Τι να κάνετε με τις τουλίπες μετά την ανθοφορία

Τι να κάνετε με τις τουλίπες μετά την ανθοφορία

Οι τουλίπες είναι τα πιο ασυνήθιστα, πολύχρωμα και πιο χαριτωμένα λουλούδια στον κόσμο. και τους αξίζει να φυτευτούν

με τη σωστή θεραπεία βέλτιστη θερμοκρασία και σωστή φροντίδα Η καλλιέργεια αυτών των κονδύλων στην αυλή σας δεν είναι δύσκολη.

Αλλά η ακμή τους έπρεπε να φτάσει στο τέλος της (δυστυχώς) Ευτυχώς υπήρχε μια εύκολη δουλειά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο τέλος της σεζόν για να βεβαιωθείτε ότι οι τουλίπες σας φαίνονται ακόμα καλύτερες την επόμενη σεζόν.

για τις τουλίπες

Κατατάσσεται στο γένος Tulips. ηλεκτρική ενέργειαΤα μέλη της οικογένειας των κρίνων βρέθηκαν αρχικά στις ορεινές περιοχές γύρω από την Türkiye.

Σήμερα, πάνω από ένα εκατομμύριο τουλίπες ανθίζουν στο ετήσιο Φεστιβάλ Τουλίπας στην Ολλανδία. που είναι όταν τα λουλούδια ανθίζουν την άνοιξη

Σήμερα η παραγωγή τουλίπας μπορεί να βρεθεί σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, κυρίως για τη βιομηχανία κομμένων λουλουδιών. Η Ολλανδία παράγει περίπου 4,5 δισεκατομμύρια τουλίπες ετησίως, οι μισές από τις οποίες χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία κομμένων ανθέων.

σε όλη την ιστορία Οι τουλίπες θεωρούνται σύμβολα πλούτου και δύναμης.Μέχρι τον 17οΤαϊλανδός Μεταξύ 1634 και 1637, οι τουλίπες κυκλοφόρησαν στην αγορά της Ολλανδίας, προκαλώντας μια «μανία με τουλίπες» ως αποτέλεσμα ενός πολέμου προσφορών. Η τιμή των τουλιπών είναι τόσο υψηλή όσο η τιμή ενός σπιτιού. όταν ξεκινάει Η τρέλα με τις τουλίπες ξεκίνησε και η βιομηχανία τουλιπών μεταμορφώθηκε σε αυτό που είμαστε σήμερα.

ανθισμένη εποχή τουλίπας

Οι βολβοί της τουλίπας φυτεύονται το φθινόπωρο, 6-8 εβδομάδες πριν παγώσει το έδαφος. Ο συγχρονισμός είναι ουσιαστικός – φυτέψτε πολύ νωρίς και κινδυνεύετε να σαπίσουν οι βολβοί. Φυτέψτε πολύ αργά και το χώμα θα σκληρύνει.

Κατά γενικό κανόνα, η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε βολβούς τουλίπας είναι όταν οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 30F και 55F ή συνήθως κάτω από 60F.

Οι καλύτερες ζώνες καλλιέργειας τουλίπας είναι 3 έως 7. Σε εύκρατες περιοχές (Ζώνες 8–9), οι θερμοκρασίες του φθινοπώρου είναι πολύ θερμές. Η φύτευση λοιπόν τον Νοέμβριο ή αρχές Δεκεμβρίου είναι η καλύτερη.Στη ζώνη 10, περιμένετε μέχρι τον Ιανουάριο.

Οι βολβοί μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο πριν φυτευτούν σε αυτές τις περιοχές για να τους δώσουν τη δροσιά που χρειάζονται για τα ανοιξιάτικα λουλούδια. Αποφύγετε φρούτα που καταστρέφουν το αιθυλένιο όπως τα μήλα, οι μπανάνες, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και τα πεπόνια.

Η φύτευση πρώιμων και μεσαίων φυτών μαζί μπορεί να παρατείνει τον χρόνο άνθισης από τις αρχές έως τα τέλη της άνοιξης. Εξαρτάται από τον καιρό στην περιοχή σας.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο τέλος της σεζόν

Όταν οι τουλίπες σας τελειώσουν να ανθίζουν μην το ξεχνάς Αν θέλετε τα λουλούδια να ανθίζουν κάθε χρόνο Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε τα λουλούδια να ανθίσουν την επόμενη σεζόν.

