Σχεδιασμός και φύτευση ενός ανοιξιάτικου δοχείου που απολαμβάνει τις αισθήσεις

Σχεδιασμός και φύτευση ενός ανοιξιάτικου δοχείου που απολαμβάνει τις αισθήσεις

μετά τη σπορά φύτευση πολυετών φυτών και φυτέψτε βολβούς το καλοκαίρι Τώρα στρέφω την προσοχή μου στην κατασκευή δύο εμπορευματοκιβωτίων.

τελευταίο λουλούδι της άνοιξης (Οι δύο τουλίπες μου) ανθίζουν τώρα. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες ο κήπος της αυλής μου θα έχει μόνο λίγα πέταλα.Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να εμφανιστούν καλοκαιρινά λουλούδια. Ο κύριος στόχος μου με αυτή τη φύτευση σε γλάστρα ήταν να δώσω χρώμα στον κήπο και να συντομεύσω την περίοδο ανθοφορίας μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Εάν σκέφτεστε να φυτέψετε πολύχρωμα λουλούδια στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, ελπίζω οι «συνταγές» μου να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι και πώς θα τα φυτέψετε.

Πώς φυτεύω ανοιξιάτικα δοχεία;

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την καλλιέργεια δοχείων. Φυσικά, κάθε κηπουρός έχει τη δική του διαδικασία. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν Θα μιλήσω για τη μέθοδό μου και τι λειτουργεί για μένα. κηπουρικός καιρός και το στυλ μου

Αλλά πριν φυτέψω οτιδήποτε στο έδαφος Εδώ είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα I (Αν θα φυτέψετε μαζί μου) θα μπορέσετε να το καταλάβετε.

Συμβουλή 1: Αποφασίστε έναν στόχο για τον κήπο κοντέινερ.

ο βασικός μου στόχος Όπως έχω ήδη αναφέρει είναι να φέρει φωτεινότητα και χαρά στον υγρό και ζοφερό καιρό του τέλους Απριλίου και του Μαΐου. γι’αυτό Ξέρω ότι θέλω να ρίξω λίγο χρώμα στην πίσω πόρτα μου. Το γραφείο μου έχει θέα σε αυτήν την περιοχή. Έτσι, το να βλέπεις έντονα χρώματα σε μια γκρίζα μέρα είναι πάντα μια θεραπεία για τα κουρασμένα μάτια από την οθόνη.

Το γκρι Dianthus σε παστέλ χρώματα φέρνει την απαραίτητη φωτεινότητα στον Μάιο.

Είχα όμως και έναν δευτερεύοντα στόχο: Πρώτον, ήθελα να δημιουργήσω ένα αρθρωτό σχέδιο φυτεύοντας πολυετή και μονοετή φυτά. Όταν το ποώδες φυτό ζει στον ήλιο. Το αφαίρεσα και το αντικατέστησα με άλλο ποώδες φυτό. Το πολυετές φρούτο παραμένει, έτσι δεν θα ξαναρχίσω κάθε λίγους μήνες και θα έχω ήδη πλαίσιο.

Ο άλλος δευτερεύων στόχος μου είναι να δημιουργήσω αισθητηριακές εντυπώσεις. Το σχέδιό μου είναι να αγοράσω ένα φυτό που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Το φυτό πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα. (κατά προτίμηση περισσότερο):

  • Πολύχρωμο ή οπτικά ενδιαφέρον – να ευχαριστήσει τις αισθήσεις.
  • ισχυρός – να ανταποκρίνεται σε απτικές αισθήσεις.
  • μυρίζει ωραία – για τη μυρωδιά
  • φασαρία – αίσθηση ήχου
  • εδώδιμος – για να ικανοποιήσει την αίσθηση της γεύσης

Φυσικά, δεν μπορεί κάθε φυτό να σημειώσει κάθε πλαίσιο. Χρειάζομαι όμως τουλάχιστον ένα εργοστάσιο που να πληροί καθένα από τα κριτήρια.

Οι ποικιλίες του ιταλικού θυμαριού είναι βρώσιμες, διακοσμητικές και αρωματικές.

Συμβουλή 2: Αποφασίστε για μια τοποθεσία για τον κήπο κοντέινερ

Αυτό το δοχείο κάθεται σε μια ξαπλώστρα πίσω μου. Αυτή η τοποθεσία είναι ηλιόλουστη το πρωί, αλλά το απόγευμα είναι σκιερό. Το υψόμετρο έξω από το κατάστρωμα επιτρέπει περισσότερο ηλιακό φως.

