20 καλύτερα φυτά για λίμνες και κήπους

φυτά λιμνών

Σε όλους μας αρέσει να έχουμε μια πισίνα στην αυλή μας, αλλά θέλουμε το νερό μας να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από φύκια. Αυτό μπορεί να γίνει προσθέτοντας φυτά στη λίμνη μας. Αυτό φιλτράρει τα υπερβολικά υπολείμματα και τα διατηρεί φρέσκα. Μπορείτε να βρείτε ένα δέντρο που να ταιριάζει σε κάθε προϋπολογισμό. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια φυτά χρειάζονται για έναν συγκεκριμένο τύπο λίμνης. Εδώ είναι 20 από τα καλύτερα φυτά για τη λίμνη σας που θα σας προσφέρουν μια υγιή και πολύχρωμη πισίνα όλο το χρόνο.

νερό σπανάκι

Τύποι φυτών λιμνών – Τι είναι τα αντιοξειδωτικά;

Οι τέσσερις κύριοι τύποι φυτών για λίμνες είναι τα υποβρύχια, τα παρασυρόμενα ξύλα, τα υδάτινα περιθώρια και οι βάλτοι.

Τα φυτά έκτακτης ανάγκης (γνωστά και ως έκτακτης ανάγκης) αναπτύσσονται σε νερό 0 έως 6 ίντσες πάνω από το στέμμα. Το στέμμα είναι το μέρος του φυτού που δεν είναι υπόγειο.

Τα φυτά κρόσσια είναι ιδανικά για τις άκρες της λίμνης. Επειδή μέρος του φυτού μπορεί να αναπτυχθεί στο νερό. παρέχοντας έτσι οξυγόνο απευθείας

Ο λωτός, η βιασύνη και το cattail είναι κοινά φυτά μπορντούρας.

Φυτά Hornwort για λίμνες
Hornwort

Ταυτόχρονα, τα φυτά στην πλωτή πισίνα επιπλέουν πάνω από τα ανοιχτά νερά. (εξ ου και το όνομα «Float»)

Αυτοί οι τύποι φυτών λιμνών δεν απαιτούν χώμα για τις ρίζες τους. Τα πλωτά φυτά παρέχουν βιότοπο, σκιά και απορροφούν τα υπερβολικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των φυκιών.

Καλά παραδείγματα πλωτών φυτών περιλαμβάνουν το παπάκι, το σπανάκι και τον υάκινθο του νερού.

Όταν πρόκειται για αντιοξειδωτικά Τα φυτά υποβρύχιας λίμνης είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά. Ιδανικό για το φιλτράρισμα της πισίνας σας για την αναστολή της ανάπτυξης φυκιών.

Τα βυθισμένα φυτά λιμνών ονομάζονται επίσης μακρόφυτα. Αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Είναι ένας πολύτιμος υποθαλάσσιος βιότοπος για την υδρόβια ζωή.

Ορισμένα υποβρύχια φυτά μπορεί να έχουν μέρη που υψώνονται πάνω από την επιφάνεια, όπως λουλούδια ή φύλλα.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα φυτά στη λίμνη είναι βυθισμένα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Το οξυγόνο απελευθερώνεται απευθείας στο νερό μέσω της φωτοσύνθεσης που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα πιο δημοφιλή υποβρύχια φυτά είναι το χελόχορτο, το Elodea ή Anacharis και το Hornwort.

Γεγονός: Τα φυτά λιμνών, τα πλωτά φυτά και τα περιθωριακά φυτά είναι εξαιρετικά για την προστασία και την αφαίρεση των θρεπτικών συστατικών. Αλλά όχι τόσο καλό όσον αφορά την παροχή οξυγόνου.

Οφέλη των φυτικών αντιοξειδωτικών – Γιατί να το συμπεριλάβετε;

Θα πρέπει να προσθέσετε φυτά που παράγουν οξυγόνο στη λίμνη σας. Επειδή τα περισσότερα ψάρια ευδοκιμούν καλύτερα με συγκέντρωση οξυγόνου τουλάχιστον 6 ppm.

Αυτό το επίπεδο οξυγόνου υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και είναι ιδανικό για ωοτοκία.

Φυτά για ψάρια και λίμνες

Εάν η συγκέντρωση οξυγόνου είναι μικρότερη από 6%, τα ψάρια θα υποστούν πίεση. Και αν τα επίπεδα οξυγόνου πέσουν κάτω από 3 ppm, τα περισσότερα ψάρια θα πεθάνουν.

Η προσθήκη φυτικού οξυγόνου στη λίμνη είναι ένα σημαντικό και εύκολο βήμα για την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, ενδιαιτημάτων και οξυγόνου στη διακοσμητική λίμνη και στα υδρόβια ζώα που ζουν σε αυτήν.

