Φυτό της Αλόης που γίνεται καφέ χυλός (Αιτίες και λύσεις)

Φυτό της Αλόης που γίνεται καφέ χυλός (Αιτίες και λύσεις)

Βρήκα ότι η αλόη βέρα είναι ένα χαρούμενο και συγχωρητικό φυτό. Αλλά αυτό δεν είναι καλό σημάδι όταν τα φύλλα του φυτού σας γίνονται καφέ, μαλακά ή κουτσό.Ίσως είστε νευρικοί – ποιος είναι ο ένοχος και πώς μπορώ να σώσω τον κάκτο μου;

Το υπερβολικό πότισμα είναι ο κύριος λόγος που η αλόη βέρα γίνεται καφέ και απαλή. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν το υπερβολικό πότισμα. ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, ηλιακά εγκαύματα, μυκητιασικές ασθένειες και συσσώρευση αλατιού λόγω υπεργονιμοποίησης Ο εντοπισμός της βασικής αιτίας είναι συχνά θέμα δοκιμής και λάθους.

Είμαι εδώ για να σας σώσω τις εικασίες. Επιτρέψτε μου να σας πω τα συγκεκριμένα σημάδια που κάνουν τους κάκτους σας να γίνονται ανοιχτό καφέ. Ακόμα καλύτερα, θα σας δείξω πώς να θεραπεύσετε το πολύτιμο φυτό σας.

Γιατί το φυτό μου αλόη βέρα γίνεται καφέ;

Τα φυτά της αλόης εσωτερικού χώρου γίνονται καφέ και απαλά.

Όταν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του κάκτου σας είναι μαλακά και καφέ Αντιμετωπίστε το ως προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ρουτίνα φροντίδας σας. Διαβάστε παρακάτω καθώς ανακαλύπτω τις πιο κοινές αιτίες.

Εκτός από τη βασική αντιμετώπιση προβλημάτων Θα ακολουθήσω τα σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε την άρρωστη αλόη βέρα σας στην υγεία.

1- Το πολύ νερό θα κάνει τον κάκτο καφέ.

Η αλόη μισεί την υπερβολική υγρασία. Ο κάκτος είναι εγγενής σε άνυδρες/ημίξηρες περιοχές της Αφρικής. Ως εκ τούτου, προτιμά ξηρές συνθήκες. Εάν ο κάκτος σας γίνει καφέ και χυλός Το υπερβολικό πότισμα είναι συχνά ο ένοχος.

Όταν ένας κάκτος παίρνει πολύ νερό Τα φύλλα θα έχουν κηλίδες που είναι πνιγμένες. Τείνουν να αισθάνονται μαλακά, αφράτα και υγρά. Μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε το υπερβολικό πότισμα με τα πεσμένα φύλλα, τα καφέ φύλλα και το βρεγμένο χώμα.

λύση

Εάν αφήσετε το νερό παγιδευμένο Τα φύλλα θα μαραθούν, θα πέσουν και ολόκληρος ο κάκτος σας τελικά θα πεθάνει.

 • Αφαιρέστε απαλά τις σάπιες ή αργά νεκρές ρίζες και φύλλα.
 • Αφήστε τον κάκτο σας να στεγνώσει για μια ή δύο μέρες.
 • Πασπαλίστε τη ρίζα με σκόνη ρίζας όταν είναι σχεδόν στεγνή.
 • Φυτέψτε τον κάκτο σας σε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.
 • Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα φωτεινό και ασφαλές μέρος.
 • Από εδώ, ποτίστε τον κάκτο σας με φειδώ (κατά προτίμηση κάθε 20 ημέρες περίπου) και βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος είναι στη στεγνή πλευρά.

Θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επιστρέψει η αλόη βέρα στην κανονική της κατάσταση.

2- Η αλόη βέρα μπορεί να γίνει καφέ κάτω από το νερό.

