Πώς να καλλιεργήσετε υδροπονικά μαρούλι: Ένας οδηγός για κηπουρούς στο σπίτι

MicroVeggy

Η καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι δεν είναι απλώς ένας φθηνός τρόπος για να παρέχετε στην οικογένειά σας φρέσκα προϊόντα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για τη βιώσιμη γεωργία. Η καλλιέργεια γογγύλων είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Και η υδροπονία κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Εδώ είναι ένας οδηγός για την υδροπονική καλλιέργεια σπανακιού στο σπίτι για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αυτή τη νέα περιπέτεια.

Τι εξοπλισμό χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε το μαρούλι υδροπονικά;

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας υδροπονικά φυτά μαρουλιού. Χρειάζεστε υδροπονικό εξοπλισμό για να πετύχετε. Εξαρτάται από τις κηπουρικές σας ανάγκες. διαθέσιμο προϋπολογισμό και επίπεδο εμπειρίας Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υδροπονίας. στο τέλος Ορισμένος από τον βασικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή διαφόρων συστημάτων υδροπονίας. Υπάρχουν πραγματικά ομοιότητες.

Εξαρτάται από τις συγκεκριμένες κηπουρικές σας ανάγκες. Η επιλογή του καλύτερου βασικού υδροπονικού εξοπλισμού μπορεί να κάνει την υδροπονική καλλιέργεια μαρουλιού σας πολύ πιο εύκολη!

Freehawk Hydroponic System Grow Kit- Ιδανικό για μαρούλι

Ακολουθεί μια ανάλυση του βασικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στα περισσότερα συστήματα υδροπονίας. και χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου εξοπλισμού.

Κιτ δοκιμής pH

Για να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να καλλιεργήσετε υγιεινό υδροπονικό μαρούλι. Πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία του pH του θρεπτικού διαλύματος. Αν και ορισμένα υδροπονικά φυτά μπορούν να αναπτυχθούν με επιτυχία είτε σε υψηλά είτε σε χαμηλά επίπεδα pH, συνιστάται η διατήρηση ενός pH μεταξύ 5,5 και 6,5 κατά την καλλιέργεια σπανακιού.

Κιτ δοκιμής Ph για υδροπονία
General Hydroponics Kit Control pH for Balanced Nutrient Solutions

για να γινει αυτο Χρειάζεστε ένα κιτ δοκιμής pH Από όλο τον εξοπλισμό που αναφέρεται σε αυτόν τον οδηγό, το κιτ δοκιμής pH είναι ένα από τα πιο απαραίτητα. Και μην ανησυχείτε γιατί συνήθως είναι φθηνό!

μέσο ανάπτυξης

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια φυτών στην υδροπονία. Αντί για χώμα θα χρησιμοποιηθούν αδρανή και μη οργανικά υλικά. Τα μέσα καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του μαρουλιού καθώς μεγαλώνει. Γι’ αυτό το καλλιεργητικό μέσο που θα επιλέξετε θα πρέπει να επιτρέπει τον σωστό αερισμό και την αποστράγγιση των ριζών. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές που έχετε είναι η καρύδα, ο βερμικουλίτης, το χαλίκι, ο φλοιός, ο περλίτης και ο αφρός πολυουρεθάνης.

Το ιδανικό μέσο πρέπει να είναι αρκετά πυκνό ώστε να υποστηρίζει το μαρούλι. Όχι όμως τόσο πυκνό ώστε να εμποδίζει τα θρεπτικά συστατικά και την κυκλοφορία του αέρα. Τα σωματίδια του μέσου θα πρέπει να περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και υγρασία, έτσι ώστε οι ρίζες του μαρουλιού να μπορούν να απορροφούν τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών μεταξύ των ποτισμών.

Βεβαιωθείτε ότι το άγαρ είναι αποστειρωμένο για να αποτρέψετε την εξάπλωση παρασίτων, παρασίτων και ασθενειών.

λάμπα

Το να έχετε το σωστό φως είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της ανάπτυξης του μαρουλιού σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε σε αυτό το σημείο ότι, αν και ο φωτισμός φθορισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσει το φυσικό φως, το κάνει. Αλλά δεν μπορούν να παρέχουν το φάσμα φωτός που χρειάζεται το σπανάκι.