Διασκεδαστικό γεγονός: Τα φυτά οξυγόνου είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε χρυσόψαρα και λίμνες koi. Επειδή αυτά τα φυτά παρέχουν το οξυγόνο που χρειάζονται τα ψάρια. ενώ καταπολεμά την ανάπτυξη των φυκιών και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

Πόσα φυτά χρειάζομαι για τη λίμνη μου;

Μπορείτε να προσθέσετε όσα φυτά θέλετε αρκεί να μην καλύπτεται η επιφάνεια της λίμνης.

Θυμηθείτε ότι τα στάσιμα φρεάτια ανταλλάσσουν αέρια μόνο στην επιφάνεια. που απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια και απορροφούν οξυγόνο

Αρκούν τα φυτικά αντιοξειδωτικά για τα ψάρια;

Δυστυχώς όχι Τα οξειδωτικά φυτά παράγουν οξυγόνο όλη την ημέρα. Ωστόσο, τη νύχτα Χρειάζονται επίσης λίγο οξυγόνο όταν αναπνέουν.

Αλλά αν έχετε μικρό αριθμό ψαριών στη λίμνη σας. Η προσθήκη οξυγόνου στα φυτά στη λίμνη είναι αρκετή.

Ωστόσο, είναι πάντα ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό αεριστή για να διατηρείτε τα σωστά επίπεδα οξυγόνου για τα ψάρια σας.

Η χρήση τόσο των φυτών λιμνών όσο και των αεριστηρίων θα παρέχει μεγάλη ποσότητα διαλυμένου οξυγόνου. Την ίδια στιγμή Μπορείτε να παρέχετε βιότοπο για βατράχους, ψάρια, σαλιγκάρια και άλλα πλάσματα που ζουν στη λίμνη σας.

Επιπλέον, ο αεριστής αναμιγνύει το νερό για να εξασφαλίσει ότι το νερό παραμένει στάσιμο και το οξυγόνο κατανέμεται αποτελεσματικά σε όλη την πισίνα.

Μπορούν να αναπτυχθούν κανονικά φυτά στη λίμνη;

Εξαρτάται από το τι εννοείτε με τον όρο «κανονικά φυτά».Αν εννοείτε φυτά εσωτερικού χώρου όπως παχύφυτα, φιλόδεντρα ή ποτό, δεν τα θέλετε στη λίμνη σας. καθώς δεν ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα Σαπίζουν εύκολα και δεν αναπτύσσονται σε λιμνούλες.

Τα 20 καλύτερα φυτά μας για πισίνες

Εδώ είναι τα κορυφαία 20 φυτά μας για λίμνες και κήπους νερού που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη:

καρδινάλιο λουλούδι

Αυτό το βότανο σχηματίζει συστάδες δύο έως τέσσερα πόδια ψηλά και ένα πόδι σε διάμετρο. Οι μίσχοι ή τα φύλλα των καρδινάλιων λουλουδιών είναι συνήθως μοβ.

καρδινάλιο λουλούδι

Το χειμώνα, οι καρδινάλιοι σχηματίζουν μια βασική ροζέτα με πέντε έως επτά φύλλα επιμήκους σχήματος.

την άνοιξη Οι καρδινάλιοι παράγουν μίσχους με μικρά φύλλα. όταν είναι σχεδόν καλοκαίρι Καρδινάλια λουλούδια ανθίζουν με κόκκινα λουλούδια.

φυτό λιμνών taro

Το Taro είναι επίσης γνωστό ως αυτί ελέφαντα. Είναι ένα όμορφο θέαμα να βλέπεις τα μεγάλα λάιμ πράσινα φύλλα. Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες taro με μωβ ή μαύρα φύλλα.

Taro

Το taro στέκεται ψηλά στο φυτό κοντά στην άκρη της λίμνης. Μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από τέσσερα πόδια, καθιστώντας το το τέλειο φυτό με οθόνη για λίμνες.

AGODA EXTRA: Οι ρίζες του taro μπορούν να μαγειρευτούν όπως και οι πατάτες, μπορούν να πολτοποιηθούν, να ψηθούν, να μαγειρευτούν στον ατμό ή ακόμα και να γίνουν πατατάκια.

Φυτό λιμνών Pickerel

Τα φυτά της λίμνης τουρσιού σχετίζονται στενά με τα χόρτα. Ανήκουν στην οικογένεια Ποντέρια. Τα τουρσιά αναπτύσσονται σε συστάδες με χοντρούς, επίπεδους μίσχους.

Φυτό λιμνών Pickerel

Τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς είναι γυαλιστερά και σκούρα πράσινα και φτάνουν σε ύψος 30 ίντσες.

