Το φυτό αλόης ασπρίζει (8 αιτίες και πώς να το διορθώσετε)

Το φυτό αλόης ασπρίζει (8 αιτίες και πώς να το διορθώσετε)

Το ωίδιο είναι η πιο κοινή αιτία της λευκής αλόης βέρα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από υπερβολική ή έλλειψη φωτός.

Επίσης, οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας ή η έλλειψη αζώτου μπορεί να κάνουν την αλόη βέρα να χλωμιάζει. χρησιμοποιήστε αζωτούχα λιπάσματα Κρατήστε τον κάκτο σας σε μερική σκιά. και νερό όταν στεγνώσει το φυτικό έδαφος.

Μπορεί να φαίνεται ότι ο έμπιστος φίλος του Άλο φτάνει στο τέλος του. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα φυτά αλλάζουν χρώμα. Και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε την υγεία του κάκτου.

Ο κάκτος σε γλάστρα έγινε λευκός.
Το φυτό της αλόης βέρα γίνεται λευκό.

1. Υπερβολικό ηλιακό φως ή ξαφνικές αλλαγές στο ηλιακό φως

Εάν παρατηρήσετε χλωμή, σχεδόν λευκές κηλίδες στον κάκτο, Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο κάκτος σας μπορεί να έχει καεί από τον ήλιο!

Εάν ο κάκτος σας βρίσκεται σε πολύ ζεστό περιβάλλον (Σκεφτείτε την έρημο της Αριζόνα στα μέσα του καλοκαιριού.) Τα φυτά κάκτων μπορεί να μην ανέχονται τον ήλιο όλη την ημέρα.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά σε γλάστρες επειδή έχουν πιο ρηχά ριζικά συστήματα από τα φυτά που αναπτύσσονται απευθείας στο έδαφος.

Εάν διατηρείτε τον κάκτο σε γλάστρα σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία, ή αν μετακινείστε έξω από το σπίτι Οι γλάστρες με κάκτους καίγονται εύκολα από τον ήλιο.

που θα μοιάζει με χλωμό σημείο σχεδόν λευκό στα φύλλα του κάκτου

Εξάλλου Εάν τα μετακινήσετε απροσδόκητα σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος, Εκτίθενται εύκολα στον ήλιο και στη ζέστη για να τηγανιστούν.

λύση

Έλεγχος ηλιακού φωτός: Εάν ο κάκτος σας βρίσκεται σε γλάστρα και συνήθως παίρνει απευθείας ηλιακό φως. Ο κάκτος μπορεί να εκτεθεί σε υπερβολική θερμότητα και ηλιακό φως.

Μετακινηθείτε σε ένα σημείο που είναι μερικώς σκιασμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε εσωτερικό χώρο που θα εξακολουθεί να δέχεται ηλιακό φως, αλλά καθίστε σε δροσερό μέρος.

Για κάκτους εσωτερικού χώρου που τοποθετούνται μπροστά από το παράθυρο Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι τοποθετημένα απευθείας σε περβάζι παραθύρου με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ή μετακινήστε το σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Μεταβατική περίοδος: Εάν αλλάζετε τον κάκτο σας από ένα δροσερό, σκιερό μέρος σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος. να το κάνουμε σταδιακά

Ο κάκτος σας θα χρειαστεί μερικές ημέρες για να προσαρμοστεί, οπότε ξεκινήστε από ένα σκιερό σημείο και ανεβείτε αργά. Μετακινηθείτε στο τελευταίο σημείο όπου λάμπει ο ήλιος. Δεν είναι πια ηλιαχτίδα!

2. Δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως

Γιατί ο κάκτος είναι φυτό της ερήμου. Χρειάζεται έντονο φυσικό φως για να ευδοκιμήσει. Εάν τα φυτά σας είναι σε εσωτερικό χώρο πολύ μακριά από το παράθυρο ή στη σκιερή γωνία του κήπου σας Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα είναι αδύναμα και χλωμά.

Αυτός είναι ο λόγος που τα φύλλα του κάκτου σας μπορεί να φαίνονται λευκά. Αυτό είναι γνωστό ως αιτιολογία, η οποία συμβαίνει όταν τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε αρκετό ηλιακό φως.

λύση

Αλλαγή τοποθεσίας: Μετακινήστε τον κάκτο σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Αν στο κτίριο Μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω ή κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει απευθείας βόρεια ή ανατολικά. Αλλά μην το βάζετε απευθείας σε παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό.