Γι’ αυτό αναπτύχθηκαν λαμπτήρες νατρίου και αλογονιδίου μετάλλου υψηλής πίεσης για να έχουν φάσμα φωτός που μιμείται την ποιότητα του φωτός της ημέρας. Ειδικά οι λαμπτήρες αλογονιδίου μετάλλου είναι πολύ κοντά στο ηλιακό φως. Αυτά τα φώτα εκπέμπουν υψηλό επίπεδο μπλε φωτός. που είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη των φυτών

Οι λαμπτήρες νατρίου υψηλής πίεσης, από την άλλη πλευρά, εκπέμπουν φως που καλύπτει ένα κοκκινωπό-πορτοκαλί φάσμα. Αν και αυτοί οι λαμπτήρες παρέχουν ένα στενό φάσμα φωτός, αλλά καταναλώνει λιγότερη ενέργεια Καίγεται πιο φωτεινά και διαρκεί περισσότερο από τους λαμπτήρες αλογονιδίου μετάλλου.

Προσθέστε φως για υδροπονικά καλλιεργημένα μαρούλια
Mars Hydro TS 600W LED Grow Light 2x2ft Κάλυψη Φως πλήρους φάσματος σαν τον ήλιο.

για καλύτερα αποτελέσματα Συνιστάται η χρήση και των δύο τύπων λαμπτήρων για τη δημιουργία ενός φωτός όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ηλιακό φως πλήρους φάσματος. Ένα άλλο κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ανακλαστήρες και ολισθητήρες για να καλύψετε μεγάλες περιοχές με λίγο φως.

μετρών την ώραν

Τα διμερή είναι σημαντικά στα περισσότερα συστήματα υδροπονίας για να βοηθήσουν στη ρύθμιση ορισμένων σημαντικών λειτουργιών. Μερικές σημαντικές χρήσεις των χρονόμετρων είναι ο έλεγχος των κυκλωμάτων φωτισμού. εξαερισμός και άρδευση

Όταν επιλέγετε το καλύτερο χρονόμετρο για το υδροπονικό σας σύστημα Έχετε δύο βασικές επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι ένα πιο ακριβό αλλά προηγμένο ψηφιακό χρονόμετρο. Το δεύτερο είναι μια απλή και φθηνή αναλογική μονάδα.

Ψηφιακός χρονοδιακόπτης Hydroponics
Συνδέστε ψηφιακό χρονοδιακόπτη κύκλου απεριόριστης επανάληψης με προγραμματιζόμενο 24/7 On-Off για αντλίες υδροπονίας

Ένα ψηφιακό χρονόμετρο είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα υδροπονίας για φυτά όπως το μαρούλι που απαιτούν υψηλή ακρίβεια σε κάθε επέμβαση.

αντλία νερού

Μια αξιόπιστη αντλία νερού είναι απαραίτητη εάν θέλετε να παρέχετε στα φυτά τα μέταλλα και το νερό που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αντλιών: μη υποβρύχιες και υποβρύχιες. Οι σωλήνες εμβάπτισης δεν τοποθετούνται εκτός του διαλύματος. ενώ οι υποβρύχιοι σωλήνες τοποθετούνται απευθείας στο θρεπτικό διάλυμα.

Οι αντλίες βαθμολογούνται επίσης με βάση την απόδοση σε γαλόνια ανά ώρα (GBH) ή γαλόνια ανά λεπτό (GPM). Το να έχετε μια αντλία νερού ικανή να αποδίδει 30 έως 40 gpm είναι αρκετή για να τροφοδοτήσετε τα φυτά σας με το νερό που χρειάζονται. Και δεν κοστίζει πολύ!

Αλλά όταν επιλέγετε μια αντλία νερού, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε τη σωστή ποσότητα νερού στα φυτά σας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον ρυθμό με τον οποίο το νερό διαφεύγει από το μέσο καλλιέργειας.

δεξαμενή

Μια δεξαμενή είναι το πιο βασικό συστατικό ενός υδροπονικού συστήματος. Ο κύριος σκοπός του είναι να διατηρεί το απαραίτητο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νερό για να διατηρεί τα χόρτα σας ενυδατωμένα και γεμάτα μέταλλα.

Οι δεξαμενές μπορεί να είναι απλές δεξαμενές ή ακριβές εμπορικές. Εξαρτάται από το μέγεθος της λειτουργίας σας και τον προϋπολογισμό σας.

δεξαμενή υδροπονίας
δεξαμενή υδροπονίας

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να επιλέξετε μια δεξαμενή με καπάκι για να μην εξατμίζεται το νερό της δεξαμενής.Επίσης, η ιδανική δεξαμενή δεν πρέπει να είναι μεταλλική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χημικές αντιδράσεις ή εισαγωγή επιβλαβών μετάλλων στο θρεπτικό διάλυμα. Αυτό μπορεί να βλάψει το σπανάκι σας.