Τα λουλούδια τουρσί έχουν χρώμα ανοιχτό έως σκούρο μπλε και υψώνονται αρκετές ίντσες από τον κορμό του φυτού. Το τουρσί είναι το τέλειο φυτό για λιμνούλες και υδάτινα στοιχεία. γιατί είναι δυνατό και εύκολο στη φροντίδα

νερό σπανάκι

Τα φυτά λιμνών βρίσκονται συνήθως σε αργά κινούμενα νερά σε λίμνες, λίμνες, τάφρους και κανάλια σε νερό με βάθος μικρότερο από 30 πόδια.

Αυτό το φυτό λιμνών προέρχεται από τον ποταμό Νείλο. Αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί σε όλη την αμερικανική νοτιοδυτική και τις τροπικές περιοχές.

Το νεροσπανάκι, γνωστό και ως Pistia Stratiotes, ανήκει στην οικογένεια των Araceae, είναι ένα πολυετές αειθαλές φυτό που μπορεί να εξαπλωθεί εάν δεν το φροντίσετε σωστά.

Τα χνουδωτά φύλλα του έχουν μήκος από μία έως έξι ίντσες και έχουν γκριζωπό έως ανοιχτό πράσινο χρώμα.

εργοστάσιο ψηφιδωτών

Τα μωσαϊκά φυτά, γνωστά και ως μωσαϊκά λουλούδια ή ψεύτικες προσπάθειές, ανήκουν στο γένος Ludwigia, νερούλια και νυχτολούλουδα, Onacraceae.

Αυτό το φυτό λιμνών είναι εγγενές στη Νότια Αμερική. Κυρίως η Βραζιλία, η Κολομβία, ο Παναμάς και η Βενεζουέλα. Γι’ αυτό και αναπτύσσεται σε ζεστές, ηλιόλουστες και υγρές συνθήκες.

Μωσαϊκό φυτό για το πηγάδι

Η μοναδική εμφάνιση του μωσαϊκού δέντρου το καθιστά εξαιρετικά δημοφιλές ως φυτό λιμνών κήπου και βάλτου.

Τα φύλλα τυλίγονται προς τα έξω σε σχήμα ροζέτας με στρογγυλή βάση που επιπλέει πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Κάθε φύλλο σε σχήμα ρόμβου μοιάζει με ένα μικρό, περίτεχνο πλακίδιο σε ψηφιδωτό μοτίβο. Για το λόγο αυτό είναι γνωστό ως «φυτό μωσαϊκού».

λωτός

Πολλοί ιδιοκτήτες λιμνών θεωρούν ότι τα νούφαρα είναι το κόσμημα των φυτών της λίμνης. Δεν φαίνονται απλά διασκεδαστικά. Αλλά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη λίμνη. Ειδικά το οικοσύστημα της λίμνης.

λωτός

Λουλούδια λωτού απλώνονται σε όλη την επιφάνεια της λίμνης. Γεμάτη ενθουσιασμό και χρώμα. διατηρώντας παράλληλα την πισίνα και την υδρόβια ζωή σας υγιή και ασφαλή.

Παρέχετε σκιά για να μειώσετε τη θερμοκρασία του νερού τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. ενώ παράλληλα ελέγχει την ανάπτυξη των φυκιών

βάλτος κατιφέ

Αυτό το φυτό λιμνών ανήκει στη λεγόμενη οικογένεια της νεραγκούλας. Ranunculaceae Τα Marsh marigolds δεν είναι πραγματικά κατιφέδες.

Αυτό το φυτό μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με τα ξαδέρφια του με νεραγκούλα. Αυτά περιλαμβάνουν φύλλα σε σχήμα νεφρού ή γυαλιστερά στρογγυλά φύλλα. και πέντε διακριτικά κίτρινα λουλούδια που έχουν διάμετρο μία έως τρεις ίντσες.

βάλτος κατιφέ

καθώς και άλλα φυτά υγροτόπων. Οι κατιφέδες είναι εξαιρετικά καλοί στο φιλτράρισμα των περιττών θρεπτικών ουσιών και ρύπων.

Αυτό καθιστά αυτό το φυτό λίμνης πολύτιμο για πισίνες και κήπους νερού. Βοηθά στην πρόληψη της βακτηριακής άνθισης και της ανάπτυξης φυκιών που προκαλούνται από το κομπόστ, τη συσσώρευση τροφής και τα απόβλητα ψαριών.

Ogon Χρυσή γλυκιά σημαία

Το Agoras graminus, γνωστό και ως Ogon Golden Sweet Flag, είναι ένα ημι-αειθαλές ποώδες φυτό που σχηματίζει μια όμορφη συστάδα στενών, καμπυλωτών, σε σχήμα σπαθιού, χρυσοκίτρινων φύλλων με λαδοπράσινες ρίγες.

