Τα 13 καλύτερα φυτά συντροφιάς για βασιλικό για να φυτέψετε μαζί

Τα 13 καλύτερα φυτά συντροφιάς για βασιλικό για να φυτέψετε μαζί

όταν φυτεύετε θυμάρι Πρέπει να φροντίσεις να μεγαλώσει. Έχει προβλήματα όταν φυτεύεται πολύ κοντά σε άλλα φυτά που μυρίζουν πολύ έντονα. Ευτυχώς, πολλά φυτά μπορούν να κάνουν εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για το θυμάρι εξουδετερώνοντας το έδαφος και τη μυρωδιά. Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος εδάφους. Μπορείτε να πάρετε βασιλικό. Αλλά εδώ είναι 13 από τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για βασιλικό. Όχι μόνο αυτά τα πράγματα θα βοηθήσουν τον βασιλικό σας να μεγαλώσει αλλά και αποτρέπει άλλα ζιζάνια από φυτρώνει επίσης κοντά

Τι είναι το φυτό συντροφιάς;

Αποδεικνύεται ότι τα φυτά συντροφιάς ονομάζονται «φυτά συντροφιάς» επειδή τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο στον κήπο, ωφελώντας έτσι το ένα το άλλο.

Αυτή η μέθοδος καλλιέργειας εντελώς διαφορετικών καλλιεργειών ονομάζεται ποικιλία. «Συνφύτευση» όταν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος. Μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας πιο ανθεκτικό στις ασθένειες των φυτών και στα παράσιτα. αλλά πάνω από όλα Η φύτευση μαζί μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των φυτών σας.

Ποια είναι τα οφέλη της μικτής φύτευσης;

Η φύτευση δέντρων μαζί προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

 • Βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους – Ορισμένα φυτά, όπως ο αρακάς, τα φασόλια και άλλα όσπρια Βοηθά στη διάθεση περισσότερου αζώτου στο έδαφος. επίσης Φυτά με μακριές ρίζες, όπως η κολλιτσίδα, αντλούν θρεπτικά συστατικά από τα βάθη του εδάφους. Βοηθά στην αύξηση του φυτικού εδάφους προς όφελος των ρηχών ριζών φυτών.
 • Βελτίωση της υγείας των φυτών – όταν τα φυτά απορροφούν ορισμένες ενώσεις στο έδαφος Μπορεί να αλλάξει τη βιοχημεία του εδάφους των γλάστρων για να ωφελήσει τα κοντινά φυτά.
 • σιΠαρέχει φυσική υποστήριξη – Ψηλές καλλιέργειες όπως ο ηλίανθος και το καλαμπόκι μπορούν να υποστηρίξουν χαμηλής ανάπτυξης, εκτεταμένες καλλιέργειες όπως τα μπιζέλια και τα αγγούρια.
 • Σκιώδεις Κανονισμοί – Τα μεγάλα φυτά παρέχουν σκιά για μικρότερες καλλιέργειες που χρειάζονται προστασία από τον δριμύ ήλιο. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα φυτά καλαμποκιού που σκιάζουν τα φυτά μαρουλιού.
 • σολρεΕξαγωγή χρήσιμων σφαλμάτων – Ορισμένες καλλιέργειες προσελκύουν επίσης ωφέλιμα έντομα.Για παράδειγμα, το μποράτζο προσελκύει εντομοφάγους σφήκες και μέλισσες που επικονιάζουν.
 • Εντομοαπωθητικό – Ορισμένες καλλιέργειες αποτρέπουν τους ζωντανούς οργανισμούς ή λειτουργούν ως εντομοαπωθητικά. Ένα καλό παράδειγμα είναι η μυρωδιά του σκόρδου, η οποία είναι ανεπιθύμητη σε πολλά έντομα.
 • αναστέλλει την ανάπτυξη των ζιζανίων – Η φύτευση μεγάλων φυτών, όπως οι πατάτες, με ψηλά, όρθια φυτά μειώνει τον ανοιχτό χώρο όπου συνήθως κατοικούν τα ζιζάνια.

