Φύτευση και καλλιέργεια κρίνου του Νείλου (Agapanthus) – 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Φύτευση & Καλλιέργεια Κρίνου του Νείλου (Agapanthus) - 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Μετά από άξιες καλοκαιρινές διακοπές Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν σπίτι με μερικά αναμνηστικά. Ή αθλητικά ένα όμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Ή, στην περίπτωση του συζύγου μου, μια νέα συνταγή για να δοκιμάσω και να αναπαράγω στο σπίτι. ως κηπουρός Επέστρεψα από διακοπές με περισσότερες ιδέες για φυτά που θα ήθελα να φυτέψω στην αυλή μου.

Αυτό είναι το είδος της εσωτερικής μπάλας που θα θέλετε να πάρετε στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αναπτύσσεται σε ένα πάρκο στο κέντρο του Μπορντό. Γαλλία

Ωστόσο, υπάρχει ένα προφανές ελάττωμα σε αυτόν τον τρόπο συλλογής έμπνευσης. Επειδή συνηθίζουμε να κάνουμε διακοπές σε μέρη που είναι πιο ζεστά και ηλιόλουστα από εμάς. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσης δεν ξεπέρασε το στάδιο της ιδέας.Αν ήμασταν τυχεροί, δεν υπήρχε περίπτωση να αντιγράψω έναν μεσογειακό κήπο στην πόλη μου. που συνήθως έχει συννεφιά και έχει πολύ σύντομο καλοκαίρι Ή τουλάχιστον αυτό είπα για να αποφύγω να σπάσω την καρδιά ενός νεκρού δέντρου.

Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Ένα από τα φυτά που με βοήθησαν να σπάσω αυτό το κακό ξόρκι είναι ο agapanthus (γνωστός και ως agapanthus). κρίνος του Νείλου)

Μετά από τρία συνεχόμενα καλοκαίρια που είδαμε σε νότιους κήπους και αστικά πάρκα. Αποφάσισα να το δοκιμάσω στον δικό μου κήπο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Agapanthus σε μια πεζογέφυρα που συνδέει δύο πάρκα στην Τουλούζη. Γαλλία

Δεν μπορώ να σου πω για τι πρέπει να κάνεις χώρο στον δικό σου παράδεισο. (όπως αποκαλώ με αγάπη τον κήπο), αλλά αν έχετε λίγα λεπτά Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι για τον αγάπανθο που μπορεί να σας πείσει ή όχι να φυτέψετε αυτή την άνοιξη. (Νομίζω ότι θα γίνει.)

1. Agapanthus είναι ένα άλλο όνομα για το κρίνο του Νείλου.

Ένα τριαντάφυλλο με άλλο όνομα είναι ακόμα τριαντάφυλλο, σωστά; Το Agapanthus έχει μερικά άλλα ονόματα. όπως ίσως γνωρίζετε κρίνος του Νείλου (Αν και δεν προήλθε από πουθενά στην κοιλάδα του Νείλου.) αφρικανικός κρίνος (Αν και όχι στην οικογένεια των κρίνων) ή μπλε κρίνος.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το όνομα Agapanthus, νομίζω ότι η λέξη ξεφεύγει από τη γλώσσα και έχει μια κάποια κομψότητα. Αν είσαι φρικιό των λέξεων Η ετυμολογία του κόσμου μιλάει πολύ καλά. στα αρχαία ελληνικά Με ανοικτό στόμα ν. λέξεις που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν την αγάπη (Οικογενειακό στυλ). Άνθος Είναι μια λέξη για λουλούδια, ειδικά αγριολούλουδα. έτσι για τους λάτρεις των λουλουδιών

Agapanthus σε έναν κοινοτικό κήπο στη La Rochelle, Γαλλία.

Από τα ελληνικά στα λατινικά μπορείτε να βρείτε αυτό το φυτό. Agapanthus precox, Agapanthus umbellatus ή Agapanthus orientalisΜπορεί να δείτε ότι φέρει ετικέτα Agapanthus Africanus Λόγω του νοτιοαφρικανικού διαβατηρίου ακόμα κι αν το δεις Α. Αφρικανόςπου εξακολουθεί να είναι ένα από τα τρία είδη φυτών κήπου που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αφρικανικός Αγάπανθος ν. όνομα κάτι που φύεται ακόμα στο δάσος

Το Agapanthus συνδυάζεται υπέροχα με ντάλιες, ζίννιες και καλοκαιρινά βότανα.

Αλλά εδώ δεν διακυβεύεται κανένα όνομα. όπως και να το αποκαλείς Θα διαπιστώσετε ότι το agapanthus ταιριάζει καλά σε κάθε κήπο.Τα ψηλά λουλούδια (που ονομάζονται umbels) από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο κάνουν ένα παρτέρι ή ένα περίγραμμα να ξεχωρίζει. Κάθε λουλούδι μπορεί να έχει από σαράντα έως εκατό λουλούδια. Εξαρτάται από την ποικιλία που καλλιεργείτε.

Εκτός από τα όμορφα λουλούδια, τα φύλλα είναι επίσης όμορφα και δυνατά. Οι μέλισσες και τα κολίβρια θα βουίζουν γύρω από τον άγαπανθό σας όλο το καλοκαίρι.

2. Μπορείτε να ξεκινήσετε το Agapanthus από γυμνές ρίζες.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε το agapanthus στον κήπο σας είναι να το αγοράσετε ως φυτό σε γλάστρα, ωστόσο αυτό είναι πολύ ακριβό. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε το agapanthus από σπόρους, αλλά αυτό που ξεχνά να αναφέρει αυτός ο οδηγός εξωραϊσμού είναι ότι Τα αφρικανικά κρίνα που ξεκίνησαν από σπόρο χρειάζονται αρκετά χρόνια για να ανθίσουν. Γιατί να περιμένετε τόσο πολύ για να απολαύσετε τα λουλούδια;

Η αγορά γυμνών πολυετών φυτών είναι φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον.

Μια προσιτή, άμεση ικανοποίηση στα μισά του δρόμου είναι να ξεκινήσετε το agapanthus σας από γυμνές ρίζες.

το περασμένο φθινόπωρο Έχω γράψει ένα ολόκληρο άρθρο για τα οφέλη της καλλιέργειας χωρίς ρίζες. είναι φθηνότερο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και έχουν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας Αν όμως φυτέψεις έναν αγάπανθο Περιμένετε μέχρι την άνοιξη.Ο Αγάπανθος είναι ένα ποώδες φυτό που αναπτύσσεται από μακριά, σαρκώδη ριζώματα. Αυτά τα ριζώματα δεν επιβιώνουν καλά σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Φέτος άρχισα να καλλιεργώ έναν νέο αγάπανθο από γυμνές ρίζες.

3. Μπορείτε να καλλιεργήσετε το Agapanthus σε γλάστρες εσωτερικού χώρου.

Ανέφερα παραπάνω ότι έχω πολύ σύντομη καλλιεργητική περίοδο σε σύγκριση με το ηλιόλουστο κλίμα που είναι εγγενές το agapanthus. Επομένως, για να αποφευχθεί αυτός ο περιορισμός Μου αρέσει να κρατώ το agapanthus μου σε κλειστό χώρο για ένα μήνα. (ή έξι εβδομάδες) πριν μετακομίσω στο κρεβάτι του κήπου μου.

Φέτος ξεκίνησα να φυτεύω αγάπανθο στα μέσα Μαρτίου. Αφού τελείωσα το φύτεμα των βολβών της ντάλιας

Αν το σκεφτείτε, το Agapanthus μοιάζει με κοκαλιάρικο κεφάλι Ντάλιας.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα στο agapanthus σας.

Το γούστο μου στην κηπουρική είναι περισσότερο προς έναν ακατάστατο εξοχικό κήπο. Οπότε νομίζω ότι τα αφρικανικά κρίνα φαίνονται όμορφα σε συστάδες ή πλωτήρες. Αυτή τη στιγμή η αυλή μου δεν έχει πολύ χώρο για λουλούδια. Μπορώ όμως να φιλοξενήσω μικρές ομάδες.

Ξεκίνησα δύο ρίζες στην ίδια γλάστρα. Θα το μεταφέρω στον κήπο σε έξι εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, συνδυάζω δύο ρίζες agapanthus. (λευκό και μωβ) στην ίδια κατσαρόλα και μαζέψτε το τρίτο δέντρο (Οι ελαφρώς ψηλότερες ποικιλίες) τοποθετούνται σε ξεχωριστά δοχεία.

Φυτεύεται με νεαρούς βλαστούς στραμμένους προς τα πάνω.

Γιατί η φύτευση του αγάπανθου είναι ένα ανοιξιάτικο γεγονός. Θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες γυμνές ρίζες έχουν αρχίσει να φυτρώνουν. Κάθε ρίζωμα θα παράγει πολλά βλαστάρια. Έτσι τουλάχιστον έχετε μια ένδειξη για το ποια πλευρά να φυτέψετε.

Οι γυμνές ρίζες του Agapanthus μπορεί να φαίνονται λίγο ακατάστατες. Μεταμοσχεύστε τα αντιμετωπίζοντας τη νέα ανάπτυξη.

Οι νεαροί βλαστοί είναι ορατοί σε ορισμένα φυτά περισσότερο από άλλα. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να εντοπίσετε νέα ανάπτυξη. Αλλά αν το φυτέψετε κατευθείαν στον κήπο Το δέντρο θα βρει τελικά τον δρόμο του.

Οι Agapanthus δεν είναι μεγάλοι οπαδοί του να βρέχονται πολύ. Φροντίστε λοιπόν να ξεκινήσετε τα ριζώματα σε χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Όταν ξεκινάτε ένα Agapanthus σε μια κατσαρόλα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα μέσο γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Ωστόσο, καθώς και ριζώματα ή κόνδυλοι. Τα φυτά χρειάζονται υγρασία γύρω από τις ρίζες τους για να ξεκινήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης για την εποχή. Ολοκληρώστε τη φύτευση ποτίζοντας τακτικά τις γλάστρες και αφήνοντας το νερό να τρέξει πριν τις φέρετε στο σπίτι.

Διατηρήστε τις ρίζες του agapanthus ελαφρώς υγρές. αλλά όχι να βρέχεται

ενώ το δέντρο ήταν ακόμη στα πρώτα του στάδια Μια φορά την εβδομάδα τσεκάρω τις γλάστρες για να δω αν έχουν αρκετή υγρασία. Μέχρι τώρα έπρεπε να ποτίζω μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αλλά καθώς τα αφρικανικά κρίνα αρχίζουν να μεγαλώνουν γρηγορότερα και οι μέρες ζεσταίνονται, σταδιακά θα αρχίσω να τα ποτίζω λιγότερο.

Το Agapanthus αρχίζει να δουλεύει αργά.

Το Agapanthus χρειάζεται λίγο χρόνο για να δείξει σημάδια ανάπτυξης. Αυτό είναι τρεις εβδομάδες αφότου το φύτεψα. Όπως είπα παραπάνω Κάθε ρίζωμα μπορεί να παράγει αρκετούς βλαστούς. Και φαινόταν ότι δύο κενές ρίζες θα γίνονταν τρία δέντρα. Μερικά άλλα εξακολουθούν να αναπτύσσονται μυστηριωδώς κάτω από την επιφάνεια.

Ο Αγάπανθος στην ίδια κατσαρόλα τρεις εβδομάδες μετά τη φύτευση

Θα κρατήσω αυτή τη γλάστρα σε κλειστό χώρο μέχρι τις αρχές Μαΐου, όταν έχει περάσει ο κίνδυνος παγετών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν φυτέψετε έναν αγάπανθο σε γλάστρα Διατηρήστε τα σε ζεστό μέρος, όπως θερμοκήπιο ή ωδείο. Ακόμα και το γκαράζ θα κάνει μέχρι να φωτίσει το δέντρο την άνοιξη.

4. Τα Agapanthus είναι ανεκτικά σε διαφορετικές εδαφικές συνθήκες.

Πώς μπορώ να σας πείσω να φυτέψετε κρίνους του Νείλου στον κήπο σας; Μια ακόμη αμφιβολία; Επιτρέψτε μου να σας δώσω έναν άλλο λόγο για να το κάνετε.

Μόλις εγκατασταθεί, το agapanthus μπορεί να ανεχθεί ένα ευρύ φάσμα εδαφολογικών συνθηκών. Φυσικά Αναπτύσσεται καλά σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. (όπως τα περισσότερα ριζώματα (Θα σαπίσει μόνιμα σε υγρό έδαφος.) Ωστόσο, αναπτύσσεται ευχάριστα σε αμμώδη, αργιλώδη ή αργιλώδη εδάφη, ειδικά σε εδάφη φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Ανθεκτικό σε αλκαλικά και όξινα εδάφη. Πώς είναι αυτό για τους στρατιώτες;

Το Agapanthus ανέχεται την ξηρασία και τη μερική σκιά μόλις εγκατασταθεί.

Φυσικά, θα πρέπει να προετοιμάσετε καλύτερα το έδαφος πριν από τη μεταφύτευση προσθέτοντας οργανική ύλη για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και τον αερισμό του εδάφους. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε πολύ για αυτό το φυτό.

Αν θέλετε να ανθίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα λουλούδια Μετακινήστε το agapanthus σε μια τοποθεσία που έχει πλήρη ήλιο. (περίπου έξι ώρες την ημέρα), αλλά εάν έχετε μόνο ένα μερικώς σκιερό κρεβάτι Έχετε ακόμα πολλά λουλούδια και δυνατά φύλλα σε σχήμα λόγχης.

Η καλλιέργεια του agapanthus σε γλάστρες θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε και να μετακινηθείτε. Ο ήλιος έκανε το καλοκαίρι.

Το Agapanthus μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό κατά την ανάπτυξη. αλλά όταν δημιουργείται Μπορεί να γίνει άλογο ανθεκτικό στην ξηρασία. Η ανθοφορία κορυφώνεται μετά από δύο ή τρία χρόνια. Μην πανικοβληθείτε λοιπόν αν τα λουλούδια δεν ανθίσουν το πρώτο καλοκαίρι.

5. Ο Αγάπανθος μπορεί να είναι φυλλοβόλος ή αειθαλής.

Αυτό ήταν νέο για μένα όταν άρχισα να ερευνώ πώς να φροντίζω το Agapanthus πριν το φυτέψω στον κήπο μου. Τώρα, εάν βρίσκεστε σε μια σωστή χειμερινή ζώνη κηπουρικής. Το agapanthus σας μπορεί να έχει φύλλα όλο το χρόνο. Αλλά αυτό δεν ήταν πάντα έτσι. Και αυτό δεν είναι πάντα καλό σημάδι.

agapanthus το φθινόπωρο Όταν τελειώσει το φθινόπωρο, τα λεπτά φύλλα θα πέσουν φυσικά. Το φυτό κρύβεται κάτω από τη γη το χειμώνα και βγάζει νέα φύλλα την άνοιξη. Από αυτή την άποψη, συμπεριφέρεται σαν ένα κοινό πολυετές.

Ο φυλλοβόλος αγάπανθος έχει συνήθως στενά, λεπτά φύλλα.