Μπάμιες γλυκό αμπέλι
Φωτογραφία από τον David J. Stan, CC BY-SA 4.0, μέσω Wikimedia Commons.

Τα φύλλα αυτού του φυτού λιμνούλας είναι αειθαλή τους ζεστούς χειμώνες και είναι αρωματικά όταν είναι μελανιασμένα. Από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού, το Okon Golden Sweet Flag παράγει δυσδιάκριτα κιτρινοπράσινα λουλούδια που φέρουν μικρά κόκκινα μούρα.

Γεγονός: Τα χρυσά γλυκά κλήματα βοηθούν στον έλεγχο της διάβρωσης της λίμνης!

Ogon Golden Sweet Tree Το αμπέλι μεγαλώνει εύκολα σε ύψος 12 ίντσες.Απλώνεται αργά με την πάροδο του χρόνου μέσω των ριζωμάτων για να σχηματίσει ένα πυκνό κάλυμμα εδάφους. Είναι το τέλειο φυτό δίπλα στην πισίνα για υγροτόπους, άκρες πισίνας, ρυάκια, κήπους βροχής και υδάτινους κήπους.

πάπυρος

Ο πάπυρος αποκαλείται μερικές φορές φυτό ομπρέλα ή βούρκος και ανήκει στο γένος Cyperus.

Αν και αυτός ο πάπυρος είναι εγγενής στη Μαδαγασκάρη, Αλλά ο πάπυρος έχει μια σημαντική ιστορία στην πολιτισμένη αρχαία Αίγυπτο. Επειδή χρησιμοποιείται σε υφάσματα, τρόφιμα, αρώματα και χαρτί.

πάπυρος

Αυτό το φυτό λιμνούλας μεγαλώνει μέχρι και 24 ίντσες, αλλά ένα είδος που είναι γνωστό ως Γιγαντιαίος Πάπυρος μπορεί να φτάσει μέχρι τα οκτώ πόδια!

Ο πάπυρος έχει ανοιχτοπράσινα φουντωτά φύλλα και λεπτούς, σκούρο πράσινους μίσχους. Ως φυτό τροπικού βάλτου Τα δέντρα πάπυρου κατηγοριοποιούνται ως βέτιβερ και αναπτύσσονται σε υγρές, ζεστές συνθήκες.

Συνολικά, αν ψάχνετε για τα καλύτερα φυτά για τη λίμνη σας, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Ο Πάπυρος είναι για σένα!

ουρά πόνυ

Το Equisetum, ή απλά το φυτό αλογοουράς, χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια πριν από την ιατρική του χρήση.

Αυτό που είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο σε αυτό το φυτό είναι ότι Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι αλογοουρές είναι ζωντανά απολιθώματα. Επειδή η παλαιότερη ύπαρξή του χρονολογείται πριν από 350 εκατομμύρια χρόνια, ακόμη και πριν από τους δεινόσαυρους.

ουρά πόνυ

Το τρέξιμο με αλογοουρά είναι επίσης γνωστό ως γρασίδι φιδιού ή αγκάθι αλόγου. Προέρχεται από την Ευρώπη.

Αυτό το φυτό λιμνούλας είναι ένα ζωηρό φυτό και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος τέσσερα πόδια ή περισσότερο. Διακρίνεται εύκολα από το κοίλο πράσινο στέλεχος του καλυμμένο με μαύρες ρίγες.

Γεγονός: Η αλογοουρά συχνά μπερδεύεται με μπαμπού.

Fanward (Ca Bomba)

Το Cabomba, γνωστό και ως Brazilian Fanwort, Green Cabomba, Carolina Fanwort, είναι ένα πολυετές φυτό λιμνούλας που αναπτύσσεται εντελώς κάτω από το νερό. Εκτός από τα άνθη των ώριμων φυτών και ορισμένα μέρη των φύλλων.

Το Fanwort είναι ένα εξαιρετικό φυτό για λιμνούλες.
Φωτογραφία: Andrey Zharkikh

Το Fanwort είναι εγγενές σε διάφορα μέρη. της Νότιας Αμερικής συμπεριλαμβανομένης της βορειοανατολικής Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Παραγουάης και της νότιας Βραζιλίας. και τμήματα της νοτιοανατολικής Αμερικής

Αυτό το φυτό λίμνης είναι εξαπλωμένο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως δημοφιλές στην υδατοκαλλιέργεια.

Χέλι (Vallisneria)

Το χελόχορτο, γνωστό και ως άγριο σέλινο, είναι ένα πολυετές αειθαλές φυτό γλυκού νερού που ανέχεται καλά τις συνθήκες αλμυρού νερού.

