Τα πάντα για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων: 4 βασικοί τρόποι

Τα πάντα για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων: 4 βασικοί τρόποι

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων Ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά. 4 τρόποι για να γινει αυτο Μάθετε τα πάντα αναλυτικά σε αυτό το άρθρο!

1. Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα φύλλων.

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από φύλλα Εύκολο, αλλά δεν έχουν όλα τα φύλλα την ίδια ικανότητα να αναπτύσσονται με τα φυτά. Φυσικά, υπάρχουν μερικά κόλπα που πρέπει να μάθετε πριν το κάνετε.

1. Επιλέξτε ένα πλήρες φύλλο.

Οι πιθανότητες επιτυχίας σας εξαρτώνται από την υγεία του μικροβίου με το οποίο ξεκινήσατε. Ιδανικά Επιλέξτε πράσινα και παχουλά φύλλα. Χωρίς σημάδια ή αποχρωματισμούς.

2. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα.

Πιάστε σφιχτά το φύλλο που είναι προσαρτημένο στο στέλεχος, στρίβοντάς το και χρησιμοποιώντας απαλά τα δάχτυλά σας. Τραβήξτε προσεκτικά τα φύλλα. ή χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε την πιθανότητα να σπάσει Φροντίστε να αφαιρέσετε τα φύλλα από τη βάση διαφορετικά θα πεθάνουν.

3. Δώστε του χρόνο να θεραπευτεί.

Χρησιμοποιήστε τα φύλλα που έχετε συλλέξει σε μια στεγνή χαρτοπετσέτα και αφήστε την πληγή να επουλωθεί. Περιμένετε μια εβδομάδα να στεγνώσει από τις άκρες ή πριν το μεταφυτέψετε στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν έμμεσο ηλιακό φως. Αλλά υπάρχει σκιά και ζέστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Παραλείψτε το βήμα σκλήρυνσης εάν θέλετε. Αλλά τα φύλλα που φυτεύονται απευθείας μπορεί να σαπίσουν και να πεθάνουν!

4. Ριζοβολία

Βρέξτε τις κομμένες άκρες των φύλλων και βουτήξτε τις σε ορμόνη ριζοβολίας. Κάντε μια μικρή τρύπα στο χώμα και τοποθετήστε τις βουτηγμένες άκρες των φύλλων εκεί. Κάντε μασάζ στο έδαφος γύρω από την ορμόνη ριζοβολίας για να συμπιεστεί.

5. Μετρήστε το

Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα ρηχό ταψί. Ανακατέψτε μείγμα γλάστρας ή υγρή άμμο. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμένα άκρα των φύλλων είναι μακριά από το χώμα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε το δικό σας χώμα χρησιμοποιώντας αυτήν τη συνταγή εδώ.

6. Καλλιέργεια

Διατηρήστε τα μοσχεύματα σας υγιή διατηρώντας τα στεγνά στον αέρα, γεμάτα φως και περιστασιακά ποτίζοντας. Ομίχλη καθημερινά μέχρι να αναδυθούν νέες ρίζες και βεβαιωθείτε ότι το φυτικό έδαφος δεν στεγνώνει. Μάθετε πώς να φροντίζετε έναν κάκτο εδώ.

7. Έχετε υπομονή

Μετά από 4-5 εβδομάδες, θα αρχίσετε να παρατηρείτε νέες ρίζες που αναδύονται από τις άκρες των κομμένων φύλλων. Πασπαλίστε στραγγισμένο χώμα πάνω από αυτές τις ρίζες για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων χυμών.


Πολλαπλασιάζοντας παχύφυτα από όφσετ (διαιρέσεις)

Η αφαίρεση της μετατόπισης αυξάνει την ωριμότητα του μητρικού φυτού. Αυτό καθιστά δυνατή την πιο αποτελεσματική ανακύκλωση θρεπτικών ουσιών και ενέργειας. Μακροπρόθεσμα, θα δημιουργήσει πιο εντατική ανάπτυξη.

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων

Το offset είναι ένας κλώνος απογόνου ενός μητρικού φυτού που μπορεί να εξελιχθεί σε ώριμο φυτό όταν δοθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε παχύφυτα όπως κάκτους, κάκτους, κότες και νεοσσούς. Δείτε πώς:

1. Προετοιμάστε το μητρικό φυτό

Ποτίζετε κάθε δεύτερη μέρα για να μαλακώσει το φυτόχωμα και να αφαιρεθούν οι μετατοπίσεις.

2. Προετοιμάστε το όργανό σας

Πάρτε ένα κοφτερό μαχαίρι και πλύντε το με ζεστό, σαπουνόνερο. Στη συνέχεια μουλιάστε το σε χλωρίνη. Ξεπλύνετε το υπολειμματικό οξύ. μετά στεγνώστε

3. Προστατέψτε τον εαυτό σας

Φοράτε χοντρά γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας από τις σπονδυλικές στήλες και τα μικρόβια του εδάφους. Αφαιρέστε το σβώλο από τη μετατόπιση για να ελέγξετε την ανάπτυξη της ρίζας. Η αποζημίωση με ένα ανεξάρτητο ριζικό σύστημα είναι πιο επιτυχημένη.