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για το θυμάρι;

Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για βασιλικό:

 • ντομάτα
 • σπαράγγι
 • επιθυμία
 • κολίανδρο
 • κατιφές
 • γλυκό πιπέρι
 • μαϊντανός
 • μαντζουράνα
 • Borage
 • μπρόκολο
 • σκόρδο
 • ρίγανη
 • χαμομήλι

Ας συζητήσουμε μερικά από αυτά τα συνοδευτικά φυτά για βασιλικό παρακάτω!

ντομάτα

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε νόστιμες και υγιεινές ντομάτες Η φύτευση φυτών βασιλικού και ντομάτας σίγουρα θα βοηθήσει. Τα φυτά τομάτας είναι εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για τον βασιλικό.

Οι ντομάτες είναι φυτά συντροφιάς του βασιλικού.

Ο βασιλικός είναι επίσης γνωστός για το ότι βοηθά τις ντομάτες να γίνουν υγιείς και δυνατές. Αλλά, φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ο βασιλικός ενισχύει τη συνολική γεύση της ντομάτας όταν φυτεύεται κοντά.

Επιπλέον, τα μεγάλα φύλλα ντομάτας δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια βασιλικού. Ο λόγος είναι ότι στον βασιλικό αρέσει το υγρό χώμα και η μεγάλη επιφάνεια των φύλλων ντομάτας βοηθά να μην εξατμιστεί η υγρασία σε ζεστό καιρό.

Αλήθεια: Οι ντομάτες τρώγονται συχνά ωμές, τουρσί ή μαγειρεμένες Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία!

σπαράγγι

Αυτό το φυτό ήταν ένα από τα πρώτα φυτά. που μας καλωσορίζει την άνοιξη Τα σπαράγγια είναι πολυετές φυτό. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξεκίνησε Τα σπαράγγια επιστρέφουν κάθε χρόνο. Εκτός από αυτό, τα φύλλα της φτέρης κάνουν υπέροχες διακοσμήσεις.

Αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί στις περισσότερες εύκρατες περιοχές. Αλλά αναπτύσσεται καλύτερα σε ψυχρές περιοχές με μακρύ χειμώνα. Το εδώδιμο μέρος αυτού του φυτού είναι οι νεαροί βλαστοί, οι οποίοι αναδύονται την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες στο υπόγειο είναι πάνω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τα σπαράγγια είναι φυτό βασιλικού.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τα σπαράγγια είναι ότι δεν πρέπει να τα μαζεύετε τις δύο πρώτες σεζόν. Τα σπαράγγια πρέπει να αφήνονται να φυτευτούν πριν από τη μερική συγκομιδή. Δεδομένου ότι τα σπαράγγια μπορούν να παράγουν σπαράγγια για 15 έως 30 χρόνια, η υπομονή σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Γιατί τα σπαράγγια είναι ένα καλό φυτό συντροφιάς για τον βασιλικό Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σπαράγγια καταστέλλουν τα ζιζάνια και παρέχουν άζωτο στο έδαφος, ενώ προσφέρουν επίσης σκιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να διατηρούν τα φυτά βασιλικού σας δροσερά.

επιθυμία

Οι πατάτες ανήκουν στην οικογένεια των νυχτολούλουδων, η οποία περιλαμβάνει επίσης μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες.Η καλλιέργεια σε αυτό το ψυχρό κλίμα συχνά παράγει μεγάλες αποδόσεις στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά οι πατάτες μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν ως χειμερινή καλλιέργεια σε εύκρατες περιοχές.

φυτέψτε πατάτες

Το βρώσιμο μέρος της πατάτας είναι ο κόνδυλος. Αυτή η κεφαλή είναι η υπόγεια επέκταση του εργοστασίου. Οι κόνδυλοι αναπτύσσονται από υπόγειους μίσχους που ονομάζονται στόλόνια όταν τα φυτά της πατάτας έχουν ύψος έξι έως οκτώ ίντσες.

Οι πατάτες είναι τα τέλεια φυτά συντροφιάς του βασιλικού καθώς παρέχουν τόσο θρεπτικά όσο και αισθητικά οφέλη. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε μερική σκιά ή σε άμεσο ηλιακό φως. Οι ντομάτες θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Αυτό σας επιτρέπει να μαζέψετε νέες πατάτες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αλήθεια: Οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο. Αυτές οι καλλιέργειες είναι χαμηλές σε θερμίδες. Έτσι μπορείτε να φάτε χωρίς να νιώθετε ενοχές!