Θέλετε η αλόη βέρα σας να έρχεται σε επαφή με λιγότερη υγρασία παρά πολύ. Ο κάκτος σας μπορεί να μην παίρνει αρκετό νερό.

Εάν ο αέρας συνεχίσει να στεγνώνει, τα φύλλα θα σκληρύνουν. χειρότερος Η καφέ κηλίδα ταξιδεύει γρήγορα από την άκρη και τρέχει σε όλο της το μήκος. Άλλα σημάδια υπερχείλισης περιλαμβάνουν συρρικνωμένα, συρρικνωμένα και συρρικνωμένα φύλλα.

λύση

 • Ποτίστε αμέσως τον κάκτο σας μέχρι να βγει από τον πάτο του. Θα πρέπει να είναι αρκετά υγρό για να διατηρείται ο κάκτος σας χαρούμενος και υγιής για περίπου 20 ημέρες.
 • Στραγγίστε το υπερβολικό νερό για να αποφύγετε την υγρασία στον πάτο της κατσαρόλας.
 • Ελέγχετε το έδαφος κάθε 15-20 ημέρες και νωρίτερα τους θερμότερους μήνες. Ποτίστε καλά όταν το έδαφος είναι κυρίως στεγνό.

3- Οι χημικοί λεκέδες θα κάνουν την αλόη βέρα καφέ.

Κατά κανόνα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό βρύσης σε φυτά σε γλάστρες. Και η αλόη βέρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η χημική τοξικότητα από το φθόριο, το χλώριο και το αστικό νερό κακής ποιότητας μπορεί να κάνει καφέ τις άκρες των φύλλων του κάκτου.

λύση

 • Σταματήστε αμέσως να χρησιμοποιείτε μαλακό νερό ή νερό βρύσης. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο νερό για την καλλιέργεια φυτών.
 • Εάν η τοξικότητα δεν είναι σοβαρή Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαρό, φιλτραρισμένο νερό για να ξεπλύνετε τυχόν συσσωρευμένες χημικές ουσίες.
 • Διαφορετικά, ξαναφυτέψτε τον κάκτο με ένα νέο μείγμα γλάστρας.

4- Η αλόη βέρα γίνεται καφέ λόγω ασθένειας.

Θα σας συγχωρούσαν που πιστεύατε ότι η αλόη βέρα έχει ανοσία. Αλλά θα έκανες λάθος. Διάφορες μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες Μπορεί να κάνει τον κάκτο να γίνει καφέ.

 • Κηλίδες στα φύλλα: Οι περισσότερες κηλίδες στα φύλλα στον κάκτο προκαλούνται από μύκητες. Ρύζι NegrosporaΣυνήθως ξεκινούν ως μικρές σκούρες πράσινες κυκλικές βλάβες που γίνονται καφέ ή μαύρες με την πάροδο του χρόνου.
 • ανθρακνόζη: Colletotrichum glossosporioides Αυτός ο μύκητας είναι υπεύθυνος για ασθένειες. Στα φύλλα αναπτύσσονται υγρές βλάβες. που στεγνώνει και γίνεται καφέ
 • Καλούπι αιθάλης: Αν δείτε μούχλα σαν αιθάλη Είναι σημάδι ότι τα έντομα έχουν καταστρέψει τον κάκτο σας. Συνήθως θα βρείτε λευκές μύγες, λέπια ή αφίδες.

λύση

 • Η λύση εξαρτάται από το είδος της νόσου.Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιμυκητιακά φάρμακα.
 • για βρωμιά Απαλλαγείτε από τα παράσιτα πρώτα χρησιμοποιώντας ένα καλό φυτοφάρμακο. Προτιμώ το λάδι neem και το φυτικό λάδι καθώς είναι λιγότερο τοξικά.
 • Φροντίστε να αφαιρέσετε τις ρίζες, τα φύλλα και άλλα βαριά άρρωστα μέρη.
 • Μπορείτε επίσης να εξετάσετε βιολογικές μεθόδους όπως μαγειρική σόδα και έλαιο τεϊόδεντρου.