Ξέρω λοιπόν ότι μπορώ (και πρέπει) να αναμειγνύω φυτά που τους αρέσει ο πλήρης ήλιος και η μερική σκιά.

Δυστυχώς, αυτή η περιοχή έχει αντικατασταθεί από κάποια φυτά που δεν θα επιβιώσουν από τους παγετούς του φετινού χειμώνα.

Συμβουλή 3: Να είστε ευέλικτοι σχετικά με τα συστατικά των φυτών σας

Δεν θα παρατηρήσετε καμία από τις παραπάνω συμβουλές. “Αποφασίστε ακριβώς με ποια φυτά θα συνδυάσετε.” Φυσικά, πήγα στο κατάστημα κηπουρικής με μια πρόχειρη ιδέα για το τι να αγοράσω. Ακόμα αναρωτιέμαι τι μπορώ να αντικαταστήσω. Και όπως όλοι οι οικονομικοί κηπουροί Έχω έναν προϋπολογισμό στο μυαλό μου. (Ο στόχος μου είναι να το κρατήσω κάτω από τριάντα δολάρια.)

Αλλά μου αρέσει να είμαι ευέλικτη και ανοιχτόμυαλη όταν πηγαίνω για ψώνια για φυτά. Είναι πιο διασκεδαστικό από το να επιμένετε να μην βρείτε μια συγκεκριμένη ποικιλία ή ποικιλία. Αυτή η νοοτροπία όχι μόνο με βοηθά να παίρνω ενημερωμένες και δημιουργικές αποφάσεις. Μειώνει επίσης την τάση να σκέφτεστε υπερβολικά τα πάντα. αποφάσεις επίσης

Εικόνα «πριν».

Η νικητήρια συνταγή μου για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή φύτευση δοχείων.

Το μείγμα φυτών μου για αυτό το δοχείο λουλουδιών μοιάζει με αυτό:

Agoras grammius ‘Ogon’ x2 – Αυτά είναι δυνατά χόρτα που προσθέτουν αμέσως ύψος στην οθόνη μου. Τα κοντά φύλλα που μοιάζουν με βεντάλια προσθέτουν υφή και προσθέτουν υφή και θρόισμα στον άνεμο.

Dianthus “Super Trooper” (ροζ) και Dianthus “Cody” (Ροδάκινο) – Αυτά τα δύο φυτά φέρνουν χρώμα στην οθόνη και υπέροχο άρωμα. Ο σκόρος είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στον ήλιο και τη μερική σκιά. Οι πεταλούδες είναι καλλωπιστικά φυτά. Και μιας και το αγόρασα για λουλούδια τον δεύτερο χρόνο, τον τελευταίο χρόνο.

Πολύμορφο γλαύκωμα x 2 – Πολυετές βότανο της οικογένειας της μέντας, το επέλεξα ως «διαχωριστικό» για να προσθέσω ένα στάξιμο αποτέλεσμα στο δοχείο. Αυτά τα φυτά περιορίζονται σε δοχεία. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως εισβάλουν στον κήπο.Επιπλέον, τα πολύχρωμα φύλλα φέρνουν την υφή, το χρώμα και τη βρώσιμοτητα στην εμφάνιση.

Σε αυτή την κατάσταση, το γλαύκωμα είναι «διάχυτο».

Campanula portenslagiana «Ομπέλα» – Άλλο ένα φυτό που επέλεξα λόγω των πολύχρωμων λουλουδιών του. Το μωβ μπλε των λουλουδιών της καμπανούλας εξισορροπεί τα παστέλ χρώματα των πεταλούδων. Μπορείτε συχνά να δείτε φυτά καμπανούλας να αναπτύσσονται σε λόφους και περιθώρια υπερχείλισης. Δεν έχω χώρο στα όρια και στα παρτέρια μου. Αλλά εξακολουθώ να θέλω να απολαμβάνω αυτή την άφθονη άνθιση. Το πρόσθεσα λοιπόν στο δοχείο.

Ποικιλία ιταλικού βασιλικού – Μου αρέσει να προσθέτω ανθεκτικά πολυετή βότανα στο δοχείο και να προσθέτω ιταλικό βασιλικό στο “must have” κουτί μου. Είναι βρώσιμο. Προσθέστε ενδιαφέρον συνδυάζοντας το πολύχρωμο φύλλωμα του Glecoma. καλά στον ήλιο Αλλά μπορεί να ανεχθεί κάποια σκιά.