4. Διαιρέστε

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρέσετε το στέλεχος που συνδέει τη μετατόπιση με το κύριο φυτό και τραβήξτε απαλά τη μετατόπιση από τη μάζα του εδάφους διατηρώντας τις ρίζες ανέπαφες.

5. Αφήστε χρόνο για σκλήρυνση (προαιρετικό).

Τοποθετήστε τα offset σε μια στεγνή χαρτοπετσέτα και αφήστε τα να σχηματίσουν προστατευτικούς κάλους. Μετά από 4-5 ημέρες θα είναι έτοιμο για φύτευση.

Μπορείτε να παραλείψετε εντελώς αυτό το βήμα και να φυτέψετε αμέσως ένα παχύφυτο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε πολύ ζεστό κλίμα. Βρήκαμε επιτυχία σε κάθε περίπτωση..

6. Ριζοβολία

Ξεκινήστε αυτές τις μετατοπίσεις σε έδαφος που στραγγίζει γρήγορα. Φτιάξτε το δικό σας υπόστρωμα με ίσα μέρη χοντρή άμμο και χώμα εμπορικής γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον είναι ζεστό για να επιβιώσετε χωρίς άγχος.


Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από μοσχεύματα

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από μοσχεύματα

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για διακλαδισμένα παχύφυτα ή τριαντάφυλλα. Ο καλύτερος χρόνος για αναπαραγωγή είναι κατά την ενεργό ανάπτυξη. Για παράδειγμα, την άνοιξη Μέσα στη ζέστη αφού έχει περάσει το καλοκαίρι.

1. Επιλέξτε το σωστό στέλεχος

Επιλέξτε ένα δυνατό, κοντό, πράσινο μίσχο για να βεβαιωθείτε ότι έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται ενεργά. Κρατήστε το απαλά κοντά στη βάση και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να το διαχωρίσετε από το μητρικό φυτό.

2. Αφήστε το να θεραπευτεί

Περιμένετε τέσσερις έως πέντε ημέρες ή μέχρι να κοπούν οι κάλλοι του στελέχους. Διατηρήστε τον αέρα ζεστό και αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

3. Εμφύτευση

Μεταμοσχεύστε τα ωριμασμένα στελέχη σε γλάστρες με χυμώδες μείγμα γλάστρας. Περιμένετε αρκετές ημέρες για να εμφανιστούν οι ρίζες. Παρέχετε αρκετό έμμεσο φως και νερό για την ανάπτυξη των φυτών.

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων σε σχήμα τριαντάφυλλου

  • Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήστε το τριαντάφυλλο να αναπτυχθεί ξανά με το κοντό μίσχο.
  • Αφήστε το για τέσσερις έως πέντε ημέρες και στη συνέχεια φυτέψτε ένα νέο.
  • Η άκρη του τριαντάφυλλου αρχίζει να βγάζει νέα φύλλα. Αφήστε το ήσυχο και μην το ποτίζετε μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα: 14 Παχύφυτα εσωτερικού χώρου


Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από σπόρους

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από σπόρους

Ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων από σπόρους είναι ανεπιθύμητος καθώς είναι αργός και κουραστικός. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Η βάση του καρπού περιέχει ώριμους σπόρους και μπορεί να μαζευτεί μετά την ανθοφορία. Μερικές φορές οι σπόροι δεν έχουν το μέγεθος της σκόνης και είναι πολύ δύσκολο να πολλαπλασιαστούν.

1. Προετοιμάστε το φυτό σας

Μουλιάστε τους σπόρους σας σε ζεστό νερό για μια ώρα για να σπάσει το σκληρό τρίχωμα του σπόρου. Εν τω μεταξύ Βάλτε το μείγμα χώματος και κάκτων σε μια κατσαρόλα και ποτίστε το καλά. Απλώστε τους μουλιασμένους σπόρους ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο χώμα.

2. Προστατέψτε τη Νέα Ανάπτυξη

Καλύψτε τους σπόρους με υγρή άμμο ή στραγγισμένο χούμο για επιπλέον προστασία. Ομίχλητε καθημερινά για να διατηρείται το φυτικό χώμα υγρό. Διατηρήστε το περιβάλλον ζεστό και μην αφήνετε τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους 50 F (10 C). Οι βέλτιστες θερμοκρασίες βλάστησης των σπόρων είναι μεταξύ 65-80 F (18-26 C).

Επίσης, σκεφτείτε να καλύψετε τις γλάστρες με διαφανές πλαστικό για να μιμηθείτε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η βλάστηση λαμβάνει χώρα σε περίπου τρεις έως έξι εβδομάδες περίπου. (ανάλογα με τον τύπο του παχύφυτου) μετά τη βλάστηση Ποτίστε τα σπορόφυτα προσεκτικά και αφήστε το υπόστρωμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Για να μάθετε περισσότερα για την όλη διαδικασία Διαβάστε αυτό το άρθρο.


συμπέρασμα

Τα παχύφυτα καλλιεργούνται εύκολα. και με τους τέσσερις αυτούς τρόπους Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε νέα παχύφυτα αντισταθμίζοντας και κόβοντας. Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές συμβουλές για τη φροντίδα των παχύφυτων που θα σας βοηθήσουν.

Σχολιάστε