βήμα προς βήμα διαδικασία

Τα υδροπονικά λαχανικά και το μαρούλι είναι ο τέλειος συνδυασμός. Η επιλογή της υδροπονικής καλλιέργειας μαρουλιού θα δώσει καλύτερες αποδόσεις από τη χρήση εδάφους λόγω του περιορισμένου περιβάλλοντος. Θα μειώσετε επίσης τον κίνδυνο των εντόμων και θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο.

Η υδροπονική καλλιέργεια είναι ιδανική για αρχάριους. Αλλά πρώτα πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά της υδροπονικής κηπουρικής.

Αν λοιπόν ανυπομονείτε να ετοιμάσετε το σπανάκι σας για το βραδινό σας τραπέζι; Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα.

Υπάρχουν τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν από την υδροπονική καλλιέργεια μαρουλιού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων υδροπονίας. Και υπάρχουν πολλές ποικιλίες μαρουλιού. Γι’ αυτό αν θέλετε να πετύχετε στην καλλιέργεια υδροπονικών λαχανικών. Πρέπει να γνωρίζετε τρία βασικά σημεία:

  1. Επιλέγοντας το σωστό υδροπονικό σύστημα και μέγεθος μερίδας – Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά συστήματα υδροπονίας. Και ορισμένα συστήματα είναι κατάλληλα για ορισμένα φυτά. ενώ άλλα συστήματα είναι κατάλληλα για φυλλώδη λαχανικά όπως το bok choy ή το σπανάκι. Υπάρχουν συστήματα υδροπονίας που απαιτούν μεγάλη ή μικρή περιοχή. Σκεφτείτε το λοιπόν και αυτό!
  2. Ρύθμιση του συστήματος υδροπονίας σας – Αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται τρομακτική σε μερικούς ανθρώπους. Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και είστε έτοιμοι!
  3. Φροντίδα για τον υδροπονικό κήπο σας – Αν και η φροντίδα του σπανακιού είναι πολύ εύκολη και το σύστημα υδροπονίας δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση. Η διατήρηση του συστήματός σας για βέλτιστη παραγωγικότητα παραμένει σημαντική.

Επιλογή τοποθεσίας για τον υδροπονικό λαχανόκηπο σας

Η περιοχή όπου θέλετε να καλλιεργήσετε υδροπονικά μαρούλια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά πριν από οτιδήποτε άλλο.

  • Μικρή ή μεγάλη έκταση; Φυσικά, οι περιορισμοί χώρου περιορίζουν τις επιλογές σας.
  • Θέλετε να οργανώσετε έναν υδροπονικό κήπο στο σπίτι; Αν ναι, το σύστημα sonde είναι η σωστή επιλογή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αντλία είναι αρκετά θορυβώδης. Και ορισμένες ρυθμίσεις όπως το Eph και το Flow μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικές. Το μέγεθος της δεξαμενής πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη.
  • Ο χώρος είναι εξωτερικός ή εσωτερικός; Είτε σκοπεύετε να έχετε ένα υδροπονικό θερμοκήπιο είτε έναν εσωτερικό κήπο. Η κύρια διαφορά είναι ο φωτισμός. Το σπανάκι δεν του αρέσει το έντονο φως. Και αν θέλετε να καλλιεργήσετε σπανάκι σε εσωτερικούς χώρους Χρειάζεστε ένα ισορροπημένο μπλε και κόκκινο φως.

Περίληψη Μην ξεχνάτε ότι καλλιεργείτε μαρούλι. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φυλλώδες λαχανικό που έχει μικρή ζήτηση. Ειδικά στο σπανάκι δεν αρέσει η ζέστη. Δεν θέλετε να το βάλετε στο άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε να καψαλίσετε τις άκρες και τα φύλλα μαρουλιού.

Από την άλλη, αν θέλετε να στήσετε έναν υπαίθριο κήπο θερμοκηπίου. Το μαρούλι πρέπει να εκτίθεται σε ηλιακό φως για τουλάχιστον 10-12 ώρες Μην το τοποθετείτε σε άμεσο ηλιακό φως.