Επιλέξτε μια περιοχή που δέχεται μερική σκιά όλη την ημέρα. Εάν η θερμοκρασία όπου ζείτε είναι μέτρια. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον κάκτο στον ήλιο.

3. Ακατάλληλη θερμοκρασία ή ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας.

Οι ξαφνικές αλλαγές στο ηλιακό φως μπορεί να σοκάρουν τα φυτά σας. καθώς και μια ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας. Εάν αντιμετωπίζετε υπερβολικό κρύο ή υπερβολική ζέστη Τα φύλλα θα στεγνώσουν και θα γίνουν καφέ ή ωχρά.

λύση

Δεν πρέπει να εκθέτετε τον κάκτό σας σε θερμοκρασίες κάτω των 50°F (10°C) εάν ο κάκτος σας βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Ελέγξτε την εξωτερική θερμοκρασία: Εάν ζείτε σε μια περιοχή που αλλάζει τακτικά με τις εποχές. Μετακινήστε τον κάκτο σε εσωτερικό χώρο όταν είναι δροσερό και υγρό. Θυμηθείτε να το κάνετε σταδιακά μέσα σε λίγες μέρες.

Όταν τα μεταφέρετε σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι,

Εάν ο κάκτος σας μεγαλώνει στο χώμα έξω και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Σκεπάστε με μια κουβέρτα όταν η θερμοκρασία κρυώσει, ειδικά τη νύχτα.

Αποφύγετε τα ζεστά παράθυρα: Η τοποθέτηση του κάκτου σε παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κάκτου.

Μετακινήστε τον κάκτο σας σε ένα παράθυρο με βόρειο ή δυτικό προσανατολισμό. ή αν είναι απαραίτητο να στραφούν προς τα νότια ή δυτικά Τοποθετήστε τον κάκτο ελαφρώς πίσω από το τζάμι του παραθύρου. Περίπου ένα πόδι χώρου είναι αρκετό.

4. Υπερβολικό πότισμα

Ο κάκτος είναι ένα παχύφυτο που δεν χρειάζεται πολύ νερό. Και αν γίνει πολύ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους ένας κάκτος μπορεί να υπερποτιστεί: εάν τον ποτίζετε πολύ ή πολύ συχνά. και αν έχετε χώμα που στραγγίζει άσχημα

Και τα δύο προβλήματα τείνουν να συμβαίνουν μαζί. Εάν παρατηρήσετε μεγάλες, ανοιχτόχρωμες κηλίδες σε έναν κάκτο που είναι απαλό στην αφή, Μπορεί να έχετε πρόβλημα υπερβολικού ποτίσματος.

λύση

Αφήστε το να στεγνώσει: Ευτυχώς, αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιλύεται εύκολα. Εάν ο κάκτος σας είναι υπερβολικά ποτισμένος Βγάλτε το από την κατσαρόλα. αφήστε το να στεγνώσει

Μην το εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως ενώ το κάνετε αυτό. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να ψήσετε εκτεθειμένες ρίζες. Όταν στεγνώσει, αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή πεθαμένα φύλλα.

Ελέγξτε τις οπές αποστράγγισης: Βεβαιωθείτε ότι το χώμα στη γλάστρα για κάκτους σας στραγγίζει σωστά: Εάν βρίσκεται σε γλάστρα που δεν έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος, βεβαιωθείτε ότι το χώμα στη γλάστρα με κάκτο σας στραγγίζει σωστά. Θα χρειαστεί να το μετακινήσετε στην κατσαρόλα.

Οι γλάστρες που είναι πολύ βαθιές μπορούν να πνίξουν τον κάκτο σας. Γιατί το νερό θα κρατήσει περισσότερο από μια ρηχή γλάστρα. Αυτό επιτρέπει στις ρίζες του κάκτου να συνεχίσουν να απορροφούν νερό.

Ελέγξτε τις συνήθειές σας στο πότισμα: Πρέπει να κοιτάξετε τις συνήθειες ποτίσματος. Η αλόη βέρα δεν χρειάζεται νερό κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα.

Αφήστε το φυτόχωμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναποτίσετε.

για τους περισσότερους ανθρώπους Αυτό σημαίνει πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Αλλά μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο χρόνο για το περιβάλλον σας εξετάζοντας το ανώτερο στρώμα εδάφους.