Η Wallisneria ανήκει στην οικογένεια των ταινιών. Hydroceritaceae Πρόκειται για τροπικά φυτά που περιλαμβάνουν κυρίως βατράχους.

Eelgrass for Ponds

Σήμερα το χόρτο καλλιεργείται και πωλείται συνήθως για τη βιομηχανία ιχθυολίμνων και ενυδρείων.

Τα ψηλά, μακριά φύλλα του Eelgrass παρέχουν καταφύγιο στους υδρόβιους οργανισμούς.

Τα μικρά πράσινα ή λευκά άνθη του φυτού που επιπλέουν πάνω από την επιφάνεια του νερού στη λίμνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προσθέτουν στη γοητεία του χελιού.

Hornwort (Ceratophyllum demersum)

Αυτό το φυτό λίμνης είναι γνωστό με το πιο περιγραφικό όνομα «coontail». Είναι ένα βότανο που επιπλέει ελεύθερα που αναπτύσσεται άγρια ​​σε λίμνες και λίμνες σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Το Hornworts διανέμεται σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ανταρκτική. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το hornworts είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, είναι μια χρήσιμη καλλιέργεια κάλυψης για τα ζώα της λίμνης, ειδικά τα ψάρια, καθιστώντας το ένα δημοφιλές φυτό λιμνών.

Τα Hornworts είναι δημοφιλή φυτά πισίνας επειδή αναπτύσσονται γρήγορα, είναι φθηνά και αναπτύσσονται εύκολα. Είναι σέξι!

Μεταξύ άλλων, το hornwort οξειδώνει αποτελεσματικά το νερό και αναστέλλει την ανάπτυξη των φυκιών.

Rotala red (Rotala macandra)

Τα κόκκινα ροτάλα είναι γνωστό ότι έχουν γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης όταν οι συνθήκες της λίμνης είναι ευνοϊκές για τα φυτά και η σωστή διατροφή είναι διαθέσιμη.

Το Rotala macandra είναι ένα φυτό γλυκού νερού που προέρχεται από την Ινδία. Αυτό το φυτό λιμνών ευδοκιμεί σε πλημμυρισμένα χωράφια, ποτάμια, λίμνες και μικρά ρυάκια.

Λάβετε υπόψη ότι η Red Rotala είναι ένα πολύ απαιτητικό φυτό. Γι’ αυτό δεν είναι κατάλληλο για αρχάριους.

αλλά γενικά Εάν παρέχετε αρκετά θρεπτικά συστατικά Σίγουρα θα βοηθήσει τη λίμνη σας.

Υδάτινη λυγαριά (Hygrophylla deformis)

Γνωστό και ως Ruellia Difformis, Hygrophila Difformis και Ruellia Triflora, το Water Wisteria είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη λίμνη σας.

Φυτρώνει πράσινα φύλλα που μοιάζουν με φτέρες. Η γλυκανία του νερού είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί. επομένως κατάλληλο για αρχάριους

Επίσης, δεν απαιτεί πολλή φροντίδα και συντήρηση και ευδοκιμεί σε σκληρές συνθήκες ανάπτυξης.

Η λυγαριά του νερού είναι αποτελεσματικά οξυγονωτικά και θα βοηθήσει στην υποστήριξη των βιολογικών αναγκών των υδρόβιων ζώων της λίμνης σας.

βάτραχος

Μερικές φορές συγχέεται με τα νούφαρα της οικογένειας Nymphaeaceae, το Hydrocharis morsus-ranae αναπτύσσεται με μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς μήκους 0,4 έως 1,2 ίντσες και πλάτους 0,5 έως 2,4 ίντσες με μοβ ή κόκκινη χνουδωτή βάση.

Οι βάτραχοι παράγουν μικρά λουλούδια με τρία λευκά πέταλα, με κίτρινο κέντρο. Ανθίζει στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Πηγή εικόνας: Staudengärtnerei Forssman

Αναπτύσσεται συνήθως στην ή κάτω από την επιφάνεια του νερού με πολύ μικρό κατακόρυφο ύψος.

Το Frogbit αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό, ινώδες ριζικό σύστημα για να αγκυροβολήσει σε κοντινούς βράχους και φυτά.

Myriophyllum Spicatum (Myriophyllum Spicatum)

Το αγκαθέλαιο είναι πολυετές φυτό της οικογένειας. Holorachaceae Βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.

Αν το φροντίσετε σωστά, αυτό το δέντρο μπορεί να ωφελήσει τη λίμνη σας.

Το αγκαθωτό νερό mifooil έχει ένα μακρύ μίσχο με ένα λεπτό, πράσινο κέλυφος, που μοιάζει με ψαροκόκαλο. Το στέλεχος του έχει τσέπες αέρα που του επιτρέπουν να διατηρεί το όρθιο σχήμα του στη στήλη του νερού.