5- Κηλίδες σκουριάς στα φύλλα του κάκτου

μυκητιασική λοίμωξη Οι κηλίδες σκουριάς προσβάλλουν τα φύλλα του κάκτου όταν είναι ζεστά και υγρά. Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να είναι η αιτία.

Αυτές οι μικρές κόκκινες ή καφέ κηλίδες που μοιάζουν με σκουριές εμφανίζονται συχνά στην κάτω πλευρά των φύλλων. Μπορούν να συσσωρευτούν μεταξύ τους και να σχηματίσουν μεγάλες φουσκάλες που προκαλούν φαγούρα.

λύση

Τα περισσότερα σημεία σκουριάς είναι αβλαβή. αλλά μπορεί να μην είναι ευχάριστο να το δεις

 • Μουλιάστε τα φύλλα χρησιμοποιώντας σπρέι πιάτων. και μετά ξεπλύνετε τους λεκέδες σκουριάς
 • Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνός, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε στάγδην ή χειροκίνητο πότισμα αντί για γενική άρδευση.
 • Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα, λάδι neem ή μυκητοκτόνο με βάση τον χαλκό.

6- Το οίδημα θα κάνει την αλόη βέρα καφέ.

Το οίδημα είναι μια δευτερεύουσα αιτία μετά από υπερβολικό πότισμα ή υγρασία. Όταν ένας κάκτος ρουφάει πολύ νερό Τα φύλλα αναπτύσσουν υδαρείς κηλίδες που φαίνονται απαλές και λείες. Μπορεί να νομίζετε ότι ο κάκτος σας είναι εντελώς βυθισμένος στο νερό.

Τα εμποτισμένα φύλλα αλόης βέρα θα γίνουν πολτοποιημένα ή χυλώδη Αν αφεθούν ανεξέλεγκτα, το οίδημα μπορεί να σκοτώσει τον κάκτο σας.

λύση

 • Η βλάβη από το οίδημα είναι συχνά ανεπανόρθωτη. Επιθεωρήστε τις φουσκάλες και αφαιρέστε τις για να αποφύγετε τη μόλυνση.
 • Εάν το πρόβλημα υπερχείλισης νερού Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
 • Ο αερισμός είναι σημαντικός. Τα φυτά εσωτερικού χώρου φυτεύονται για να μειωθεί η υγρασία γύρω τους. κάκτος
 • Μετακινήστε τον κάκτο σας σε μια φωτεινή, προστατευμένη τοποθεσία για να επιταχύνετε τη διαπνοή.

7- Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα της αλόης.

Η αλόη βέρα σας είναι φτιαγμένη για να ευδοκιμεί σε άφθονο φως. Εάν εκτίθεστε σε πολύ άμεσο ηλιακό φως Οι ακτίνες καίνε τα χυμώδη φύλλα του. Οι άκρες θα γίνουν κόκκινες ή καφέ πρώτα.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος Το καλοκαίρι πρέπει να είναι έξω σιγά σιγά. Εάν ο ήλιος μετακινηθεί ξαφνικά έξω, τα φύλλα θα μαραθούν, θα γίνουν καφέ και θα γίνουν πιο λεπτά.

λύση

 • Αφαιρέστε τον κάκτο σας από το άμεσο ηλιακό φως αμέσως. Μπορείτε να το επαναφέρετε μέσα ή να το μετακινήσετε σε μια σκιασμένη περιοχή και σταδιακά να το αντικαταστήσετε.
 • Ελέγξτε αν το χώμα είναι στεγνό. Αν είναι έτσι Νερό για την αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας.
 • Οι περιοχές που έχουν καεί σοβαρά από τον ήλιο πρέπει να κόβονται για να αποφευχθεί η μόλυνση.

8- Ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να κάνει την αλόη βέρα καφέ

Ναι, το πολύ και πολύ λίγο φως μπορεί να βλάψει τον κάκτο σας. Είναι πιο ευτυχισμένοι σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία που είναι μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. αν δεν υπάρχει αρκετό φως Ο κάκτος δεν θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης. Επομένως, τα φύλλα θα γίνουν καφέ ή θα μαραθούν.

Ο χαμηλός φωτισμός οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη. που είναι η τέλεια συνταγή για οίδημα. Υπερβολικό πότισμα, υπερχείλιση, έλλειψη θρεπτικών συστατικών Και ακόμη χειρότερα, η σήψη των ριζών. Αυτά τα προβλήματα κάνουν τον κάκτο να γίνει καφέ και μαλακός.

λύση

 • Θέλετε να βρείτε ένα καλό σημείο για τον κάκτο για να πάρει το άμεσο ηλιακό φως. από την εμπειρία μου Τα παράθυρα που βλέπουν δυτικά και νότια είναι τα καλύτερα.
 • για καλύτερα αποτελέσματα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλά βαθμονομημένο φωτόμετρο. Εστιάστε τα μάτια σας σε μια περιοχή με ένα φωτόμετρο 8.000 ποδιών με κερί (FC).
 • Αντιμετωπίστε το υπερβολικό πότισμα, τη σήψη των ριζών, τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά ή το οίδημα αντίστοιχα.

9- Το άγχος της θερμοκρασίας μπορεί να κάνει την αλόη βέρα να γίνει καφέ.

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία που μπορεί να ανεχθεί υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, αποδίδει καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 55 °F (12 °C) και 75 °F (23 °C).

Τα φύλλα του κάκτου σας θα γίνουν χλωμά ή καφέ σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία πέσει ξαφνικά κάτω από τους 50 °F (10 °C).

επίσης Εάν ο κάκτος σας εκτεθεί σε ξαφνικές υψηλές θερμοκρασίες πάνω από 80 °F (27 °C), τα θερμικά εγκαύματα μπορεί να καταστρέψουν τον ιστό και να προκαλέσουν καφέ και μαλακώματα στα φύλλα. Άλλα σημάδια πίεσης σε υψηλή θερμοκρασία περιλαμβάνουν χώμα γλάστρας. επιπλέον ξηρό μαραμένα ή μαραμένα φύλλα και ανοιχτά/καφέ/κίτρινα φύλλα

λύση

 • κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 50 °F (10 °C).Μετακινηθείτε σε μια πιο ζεστή τοποθεσία μεταξύ 55 °F (12 °C) και 75 °F (23 °C).
 • αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως Πηγές θερμότητας και κρύου αέρα όπως περβάζια παραθύρων

10- Μια προσβολή από έντομα μπορεί να γίνει καφέ αλόη βέρα.

Μπορεί να νομίζετε ότι ο κάκτος σας είναι ένα σκληρό φυτό. Αν και αυτό είναι αρκετά αληθινό. Αλλά μπορεί να επηρεαστεί από έντομα και παράσιτα. Συχνά ανοίγουν τρύπες στα χοντρά, σαρκώδη φύλλα και αφήνουν αντιαισθητικές καφέ κηλίδες.