κολίανδρο

Είναι ένα ευέλικτο βότανο που είναι απαραίτητο στις κουζίνες της Ασίας, της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και του Μεξικού.Να το χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο ​​γιατί δεν στεγνώνει καλά. Ο κόλιανδρος έχει μια μοναδική γεύση που αρέσει σε μερικούς ανθρώπους. Αλλά σε κάποιους δεν αρέσει. Θα βρείτε συχνά αυτό το βότανο πασπαλισμένο σε πολλά ινδικά πιάτα. Χρησιμοποιείται συχνά στο Yemeni Juk, στο Moroccan Chermola και στη salsa στη μεξικάνικη κουζίνα.

Κολίανδρο

Ο κόλιανδρος είναι ένα βότανο που λαμβάνεται από τα φρέσκα φύλλα του φυτού κόλιανδρου. που είναι ένα από τα φυτά της οικογένειας του μαϊντανού Είναι επίσης γνωστός ως μεξικάνικος μαϊντανός και κινέζικος μαϊντανός. Τα φύλλα αναπτύσσονται σε λεπτά μακριά κοτσάνια που μοιάζουν με επίπεδο μαϊντανό. Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπαχαρικού κόλιανδρου, το οποίο έχει τελείως διαφορετική γεύση από τον κόλιανδρο.

Γιατί όμως ο κόλιανδρος είναι το τέλειο φυτό συντροφιάς του βασιλικού; Οι περισσότεροι θα αφαιρέσουν τα ζιζάνια για να διατηρήσουν τον βασιλικό σας να αναπτύσσεται καλά. Προσθέτει επίσης γεύση στο φαγητό!

κατιφές

Οι κατιφέδες είναι μονοετή φυτά που φέρνουν χάλκινα, ορειχάλκινα και χρυσά χρώματα στους φθινοπωρινούς και καλοκαιρινούς μας κήπους. Το όνομά του πιθανότατα προέρχεται από την ικανότητά του να ανθίζει άφθονα όλο το καλοκαίρι. Αν και υπάρχουν περισσότερες από 50 ποικιλίες, οι πιο συνηθισμένοι τύποι κατιφέδων που βλέπουμε σε πολλούς κήπους είναι οι εξής:

 • English marigolds ή Pot marigolds
 • φώκια κατιφέ
 • γαλλικός κατιφές
 • Αφρικανικός κατιφές
Η καλέντουλα είναι φυτό συντροφιάς του βασιλικού.

Οι κατιφέδες είναι τα τέλεια φυτά συντροφιάς για το θυμάρι, καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους και αποτρέπουν τα παράσιτα. Αυτά τα φυτά προσθέτουν ομορφιά και χρώμα στον κήπο. που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση

γλυκό πιπέρι

Οι πιπεριές είναι καλοκαιρινά φυτά που κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Το καλύτερο με τις πιπεριές είναι ότι οι περισσότερες ποικιλίες είναι ανθεκτικές σε κοινές ασθένειες και παράσιτα.

Η πιπεριά είναι φυτό συντροφιάς του βασιλικού.

Οι πιπεριές έχουν μια καλλιεργητική περίοδο που διαρκεί 60 έως 90 ημέρες, επομένως οι περισσότεροι οικιακούς καλλιεργητές αγοράζουν φυτά πιπεριάς εκκίνησης από τοπικά φυτώρια αντί να τα καλλιεργούν από σπόρους. Οι πιπεριές σχετίζονται προφανώς με τις πιπεριές τσίλι. Είναι συνήθως κίτρινα, πράσινα ή κόκκινα και έχουν ήπια γεύση. Οι πιπεριές τσίλι τρώγονται φρέσκες ή κατεψυγμένες.

Αυτό που κάνει τις πιπεριές ένα καλό φυτό συντροφιάς είναι ότι βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους και εξαφανίζουν έτσι ώστε ο βασιλικός σας να μεγαλώνει καλά. Οι πιπεριές παρέχουν επίσης χειμερινή προστασία για άλλα λαχανικά.

Αλήθεια: Οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή ορισμένων μετάλλων, βιταμίνης Α και βιταμίνης C. Είναι τέλειες για βουτιές ή προσθήκη σε χούμους ή σαλάτα ως σνακ.