Golden Club (Orontium Aquaticum)

Το Golden Club είναι το μόνο ζωντανό είδος. Είναι γνωστό ότι η στυπτηρία δεν βρέχεται ποτέ και επιπλέει.

στο φυσικό τους περιβάλλον Οι χρυσοί μακάκοι μερικές φορές αναπτύσσονται σε ρηχές περιοχές με αργά κινούμενα σώματα νερού όπως ρυάκια, έλη, λίμνες, έλη και έλη.

Χρυσός Κάκτος για Πισίνες
Φωτογραφία: Tom Butterfield

Αυτό το φυτό εξαπλώνεται αργά μέσω ερπυστικών ριζωμάτων και είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε δοχεία κατά μήκος των άκρων του κήπου με νερό και των διακοσμητικών λιμνών.

Σε σύγκριση με άλλα φυτά λιμνών Τα ριζώματα του χρυσού ριζώματος είναι διατεταγμένα κάθετα και έχουν ρίζες που στενεύουν και διαστέλλονται.

Καθώς οι ρίζες συρρικνώνονται, το ρίζωμα τραβιέται βαθύτερα στο υπόστρωμα.

Λουλούδι μαϊμού (Mimulus ringens)

Το άνθος μαϊμού είναι μέλος της οικογένειας των Lopseed που είναι γνωστό ως phymaceae και ανήκει στο γένος Mimulus.

Αυτό το φυτό λιμνών βρίσκεται σε όλο τον κόσμο. Αλλά κυρίως βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Έχει μια μοναδική εμφάνιση που μοιάζει με μαϊμού, γι’ αυτό και ονομάζεται ‘λουλούδι μαϊμού’.

Ο φυσικός βιότοπος του λουλουδιού μακάκου βρίσκεται σε υγροτόπους ή υγρές περιοχές όπως πλημμυρισμένα λιβάδια, βάλτους, άκρες λιμνών, όχθες ρεμάτων και τροπικά δάση.

Τα μη επεμβατικά ριζώματα αυτού του φυτού καθιστούν τις ρίζες αποτελεσματικές για την απορρόφηση της περίσσειας θρεπτικών συστατικών.

εκτός αυτού Τα φωτεινά άνθη του προσελκύουν επικονιαστές. Και αυτοί οι επικονιαστές μπορούν να είναι τροφή για τα ψάρια σας στη λίμνη σας.

Κίτρινη σημαία Iris (Iris seucourus)

Η ίριδα είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό. Είναι σημαντικό μέλος της οικογένειας Iridaceae.

Συχνά ονομάζεται κίτρινη ίριδα ή νεροχύμα. Ιθαγενής στην Ευρώπη δυτική Ασία και τη Βορειοδυτική Αφρική

ίριδα κίτρινη σημαία

Θα τα βρείτε να μεγαλώνουν 2-4 πόδια κατά μήκος των ακτών σε ρηχά νερά.

Τα άνθη αυτού του φυτού είναι συνήθως μοναχικά. Το λαμπερό κίτρινο χρώμα του κάνει το λουλούδι να ξεχωρίζει στην άκρη της λίμνης.

Τα καλύτερα φυτά για τις άκρες της λίμνης

Heart Rush (Junchus Inflexus)

Αυτό το φυτό λίμνης είναι ευρέως γνωστό ως Blue Arrows ή Blue Rush.

κάμπτοντας καλάμια
Πηγή εικόνας: Andreas Rockstein

Αν και αυτό το φυτό είναι σχετικά μέτριο σε σύγκριση με τα φυτά στην κάτω λίμνη, Αλλά μπορεί επίσης να δώσει στην άκρη της πισίνας σας την όψη και την αίσθηση ενός ήρεμου υδάτινου παραδείσου.

Joe-Pie Weed (πορφυρό ευτρόκιο)

Το Joe-by Weed θα δημιουργήσει ένα υπέροχο σκηνικό για την άκρη της πισίνας σας.

Joe Pie Weed

Μπορεί να φτάσει τα επτά πόδια σε ύψος και μπορεί να προσφέρει χρήσιμη σκιά στη λίμνη σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αλογοουρά (Winter Horsetail)

Η αλογοουρά είναι ένα φυτό που συντηρείται εύκολα. Ιδανικό για φύτευση δίπλα στην πισίνα σας.

Αυτό το φυτό λίμνης έχει ψηλούς, λεπτούς, κοίλους μίσχους που μοιάζουν με μπαμπού.

Οι αρμοί κάθε στελέχους διακρίνονται από ένα γκριζομαύρο στρώμα που έρχεται σε καλή αντίθεση με το υπόλοιπο στέλεχος.