Επιλέγοντας το καλύτερο υδροπονικό σύστημα για την καλλιέργεια σπανακιού

Η επιλογή του καλύτερου υδροπονικού συστήματος για τον λαχανόκηπο σας είναι σημαντική. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες επιλογές, αλλά το σπανάκι έχει τις δικές του απαιτήσεις. Αν και μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε συστήματα βαθέων υδάτων. Αλλά αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Και τα γογγύλια σας είναι πιο επιρρεπή σε ασθένειες σε αυτό το σύστημα. Εδώ είναι τρία συστήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε το μαρούλι υδροπονικά.

αεροπονία

Αυτό το προηγμένο υδροπονικό σύστημα είναι εξαιρετικό για την καλλιέργεια μαρουλιού καθώς παράγει εκπληκτικές αποδόσεις. Πολύ αποτελεσματική χρήση θρεπτικών συστατικών και νερού Αποτρέψτε επίσης την εξάπλωση μικροβίων. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για εξωραϊσμό εξωτερικών χώρων αν ο χώρος είναι μικρός. Επειδή είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια σταθερή ατμόσφαιρα μέσα στο ατμόλουτρο.

αεροπονία
ZXMT 40 Pots Hydroponics Tower Aquaponics Grow System Garden Tower

σύστημα σταγόνας

Αυτό το υδροπονικό σύστημα είναι αγαπημένο πολλών καλλιεργητών μαρουλιού για πολλούς λόγους. Αποτελεσματική ανακύκλωση θρεπτικού διαλύματος Είναι αθόρυβο γιατί η αντλία δεν απαιτεί μεγάλη πίεση. οπότε δεν κάνει πολύ θόρυβο Μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη εξαρτημάτων. και να παρέχει νερό σταδιακά και συνεχώς

Έφ και ρέει

Εάν σκοπεύετε να κερδίσετε υψηλές αποδόσεις Η άμπωτη και η ροή είναι για εσάς. Η καλύτερη ρύθμιση είναι αν έχετε μεγάλο χώρο έξω. Δεν είναι ιδανικό αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε υδροπονία σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κύκλος ποτίσματος μπορεί να είναι ενοχλητικός για άτομα με μικρά οικόπεδα. Επίσης η αντλία είναι λίγο θορυβώδης.

Παλιρροιακά και Παλιρροιακά Υδροπονικά Συστήματα για Υδροπονικά Καλλιεργημένα Μαρούλια
Sidasu Hydroponic Ebb and Flow Grow Kit

Υπάρχουν επίσης και άλλα συστήματα, όπως τεχνικές διατροφικής φωτογραφίας, ωστόσο, αν ψάχνετε για αρχάριους και γενικές οδηγίες. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο σταγόνας επειδή λειτουργεί. Αποτελεσματικό, ασφαλές και εύκολο!

Επιλέγοντας τα καλύτερα φώτα για την καλλιέργεια υδροπονικού μαρουλιού

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μαρούλι υδροπονικά σε εσωτερικούς χώρους. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε φώτα ανάπτυξης. Ο καλύτερος τύπος φώτων ανάπτυξης είναι τα LED.Αυτοί οι λαμπτήρες μπορούν να ελέγξουν την έντασή τους στις περισσότερες περιπτώσεις. Και κυκλοφορούν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, ακόμα και χρονόμετρα! Επιπλέον, τα φώτα LED παρέχουν την πλήρη ποσότητα φωτός που χρειάζεται το μαρούλι. και να μην είναι πολύ ζεστά τα φύλλα μαρουλιού Είναι πιο αποτελεσματικά όταν είναι ηλεκτρικά και γενικά διαρκούν περισσότερο.

Συνολικά, επιλέξτε ένα φως ανάπτυξης με μπλε φάσμα. Το σπανάκι είναι ένα ελαφρύ φύλλο στο μπλε φάσμα και όχι κόκκινο και είναι ένα λαχανικό βραχύβιας.

Καλλιέργεια υδροπονίας μαρουλιού – Μια διαδικασία βήμα προς βήμα

Το σπανάκι είναι ένα υδροπονικό λαχανικό που καλλιεργείται εύκολα. Αν λοιπόν είσαι αρχάριος Είναι ένα υπέροχο υδροπονικό φυτό. Φτιάξτε τον υδροπονικό κήπο σας, παρακολουθήστε και μαζέψτε το πρώτο σας μαρούλι σε λίγες εβδομάδες!

