19 φυτά που απωθούν τις αράχνες

19 φυτά που απωθούν τις αράχνες

Δεν σου αρέσουν τα άτακτα οκτάποδα; δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! μπορείς να μεγαλώσεις φυτά που απωθούν τις αράχνες Πώς να το ξεφορτωθείτε χωρίς χημικά!

Όταν ακούμε τη λέξη «αράχνες» μας κάνει να νιώθουμε άβολα καθώς στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσει να τις έχουμε στο σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το μεγαλώσετε. φυτά που απωθούν τις αράχνες Απαλλαγείτε από αυτό χωρίς χημικά, περισσότερο κακό παρά καλό!

Δείτε το άρθρο μας για τα φυσικά φυτά για την απώθηση των φιδιών εδώ.


φυτά που απωθούν τις αράχνες

1. Λεβάντα

βοτανική ονομασία: πλύνε την

Αυτό το πολυετές βότανο απωθεί τις αράχνες με το μοναδικό του άρωμα. Μπορείτε να καλλιεργήσετε λεβάντα εσωτερικού χώρου σε γλάστρες και να την τοποθετήσετε κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο για να απλώσετε το άρωμα.

2. Βάλσαμο λεμονιού

βοτανική ονομασία: Melissa officinalis

Το βάλσαμο λεμονιού είναι ένα βότανο εσπεριδοειδών που απωθεί τις αράχνες και τα κουνούπια. Το έντονο άρωμα που αναπνεόταν από τα φύλλα έκανε τις αράχνες να νιώθουν άβολα και έμειναν μακριά.

αυτό είναι Λίστα με λουλούδια που μυρίζουν λεμόνι και πορτοκάλια

3. Lemon Verbena

Φυτά που απωθούν τις αράχνες 2

βοτανική ονομασία: Aloysia Citodora

με έντονη μυρωδιά Αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά ισχυρό στην απώθηση των αράχνων. Απωθεί τα περισσότερα ζωύφια και ζωύφια Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του για να φτιάξετε τσάι!

Διασκεδαστικό γεγονός: Μια λοσιόν που περιέχει έλαιο λεμονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απώθηση των κουνουπιών.!

4. Μέντα

βοτανική ονομασία: Μέντα

Μπορείτε να καλλιεργήσετε μέντα σε δοχεία σε εσωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιήσετε το φυτό για να απωθήσετε τις αράχνες. Το Spearmint και το Penny Royal είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

5. Λεμόνι

Φυτά που απωθούν τις αράχνες3

βοτανική ονομασία: Symbo Pogon

Τα φύλλα του με άρωμα λεμονιού είναι γνωστό ότι απωθούν πολλά ιπτάμενα έντομα και σκοτώνουν τις αράχνες. Το έλαιο κιτρονέλλας, που βρίσκεται στα φύλλα του λεμονόχορτου, είναι βασικό συστατικό σε πολλά απωθητικά αράχνης.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια λεμονιών εδώ.

6. Μέντα

βοτανική ονομασία: Μέντα x Μέντα

Το δυνατό άρωμα της μέντας είναι ένα εξαιρετικό εντομοαπωθητικό και μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Προσθέστε το αραιωμένο με νερό λάδι μέντας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε την περιοχή που έχει μολυνθεί από την αράχνη.

εδώ Μερικές εκπληκτικές χρήσεις του ελαίου μέντας στον κήπο

7. Βασίλειος

Φυτά που απωθούν τις αράχνες4

βοτανική ονομασία: θυμάρι θυμαριού

Η διατήρηση του βασιλικού στον κήπο και το αίθριο σας είναι ένας αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας για τα παράσιτα της αράχνης. Η καλλιέργεια τους θα σας προσφέρει φρέσκα υλικά για την κουζίνα σας!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες ποικιλίες βασιλικού που μπορείτε να καλλιεργήσετε. εδώ

8. Δεντρολίβανο

βοτανική ονομασία: Salvia Rosemarinus

Στις αράχνες δεν αρέσει η μυρωδιά του δεντρολίβανου και μείνουν μακριά. καθιστώντας το εξαιρετικό απωθητικό Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια περιοχή με προβλήματα αράχνης.

αυτό είναι Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο σε γλάστρες.