Scarlet Rose Mallow (Hibiscus Coccineus)

Το Scarlet Rose Mallow είναι ένα καλό στολίδι δίπλα στην πισίνα. Όχι μόνο για τα όμορφα λουλούδια αλλά και γιατί ευδοκιμεί σε υγρές περιοχές και βάλτους.

πάπυρος (Cyperus papyrus)

Ως ευέλικτο φυτό δίπλα στην πισίνα Ο πάπυρος μπορεί να φέρει ένα ιδιαίτερο εφέ στην άκρη της λίμνης σας.

Είναι τύρφη με σαρκώδη τριγωνικά στελέχη που μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια σε ύψος.

Butterbur (Petasides japonicus)

Οι ρίζες του βουτύρου σχηματίζουν νημάτια που μπορούν να συγκρατούν χαλαρές επιφάνειες με κλίση μαζί, καθιστώντας τα ιδανικά φυτά λιμνών για άκρες λιμνών όπου είναι συχνό το χαλαρό ίζημα.

Είναι επίσης γνωστό ως goldsfoot ή ιαπωνικό γλυκό φούγκι.

Ιαπωνική Water Iris (Iris Ensata)

Γνωστή και ως Ιαπωνική ίριδα ή ίριδα με φύλλα σπαθιού. Η Ιαπωνική ίριδα του νερού έχει καλλιεργηθεί ως ανθισμένο φυτό λιμνούλας εδώ και αιώνες.

Ιαπωνική ίριδα νερού

Είναι ένα αγαπημένο φυτό για τα άκρα της λίμνης καθώς προτιμά γόνιμο, ελαφρώς όξινο έδαφος που μπορεί να συγκρατήσει αποτελεσματικά την υγρασία.

Golden Creeping Jenny (Lysimacia nummularia “Golden”)

Αυτό το δέντρο θα στολίσει υπέροχα την άκρη της λίμνης σας λόγω των γερμένων μίσχων του.

Το Golden Creeping Jenny μπορεί να φυτευτεί σε σχισμές βράχου γύρω από τη λίμνη σας, γνωστές και ως Golden Twopenny Grass και Golden Money Plant.

Η Τζένη πάτησε χρυσό

Marsh Marigold (Caltha palustris)

Αυτό το ελκυστικό φυτό λιμνών είναι ιδανικό για τις άκρες της λίμνης καθώς ευδοκιμεί σε υγρά, λακκούβες ή ρηχά νερά.

Ο κατιφές βάλτου είναι επίσης γνωστός ως νεραγκούλα και νεραγκούλα.

βάλτος κατιφέ

Φυτό μωσαϊκού (Ludwigia sedioides)

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα στις άκρες ή στις άκρες ρηχών λιμνών.

Το μωσαϊκό φυτό διαθέτει επίπεδα φύλλα που σχηματίζουν μια ροζέτα που παρουσιάζει μια σκληρή ομόκεντρη κατανομή.

Τα καλύτερα φυτά για λουλούδια λίμνης

 • λωτός – Αυτά είναι καταπληκτικά φυτά. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες λιμνών προσθέτουν αυτά τα φυτά στις λίμνες τους. Οι λωτούς έρχονται σε μωβ, λουλακί, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο και μερικές αποχρώσεις ενδιάμεσα.
 • μπλε ίριδα – Από τα πρώτα φυτά της λίμνης που ανθίζουν την άνοιξη. Σίγουρα θα ερωτευτείτε την κομψότητα των μπλε ίριδες. Τα μεγάλα λουλούδια που κυμαίνονται από μωβ έως γαλάζιο είναι καταπληκτικά!
 • εργοστάσιο ψηφιδωτών – Εκτός από τα πράσινα και κόκκινα φύλλα σε σχήμα ρόμβου. Το μωσαϊκό δέντρο έχει επίσης φωτεινά κίτρινα λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου. καθιστώντας τα κατάλληλα ως λουλούδια δίπλα στην πισίνα
 • καρδινάλιο λουλούδι – Τα καρδινάλια άνθη σχηματίζουν βαθύ μωβ φύλλωμα με έντονα κόκκινα άνθη.
 • Φυτό λιμνών Pickerel – Η λεβάντα, το ροζ, το λευκό και το μπλε κάνουν αυτά τα φυτά εξαιρετικές επιλογές για λουλούδια λιμνούλας. Τα λαμπερά πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς προσθέτουν ομορφιά στη λίμνη σας.
 • Αναρριχητικό φυτό Jenny Pond – Αυτό το φυτό είναι εξαιρετικό όταν χρησιμοποιείται σε εφαρμογές κήπου νερού. Τα μικρά κίτρινα λουλούδια όλο το καλοκαίρι προσθέτουν ενδιαφέρον στη λίμνη σας.

