Πώς να φυτέψετε βολβούς κάννας (& Συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερες ανθίσεις κρίνων κάννας)

Πώς να φυτέψετε βολβούς κάννας (& Συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερες ανθίσεις κρίνων κάννας)

Τα περισσότερα από τα καλλωπιστικά φυτά που καλλιεργώ στην αυλή μου δεν είναι εγγενή στο βόρειο ημισφαίριο που καλλιεργώ στον κήπο μου. Η καμέλια μου είναι εγγενής στην Ασία. Όπως τα ροδόδεντρα και οι τουλίπες μου.

Αλλά αυτά τα φυτά εξακολουθούν να μοιάζουν σαν να ανήκουν. Γιατί χρησιμοποιούνταν στους γύρω κήπους. Αυτές οι περιοχές υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Μερικά πράγματα δεν μπορώ να πω για τα άνθη κάννας με πλούσια γυαλιστερά φύλλα (παρόμοια με τις μπανανιές) και λουλούδια με πολύχρωμα κατσαρά πέταλα. Το λουλούδι κάννας εξακολουθεί να μοιάζει με μια ιδιαίτερη τροπική πινελιά στον κήπο γύρω από αυτά τα μέρη.

Οι Κάννες φέρνουν μια τροπική πινελιά σε κάθε κήπο, ανεξάρτητα από το πόσο βόρεια είναι.

Παραδόξως, η κάννα καλλιεργείται από τη δεκαετία του 1850, όταν η άγρια ​​ζωή εκτράφηκε για πρώτη φορά και έγινε καλλωπιστικό φυτό για να διακοσμήσει τους κήπους της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε άνθη κάννας Θα σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε. (Σε γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος) Έχω επίσης καλύψει τον τρόπο καλλιέργειας κάννας για να αυξήσω τον χρόνο ανθοφορίας.

Τι είδους καννα πρέπει να φυτευτεί;

Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια κάννα για κάθε (σχεδόν) στυλ και μέγεθος κήπου. Φέτος έφερα δύο νέα φυτά κάννας στον κήπο μου. Συσκευάζω τα πάντα σε ένα μικρό, προαστιακό οικόπεδο – σαν παιχνίδι λουλουδιών tetris – και η νέα κάνναβη που θα ξεκινήσω αυτή την άνοιξη είναι και οι δύο μικρές ποικιλίες.

Khanna “Som Punch” Είναι μια μικρή ποικιλία που έχει ύψος μόλις τέσσερα πόδια (περίπου 120 εκ.) Ανυπομονώ να ωριμάσει και να αρχίσει να απλώνει συστάδες από λουλούδια ροδάκινο-πορτοκαλιού στολισμένα με κίτρινες ρίγες.

Το Canna ‘Orange Punch’ είναι η τέλεια ποικιλία χαμηλής ανάπτυξης για τον μικρό μου κήπο των προαστίων.

Σκοπεύω να το φυτέψω στον κήπο μόλις περάσει κάθε κίνδυνος παγετού – πιθανώς ήδη από τον Μάιο. Αλλά αν θέλω Μπόρεσα να το μεταφέρω σε μεγαλύτερη γλάστρα και να το μεγαλώσω ως γλάστρα.

Περιμένουμε μεγάλη ξηρασία αυτό το καλοκαίρι. Και η κάννα είναι ένα φυτό που διψάει πολύ. Επομένως, δεν θέλω να διακινδυνεύσω να καθυστερήσω την ανάπτυξή μου παραλείποντας νερό ενώ είμαστε σε διακοπές.

Canna ‘Pink Salmon’ Ένα άλλο κοντό κάννα έχει ύψος μόλις τρία πόδια (περίπου 90 εκατοστά), αλλά τα άνθη του είναι μεγαλύτερα από το Punch Orange. Τα απαλά ροζ λουλούδια έρχονται σε όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα. Είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στο palette heaven.

Η Canna «Salmon Pink» είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στον πολυσύχναστο κήπο μου.

Ωστόσο, εάν έχετε αρκετό χώρο Δεν χρειάζεται να φυτέψετε ένα μικρό δέντρο κάννας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κάννας στην αγορά που ποικίλλουν σε ύψος και χρώμα. Και επειδή τα φύλλα κάνναβης έρχονται σε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, του μωβ ή του κόκκινου μπορντώ Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία εμφανίσεων με αυτές τις τροπικές ομορφιές.