Άλλα προϊόντα που χρησιμοποιώ:

μεσαίο πήλινο δοχείο (13 ίντσες σε διάμετρο, που είναι περίπου 32 εκατοστά) – η τερακότα είναι η προφανής επιλογή. Διαχρονικό και συμβατό με όλα τα στυλ κήπου. Υπάρχει όμως μια ζεστή λάμψη που γεμίζει τα φυτά. Όταν τοποθετείται στο φόντο των ορτανσών αναρρίχησης Θα φαίνεται κομψό και γλυπτό.

γονιμοποίηση – Χρησιμοποιώ κομπόστ σχεδιασμένο ειδικά για δοχεία εξωτερικού χώρου.

LECA ή χαλίκι (προαιρετικό) – Πρόσθεσα LECA (Ελαφρύ διογκωμένο πηλό αδρανή) στον πάτο της κατσαρόλας.

Περλίτης (προαιρετικά) – Προσθέτω λίγο στο μείγμα γλάστρας για να βελτιώσω την αποστράγγιση και τον αερισμό.

Πώς φυτεύω δοχεία με λουλούδια;

Τώρα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε. Εδώ είναι οι συμβουλές μου για την καλλιέργεια ενός κήπου με γλάστρα.

Βήμα 1: Προετοιμάστε το υλικό φύτευσης

Ξεκίνησα καλύπτοντας τον πάτο της κατσαρόλας με τερακότα με μια στρώση LECA.Το πρόσθεσα ως γέμιση. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας δεν είναι γεμάτο στο κάτω μέρος της γλάστρας. Το LECA απορροφά νερό κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και σταδιακά Στραγγίστε το νερό εάν ξεχάσετε να ποτίσετε το δοχείο κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων. Έγραψα μια ολόκληρη ανάρτηση για το πώς χρησιμοποιώ το LECA σε μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου μου. (και γιατί μερικές φορές δεν τολμώ να χρησιμοποιήσω)

Ένα στρώμα LECA στον πάτο της γλάστρας βοηθά στην αποστράγγιση και τον έλεγχο του νερού.

Μπορεί να έχετε δει αυτές τις μπάλες νερού να χρησιμοποιούνται στη μπανιέρα με βολβούς λαζάνια που φύτεψα το περασμένο φθινόπωρο. (Μπορεί να προσθέσω κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα αυτή την άνοιξη.) Δεν χρησιμοποιώ το LECA σε κάθε υπαίθρια μπανιέρα. αλλά προσπαθώ να κάνω μεγάλο δοχείο Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το φυτό είναι νεαρό και δεν έχει ακόμη αναπτύξει ισχυρό ριζικό σύστημα για να συγκρατεί το χώμα στη γλάστρα.

Χρησιμοποιήστε γλάστρες ειδικά σχεδιασμένες για δοχεία εξωτερικού χώρου.

Γεμίζω το δοχείο με τον τρίτο τρόπο με μείγμα γλάστρας. Μπορείτε να επιλέξετε τα υλικά για φύτευση όπως θέλετε. Αρκεί να λέει η τσάντα ότι είναι κατάλληλη για δοχεία εξωτερικού χώρου.

Μια μικρή ποσότητα περλίτη θα βελτιώσει την αποστράγγιση και τον αερισμό σε μια μεγάλη γλάστρα.

Το χώμα για γλάστρες που αγόρασα περιέχει κακάο, το οποίο βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό. Πρόσθεσα και λίγο περλίτη για να βεβαιωθώ ότι το δοχείο στραγγίζει καλά. αυτό είναι προαιρετικό Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το κομπόστ σας φαίνεται να περιέχει ήδη περλίτη.

Ανακατέψτε καλά

Βήμα 2: Σχεδιάστε πριν από τη φύτευση!

Μου αρέσει να σκέφτομαι αυτό το βήμα καθώς σκέφτομαι αυτό το έργο ως «συνταγή». εγκατάσταση Το ομοίωμα μου επιτρέπει να παίζω με τα φυτά μέχρι να μπουν όλα στη θέση τους.

Σε αυτό το στάδιο, τα φυτά βρίσκονται ακόμη σε γλάστρες φυτωρίου. Το έβαλα πάνω από το χώμα του δοχείου μου για να δω πώς ανακατεύεται.

πρόβα τζενεράλε γρήγορα μετακινήστε τα πράγματα για να δούμε πώς φαίνονται. Τα αφαίρεσα πάλι όλα.