μαϊντανός

Πρόκειται για ποώδες φυτό με λαμπερά πράσινα φτερωτά φύλλα που ανήκουν στην οικογένεια του μαϊντανού. Ο μαϊντανός είναι ένα δημοφιλές βότανο που χρησιμοποιείται σε σούπες, σαλάτες και σάλτσες γιατί μειώνει την ανάγκη για αλάτι. Ο μαϊντανός είναι επίσης καλός για τον οργανισμό καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C και σίδηρο.

καλλιέργεια μαϊντανού

Εγγενής στην περιοχή της Μεσογείου, ο μαϊντανός καλλιεργείται συνήθως στους κήπους των σπιτιών και μετά τον πρώτο χρόνο τα φύλλα του γίνονται σκληρά και πικρά. Αλλά θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή σε εύκρατες περιοχές.

Fun Fact: Ο μαϊντανός είναι μέλος της οικογένειας Umbelliferae, η οποία περιλαμβάνει επίσης παστινάκια, μάραθο, σέλινο και καρότα.

Ο μαϊντανός είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς του βασιλικού καθώς βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και απωθεί τα έντομα. Ο μαϊντανός προσθέτει άρωμα και χρώμα στον κήπο. Αυτό επηρεάζει έμμεσα τη γεύση των φύλλων βασιλικού σας.

μαντζουράνα

Είναι ένα χαμηλό φυτό που είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε παραθυρόκουτα ή δοχεία ή στην άκρη του κήπου.

μαντζουράνα

σε πολλές κουζίνες Η μαντζουράνα συμπληρώνει τα λαχανικά, το γάλα, το ψάρι ή τα κρέατα χωρίς ζάχαρη. Είναι ένα πολυετές φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως για να δώσει γεύση και ως καρύκευμα. Η μαντζουράνα βρίσκεται τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα. καθιστώντας το ένα χρήσιμο φυτό για διάφορους σκοπούς

Μπορείτε να το προσθέσετε σε stir-fries, σαλάτες και σάλτσες ντομάτας. Η μαντζουράνα είναι επίσης ένα τέλειο συνοδευτικό για ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, ρύζι και σάλτσες.

Αυτό το φυτό είναι ένα καλό φυτό συντροφιάς του βασιλικού λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. που βοηθά στην πρόληψη ασθενειών των φυτών που προκαλούνται από ορισμένα βακτήρια

Borage

Το Borage είναι ένα διετές βότανο που αναπτύσσεται γρήγορα και εύκολα. Συνοδευόμενο από τη μυρωδιά και τη γεύση φωτεινών μπλε λουλουδιών και αγγουριών, το Borage θεωρείται βότανο και συνήθως καλλιεργείται ως ανθοφόρο φυτό για να προσελκύσει επικονιαστές όπως οι μέλισσες στον λαχανόκηπο. ακόμα κι αν είναι διετές φυτό Αλλά μπορεί εύκολα να φυτευτεί μόνοι σας.

Το Borage είναι ένα αδελφό εργοστάσιο.

Το Borage είναι ένας μικρός θάμνος. Αλλά τα λουλούδια σε σχήμα αστεριού που κρέμονται από κάτω είναι τόσο εντυπωσιακά που σχεδόν δεν τα προσέχεις. Αυτό το φυτό έχει επίσης φύλλα που καλύπτονται από ψεκασμό και γκριζοπράσινους μίσχους. Όλα για να κρατήσουν μακριά αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα.

Και ξέρατε ότι το φυτό που σχετίζεται με το μάραθο και το μάραθο είναι το μάραθο; Γι’ αυτό μερικές φορές ονομάζεται «Βότανο της χάρης» Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό φυτό εδώ και πολύ καιρό. Και αποτελεσματικό στη θεραπεία της υπέρτασης, της κατάθλιψης, του άγχους. και άλλα συμπτώματα

Μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε μποράτζο ως δευτερεύον φυτό για βασιλικό. Γιατί ενισχύει το άρωμα και τη γεύση του βασιλικού. Εκτός από βασιλικό Το Borage είναι επίσης ένα τέλειο φυτό συντροφιάς για φράουλες, κολοκυθάκια και ντομάτες.Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για τους κερασφόρους ντομάτας. Πεταλούδες λάχανου, ιαπωνικά σκαθάρια, σκαθάρια ψύλλων, μύγες καρότου, σκαθάρια σπαραγγιών Μεξικάνικο σκαθάρι φασολιών Σκαθάρι αγγουριού Λάχανο σκαθάρι Σκαθάρια πατάτας του Κολοράντο, ακάρεα αράχνης, παρασιτικές σφήκες και ενισχυτικά γεύσης. κοντινές ντομάτες

μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι χειμερινή καλλιέργεια. φυτεύονται συνήθως την άνοιξη Το είδος του μπρόκολου που βρίσκουμε συνήθως στα παντοπωλεία ονομάζεται μπρόκολο. Μπρόκολο Calabres Στενά συνδεδεμένο με το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι, το μπρόκολο αξίζει να φυτευτεί για την υψηλή θρεπτική του αξία. Είναι καλή πηγή μετάλλων και βιταμινών. συμπεριλαμβανομένων φυτικών ινών, σιδήρου, φολικού οξέος, καλίου και βιταμίνης Α

Το μπρόκολο καλλιεργείται με βασιλικό.

Το μπρόκολο είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς του βασιλικού καθώς μειώνει τον αριθμό των αφίδων στον τελευταίο. στο τέλος Αυτό αυξάνει τις αποδόσεις των καλλιεργειών και μειώνει την ανάγκη για λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.

σκόρδο

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το σκόρδο είναι ένα σκληρό αλλά θρεπτικό φυτό που είναι σημαντικό σε πολλές συνταγές.Ανήκει στην οικογένεια Allium και είναι γνωστό για την ισχυρή γεύση και το άρωμά του.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε σκόρδο σε δοχεία στο περβάζι. σε γλάστρες στο μπαλκόνι ή απευθείας στο χώμα του κήπου σας Φροντίστε να τους δίνετε αρκετό νερό και ηλιακό φως.

το σκόρδο μεγαλώνει στο έδαφος

Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς του θυμαριού. Επειδή δρα ως εντομοαπωθητικό στον πικάντικο κήπο με τριανταφυλλιές, το σκόρδο χρησιμοποιείται επίσης ως σπιτική θεραπεία για εκατοντάδες χρόνια.

Επαγγελματική συμβουλή: Συγκομίστε το σκόρδο όταν οι σκελίδες είναι μαλακές αλλά όχι καφέ. Το γλάσο του σκόρδου θα το πικράνει.

ρίγανη

Αν σας αρέσει η κηπουρική και η μαγειρική Η ρίγανη είναι ένα απαραίτητο βότανο. Αυτό το βότανο καλλιεργείται εύκολα και είναι ιδανικό για αρχάριους. Η ρίγανη είναι μέλος της οικογένειας της μέντας. (γνωστό και ως Lamiaceae) είναι ένα πολυετές βότανο με γεύση μέντας και πιπεριάς.

Η ρίγανη είναι αδελφό φυτό.

Η ρίγανη προσθέτει μια υπέροχη γεύση σε σάλτσες ντομάτας, πίτσα και μαγειρεμένα καλοκαιρινά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Ιδανικό για πιάτα με αυγά, ξύδι, λευκά φασόλια, πατάτες φούρνου, κεμπάπ και ελληνικές σαλάτες.

Η ρίγανη είναι το τέλειο φυτό συντροφιάς του βασιλικού γιατί διώχνει τα ενοχλητικά έντομα. Επιπλέον, και τα δύο φυτά προτιμούν ξηρά και ζεστά κλίματα.

χαμομήλι

Αυτό το φυτό είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό βότανο που παράγει όμορφα και χρήσιμα άνθη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, ποτά και φυτικά φάρμακα, υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες κοινού χαμομηλιού, το ρωμαϊκό και το γερμανικό. Και οι δύο ποικιλίες χαμομηλιού έχουν ένα άρωμα σαν μαργαρίτα.

χαμομήλι

Το χαμομήλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυτό συντροφιάς του βασιλικού για την αναστολή της ανάπτυξης ζιζανίων κοντά στο βασιλικό. Έχει επίσης μια σειρά από ευεργετικά οφέλη, όπως αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στη μείωση του στρες.

Πώς φυτεύετε συν-φυτά;

όταν φυτεύουμε μαζί Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε είναι ποια φυτά μπορούν να φυτευτούν μαζί.