σύνθεση

Επιλέξτε τον τύπο μαρουλιού που θέλετε να καλλιεργήσετε. Τα περισσότερα μαρούλια μπορούν να καλλιεργηθούν υδροπονικά. Εάν δεν έχετε πολύ χώρο για να εργαστείτε, ο τύπος Tom Thumb είναι μια καλή επιλογή. Αν θέλετε μαρούλι που καλλιεργείται πολύ εύκολα Αντ ‘αυτού, επιλέξτε το μαρούλι Pip. Από την άλλη, το μαρούλι romaine και το μαρούλι με βουτυρόκεφαλα είναι καλές επιλογές. Αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να αναπτυχθεί. Επιλέξτε το είδος που σας αρέσει και σκεφτείτε τις τάσεις και τις ανάγκες του τύπου μαρουλιού που θα επιλέξετε Για εμάς προτιμάμε την ποικιλία Romaine.

Ιδανικά Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα υδροπονίας – υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές υδροπονίας σήμερα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καλλιέργεια μαρουλιού. Αυτό περιλαμβάνει το αερόβιο σύστημα. Σε αυτό το βήμα, θα χρησιμοποιήσουμε την υδροπονία ως παράδειγμα επειδή είναι απλή και αποτελεσματική.Σε αυτό το σύστημα, τα φυτά επιπλέουν ακριβώς πάνω από το υδάτινο διάλυμα ενώ οι Ρίζες αναπτύσσονται και απορροφούν θρεπτικά συστατικά.

Επιλέξτε ένα καλλιεργητικό μέσο – για την καλλιέργεια σπανακιού υδροπονικά. Υπάρχουν πολλές επιλογές πολυμέσων για να διαλέξετε, όπως άμμος, πέτρα ποταμού, ρινίσματα πεύκου, βερμικουλίτης, ίνες κακάο, πετροβάμβακας και άλλα. Όλες αυτές οι επιλογές έχουν τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους. αλλά συνολικά Η επιλογή ενός από τα δύο θα σας επιτρέψει να καλλιεργήσετε σπανάκι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Rockwool Cube για υδροπονική καλλιέργεια μαρούλι
Βύσματα εκκίνησης Rockwool 1,5″ για υδροπονία

ειδικά Οι κύβοι πετροβάμβακα είναι συχνά ένα αγαπημένο φαγητό για τους καλλιεργητές μαρουλιού, επειδή είναι πορώδεις και αποστειρωμένοι. Εάν επιλέξετε το Rockwool, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ κορεσμένο. Επειδή μπορεί να προκαλέσει σήψη ριζών, σήψη ριζών και ασφυξία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη δημοφιλή επιλογή που ονομάζεται Crow Rock. Αυτό το μέσο συγκρατεί καλά την υγρασία και διαθέτει ουδέτερο επίπεδο pH. Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν καθαριστεί καλά. Το Grow Rock είναι ιδανικό για μικρούς κηπουρούς υδροπονίας.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο που μπορεί να λειτουργήσει ως δεξαμενή θρεπτικών συστατικών – Αποκτήστε ένα ενυδρείο ή ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης για να χρησιμεύσει ως δεξαμενή θρεπτικών συστατικών για τα φυτά σας. Επιλέξτε ένα δοχείο που έχει βάθος τουλάχιστον 8 ίντσες και έχει αρκετή επιφάνεια για να αναπτυχθούν ομοιόμορφα οι ρίζες του μαρουλιού. Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά δοχεία ως δεξαμενή για θρεπτικά συστατικά. καθώς μπορούν να οξειδωθούν ή να σκουριάσουν. και εμποδίζουν την παροχή θρεπτικών συστατικών στο μαρούλι σας.

Προετοιμάστε πλωτές πλατφόρμες και διχτυωτές γλάστρες – Υπάρχουν μερικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για το μαρούλι σας να κάθεται πάνω από το νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι δοχείου νερού ή αφρό για αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τρύπες στον αφρώδες πίνακα σε απόσταση περίπου δέκα ίντσες μεταξύ τους. Ανοίξτε όσες τρύπες χρειάζεστε και αποκτήστε γλάστρες με δίχτυ που θα στηρίξουν κάθε σπορόφυτο μαρουλιού που έχετε.

Ρυθμίστε μια αντλία για καλύτερο αερισμό – θα πρέπει να έχετε ένα σύστημα κυκλοφορίας ή αερισμού στο νερό της δεξαμενής σας. για να μην ασφυκτιούν οι ρίζες των φυτών Ένα απλό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μην ασφυκτιά η οροφή είναι μια αντλία ψαριών.