Μερικά από τα αγαπημένα μου λουλούδια κάννας περιλαμβάνουν:

Canna “Madame Butterfly” — Μικρή ποικιλία με πράσινα φύλλα με μεγάλα ροζ σολομού άνθη.

Canna “Tropical Bronze” – Χάλκινα φύλλα και κατακόκκινα άνθη

Τα χάλκινα φύλλα κάννας είναι όμορφα παρόλο που τα λουλούδια δεν έχουν ακόμη ανθίσει.

Kanna “The Black Knight” – Όμορφο μαύρο φύλλωμα με έντονα κόκκινα λουλούδια.

Khanna “Crimson Beauty” – πράσινα φύλλα και κατακόκκινα άνθη

Khanna «Μις Οκλαχόμα» – Πράσινα φύλλα και ροζ κοραλί άνθη

Khanna «Ριγέ ομορφιά» – Πράσινα φύλλα με κίτρινες ρίγες και κίτρινα άνθη με λευκά σημάδια.

Όταν επιλέγετε καννα για τον κήπο σας Τα φύλλα είναι εξίσου σημαντικά με τα λουλούδια.

Khanna «Στουτγάρδη» – Πολύχρωμα πράσινα και λευκά φύλλα και πορτοκαλί άνθη διατεταγμένα κομψά.

Μπαστούνι “Κόλαση” – Ποικιλία από πολύχρωμα φύλλα και διαβολικά κόκκινα λουλούδια

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά κάννας σε εσωτερικούς χώρους

Η Κάνα είναι κόνδυλος το καλοκαίρι. Έτσι τείνω να τα φυτεύω σε εσωτερικούς χώρους στις αρχές Μαρτίου. Έχω μια πολύ σύντομη καλλιεργητική περίοδο στη ζώνη μου. Έτσι, η έναρξη της καννάς σε γλάστρες είναι ένας εύκολος τρόπος για να παίξετε με τον υπολογιστή σας και να αποφύγετε τις χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την άνοιξη.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να αρχίσετε να φυτεύετε την κάννα σας έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν τη φυτέψετε έξω. που είναι αυτό που κάνω

Προπαρήγγειλα αυτά τα ριζώματα κάννας στα μέσα του χειμώνα και στάλθηκαν την άνοιξη.

Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε τα ριζώματα της κάννας σας απευθείας στον κήπο. Περιμένετε μέχρι να περάσει ο κίνδυνος παγετού.

Η καλλιέργεια κάννας σε γλάστρες είναι πολύ εύκολη. Αν έχετε διαβάσει το σεμινάριο μου για το πώς να ξεκινήσετε μια ντάλια σε γλάστρα. (Άλλο ένα τρυφερό κεφάλι το καλοκαίρι) Θα θυμάστε τα βήματα.

Έτσι μοιάζει το ρίζωμα της κάννας. Το παλιό κοτσάνι πρέπει να είναι πάνω από το κούτσουρο.

Έτσι φαίνονται οι κόνδυλοι κάννας. (ονομάζονται ριζώματα) πριν φυτέψετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει τη διαδρομή. Θα πρέπει να κόψετε τα παλιά στελέχη και να τα φυτέψετε με τις ρίζες στραμμένες προς τα κάτω. Τα ριζώματα σας μπορεί να έχουν ή να μην έχουν «μάτια» να μεγαλώνουν. Αυτά θα εμφανιστούν γύρω από το «λαιμό» (παλιό στέλεχος) και θα αναπτυχθούν σε νέα φυτά αυτό το καλοκαίρι.

Όλη μου η μαριχουάνα μεγαλώνει σε χάρτινες σακούλες. Υποψιάζομαι ότι οφείλεται στο ότι το κράτησα σε θερμοκρασία δωματίου για δύο εβδομάδες αφού το παρέλαβα από τον πωλητή.

Αυτή η κάννα μεγαλώνει στο σακουλάκι, είναι καλό να φυτευτεί.

Γιατί η κάνναβη φυτεύεται στο τέλος της σεζόν. Έτσι οι βλαστοί εμφανίζονται πιο συχνά. Η ανάπτυξη νέων φυτών δεν πρέπει να διαταραχθεί πολύ, εκτός και αν μιλάμε για πολύ μακροχρόνιους βλαστούς που διαρκούν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Επιλέξτε ένα δοχείο που είναι αρκετά μεγάλο.