 • Mealybug: Μερικά έντομα, όπως οι αλευρώδεις κοριοί, εκκρίνουν το νέκταρ, μια κολλώδη ουσία που καλωσορίζει τις μυκητιακές ασθένειες που μπορεί να κάνουν τους κάκτους σας καφέ. Ο ρόλος των ακόλουθων εντόμων:
 • ψείρα των φυτών: Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα συχνά κρύβονται κάτω από τα φύλλα. Άνοιξαν τρύπες και έπιναν πολύ νερό από τα φύλλα του κάκτου. Οι κολλώδεις πάτοι και οι καφέ κηλίδες είναι συχνά σημάδια προσβολής από αφίδες.
 • Καβαλάρης: Τα φυτά της αλόης προσβάλλονται μερικές φορές από ακάρεα αράχνης. αν και σπάνια Αλλά τρώνε τη σάρκα. αφήνοντας γρατζουνιές και καφέ κηλίδες
 • Σκαθάρι μύτης: Τόσο οι ενήλικες όσο και τα αυγά σκαθαριού είναι κακά νέα για τους κάκτους σας. γεννούν τα αυγά κάτω από τα φύλλα Η προνύμφη θα τρυπώσει στον κορμό. με αποτέλεσμα ο κάκτος να γίνει καφέ μαραίνονται και πέφτουν
 • Μέγεθος: Οι λοιμώξεις από ψώρα είναι συνήθως ήπιες. Ξέρω ότι υπάρχουν ζυγαριές τριγύρω. όταν είδα μια μικρή φουσκάλα σε στελέχη και φύλλα κάκτων Απορροφούν το χυμό και καταστρέφουν τον ιστό της σάρκας.
 • Ελαττώματα της χοληδόχου κύστης: Επιπλέον, τα ακάρεα της χοληδόχου είναι δύσκολο να βρεθούν καθώς φαίνονται στο μικροσκόπιο. Θα ξέρετε πότε τα φύλλα του κάκτου εξελιχθούν σε μικρά κομμάτια. ονομάζεται καλός
 • μύκητες: Αυτά τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στο χώμα. Η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλα τα μέρη του κάκτου. από τις ρίζες μέχρι τους μίσχους και τα φύλλα

λύση

 • Μερικά έντομα είναι πολύ μικρά. Οπότε μπορεί να χρειαστείτε μεγεθυντικό φακό.
 • Πάρτε τα φυτά σας για ένα ντους και ψεκάστε τα με νερό για να ξεπλύνετε τα ζωύφια.
 • Αφαιρέστε τα ελαττώματα και σκουπίστε με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα.
 • Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι, έλαιο neem ή φυτικό λάδι.
 • για βιολογικά διαλύματα Χρησιμοποιήστε πασχαλίτσες, σκαθάρια δαντέλας ή μαντίλες για προσευχή.

11- Η υπερβολική λίπανση θα κάνει τον κάκτο καφέ.

Εάν ο κάκτος σας γίνει καφέ Η συσσώρευση αλατιού λόγω υπερβολικής λίπανσης μπορεί να είναι ο ένοχος. Μπορείτε να δείτε την κρούστα του αλατιού στο χώμα. Αυτά τα άλατα καίνε τις ρίζες και κάνουν τον κάκτο καφέ.

Άλλα συμπτώματα υπεργονιμοποίησης περιλαμβάνουν:

 • καθυστερημένη ανάπτυξη και πτώση φύλλων
 • μαραμένα ή μαραμένα φύλλα

λύση

 • Σουρώστε το μείγμα γλάστρας: Τοποθετήστε τη γλάστρα στο νεροχύτη ή τη μπανιέρα και αφήστε άφθονο νερό να στραγγίσει μέσα από τις οπές αποστράγγισης.
 • Γεμίστε την κατσαρόλα: Εάν η συσσώρευση αλατιού είναι έντονη Ίσως χρειαστεί να γεμίσετε μια νέα κατσαρόλα με τα υλικά της νέας κατσαρόλας.

12- Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών κάνει τον κάκτο να γίνει καφέ.

στη διατροφή Η αλόη βέρα είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό. Αναπτύσσεται καλά ακόμη και σε εδάφη φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά ο σοβαρός υποσιτισμός γίνεται καφέ.