Για να σε βοηθήσω λοιπόν σε αυτό. Εδώ είναι ένα κοινό διάγραμμα φύτευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αναφορά.

όνομα φυτού Φυτά συντροφιάς
βασιλικός Ντομάτες, πιπεριά, σπαράγγια και άλλα φυτά που ανέφερα παραπάνω.
ντομάτα βασιλικός, μαϊντανός, σχοινόπρασο, νυστέρι, σκόρδο, μαϊντανός, καλέντουλα, μποράτζο, θυμάρι, σπαράγγια
επιθυμία Πικραλίδες, αρακάς, ρίγανη, χρένο, σκόρδο, κόλιαντρο, catnip, καλέντουλα, αρακάς, βασιλικός.
μαύρο πιπέρι Ρίγανη, βασιλικός, κρεμμύδι, μαντζουράνα, θυμάρι
μαρούλι Ζίνια, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ραπανάκι, μελιτζάνα, αρακάς, ρίγανη, κρεμμύδι, σχοινόπρασο
μπρόκολο Ρίγανη, βασιλικός και άλλα μπρασίκα
παντζάρι Κρεμμύδι, σπανάκι, σκόρδο, cowpea, brazica
φασόλι Ηλίανθος, Φράουλα, Κολοκύθα, Δεντρολίβανο, Ναστούρτιο, Αγάπη, Καλαμπόκι, Παντζάρια
σπαράγγι Πετούνια, ντομάτες, καλέντουλα, βασιλικός

Συμπερασματικά, όταν μιλάμε για συγφύτευση Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: τύπος φυτού (είτε φυτεύονται μαζί είτε όχι), καλό έδαφος, σωστό πότισμα, επαρκής ηλιακή ακτινοβολία. και κατάλληλη απόσταση

Πώς φροντίζετε τα φυτά συντροφιάς;

Τα φυτά συντροφιάς είναι εύκολο στη φροντίδα. Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά, ειδικά σε περιόδους ξηρασίας. Θα πρέπει να παρακολουθείτε την ανάπτυξη και τα κλαδιά που είναι συρρικνωμένα ή πολύ μακριά Τέλος, εάν ένα συγκεκριμένο φυτό είναι ανθυγιεινό ή δυστυχισμένο. Αφαιρέστε τα από τον κήπο και δοκιμάστε άλλα φυτά.

Ποια είναι μερικά κοινά προβλήματα με τα φυτά συντροφιάς;

Χωροκατακτητικά φυτά, λάθος συγχρονισμός, διαφορετικές απαιτήσεις εδάφους, σκίαση άλλων φυτών, ανταγωνισμός για θρεπτικά συστατικά και νερό, προσέλκυση παρόμοιων παρασίτων και ανεπαρκής απόσταση είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα στις μικτές φυτεύσεις.

Φυτά κακής συντροφιάς για βασιλικό

Αν και το θυμάρι είναι ένα καλό φυτό συντροφιάς, Αλλά υπάρχουν και μερικά κακά φυτά συντροφιάς, όπως:

 • Συνηθισμένο RS
 • Θυμάρι
 • φιλόσοφος
 • αγγούρι
 • Μάραθο

Δύο από τους κύριους λόγους που αυτά τα φυτά είναι ελάχιστα συμβατά είναι ότι ανταγωνίζονται έντονα μεταξύ τους για πόρους και για να προσελκύσουν ορισμένα έντομα. Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του βασιλικού.

Μπορεί ο βασιλικός να αναπτυχθεί μαζί με άλλα φυτά;

Απολύτως ναι! Επιλέξτε τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για τον βασιλικό που προανέφερα, φροντίστε τα και καρπώστε μια πλούσια σοδειά!

Τι φυτρώνει καλύτερα δίπλα στον βασιλικό;

Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλύτερα δίπλα στο φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τη μέντα, το βάλσαμο λεμονιού, τη λεβάντα, τη φάβα, τους κατιφέδες και όλα τα άλλα που προανέφερα!

Πού να αγοράσω τα καλύτερα φυτά συντροφιάς για το θυμάρι;

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά, αγοράστε απευθείας από το Amazon και παραδώστε τους σπόρους σας στο κατώφλι σας!

Τελευταία ενημέρωση στις 11-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το API διαφημίσεων προϊόντων της Amazon.

Σχολιάστε