Τροφοδοτήστε τη δεξαμενή με νερό και ένα υδροπονικό μείγμα θρεπτικών συστατικών – Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα θρεπτικό διάλυμα από ένα κατάστημα υδροπονικής κηπουρικής. Το σπανάκι γενικά χρειάζεται υψηλές ποσότητες μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου. για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα Ακολουθήστε τις οδηγίες του Nutrient Kit για την ανάμειξη θρεπτικών συστατικών με νερό. Ορισμένα είδη μαρουλιού είναι πιο ευαίσθητα στο άζωτο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το θρεπτικό λίπασμα που αγοράζετε είναι κατάλληλο για τον τύπο του μαρουλιού.

Φτιάξτε ένα φυτώριο βλάστησης σπόρων – πριν χρησιμοποιήσετε την υδροπονία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαρτοκιβώτια αυγών ή κάτι παρόμοιο για να δημιουργήσετε ένα σταθερό περιβάλλον εκκίνησης για τα σπορόφυτά σας. Γεμίστε το κουτί αυγών με το επιθυμητό μέσο με σπόρους αμάρανθου.

Φροντίδα υδροπονικής καλλιέργειας μαρουλιού

αγάπη και φροντίδα – για να αρχίσετε να καλλιεργείτε σπανάκι Φροντίστε να ποτίζετε το φυτώριο σας κάθε μέρα. Και τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη ή καλά φωτισμένη περιοχή. στους 18,3° έως 26,6°C ή 65° έως 80°F. Κάνετε αυτό μέχρι τα σπορόφυτα να έχουν ύψος 5 cm και να έχουν τουλάχιστον 4 φύλλα.

μεταφορά στη δεξαμενή – Μεταφέρετε προσεκτικά κάθε δενδρύλλιο από το κελί στις αντίστοιχες διχτυωτές γλάστρες. Τοποθετήστε κάθε διχτυωτή γλάστρα έτσι ώστε να ανοίξει μια τρύπα στο καπάκι του δοχείου ή της πλωτής πλατφόρμας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στη δεξαμενή σας.

λάμπα πυρακτώσεως 10-14 ώρες ανά μέρα – σε σύγκριση με άλλα φυτά Το μαρούλι δεν χρειάζεται πολύ φως για να αναπτυχθεί. Το μπλε φως είναι ιδανικό για την καλλιέργεια σπανακιού. Αλλά αν δεν έχετε αρκετό προϋπολογισμό Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι η καλύτερη επιλογή σας. γιατί απελευθερώνει λιγότερη θερμότητα εξοικονόμησε ενέργεια και πολύ φθηνότερα

βέλτιστη θερμοκρασία – Το μαρούλι είναι φυτό του κρύου καιρού. για καλύτερα αποτελέσματα Διατηρήστε τη θερμοκρασία στους 23,8° Κελσίου ή 75° Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας και 12,7° Κελσίου ή 55° Φαρενάιτ τη νύχτα. Θυμηθείτε αν είναι πολύ ζεστό. Το σπανάκι θα λιποθυμήσει. Κάτι που δεν είναι καλό γιατί θα έχει πικρή γεύση.

ιδανικό επίπεδο pH – Η ισορροπία του pH ενός φυτού δείχνει πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το φυτό. Αυτό καθορίζει εάν μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά που παρέχετε. Για το σπανάκι, το εύρος του pH είναι 5,5 έως 6,5. Μπορείτε να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο pH χρησιμοποιώντας μια φθηνή δοκιμή λωρίδων χαρτιού. Και φροντίστε να είναι ελαφρώς όξινο έως σχεδόν ουδέτερο για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να αγοράσετε και επάνω και κάτω ρυθμιστές pH. έτσι ώστε όταν προστεθεί στη δεξαμενή νερού σας, ο ρυθμιστής pH θα φέρει το επίπεδο pH στη σωστή ισορροπία.

συγκομιδή μαρουλιού

Ιδανικά Συγκομίστε μόνο τα εξωτερικά φύλλα – μετά από 5 έως 6 εβδομάδες το μαρούλι σας θα πρέπει να είναι έτοιμο για συγκομιδή. Εάν θέλετε το φυτό σας να συνεχίσει να παράγει υγιεινό μαρούλι, Διαλέξτε μόνο τα εξωτερικά φύλλα και αφήστε μερικά από τα εσωτερικά φύλλα.Σε ελάχιστο χρόνο, αυτά τα εσωτερικά φύλλα θα αντικαταστήσουν αυτά που μαζέψατε.

Περιστρέψτε το μαρούλι της επιλογής σας – αν έχετε πολύ μαρούλι. Μην αφαιρείτε όλα τα φύλλα μαρουλιού από κάθε φυτό ταυτόχρονα. Συγκομίστε τα φύλλα από το φυτό μια μέρα και λίγες μέρες αργότερα. όταν το κάνετε αυτό Θα μπορείτε να απολαύσετε τη σωστή ποσότητα σπανακιού χωρίς να θυσιάσετε τίποτα.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το σπανάκι σας φρέσκο Διατηρήστε το σε δροσερό και υγρό περιβάλλον. Εάν το σπανάκι έχει αναπτυχθεί πλήρως και δεν θέλετε να το φάτε αμέσως Διατηρείται ξεριζωμένο ή αποθηκευμένο σε υγρό, σχεδόν υγρό περιβάλλον Ένα δροσερό περιβάλλον που εγγυάται φρεσκάδα έως και ένα μήνα.

έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Εξασφαλίστε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Ο υδροπονικός κήπος σας πρέπει να αερίζεται καλά για να βοηθήσει το μαρούλι να πάρει αρκετό διοξείδιο του άνθρακα. και να αποτρέψετε την ανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων και μυκήτων, όπως το ωίδιο. Μπορείτε να αφήσετε τα παράθυρα ή τις πόρτες ανοιχτά κοντά στα φυτά ή εάν δεν έχετε προϋπολογισμό Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε έναν αεραγωγό με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης. Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ταλαντευόμενο ανεμιστήρα βάσης κοντά. Ή τοποθετήστε τον κήπο υδροπονίας σας κάτω από έναν ανεμιστήρα οροφής και χαμηλώστε τον.

Κρατήστε τα σφάλματα και τα σφάλματα χρησιμοποιώντας κολλώδεις παγίδες και οθόνες – εάν ο κήπος σας βρίσκεται κοντά σε παράθυρο. Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα είναι καλυμμένα με λεπτό δίχτυ εντόμων. Ελέγχετε πάντα την οθόνη για σκισίματα και τρύπες. Συνδέστε ταινία μυγών για να πιάσετε ιπτάμενα έντομα.

Αποτρέψτε την ανάπτυξη φυκιών ελαχιστοποιώντας την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως – Τα φύκια γενικά ευδοκιμούν στις συνθήκες υγρασίας των περισσότερων υδροπονικών συστημάτων. Αλλά τα φύκια δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς το άμεσο ηλιακό φως. Μην ξεχάσετε να σκιάσετε.

Αποτρέψτε τη μούχλα του νερού απολυμαίνοντας τον εξοπλισμό σας – Εάν έχετε ασθένειες και προβλήματα με τη μούχλα του νερού Απολυμάνετε τον εξοπλισμό σας με ένα απολυμαντικό που διατίθεται στο εμπόριο, όπως το GreenShield ή χλωρίνη 2%. Απολυμάνετε δεξαμενές, δεξαμενές, γλάστρες και άλλο εξοπλισμό. ποτίζοντας τα φυτά σας Εάν βρείτε μολυσμένο μέσο άγαρ, αντικαταστήστε το.

FAQ Μαρούλι υδροπονικής καλλιέργειας

Το σπανάκι αναπτύσσεται καλά στην υδροπονία;

Το μαρούλι αναπτύσσεται καλά γιατί είναι εύκολο να αναπτυχθεί χωρίς περίπλοκες μεθόδους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το σωστό υδροπονικό σύστημα, το επίπεδο pH, το θρεπτικό διάλυμα και το λίπασμα. και ελάχιστη συντήρηση Είστε τώρα έτοιμοι να πάτε! για καλύτερα αποτελέσματα Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τσάι που έχει υποστεί ζύμωση!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθεί το σπανάκι υδροπονικά;

Επειδή η υδροπονία είναι ένα πιο αποτελεσματικό και ελεγχόμενο περιβάλλον για τα φυτά. Έτσι το μαρούλι μεγαλώνει πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα, ορισμένες ποικιλίες, όπως το μαρούλι και το βουτυρόκουφα είναι έτοιμες για συγκομιδή σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, ποικιλίες όπως το πυκνό μαρούλι και το παγόβουνο μπορούν να συγκομιστούν σε έξι έως οκτώ εβδομάδες!