Τα πιο συχνά ελλιπή θρεπτικά συστατικά είναι ο σίδηρος και το άζωτο. Η αλόη βέρα είναι μερικές φορές ανεπαρκής σε ψευδάργυρο, κάλιο και μαγνήσιο. Τα φύλλα της αλόης βέρα γίνονται καφέ ή κίτρινα όταν λείπουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

λύση

 • διορθώστε το βασικό πρόβλημα Οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών μπορεί να προκληθούν από υπερχείλιση, υπερχείλιση, υπερχείλιση, λανθασμένο pH, ηλιακό φως ή χαμηλό φωτισμό.
 • Προσθέστε φυτικές τροφές ή υδατοδιαλυτό λίπασμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

13- Η υγρασία μπορεί να γίνει καφέ αλόη βέρα.

Η πολύ χαμηλή υγρασία μπορεί να επιδεινώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της υποβρύχιας κατάδυσης, του ηλιακού εγκαύματος, της χημικής δηλητηρίασης. και υπεργονιμοποίηση Δεν μπορούμε να πούμε ότι η αλόη βέρα αγαπά την υγρασία. Η υψηλή υγρασία μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο ζεστός, υγρός καιρός κάνει τον κάκτο σας πιο ευαίσθητο στις ασθένειες. σήψη και πρήξιμο των ριζών Επηρεάζεται από υπερχείλιση, χαμηλό φωτισμό ή υπερχείλιση

λύση

 • Απομονώστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας.
 • Εάν υπάρχει πρόβλημα με πολύ λίγη υγρασία Ψεκάστε μια λεπτή ομίχλη γύρω από τον κάκτο.

14- Η ζημιά από τον παγετό γίνεται καφέ αλόη βέρα.

Η αλόη βέρα δεν αντέχει τον παγετό. Οι ψυχροί άνεμοι και οποιαδήποτε θερμοκρασία κάτω των 50 °F (10 °C) θα προκαλέσουν κιτρίνισμα και μαρασμό των φύλλων από το υπερβολικό κρύο. Τελικά, το καφέ χρώμα τρέχει κάτω από τα φύλλα στη βάση του φυτού.

λύση

 • Μετακινήστε αμέσως τον κάκτο σας σε ένα μέρος χωρίς παγετό. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετακινήσετε τη συσκευή σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του κρύου καιρού.
 • Κρατήστε τον κάκτο του εσωτερικού σας χώρου μακριά από παράθυρα, ανεμιστήρες, κλιματιστικά. ή άλλες πηγές ψυχρού αέρα που διαρρέουν.
 • στον χώρο φύτευσης Καλύψτε με καλαμάκι και άλλη μόνωση. του κάκτου

15- Τα εναλλασσόμενα εξογκώματα μπορεί να προκαλέσουν καφέ χρώμα της αλόης.

Εάν ο κάκτος σας γίνει καφέ λίγο μετά τη φύτευση, είναι σημαίνει εναλλακτικό τραυματισμόΔεν έχουν δημιουργηθεί αρκετές ρίζες για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη. Τα φύλλα κιτρινίζουν με καφέ κηλίδες. μαραίνονται και πέφτουν

λύση

 • Ποτίστε έναν φυτεμένο κάκτο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
 • Τοποθετήστε το σε ένα ημισκιερό σημείο.
 • Αυτό ήταν.Ο κάκτος σας θα γίνει πράσινος σε λίγες μέρες.

Δυστυχώς, ο κάκτος σας εξακολουθεί να είναι ευαίσθητος σε άλλα προβλήματα.Η χλώρωση, η κακή κυκλοφορία και άλλες ασθένειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν καφέ χρώμα.

Γιατί η αλόη βέρα μου έγινε χυλός;

Τα φύλλα του κάκτου σας μπορεί να γίνουν μαλακά, χυλώδη και υγρά για διάφορους λόγους. Η σήψη της μούχλας είναι συχνά ο κύριος ένοχος.Ωστόσο, το υπερβολικό πότισμα, το οίδημα, το ηλιακό φως και οι χημικές βλάβες μπορούν να αποδυναμώσουν τον κάκτο.

Α- απαλή σάπια αλόη βέρα

Η μαλακή σήψη της αλόης είναι μια βακτηριακή λοίμωξη. alternaria sppΤα έντομα συχνά στοχεύουν ευπαθή φυτά και προκαλούν πνιγμένες καφέ κηλίδες. Τείνουν να αισθάνονται απαλά και ενυδατωμένα.

όταν η σήψη κινείται κατά μήκος των φύλλων Τα φύλλα θα αραιώσουν και θα πέσουν. Οι καφέ κηλίδες τείνουν να επεκτείνονται και να συνενώνονται με την πάροδο του χρόνου. με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ατέλειες Θα παρατηρήσετε πρήξιμο στα φύλλα λόγω της συσσώρευσης αερίων στο εσωτερικό τους.

Αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη Όλοι οι κάκτοι θα πεθάνουν. Τα νεαρά φύλλα θα πεθάνουν πρώτα. Αφαιρέστε το άρρωστο φυτικό υλικό και εφαρμόστε λάδι neem ή μαγειρική σόδα για να αποτρέψετε την εξάπλωση.

Β- Σάπισμα ρίζας κάκτου

Η σήψη των ριζών είναι μια μυκητιακή ασθένεια στους κάκτους. Εισβάλλει επιθετικά όταν το χώμα είναι βρεγμένο. Η θανάτωση των ριζών επηρεάζει το υπόλοιπο φυτό, το οποίο γίνεται καφέ.

Αν ξεθάψεις έναν κάκτο Οι ρίζες που σαπίζουν είναι μαύρες. κολλώδης και έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά Αν τα κάτω φύλλα είναι μαλακά και μαύρα που υποδηλώνει σήψη των ριζών

Κόψτε αμέσως τις άρρωστες ρίζες και αφήστε το υπόλοιπο φυτό να στεγνώσει πριν το μεταφυτέψετε σε νέο έδαφος. Εφαρμόστε ένα διάλυμα μυκητοκτόνου, ελαίου neem ή υπερμαγγανικού καλίου στις ρίζες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μαγειρική σόδα ή λάδι neem.

Γ- Ρίζα σήψης

Η σήψη των ριζών είναι μια άλλη μυκητιακή ασθένεια. Αυτό θα κάνει τη βάση του κάκτου να σαπίσει και να γίνει κοκκινωπό καφέ σε μαύρο.

Δυστυχώς, αυτή είναι μια επικίνδυνη ασθένεια. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μειώσετε το μολυσμένο φυτικό υλικό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ των φυτών στην αυλή σας για να ελέγξετε την εξάπλωση.

Πώς μπορώ να αποτρέψω το καφέ των φύλλων της αλόης;

 • Εξασφαλίστε καλό αερισμό: Τα πολυσύχναστα φυτά σε χώρους με ανεπαρκή αερισμό μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη εξάπλωση ασθενειών και παρασίτων. δημιουργία απόστασης μεταξύ
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα: περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα.
 • Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα που στραγγίζει καλά: αυτό θα βοηθήσει το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.
 • Τοποθετήστε τον κάκτο σας σε μια τοποθεσία που δέχεται πλήρες ηλιακό φως.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας είναι άνετος: μεταξύ 55 °F (12 °C) και 75 °F (23 °C) και υγρασία μεταξύ 40% και 50%.
 • Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση: Ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα 10-40-10 (NPK) κάθε άνοιξη είναι αρκετό.
 • Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης ή μαλακό νερό. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό.

τελευταία λέξη

Υπερβολικό πότισμα και ασθένειες όπως σήψη ρίζας ή σήψη ρίζας Μπορεί να κάνει έναν κάκτο να γίνει καφέ και να κοχλάζει. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν υπερβολική γονιμοποίηση, θερμότητα, θερμικό στρες. υποσιτισμός σοκ μεταμόσχευσης κ.λπ. Διατηρήστε τις σωστές συνήθειες ποτίσματος και συντήρησης για να το αποτρέψετε

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Σχολιάστε