Συμβουλές φροντίδας ορχιδέας | Φροντίδα ορχιδέας εσωτερικού χώρου

Συμβουλές φροντίδας ορχιδέας |  Φροντίδα ορχιδέας εσωτερικού χώρου

με αυτά Συμβουλές φροντίδας ορχιδέαςΜπορείτε να καλλιεργήσετε υγιείς ορχιδέες σε εσωτερικούς χώρους και να απολαύσετε τα όμορφα και ευαίσθητα λουλούδια τους στο έπακρο!

Οι ορχιδέες είναι ελκυστικά φυτά εσωτερικού χώρου. μπορεί να καλλιεργηθεί γενικά Πολύχρωμο και μυρωδάτο. Είναι διάσημο παγκοσμίως για την κομψότητα και την ποικιλομορφία του. Έχει τη μεγαλύτερη οικογένεια φυτών στον κόσμο.Διαφορά ωρών 25.000-30.000Cordyceps προς ενοικίαση είδη. Οι ορχιδέες είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες και μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή η ποιότητα το καθιστά ιδανική επιλογή για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Συμβουλές φροντίδας ορχιδέας!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις συμβουλές φύτευσης κρίνων ειρήνης. εδώ!


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια ορχιδέων

τοποθεσία

Επιλέξτε ένα φωτεινό σημείο για να βρείτε την ορχιδέα. Επειδή αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε πλήρες ηλιακό φως. Τα παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό είναι τα πλέον κατάλληλα για την καλλιέργεια ορχιδέων. Μην ρίχνετε το δέντρο σας. Βόρειος Επειδή τα παράθυρα είναι πολύ σκοτεινά Επίσης, επειδή το πολύ φως μπορεί να βλάψει τα φυτά. Εάν τοποθετήσετε το φυτό κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρες για να διαχέετε το άμεσο ηλιακό φως.

Συμβουλές: αν εσύΕάν δεν έχετε έναν καλά φωτισμένο εσωτερικό χώρο Τοποθετήστε την ορχιδέα κάτω από το φως.

Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φώτα ανάπτυξης φυτών. εδώ!

άρδευση

Οι ορχιδέες είναι πιο ανθεκτικές στην ξηρασία από τα φυτά που αγαπούν την υγρασία. Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Θυμηθείτε, το υπερβολικό πότισμα είναι νεκρό για τις ορχιδέες. Γιατί δεν θέλουν να κάτσουν σε βρεγμένη κατσαρόλα. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας ορχιδέας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Συμβουλές: Ψευδοβολβοί Οι ψευδοβολβοί (παχυρωμένο μέρος του στελέχους) είναι όργανα που αποθηκεύουν νερό και θρεπτικά συστατικά στις ορχιδέες. Ο διαχωρισμός μεμονωμένων ψευδοβολβών μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία των ορχιδεών και την αργή ανάπτυξη. Μην το κάνετε ποτέ αυτό!

Δείτε το άρθρο μας για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου. εδώ!

υγρασία

Οι ορχιδέες προτιμούν τις υγρές συνθήκες και τον σωστό αερισμό των ριζών, οπότε αν ζείτε σε περιοχή με ξηρούς χειμώνες Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε ένα δίσκο με βρεγμένα βότσαλα. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα κοντά στο φυτό ορχιδέας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας ορχιδέας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς να προσθέτετε υγρασία σε φυτά εσωτερικού χώρου. εδώ!

θερμοκρασία

Στις ορχιδέες αρέσει ο ζεστός καιρός. Οι θερμοκρασίες ημέρας 70-80 F (21-26 C) με νυχτερινές θερμοκρασίες 60-65 F (15-18 C) είναι ιδανικές για τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Θερμοκρασίες κάτω των 55 F (12 C) μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των φυτών.

γη

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους μιγμάτων ορχιδέας DIY για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τις ορχιδέες σας. χρησιμοποιούνται υλικά όπως τύρφη, φελλός, άμμος, πετροβάμβακας και κοκοφοίνικα. Αυτός ο τύπος μέσων παρέχει στα φυτά την ταχεία αποστράγγιση και τον ταραχώδη αερισμό που χρειάζονται οι ρίζες της ορχιδέας. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας ορχιδέας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Οι ορχιδέες δεν χρειάζονται χώμα για να αναπτυχθούν. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μείγμα ορχιδέας του εμπορίου ή να το φτιάξετε στο σπίτι αναμειγνύοντας τύρφη, φλοιό ελάτου και περλίτη (2 μέρη φλοιού και 1 μέρος τύρφη).

λίπασμα

Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να γονιμοποιήσετε την ορχιδέα σας μία φορά το μήνα. αν και οι ειδικοί το συνιστούν. εβδομαδιαίο φαγητόΠροτείνουν να ταΐζετε ορχιδέες εβδομαδιαίως με ένα ήπια ισορροπημένο διάλυμα υγρού λιπάσματος. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα που περιέχει ίσες ποσότητες αζώτου, φωσφόρου και καλίου (10-10-10) σε μισή ή τέταρτη περιεκτικότητα. Αραιώστε με νερό Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας ορχιδέας που πρέπει να ακολουθήσετε.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν και ειδικά λιπάσματα για ορχιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πριν από τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα.

Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Σταματήστε τη λίπανση κατά τη διάρκεια του χειμερινού λήθαργου. Ταΐστε την ορχιδέα ξανά την επόμενη άνοιξη.

Συμβουλές: Μην ταΐζετε υπερβολικά την ορχιδέα σας καθώς θα αναπτυχθεί γρήγορα αλλά αδύναμα.Μ.


Σημείωμα

Συμβουλές φροντίδας ορχιδέας

  • Η σήψη της κορώνας μπορεί να συμβεί αν ποτίσετε το γιασεμί σας από πάνω. Αυτό προκαλείται από τη στασιμότητα του νερού μεταξύ της στεφάνης και των φύλλων.Σκουπίστε απαλά το νερό χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα.
  • Μερικές ορχιδέες έχουν εναέριες ρίζες. Αυτές οι ρίζες είναι ορατές και φαίνεται να αναπτύσσονται στον αέρα. Μην κόβετε αυτές τις ρίζες! Αυτό είναι φυσιολογικό για ορισμένες ορχιδέες. PhalaenopsisΑυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας ορχιδέας που πρέπει να ακολουθήσετε.
  • Τα λέπια έντομα, οι αφίδες ή οι αλευροφόρα μπορούν να βλάψουν τις ορχιδέες. Ο καλύτερος τρόπος για να τα αφαιρέσετε είναι να τα διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι.Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τα χημικά εντομοκτόνα θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση.
  • Οι περισσότερες ορχιδέες ανθίζουν κάθε χρόνο. αν τα φροντίζεις καλά Θα ανθίζουν πιο συχνά. Οι περισσότερες ποικιλίες ανθίζουν για 6-10 εβδομάδες.

Σχολιάστε