Όταν καλλιεργείτε κάννα σε εσωτερικούς χώρους Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια γλάστρα που να μπορεί να χωρέσει το μέγεθος των ριζωμάτων. Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι το ρίζωμα διαστέλλεται (ελαφρώς) καθώς απορροφά νερό. Γι’ αυτό δεν θέλετε να τα φυτέψετε πολύ σφιχτά και να προεξέχουν από τα τοιχώματα του δοχείου.

Μην γεμίζετε υπερβολικά τα ριζώματα της κάννας σας. Αλλά μην πάτε για ένα μεγάλο δοχείο.

Εν τω μεταξύ Η επιλογή ενός μεγαλύτερου δοχείου – το οποίο μπορεί να απαιτεί περισσότερο χώμα για να γεμίσει – μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό νερό των βολβών σας. Δεν είναι πρόβλημα αν δεν ποτίζετε πολύ (εγώ το έκανα), αλλά να το έχετε υπόψη σας πριν αποφασίσετε για μια γλάστρα.

Τροποποιήστε το χώμα σας για να βελτιώσετε την αποστράγγιση.

Κάθε φορά φυτεύουμε μερικά φυτά σε ένα δοχείο. Συμπεριλαμβανομένων φυτών που αρχίσαμε να καλλιεργούμε σε γλάστρες και σκοπεύουμε να μεταφυτεύσουμε αργότερα. Θέλουμε να επιλέξουμε ένα υλικό φύτευσης που να στραγγίζει σωστά.

Πρόσθεσα περλίτη και αποξηραμένα φλοιά δημητριακών στην κατσαρόλα για να βελτιώσω την αποστράγγιση.

Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα που είναι φτιαγμένο ειδικά για γλάστρες και όχι για υπαίθρια κηπουρική. Συνήθως δεν γίνονται από καθαρό κομπόστ. αλλά με συστατικά όπως κοκοφοίνικα καρύδας, τριμμένο φλοιό ή περλίτη που εμποδίζει το έδαφος να είναι πολύ υγρό.

Το κούτσουρο (το περσινό κοτσάνι που περίσσεψε) είναι στραμμένο προς τα εμπρός.

Αν και αγοράζω υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας. Πρόσθεσα όμως λίγο περλίτη για να γίνει το μείγμα της γλάστρας πιο αφράτο και λιγότερο απορροφητικό. Ο πολτός που έστειλα είναι γεμάτος ξηρούς κόκκους δημητριακών. Οπότε το ανακατεύω κι εγώ.

Θάψτε τα ριζώματα μέχρι το τέλος.

Κρατήστε το ρίζωμα όρθιο και αρχίστε να γεμίζετε τη γλάστρα γύρω του, χτυπώντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα κατακάθεται. Αλλά μην κρατιέστε. Συνεχίστε να γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι να καλύψετε τα ριζώματα. Αλλά μην ανησυχείτε αν το παλιό στέλεχος εξακολουθεί να προεξέχει.

Το κούτσουρο επίσης προεξείχε ελαφρώς. Αλλά δεν πειράζει γιατί ο «λαιμός» είναι θαμμένος, εκεί βγαίνει το βλαστάρι.

Ποτίστε την κατσαρόλα όταν τελειώσετε.

Σε ορισμένους κηπουρούς αρέσει να μουλιάζουν τα ριζώματα για λίγες ώρες πριν από τη φύτευση. μετά από μια προσεκτική ματιά Αποφάσισα να παραλείψω αυτό το βήμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βολβοί φαίνονται σταθεροί και πολύ υγροί στην αφή. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η υγρασία ξεκινά τη διαδικασία βλάστησης, οπότε αν δεν μουλιάσετε τα ριζώματα νωρίτερα, θα βλαστήσουν. Θα πρέπει να το ποτίζετε αμέσως μόλις φυτέψετε.

Ποτίστε τα ριζώματα για να τονωθεί η διαδικασία βλάστησης.

Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι ωραίο και υγρό, όχι πολύ υγρό. Τον πρώτο μήνα διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν να ποτίζω περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Όταν το φυτό αρχίζει να δυναμώνει Μπορεί να χρειάζεται πιο συχνό πότισμα.

Φροντίστε να επισημαίνετε τους λαμπτήρες σας.

Είμαι ανένδοτος για την πλήρη σήμανση κάθε φυτείας. Άρχισα να καλλιεργώ πολλές ποικιλίες κάννας. Αλλά τα φύλλα μοιάζουν πολύ τους δύο πρώτους μήνες. Άρα η ετικέτα είναι σημαντική.

Είμαι κηπουρός που πιστεύει απόλυτα στην ετικέτα.

Ορισμένοι κηπουροί αναφέρουν την ημερομηνία φύτευσης στην ετικέτα. Αυτό το κάνω με φυτά που καλλιεργώ σε παρτίδες. μόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν (π.χ. μαρούλι). Ωστόσο, αποθηκεύω αυτές τις πληροφορίες στο υπολογιστικό φύλλο κηπουρικής μου. Θα είναι πολύ χρήσιμο στο μέλλον όταν σχεδιάζω τον κήπο μου.

Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να δω σημάδια ανάπτυξης στα ριζώματα κάννας εσωτερικού χώρου μου.

μετά από δύο εβδομάδες Τελικά είδα σημάδια ανάπτυξης. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για να μετακινηθείτε έξω.

Πώς να ξεκινήσετε την ανθοφορία της κάννας στον κήπο

Και πάλι, εάν φυτέψετε φυτά κάννας απευθείας στον κήπο ή στα σύνορα Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να περάσει όλος ο κίνδυνος παγετού στη ζώνη του κήπου σας. Προσπαθήστε να αναστείλετε την καλλιέργεια κάνναβης μέχρι οι θερμοκρασίες να φτάσουν τους 60F (περίπου 16C).

Εάν δεν ζείτε σε μια ζώνη ψυχρού κλίματος (συνήθως ζώνες USDA 7 έως 10 ή ισοδύναμο), θα πρέπει να ξεκινήσετε την καλλιέργεια κάννας από ριζώματα κάθε χρόνο. Στη συνέχεια, πρέπει να το ξεθάψετε και να το αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος για το χειμώνα.

Η κάννα μπορεί να μεγαλώσει αρκετά. Ως εκ τούτου, το μέγεθος του ώριμου φυτού θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν αποφασίσει για ένα κατάλληλο σημείο.

Μια συμβουλή που δεν κουράζομαι να δίνω είναι να λάβετε υπόψη το μέγεθος ενός ώριμου φυτού προτού βάλετε σπόρους ή κόνδυλους στο έδαφος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κάνα. Επειδή ορισμένες ποικιλίες έχουν πολύ μεγάλα φύλλα. Δεν θέλετε να αρπάξουν τη γύρω βλάστηση.

επίσης Αν φυτέψεις καννα στα σύνορα Εξετάστε το μέγιστο ύψος της ποικιλίας που επιλέγετε. Δεν θέλετε να καλύψετε κατά λάθος άλλα φυτά πίσω από το ψηλό φυτό κάννας.

Το καλύτερο μέρος για να φυτέψετε κάννα στον κήπο σας

Πότε να φυτέψετε άνθη κάννας σε εξωτερικούς χώρους να εξετάσει τα τροπικά χαρακτηριστικά για να πετύχει το φυτό σας κάνναβης Φυτέψτε το φυτό κάνναβης σε μια τοποθεσία με άφθονο νερό και άφθονο ηλιακό φως.

Ας ξεκινήσουμε με πολύ νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα φυτέψετε σε βάλτο. Αν και έχω δει τη μαριχουάνα να χρησιμοποιείται ως φυτό λίμνης. Ξέρω όμως επίσης ότι είναι ένα είδος φυτού μιας χρήσης (ετήσιο).Πολύ νερό τα ριζώματα θα σαπίσουν.

Πολύ νερό + πολύ ηλιοφάνεια = πολλά άνθη κάννας.

Αυτό που χρειάζεστε είναι χώμα που παίρνει άφθονο νερό. Όμως το νερό δεν άντεξε μετά την καταιγίδα. Εάν η λακκούβα εξακολουθεί να στέκεται μετά από μια ώρα βροχής Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίπασμα ή μούχλα φύλλων στο έδαφος για να αυξήσετε τη διείσδυσή του.

Τα φυτά κάννας χρειάζονται ηλιακό φως.

Για να αυξήσετε τις δυνατότητες ανθοφορίας του άνθους κάννας σας Φυτέψτε το σε μέρος που να δέχεται πλήρη ήλιο. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα κατά τις περιόδους αιχμής της ανθοφορίας. Το καλοκαίρι (συνήθως Ιούλιο και Αύγουστο), η κάννα μπορεί να ανεχθεί τη μερική σκιά. Αλλά αν θέλετε πολλά λουλούδια Θα το πάρετε μόνο εάν το φυτό έχει αρκετό ηλιακό φως.

Εάν ο κήπος σας δεν έχει αρκετό ηλιακό φως Προσπαθήστε να επιλέξετε μια μικρή ποικιλία κάννας.

Εάν ο κήπος σας δεν έχει αρκετό ηλιακό φως Η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε μικρότερες ποικιλίες (εν συντομία) Ναι, οι ψηλότερες ποικιλίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερο ηλιακό φως. Αλλά τείνουν να λεπταίνουν και απαιτούν ποντάρισμα αν δεν έχουν αρκετό φυσικό φως.

Φυτέψτε κάννα με τα «μάτια» στραμμένα προς τα πάνω.

Το ίδιο ισχύει και για τη φύτευση σε γλάστρες. Όταν φυτεύετε κάννα στον κήπο σας, αν δείτε «μάτια» (σταγόνες), προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε. Σκάψτε την τρύπα αρκετά βαθιά για να τοποθετήσετε το ρίζωμα και 2 ίντσες (περίπου 5 εκ.) χώματος από πάνω.

Ξεκινήστε σκάβοντας μια τρύπα φύτευσης αρκετά μεγάλη ώστε να έχει βάθος περίπου δύο ίντσες στο ύψος του ριζώματος και στην κορυφή.

Αν έχετε χώρο Μπορείτε να θάψετε τα ριζώματα της κάννας σας ακόμα πιο βαθιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φυτεύετε ψηλά φυτά που χρειάζονται βάθος για να παραμείνουν όρθια στους δυνατούς ανέμους. αλλά επειδή φύτεψα κοντές ποικιλίες Επομένως, τα μοσχεύματα δεν χρειάζεται να φυτευτούν βαθιά.

Τα «μάτια» (αν είναι ορατά) θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τα επάνω.Αυτά θα γίνουν φυτά φέτος.

Να ποτίζετε πάντα καλά τους φυτεμένους κόνδυλους και τα ριζώματα σας όταν βρίσκονται στο έδαφος. Αυτό θα προσθέσει νερό στους αποθηκευμένους βολβούς και θα βοηθήσει στην έναρξη της διαδικασίας ανάπτυξης. Αν δεν υπάρχει αρκετή βροχή αυτή την άνοιξη Μπορείτε να ποτίζετε τα χωράφια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι κάννες χρειάζονται νερό

Μιλώντας για νερό, να θυμάστε ότι η κάνναβη σας χρειάζεται σταθερή υγρασία όλο το καλοκαίρι. Επομένως, οι κύκλοι ξηρασίας και ποτίσματος δεν θα δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ανθοφορία. Ακόμα κι αν δεν σκοτώσει το φυτό.

Διατηρήστε την περιοχή υγρή αλλά όχι υγρή.Η κάννα είναι ένα πολύ διψασμένο φυτό.

πριν φυτέψουμε κάννα Το έδαφος πρέπει να βελτιωθεί με κομπόστ και οργανική ύλη. μετά τη φύτευση Παρέχετε μια καλή ποσότητα σάπια φύλλα για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και τη μείωση της εξάτμισης.

Ελπίζω ότι όλες οι συμβουλές μου για τη φροντίδα της κάννας δεν σας έχουν αποθαρρύνει από την καλλιέργεια αυτής της τροπικής ομορφιάς. Αλλά δεν το χρειάζονται πραγματικά. Αν έχετε φυτέψει ποτέ ντάλιες ή γλαδιόλες. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε καννα. Και θα σας ανταμείψουν με όμορφα πολύχρωμα λουλούδια μέχρι τον Οκτώβριο. Νομίζω ότι αξίζει το στοίχημα.

Σχολιάστε