πλωτά φυτά στη λίμνη

 • νερό σπανάκι – έχει πυκνά και λεία φύλλα σαν τριαντάφυλλο
 • νερό υάκινθος – είναι ένα πλωτό φυτό που είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής
 • νερό τροφή – Το νερόλευρο είναι ένα υδρόβιο φυτό που μοιάζει με κόκκους καλαμποκιού που επιπλέουν στο νερό.
 • λασπονάνος της Φλόριντα — Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Φλόριντα. και μερικές φορές ονομάζεται φραγκοστάφυλο Αλλά σε σύγκριση με το κοινό κοτέτσι πάπιας, το Florida Mud Midget έχει μικρότερα και μακρύτερα φύλλα.
 • Κύστη – είναι ένα μοναδικό πλωτό φυτό Αυτό συμβαίνει επειδή τα υποβρύχια φύλλα σχηματίζουν μικροσκοπικά ωοειδή που ονομάζονται «λεπίδες» που παγιδεύουν και χωνεύουν μικροσκοπικούς υδρόβιους οργανισμούς.
 • Azolla (κουνούπι φτέρης) – Οργανωμένα στο γένος 7 ειδών νεροφτέρων της οικογένειας Salviniaceae, υπάρχουν επίσης ονόματα που ονομάζονται νεροφτέρες, βρύα νεράιδων, φτέρες και φτέρες.
 • American Feather Foil – Αυτό το πλωτό φυτό βρίσκεται σε ρηχά, ακίνητα και καθαρά νερά.Αναπτύσσεται συχνά μαζί με το bladerwrack και το pennyworts.

Πότε φυτεύετε φυτά στη λίμνη σας;

Η άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε φυτά στη λίμνη σας.

Όταν το νερό είναι ζεστό, τα φυτά ενθαρρύνονται να ανθίσουν.

Από την άλλη, η φύτευση την άνοιξη θα βοηθήσει τα φυτά να εγκατασταθούν καλύτερα.

Αυτό που δεν θέλετε να κάνετε είναι να φυτέψετε τη λίμνη σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Πώς να φυτέψετε φυτά σε μια λίμνη;

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε τα ακόλουθα:

Δείτε πώς φυτεύετε συνήθως φυτά λιμνών:

 1. Πρώτο βήμα πριν τη φύτευση στη λίμνη Ξεπλύνετε τις ρίζες με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα.
 2. Τώρα τοποθετήστε τα φυτά της λίμνης στην επιφάνεια του νερού και αφήστε τα να κινούνται ελεύθερα γύρω από τη λίμνη σας.
 3. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό στον πάτο της λίμνης και απλώστε απαλά τις ρίζες.
 4. Στη συνέχεια, στερεώστε τις ρίζες ή τα ριζώματα των φυτών σε βαριά αντικείμενα όπως βάρη ψαριών ή βράχους.
 5. Εάν η λίμνη σας έχει χαλίκι καλύψτε τις ρίζες με χαλίκι
 6. Τέλος, φυτέψτε φυτά στη λίμνη σας χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο υδροπονικό μέσο.

Φροντίδα φυτών λιμνών

Η φροντίδα των φυτών στη λίμνη σας είναι πολύ σημαντική. Επειδή η υγεία των φυτών σας αντανακλά τη λίμνη σας στο σύνολό της.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τα φυτά στη λίμνη σας:

 • Λιπαίνετε σωστά. – Εξαρτάται από τον τύπο των φυτών λιμνών που έχετε. αλλά γενικά Θα πρέπει να αποφεύγετε τα λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα. Επειδή αυτή η ουσία προάγει την ανάπτυξη των φυκιών.

API Pondcare pellets για υδρόβια φυτά Λιπάσματα φυτών γλάστρας 3,8 Oz. 25 ταμπλέτες (185A)

αγοράστε στο amazon

 • Παρακολουθήστε την ανάπτυξη των φυτών στη λίμνη σας. – Η παρακολούθηση της ανάπτυξης των φυτών σας είναι σημαντική καθώς μπορεί να έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ανάπτυξης. Και μερικοί άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα σε ορισμένα φυτικά προϊόντα από άλλα.
 • Αγοράστε το σωστό λίπασμα. – Χρησιμοποιούμε το δικό μας υγρό λίπασμα που αναμιγνύεται απευθείας με νερό ως πηγή τροφής για τα φυτά. Το υγρό λίπασμα είναι υπέροχο εάν έχετε πολλά φυτά στη λίμνη σας. επαναλαμβάνω Εφόσον η φυτική τροφή δεν περιέχει πάρα πολλά φωσφορικά, είστε μια χαρά!

Τα καλύτερα φυτά για λίμνες και κήπους νερού – Πίνακας

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε