10 τέλεια φυτά για κάθετο τοίχο

10 τέλεια φυτά για κάθετο τοίχο

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν τοίχο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου; βρείτε το όνομα κάποιου Τα καλύτερα φυτά για κάθετους τοίχους Δοκιμάστε αυτό το αντικείμενο!

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τις καταπληκτικές ιδέες κάθετου κήπου DIY. εδώ

Αν σκοπεύετε να χτίσετε έναν ζωντανό τοίχο Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να επιλέξετε το σωστό δέντρο. Εκτός από τα φυτά που αναφέρονται παρακάτω Μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

  • βότανο
  • ανθίζει ετησίως
  • σημαία
  • μονάδα καθαρισμού αέρα

Να θυμάστε ότι δεν μπορούν όλα τα φυτά να αναπτυχθούν σε έναν κατακόρυφο κήπο. Επιλέξτε φυτά που έχουν τις ίδιες ανάγκες, είναι βραδείας ανάπτυξης ή έχουν ρηχά ριζικά συστήματα.


Τα καλύτερα φυτά για κάθετους τοίχους

1. Φτέρη

Οι φτέρες εκτιμώνται για την ικανότητά τους να προσαρμόζονται. Συνήθειες που αναπτύσσονται εύκολα απαλή εμφάνιση Και για να εξαπλωθεί γρήγορα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Boston Fern, το Blue Star Fern, το Sword Fern, το Rabbit’s Foot Fern και το Bird’s Nest Fern.

Ρεκόρ: Οι φτέρες τείνουν να ολισθαίνουν και να μεγαλώνουν χαμηλότερα, επομένως θα πρέπει να φυτευτούν και άλλα φυτά κάλυψης.

εδώ Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες κρεμαστές φτέρες που πρέπει να καλλιεργήσετε.

2. Σημαίες βέλους

Προσθέστε αυτό το όμορφο και χαριτωμένο αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό για διακοσμητικό φύλλωμα και φύση χαμηλής συντήρησης. Αυτό το φυτό με ρηχές ρίζες μπορεί να καλλιεργηθεί σε νερό!

εδώ Αυτό είναι ένα όμορφο κλήμα εσωτερικού χώρου που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

3. Bot Lily

Αυτό το όμορφο φυτό με κερί τριαντάφυλλα αναπτύσσεται καλά σε έναν κατακόρυφο τοίχο σε σχήμα ξίφους. μακριά φύλλα με μωβ βάση Είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα και μεγαλώνει καλά στη σκιά αν είναι φωτεινό.

Αν θέλετε να εστιάσετε στα χρώματα Ο Rhoeo αλλάζει χρώμα “Variegata” Το μοτίβο φυλλώματος ροζ, μπορντό, κρεμ και πράσινο προσθέτει ενδιαφέρον.

4. Γιασεμί Μαδαγασκάρης

Αν σας αρέσει το άρωμα Μπορείτε να φυτέψετε αυτό το φυτό ή οποιαδήποτε άλλη ποικιλία γιασεμιού. Το πραγματικό ξεχώρισμα αυτού του φυτού είναι τα αρωματικά λευκά άνθη του. που δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με τα πράσινα φύλλα.

Το γιασεμί της Μαδαγασκάρης είναι ανθεκτικό στη σκιά και προτιμά τον ήλιο και το περιστασιακό πότισμα.

5. Spiderward (Ο περιπλανώμενος Εβραίος)

Τα καλύτερα φυτά για κάθετους τοίχους 3

Το γένος Tradescantia είναι ευέλικτο για τον κάθετο τοίχο της κατοικίας σας. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε στη σκιά και στον μερικό ήλιο.

Εμπόριο Scantia Sabrina Με μωβ-πράσινα φύλλα που θυμίζουν ρίγες ζέβρας. Μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε έναν κάθετο τοίχο.

6. Παχύφυτα

Τα παχύφυτα αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθετους τοίχους λόγω της όμορφης εμφάνισής τους και της προσαρμοστικότητάς τους να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες.

Τα Echeveria, Crassula, Sedums, Sempervivum και Senecio μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός ζωντανού τοίχου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ!

Δείτε το άρθρο μας για τα πιο όμορφα παχύφυτα σε στρώσεις. εδώ

7. Peperomia Tears

Τα καλύτερα φυτά για κάθετους τοίχους 4
Φωτογραφία: New York Times

Peperomia, φυτό προσευχής και κρίνος ειρήνης στον νιπτήρα του μπάνιου. Αν σας αρέσει η ιδέα Έχετε ένα αντίγραφο για χρήση στο σπίτι σας.

εδώ Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες Peperomia που πρέπει να ελέγξετε.

8. Bromeliad

Οι περισσότερες bromeliads απαιτούν πολύ λίγο χώρο για να αναπτυχθούν και έχουν ρηχές ρίζες, γεγονός που τις καθιστά την τέλεια επιλογή. κήπος με ζωντανό τοίχοΤο πολύχρωμο πράσινο με ικανότητες καθαρισμού του αέρα και τα διακοσμητικά λουλούδια μπορεί να αποτελέσει σημείο εστίασης σε έναν κατακόρυφο τοίχο.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες βρωμέλιες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. εδώ

9. Ποτός

Θέλετε να δημιουργήσετε έναν τοίχο εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου;  Βρείτε τα καλύτερα ονόματα φυτών για κάθετους τοίχους σε αυτή τη λίστα!

Τα αμπέλια φυτών Potos μπορούν να δώσουν διάσταση σε έναν κάθετο τοίχο. Οι ιδιότητες καθαρισμού του αέρα του Pothos το καθιστούν επίσης ένα από τα πιο ευεργετικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα αμπέλια. στους κατακόρυφους τοίχους σας, όπως ο κισσός, το φιλόδεντρο και τα κομπολόγια.

εδώ Καταπληκτικά οφέλη του Ποτού

10. Φύκια

Μπορείτε να επιλέξετε έναν ζωντανό τοίχο από βρύα. Αλλά απαιτείται συντήρηση. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση χωρίς συντήρηση που να φαίνεται φυσική αντί για συνθετική, προτιμήστε την. διατηρημένα φύκια Όπως βρύα διάθεσης, βρύα λαμαρίνας και βρύα ταράνδων.

Σχολιάστε