Ξεκίνησα επιλέγοντας ποιο θα ήταν το μπροστινό και το πίσω μέρος του δοχείου. Εάν το τοποθετήσετε σε σημείο που φαίνεται από πολλές γωνίες. Σκεφτείτε τι θέλετε να δείτε από κάθε πλευρά.

Τώρα σκοπεύω να βάλω αυτό το δοχείο πίσω από τις ορτανσίες αναρρίχησης. Αλλά αυτή η διάταξη μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες. Γι’ αυτό μου αρέσει να προσθέτω λίγο περισσότερο ύψος χρησιμοποιώντας γρασίδι. Έχουν ωραία τραχιά υφή και βοηθούν στο να δημιουργηθεί το φόντο για την υπόλοιπη φύτευση όπου όλα δείχνουν βάθος.

Βήμα 3: Αποκτήστε τα φυτά σε δοχεία

Ξεκινήστε αφαιρώντας το φυτό από την πλαστική του γλάστρα (προφανώς) και κλαδεύοντας τις ρίζες. Αυτό θα τους επιτρέψει να τεντώσουν και να επεκτείνουν τις ρίζες τους πιο γρήγορα όταν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Δουλεύω από το πίσω μέρος στο μπροστινό μέρος του δοχείου. Έτσι το ψηλό γρασίδι μπήκε πρώτο.

Σε αυτό το στάδιο στήνω τις ρίζες στην επιφάνεια του χώματος χωρίς να πιέζω τίποτα. Θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα τα δέντρα ταιριάζουν και έχουν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος.

Συνεχίζω να δουλεύω από πίσω προς τα εμπρός. Δεν διατήρησα μια απόλυτα συμμετρική οθόνη. Βοηθά όμως στην οπτική ισορροπία. Έτσι όταν φυτεύω τη μια πλευρά Θα φυτέψω και την άλλη πλευρά. Κάνω κομποστοποίηση τριγύρω Φυτέψτε ρίζες καθώς πηγαίνω

Πριν από τη φύτευση, χαλαρώστε ελαφρώς τις ρίζες.

Βοηθάει κάθε φορά που οπισθοχωρώ να κοιτάζω το δοχείο μου από (ελαφρώς) απόσταση και να βλέπω πόσο καλά ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.

Μόλις ήμουν σίγουρος ότι όλα τα φυτά είχαν γερές ρίζες στο χώμα, Γεμίζω τα κενά μεταξύ των φυτών με φυτευτικό υλικό. Στη συνέχεια πιέζω απαλά γύρω από τη ρίζα κάθε φυτού για να το κρατήσω στη θέση του.

Βήμα 4: Ρίξτε το νερό στο δοχείο και ανασηκώστε το.

Όχι πολύς χώρος, σωστά;

Σαν παιχνίδι με μουσικές καρέκλες Κοιτούσα το όμορφα συσκευασμένο δοχείο καθώς κρατούσα το φυτό. Ο Βασίλειος δεν φαίνεται να φτάνει ούτε εκατοστό. Αλλά καθώς πότιζα καλά το δοχείο και γέμισα τα κενά με περισσότερο μέσο για γλάστρα. Εμφανίστηκαν μερικά πεδία. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος και για το θυμάρι.

Ποτίστε τα πάντα και δημιουργήστε περισσότερο χώρο.

Έτσι χώρισα το θυμάρι σε δύο (όχι ίσα) μισά και τα φύτεψα σε αυτές τις άδειες τσέπες. Μετά κάνω το τελευταίο πότισμα για να είναι όλα έτοιμα.

Αφού γεμίσω το δοχείο με νερό Είδα δύο ανοίγματα για το τράβηγμα του θυμαριού.

Συμβουλές εάν χρησιμοποιείτε γλάστρες από τερακότα ή άλλα μεγάλα δοχεία. Ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο με χώμα γλάστρας θα είναι πολύ βαρύ εάν είναι κορεσμένο με νερό.Πριν ρίξετε νερό, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι στην τελική του κατάσταση. Δεν το έκανα, οπότε έπρεπε να καλέσω ενισχύσεις για να προχωρήσω στην τελική θέση.

Το τελικό αποτέλεσμα φωτίζει την πίσω γωνία μου.

Συνολικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το δοχείο. Ταιριάζει με άλλες γλάστρες. στο γραφείο μου όμορφα. και με κάνει χαρούμενη κάθε φορά που το κοιτάζω

Σχολιάστε