5. Συσσώρευση λιπάσματος ή αλατιού

με την πάροδο του χρόνου ή την υπερβολική χρήση Γύρω του μπορεί να συσσωρευτεί κομπόστ και αλάτι. στρώμα εδάφους κάκτου προκαλώντας αλλαγή χρώματος ή μαρασμό των φύλλων

Επιπλέον, ένα μέρος της λευκότητας που μπορεί να δείτε σε έναν κάκτο προκαλείται από βλάβη της ρίζας από υπερβολική λίπανση.

Η έλλειψη αζώτου οδηγεί σε λιγότερη χλωροφύλλη. Και ο κάκτος σας θα γίνει κίτρινος ή λευκός.

λύση

Αφαιρέστε λεκέδες από ορυκτά: Αρχικά, αφαιρέστε το αλάτι ή το λίπασμα από τον κάκτο σας. Θα πρέπει να ξύσετε απαλά τη συσσώρευση. με το νύχι σου

Επιπρόσθετη απέκκριση: Μετά την αφαίρεση του φλοιού, πρέπει να αφαιρέσετε τα θρεπτικά συστατικά και το υπερβολικό αλάτι από το έδαφος.

Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε δύο φορές το νερό της γλάστρας πάνω από το χώμα της γλάστρας.

Αφήστε το να ρέει από κάτω. μαζέψτε την περίσσεια ορυκτών Φροντίστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν ποτίσετε ξανά και λιπάνετε ξανά. Για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα να βλάψει τον κάκτο σας,

Μην υπερβάλλετε με το λίπασμα: Τα φυτά αλόης δεν χρειάζονται πολλά λιπάσματα. Μπορείτε να βάζετε ελαφρύ λίπασμα μία φορά το μήνα. Ξεκινά την άνοιξη και σταματά το φθινόπωρο.

Οι κάκτοι που φυτεύονται απευθείας στο έδαφος πρέπει να γονιμοποιηθούν μόνο μία φορά την άνοιξη. Περισσότερο από αυτό, τα ορυκτά μπορούν να αρχίσουν να σχηματίζονται.

Χρησιμοποιήστε καθαρό νερό: Χρησιμοποιήστε απιονισμένο νερό για να ποτίσετε τον κάκτο σας. Το νερό της βρύσης περιέχει συχνά χλώριο και άλλα πρόσθετα.

Αλλά εξαρτάται από τη μάρκα. Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό φίλτρο νερού Μπορεί να φιλτράρει αρκετά μέταλλα (π.χ. μια κανάτα φίλτρου ή ένα φίλτρο προσαρτημένο στη σταγόνα νερού).

Εάν δεν έχετε φίλτρο Μπορείτε είτε να συλλέξετε νερό της βροχής για να ποτίσετε τον κάκτο είτε να αφήσετε μια κανάτα με νερό βρύσης για να ποτίσετε τον κάκτο για μια μέρα.

Αυτό επιτρέπει σε ορισμένες χημικές ουσίες όπως το χλώριο να εξατμιστούν και τα υπόλοιπα ορυκτά να καθιζάνουν στον πυθμένα της λίμνης.

Αποφύγετε να ρίχνετε τα δύο τελευταία εκατοστά νερό στα φυτά σας. Αντίθετα, ρίξτε το στην αποχέτευση.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να αντιμετωπίσετε έναν κάκτο που ξεχειλίζει (οδηγίες βήμα προς βήμα)

6. Δεν υπάρχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά

Η αλόη βέρα είναι ένα ανθεκτικό φυτό από τη φύση του. Γνωστή για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε φτωχά εδάφη.

Ωστόσο, ο κάκτος σας εξακολουθεί να χάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Με αποτέλεσμα αδύναμα ή ωχρά φύλλα.

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών εμποδίζει τον κάκτο να παράγει χλωροφύλλη. Θρεπτικά συστατικά όπως το άζωτο και το μαγνήσιο είναι απαραίτητα για αυτή τη διαδικασία.

Εάν δεν υπάρχει επαρκής διατροφή Ο κάκτος σας μπορεί να γίνει λευκός.

λύση

Επιλέξτε το σωστό έδαφος και λίπασμα: Φυτέψτε τον κάκτο σας στο έδαφος. ειδικά για παχύφυτα

Μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου Οι κάκτοι που φυτεύονται απευθείας στο έδαφος χρειάζονται λίπασμα μόνο μία φορά το μήνα ή μία φορά την άνοιξη.