Η επιλογή σας εξαρτάται από το έδαφος, τις καιρικές συνθήκες και τις κλιματικές συνθήκες.

άφησε στο πάτωμα

στο φυσικό τους περιβάλλον Οι τουλίπες αναπτύσσονται σε δροσερά και ξηρά κλίματα. εάν είναι κατάλληλο για την περιοχή σας Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε στο γήπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, όσο προχωρά η σεζόν Θα αρχίσουν να χάνουν τις δυνάμεις τους. Και θα βλέπετε λιγότερα λουλούδια να ανθίζουν κάθε χρόνο. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε είτε να αγοράσετε νέους βολβούς είτε να τους προσθέσετε κάθε χρόνο. Είναι καλή ιδέα να μεταμοσχεύετε τους βολβούς σας κάθε τρία χρόνια για να προσθέσετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο έδαφος από τη νέα ζώνη του κήπου.

Οι τουλίπες χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να προετοιμαστούν για τη νέα σεζόν. Όταν τα λουλούδια αρχίσουν να πεθαίνουν, μαδήστε τα κεφάλια ως συνήθως. αλλά κρατήστε τα φύλλα στο δέντρο Τα φύλλα των τουλιπών βοηθούν στην τροφοδοσία των βολβών για την αποθήκευση τροφής. Τα θρεπτικά συστατικά συλλέγονται από το περιβάλλον έδαφος. Επομένως, συνεχίστε το πρόγραμμα λιπασμάτων μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αφήστε τα φύλλα να κιτρινίσουν και κόψτε τα πίσω. Μπορεί να φαίνονται λίγο βρώμικα. Αλλά αυτό είναι απαραίτητο για να μπορούν οι βολβοί να αποθηκεύουν τρόφιμα για την επόμενη σεζόν.

σηκώστε και αποθηκεύστε

σε περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις ή υψηλές θερμοκρασίες Είναι καλή ιδέα να σηκώσετε και να αποθηκεύσετε τους βολβούς τουλίπας για επαναφύτευση το φθινόπωρο.

αφού ανθίσουν τα κεφάλια των λουλουδιών Αφήστε το φυτό να καθίσει για περίπου 6 εβδομάδες μέχρι να πεθάνουν τα φύλλα. όταν τα φύλλα κιτρινίζουν σε καφέ Τα φυτά πρέπει να αποθηκεύουν όλα τα πιθανά θρεπτικά συστατικά.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι κήπου και αργά Βουρτσίστε το χώμα και πετάξτε τυχόν κατεστραμμένους ή άρρωστους κόνδυλους.

Τοποθετήστε το σε δίσκο με επένδυση εφημερίδων ή κρεμάστε το. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει τελείως σε σκοτεινό, ξηρό, δροσερό μέρος για μερικές ημέρες.

Κόψτε τα φύλλα με ετικέτα και αποθηκεύστε τα σε χάρτινη σακούλα μέχρι την επόμενη περίοδο φύτευσης.

ετοιμαστείτε να φυτέψετε

Το φθινόπωρο, βεβαιωθείτε ότι οι βολβοί σας είναι αρκετά δροσεροί για μερικές εβδομάδες πριν από τη φύτευση – ακόμα και στο ψυγείο. Προτιμούν έδαφος πλούσιο σε κομπόστ και ένα ελαφρώς όξινο pH μεταξύ 6 και 7. Το έδαφος πρέπει να είναι χαλαρό και επιρρεπές σε σήψη.

Οι βολβοί χρειάζονται νερό αμέσως μετά τη φύτευση για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη. Ταΐστε τους κόνδυλους την άνοιξη όταν βγαίνουν οι βλαστοί. Κατά τη λίπανση, διαλύετε πάντα το νερό και το προσθέτετε στην κορυφή του εδάφους. Αποφύγετε να το προσθέσετε στην τρύπα κατά τη φύτευση γιατί μπορεί να βλάψει τις αναπτυσσόμενες ρίζες.

όταν φυτεύεται Δώστε χρόνο στους βολβούς να εγκατασταθούν και περιμένετε να ανθίσουν τα άνθη την επόμενη άνοιξη.

Σχολιάστε