Χρειάζεται το Hydroponic Greenery το φως του ήλιου;

Όχι πραγματικά. Μπορείτε να παρέχετε όλο το φως για να βοηθήσετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν. Το σπανάκι χρειάζεται πραγματικά Είναι το σωστό φως και η σωστή ποσότητα φωτός για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φώτα σας.Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να επιλέξετε το φως του ήλιου καθώς μπορεί να κάψει τα πράσινα φύλλα. ειδικά αν είσαι αρχάριος

Είναι το υδροπονικό πράσινο καλό για την υγεία;

τα φυτά παράγουν βιταμίνες Γι’ αυτό τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών είναι τα ίδια είτε καλλιεργούνται στο έδαφος είτε σε υδροπονία. Είναι ένα ορυκτό που μπορεί να αλλάξει στα υδροπονικά φυτά.Με απλά λόγια, εξαρτάται από το θρεπτικό διάλυμα στο οποίο αναπτύσσεται το λαχανικό. Και επειδή τα συστήματα υδροπονίας χρησιμοποιούν πάντα τη σωστή ποικιλία και θρεπτικά συστατικά. Τα υδροπονικά λαχανικά είναι επομένως πολύ πιο υγιεινά για κατανάλωση.

Είναι χωρίς φυτοφάρμακα Hydroponic Greenery;

Εάν καλλιεργείτε το δικό σας υδροπονικό μαρούλι. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα ή όχι. αλλά γενικά Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων στο υδροπονικό σύστημα θερμοκηπίου σας. Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτόν τον οδηγό. Και το μαρούλι σας θα είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα!

Γιατί το υδροπονικό μου μαρούλι μαραίνεται τη μέρα και μαραίνεται τη νύχτα;

Ο λόγος είναι η θερμοκρασία. Ποια είναι η θερμοκρασία του νερού σας και ποια η θερμοκρασία της περιοχής φύτευσης σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας; Εάν ο καιρός είναι ζεστός κατά τη διάρκεια της ημέρας Τα φύλλα του μαρουλιού σας θα μαραθούν – ορισμένοι καλλιεργητές αποκαλούν αυτό το χαλαρό μαρούλι. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε πώς να ελέγξετε τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι είναι η υδροπονία και πόσο πρέπει να χρησιμοποιώ;

Το υδροπονικό ανάμεικτο σπανάκι είναι ένα πλήρες συμπλήρωμα διατροφής που χρειάζεται το σπανάκι. Το μείγμα θρεπτικών ουσιών που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες οδηγίες για τη δοσολογία.

Πώς μπορώ να προετοιμάσω ένα χημικό μείγμα για τον υδροπονικό κήπο μου;

Είναι απολύτως απαραίτητο να μην χρησιμοποιείτε κανένα χημικό διάλυμα χωρίς οδηγίες. Ακολουθείτε πάντα τις αναλογίες που παρέχονται από τον πάροχο διατροφής σας.

Ποιο είναι το καλό σημείο του σπανακιού όσον αφορά την αγωγιμότητα;

Ορισμένοι καλλιεργητές το βρίσκουν χρήσιμο σε ψυχρότερα κλίματα κάτω από 1,2 EC – 75°F. Δείτε αυτό το άρθρο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι δυνατόν να καλλιεργηθεί σπανάκι χρησιμοποιώντας αεροπονία;

Όπως είπαμε και παραπάνω, ναι, μπορείς. Πραγματικά δεν διαφέρει από το σύστημα καλλιέργειας νερού. γενικά Η διαδικασία θα είναι πιο αποτελεσματική.

Ποιο είναι το καλύτερο υδροπονικό σύστημα για το σπανάκι;

Το καλύτερο υδροπονικό σύστημα για την καλλιέργεια μαρουλιού είναι ένα υδροπονικό σύστημα. αλλά σε βιομηχανική κλίμακα Το σύστημα θρεπτικών φιλμ είναι το καλύτερο υδροπονικό σύστημα για το σπανάκι.

Είναι το υδροπονικό μαρούλι κερδοφόρο;

Τα φυλλώδη χόρτα, όπως το μαρούλι, είναι από τις πιο κερδοφόρες καλλιέργειες στην υδροπονία. λόγω χαμηλού λειτουργικού κόστους

τελικές σκέψεις

Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος αυτού του οδηγού Θα μάθετε πώς να καλλιεργείτε υδροπονικά καλλιεργημένα μαρούλια. Η καλλιέργεια μαρουλιού υδροπονικά στο σπίτι σας έχει πολλά οφέλη. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά σας θα τρώει νόστιμο σπανάκι. Είναι θρεπτικό και ασφαλές, γιατί το καλλιεργείτε μόνοι σας. Επιπλέον, η καλλιέργεια του σπανακιού υδροπονικά είναι οικονομική, βιώσιμη και εξαιρετικά εύκολη! Ξεκινήστε την καλλιέργεια μαρουλιού υδροπονικά στο σπίτι σήμερα!

Σχολιάστε