9. Χρυσάνθεμο

Φυτά που απωθούν τις αράχνες5

βοτανική ονομασία: Chrysanthemum x Morifolium

Τα άνθη του είναι γνωστά και ως μαμά. Περιέχει πύρεθρο, εντομοαπωθητικό. που βρίσκεται και σε πολλά φυσικά εντομοκτόνα

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια χρυσάνθεμων. εδώ

10. Χαμομήλι

βοτανική ονομασία: Στόχοι

Όχι μόνο το άρωμα των κατιφέδων απωθεί τις αράχνες, αλλά και τα κουνούπια, τις ψείρες και άλλα έντομα, υπάρχουν όμορφα λουλούδια που προσθέτουν γοητεία στο σπίτι και τον κήπο σας!

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια κατιφέδων.

11. Μαϊντανός

Φυτά που απωθούν τις αράχνες6

βοτανική ονομασία: Anetham Grevoolen

Τα πουπουλένια πράσινα φύλλα και οι φτέρες αυτού του βοτάνου έχουν πολλές μαγειρικές χρήσεις. Το δυνατό και γλυκό άρωμα του φυτού είναι πολύ ισχυρό στην απώθηση των αράχνων.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια σέλινου. εδώ

12. Κρεμμύδια

βοτανική ονομασία: κρεμμύδι και σκόρδο

Οι αράχνες μπορούν να εξαλειφθούν φυτεύοντας κρεμμύδια σε γλάστρες ή στον κήπο. Η καλλιέργεια κρεμμυδιών είναι ένας αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στις κόκκινες αράχνες και τα ακάρεα της αράχνης.

13. Catnip

Φυτά που απωθούν τις αράχνες7

βοτανική ονομασία: Nepeta Cataria

Το Catnip είναι φυτό μέντας. Και οι αράχνες μισούν το δυνατό άρωμα αυτού του βοτάνου. και μακριά από εκεί που μεγαλώνει

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αποκτήσετε γάτες.

14. Βασιλικός λεμονιού

βοτανική ονομασία: Thymus sitriodoras

Μπορείτε να απωθήσετε τις αράχνες με το μοναδικό άρωμα λεμονιού θυμαριού. Απωθεί έντομα όπως οι αράχνες και προσελκύει τις μέλισσες που βοηθούν στην επικονίαση των γύρω φυτών.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια βασιλικού σε δοχεία. εδώ

15. Σκόρδο

Φυτά που απωθούν τις αράχνες7

βοτανική ονομασία: Allium senoprasum

Το σχοινόπρασο καλλιεργείται εύκολα και δημιουργεί έναν υπέροχο εσωτερικό κήπο με βότανα. Έχει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες που εμποδίζουν τις αράχνες να εισέλθουν στο σπίτι σας.

16. Osage Orange

βοτανική ονομασία: Maclurapomifera

Ονομάζεται επίσης μηλιά φράχτη. Η φλούδα του φρούτου απελευθερώνει μια λιπαρή ουσία με άρωμα εσπεριδοειδών που απωθεί τις αράχνες.

17. Ευκάλυπτος

Φυτά που απωθούν τις αράχνες8

βοτανική ονομασία: Ευκάλυπτος

Η έντονη μυρωδιά των φύλλων του ευκαλύπτου απωθεί τις αράχνες και άλλα έντομα. Το τακτικό κλάδεμα μπορεί να διατηρήσει το φυτό το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμεί.

18. Γεράνι

βοτανική ονομασία: Πελαργόνιο

Τα γεράνια εκτιμώνται για τη γλυκιά μυρωδιά τους, την ευκολία ανάπτυξης και την ποικιλία των χρωμάτων τους. Στις αράχνες δεν αρέσει η έντονη μυρωδιά των φυτών και θα μείνουν μακριά από αυτήν.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια γερανιών.

19. Πετούνια

Φυτά που απωθούν τις αράχνες 9

βοτανική ονομασία: Πετούνια

Οι πετούνιες είναι πολύ ισχυρές στην απώθηση των αράχνων. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσετε μακριά τις αφίδες και τις κάμπιες!

Δείτε το άρθρο μας για τις καλύτερες ποικιλίες πετούνιας εδώ.


Bonus – Εσπεριδοειδή

Φυτέψτε νάνους εσπεριδοειδή σε γλάστρες για να αποτρέψετε την είσοδο αράχνων στο σπίτι ή τον κήπο σας. Στις αράχνες δεν αρέσει η μυρωδιά των ελαίων εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια.

Ρεκόρ: Ρίξτε φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή τρίψτε τη φλούδα λεμονιού κοντά σε σανίδες και παράθυρα όπου συχνάζουν οι αράχνες ή απλώς ψεκάστε με αραιωμένο αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Σχολιάστε