Αειθαλής Αγάπανθος Συνήθως έχει (αλλά όχι πάντα) πλατιά φύλλα αρκεί να το κρατήσετε σε καταφύγιο χωρίς παγετό. Θα κρατήσει τα φύλλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το να ξέρεις τι έχεις δεν είναι πάντα απλό. Αν αγοράσετε φρέσκο ​​αγάπανθο Θα πρέπει να το γράψετε αυτό στην ετικέτα του φυτού Από την άλλη, εάν κληρονομήσατε έναν νέο κήπο ή λάβατε έναν άγαπανθο από έναν φίλο κηπουρό, θα πρέπει να το σημειώσετε στην ετικέτα του φυτού. Η καλύτερη επιλογή είναι να περιμένετε και να δείτε. το φθινόπωρο Δώστε την προσοχή σας στον agapanthus.

Ο αειθαλής agapanthus έχει πλατιά, σφιχτά φύλλα.

Μαραμένα φύλλα που δεν αφήνουν τίποτα στο έδαφος; Τότε έχετε τη φθινοπωρινή ποικιλία.

Το αφρικανικό κρίνο σας κρατά τα περισσότερα από τα φύλλα του; Μετά ήρθε η πράσινη ποικιλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι αειθαλείς ποικιλίες χάνουν μερικά από τα φύλλα τους. Ειδικά τα παλαιότερα φύλλα που φυτρώνουν κατά μήκος των άκρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πάντα πράσινο. Απλώς κάνει απώλεια βάρους.

6. Μπορείτε να κόψετε τον αγάπανθο σας.

Εάν η πράσινη επιλογή φαίνεται πολύ ελκυστική Πρέπει να ξέρετε ότι είναι φθινόπωρο. Θα χρειαστείτε περισσότερο εσωτερικό agapanthus. (όπως κάνατε με τη ντάλια)

Εάν καλλιεργείτε έναν αγάπανθο σε δοχείο Φέρτε το δοχείο σε ασφαλές μέρος όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από το μηδέν. Η Agapanthus και η Evergreen μπαίνουν στην αδρανοποιημένη εποχή τους. Έτσι δεν χρειάζονται πολύ νερό το χειμώνα.

Το Agapanthus χρειάζεται ένα προστατευτικό στρώμα το χειμώνα.

Αν ο αφρικανικός κρίνος δεν μπορεί να μπει στο σπίτι Μπορείτε να εφαρμόσετε δύο στρώσεις προστασίας από το κρύο, ξεκινώντας με μια άλλη στρώση σάπια φύλλα πάνω από τις ρίζες και τις κορώνες. Στη συνέχεια καλύψτε με ανθεκτικό σάπια φύλλα. Οι στρώσεις λινάτσας με πλούσιο κλάδεμα είναι μια άλλη στρατηγική για αυτό το φυτό.

7. Το Agapanthus μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία.

Ένας ενήλικος agapanthus, όπως ακριβώς στόχευα όταν ταξίδευα. τρομάζει τους κηπουρούς σε μικρές περιοχές. Υπάρχουν όμως ποικιλίες agapanthus που είναι κατάλληλες για μικρούς χώρους και αναπτύσσονται καλά σε δοχεία.Οι δευτερεύουσες ποικιλίες agapanthus περιλαμβάνουν:

  • ‘Λιλιπούτε’
  • ‘Απαλό μπλέ’
  • ‘Peter Pan’
  • ‘νάνος’
  • ‘εύκαμπτος’
Μικρότερες ποικιλίες agapanthus είναι κατάλληλες για δοχεία.

Όταν καλλιεργείτε κρίνους του Νείλου σε δοχεία Να επιλέγετε πάντα μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης Ναι, ξέρω ότι αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα. Αλλά αφού είδαμε τα όμορφα κοντέινερ της αυλής Πολλά στο τοπικό μου κέντρο εξωραϊσμού που είναι σφραγισμένα και στεγανά. Αισθάνομαι ότι είναι καθήκον μου να σας υπενθυμίσω αυτές τις προϋποθέσεις κηπουρικής κοντέινερ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με γλάστρες 12 ιντσών (περίπου 30 εκ.) για τα δύο πρώτα καλοκαίρια. και μετά άλλαξε στη χρήση μεγαλύτερων δοχείων Γνωρίζω καλά την ανάγκη να κλαδεύω και να φυτεύω απευθείας σε μεγάλα δοχεία.

Ο Agapanthus in pots είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης απόδρασης. Μπορεί εύκολα να καταστρέψει γλάστρες από τερακότα.

Τι γίνεται όμως αν δεν θέλετε να συνδυάσετε τον agapanthus με άλλα φυτά; Ξεκινήστε σε μια μικρή κατσαρόλα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του σχεδίου είναι ότι ένας μικρός έλεγχος της ρίζας θα παράγει περισσότερα λουλούδια, ωστόσο, μην το γεμίζετε υπερβολικά. Ένας γεμάτος αγάπανθος θα φύγει αποφασιστικά από την κατσαρόλα. Σαν διάσημος μάγος στα 90s

Αν και γενικά είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, τα αφρικανικά κρίνα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αν όμως τα καλλιεργήσετε σε δοχεία Φροντίστε να ποτίζετε καλά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν δεν βρέχει αρκετή Ίσως χρειαστεί να μουλιάζετε κάθε μέρα το καλοκαίρι.

8. Το Agapanthus πρέπει να αγοραστεί μόνο μία φορά. και μετά χωρίστηκαν

Έχω αναφέρει ότι τα αφρικανικά κρίνα μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να σχηματίσουν ένα τοπίο και να φτάσουν τις δυνατότητες ανθοφορίας τους. Μόλις όμως καθιερωθούν, θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να βγουν.Τα ριζώματα του Αγάπανθου είναι όπως κάθε άλλος κόνδυλος. Λυγίζει καλά και διαδίδεται υπόγεια.

Έτσι, μετά από μερικά χρόνια (τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με το κλίμα στο οποίο καλλιεργείτε), θα πρέπει να το ξεθάψετε και να το χωρίσετε. Γιατί ο αγάπανθος είναι πολύ τρυφερό πολυετές. Κρατήστε το σωρό της δουλειάς μετά την άνθιση των λουλουδιών. (τέλη καλοκαιριού) ή την επόμενη άνοιξη

Ακόμα και ο αγάπανθος σε γλάστρα πρέπει να μοιράζεται μετά από μερικά χρόνια.

Η διαίρεση το φθινόπωρο θα ασκήσει περιττή πίεση στο φυτό πριν ξεκινήσει ο χειμώνας. Θυμηθείτε ότι μερικά από τα νεαρά φυτά που παίρνετε μετά τη διαίρεση μπορεί να μην ανθίσουν τον πρώτο χρόνο. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις στο χυμό agapanthus. Γι’ αυτό, παρακαλούμε να φοράτε κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό. Φοράτε προστατευτική ενδυμασία (γάντια κηπουρικής και μακριά μανίκια) όταν διαχωρίζετε τις ρίζες και τα ριζώματα.

Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε αν αποφασίσετε να φυτέψετε έναν αγάπανθο αυτή την άνοιξη.

Αν έχετε τελειώσει την ανάγνωση του άρθρου Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πω ότι μπορείτε να με δείτε τώρα. Κάτω από το πρόσχημα της παροχής ελάχιστων πληροφοριών για τον Αγάπανθο Προσπαθώ κρυφά να σε πείσω να φυτέψεις αγάπανθο στον δικό σου κήπο. Αν λειτουργήσει θα είμαι πολύ χαρούμενος. Θα είστε χαρούμενοι τον Ιούλιο

Σχολιάστε