης, στην οικογένεια Lauraceae, είναι ένα αρωματικό βότανο και χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα και το γαρνίρισμα. Τα φύλλα καταναλώνονται σε αποξηραμένη μορφή και είναι γνωστά και ως γλυκιά δάφνη, δάφνη και δάφνη.


Η δάφνη και η ιστορία της

για τους Έλληνες και τους Ρωμαίους Ο κόλπος είναι ιερό φυτό. Οι Έλληνες φύτεψαν δάφνες κοντά στους κροτάφους τους και έκαιγαν τα φύλλα κατά τη διάρκεια των τελετουργιών τους. και για τους Ρωμαίους Η δάφνη είναι σύμβολο δόξας. στην πραγματικότητα Από τα κλαδιά αυτού του φυτού κατασκευάζονταν κορώνες για να στέψουν βασιλιάδες, αυτοκράτορες και νικητές αθλητές.


πηγή φύλλου δάφνης

Τα φύλλα δάφνης μπορούν να ληφθούν από αυτά τα έξι φυτά.


Πώς να φυτέψετε φύλλα δάφνης

να φυτέψει στον κήπο Σκάψτε μια τρύπα διπλάσιο από το μέγεθος της ρίζας. Προσθέστε κατάλληλη ποσότητα οργανικού λιπάσματος στον λάκκο φύτευσης..

Κόψτε απαλά τη ρίζα του φυτού. και κόψτε τις κατεστραμμένες ή κατάφυτες ρίζεςΒάλτε το φυτό στον λάκκο φύτευσης. Βαθύ σάπιασμα με νερό.

άρδευση

Εάν φυτέψετε φύλλα δάφνης στο έδαφος Τα φύλλα δάφνης πρέπει να ποτίζονται τακτικά όταν είναι μικρά, ωστόσο, ελέγχετε το χώμα από καιρό σε καιρό. ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι για να δούμε αν η επιφάνεια είναι στεγνή ή όχι από Το φθινόπωρο και το χειμώνα, μειώστε το πότισμα.

γη

Η δάφνη δεν χρειάζεται πολύ χώμα. Αναπτύσσεται σε φτωχό έδαφος εκτός αν είναι βαρύ και αργιλώδες και προκαλεί υπερχείλιση. καθώς και πολλά φυτά Προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

ιδέα

Εφαρμόστε υγρό λίπασμα κάθε 15 ημέρες από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Αποφύγετε τη διατροφή των φυτών το χειμώνα. όταν το φυτεύεις για τα φύλλα Συνιστάται λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο για να διατηρούνται πράσινα τα φύλλα.

κλάδεμα

για να αποκτήσετε ένα πολυτελές φυτό Πρέπει να κλαδεύετε κάθε χρόνο. Κλαδεύετε πάντα χοντρά, σπασμένα και νεκρά κλαδιά καθώς εμποδίζουν τον αερισμό και τον αερισμό. Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει την άνοιξη πριν αναπτυχθεί το φυτό Η καταλληλότερη εποχή για κλάδεμα είναι

Διαβάστε περισσότερα: 13 εύκολα βότανα για αρχάριους κηπουρούς για να αναπτυχθούν


φύλλο δάφνης που μεγαλώνει σε μια γλάστραΠώς να καλλιεργήσετε δάφνη σε γλάστρες

δέντρο δάφνης Μπορεί όμως να καλλιεργηθεί και σε δοχεία. στην αρχή Επιλέξτε μια γλάστρα με βάθος και πλάτος τουλάχιστον 12 ίντσες Φυτέψτε το φυτό δάφνης στο ίδιο βάθος όπως στην προηγούμενη γλάστρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωστή αποστράγγιση. Προσθέστε χώμα για γλάστρα και κομπόστ στη γλάστρα.

επανεκκίνηση

Μετακινήστε τα φυτά σας κάθε λίγα χρόνια Τα φύλλα δάφνης είναι φυτά αργής ανάπτυξης σε γλάστρες. Φυτέψτε την άνοιξη χρησιμοποιώντας καλά στραγγιζόμενο αργιλώδες έδαφος, καθώς στο φυτό δεν αρέσει το στάσιμο νερό και η καλή αποστράγγιση είναι σημαντική.

παράσιτα και ασθένειες

Τα δέντρα δάφνης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε παράσιτα και ασθένειες. Λόγω κοινών προβλημάτων με το Bay Laurel Υπερβολικό πότισμα, έλλειψη ηλιακού φωτός ή υπερβολικό κρύο. τα λέπια, οι αφίδες και τα έντομα μπορεί να προσελκύονταιΤα φυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως με ένα οργανικό εντομοκτόνο.


συγκομιδή

Τα φύλλα μπορούν να συγκομιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και Τα φρούτα μαζεύονται το φθινόπωρο όταν είναι ώριμα. Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή μπορούν να διατηρηθούν με ξήρανση στον αέρα.

αέρας καλόςΚρατήστε τα φύλλα δάφνης στη σκιά για 3-4 ημέρες και αφού στεγνώσουν. Αποθηκεύστε τα φύλλα δάφνης σε αεροστεγές δοχείο. Τα ξερά φύλλα διαρκούν περίπου ένα χρόνο. Μετά από αυτό χάνει τη γεύση του. Τα μούρα αποξηραίνονται επίσης σε φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας και διατηρούνται σε βάζο, το οποίο έχει πιο πλούσια και πιο έντονη γεύση από τα φύλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Το χαμομήλι μεγαλώνει σε γλάστρα.


οφέλη δάφνης

Το φύλλο δάφνης είναι ένα δημοφιλές γαστρονομικό βότανο και χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σούπες και μαγειρευτά. Περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Το φύλλο δάφνης περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη.
  • Το εκχύλισμα φύλλων έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει κοινά δερματικά προβλήματα.

Σχολιάστε