Οι περισσότεροι ειδικοί στην κηπουρική προτείνουν ένα μείγμα υγρών 10-40-10 ή ένα μείγμα που είναι φτιαγμένο ειδικά για παχύφυτα. Αυτό θα βοηθήσει τον κάκτο σας να αναπτυχθεί χωρίς να τον μεγαλώσει υπερβολικά.

7. Υπεργονιμοποίηση

Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα από άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή το ριζικό σύστημα του κάκτου είναι σχεδιασμένο να απορροφά γρήγορα το νερό. Έτσι μπορεί εύκολα να υπεργονιμοποιηθεί.

Ένας κάκτος που γίνεται κόκκινος ή λευκός μπορεί να είναι ένα σοκ από την υπερβολική λίπανση.

λύση

Αφαίρεση υπαρχόντων ορυκτών από το έδαφος: Εάν ο κάκτος σας έχει πολύ λίπασμα Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες όπως στην ενότητα κομπόστ/αλάτισμα: Αφαιρέστε τα μέταλλα από το χώμα φιλτράροντας δύο φορές το νερό της γλάστρας μέσα από το χώμα. Αφήστε το έδαφος να στεγνώσει τελείως πριν το ποτίσετε ή το λιπάνετε ξανά.

Λιπάνετε με φειδώ: Λιπαίνετε τον κάκτο σε γλάστρα μόνο μία φορά το μήνα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο για να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. ή μια φορά την άνοιξη για κάκτους που φυτεύτηκαν στο έδαφος.

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό λίπασμα ή ένα λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για παχύφυτα. και προσπαθήστε να μην χτυπήσετε το φυτό

Μουλιάστε καλά το χώμα του κάκτου σας και αφήστε το να στεγνώσει για 12 ώρες πριν τη λίπανση.

Αυτό θα επιτρέψει στις ρίζες να απορροφήσουν μια λεπτή επικάλυψη νερού, προστατεύοντάς τες έτσι από το σοκ της ταχείας και άμεσης απορρόφησης λιπάσματος.

8. Λάθος χώμα Τυπώνω

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και εξακολουθείτε να παρατηρείτε προβλήματα με τον κάκτο σας. Η αιτία μπορεί να είναι το χώμα στη γλάστρα κάκτων σας.

Ο κάκτος είναι ένα τροπικό ή υποτροπικό παχύφυτο. Δεν τα πάνε καλά σε κανονικό χώμα γλάστρας.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο χώματος για πανσέδες ή κρίνια όπως μπορείτε για κάκτους. Τείνουν να έχουν υπερβολική υγρασία ή/και θρεπτικά συστατικά. Και οι δύο αυτοί παράγοντες μπορούν να κάνουν τα φύλλα της αλόης να ασπρίσουν.

λύση

Πάρτε ένα μείγμα αλόης βέρα ή παχύφυτου: Επιλέξτε ένα χώμα ειδικά σχεδιασμένο για κάκτους ή παχύφυτα.

Αυτό το χώμα αερίζεται, γεγονός που επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει γρήγορα και σωστά. και αποτρέψτε τον πνιγμό του κάκτου μη λήψη πολλής διατροφής

Προετοιμάστε τον κάκτο σας για φύτευση: Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας έχει ποτιστεί καλά 2-4 ημέρες πριν τον επαναφυτεύσετε.

Αφαιρέστε απαλά, προσέχοντας να μην σκίσετε τις ρίζες από το φυτό. και ξαναφυτεύονται σε φρέσκο ​​έδαφος χωρίς να κλείσετε τη ρίζα

αν τα ριζώματα είναι στο χώμα πάρα πολύ Οι ρίζες δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Ποτίστε καλά τον κάκτο σας μετά τη μεταφύτευση για να τον βοηθήσετε να ριζώσει στο έδαφος.

Το φυτό σας μπορεί να υποστεί σοκ από τη νέα γλάστρα και να αλλάξει χρώμα στιγμιαία.

Φροντίστε τον κάκτο ως συνήθως και θα εξαφανιστεί σε μια ή δύο εβδομάδες.

Ελπίζω ότι μετά την ανάγνωση αυτού του οδηγού. Δεν θα νιώσετε σαν μπερδεμένος γονιός!

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε