6 ανθεκτικά στην ξηρασία βότανα που θα επιβιώσουν στα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια

6 ανθεκτικά στην ξηρασία βότανα που θα επιβιώσουν στα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια

Πέρυσι υπήρξε μια σοβαρή ξηρασία σε όλο τον κόσμο. Από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, λίγες χώρες επέζησαν από ξηρασίες, πυρκαγιές και θερμοκρασίες ρεκόρ το 2022.

Πολλές αγροικίες είναι τεταμένες. Και παρά τις πυρκαγιές που εξαπλώνονται σε όλη τη Γαλλία όπου ζούμε νεκρά δέντρα τριγύρω Το χωριό μας μαρτυρεί την ξηρασία και τους περιορισμούς του νερού που έχουν αντέξει εδώ και μήνες.

Ευτυχώς, χάρη στα ώριμα δέντρα και θάμνους που ρίζωσαν την τελευταία ξηρασία. Το σπίτι μας δεν έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Τα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά, ειδικά τα βότανα μου, επιβίωσαν το σκληρό καλοκαίρι.

προετοιμαστείτε για το μέλλον

τα προηγούμενα χρόνια Τα μεγάλα κύματα καύσωνα και οι ξηρές καλοκαιρινές συνθήκες δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ειδικά όταν το σπίτι μου δεν έχει κλιματισμό!

Είναι εύκολο να δούμε ότι κινούμαστε προς ένα μέλλον με πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Και αποφάσισα να αντεπιτεθώ ανακαινίζοντας τον κήπο μου.

Πρώτον, επικεντρώθηκα σε δέντρα και φυτά που αντέχουν στην ξηρασία. Πάρτε για παράδειγμα την παιδική μου ηλικία. Κάθε καλοκαίρι φυτεύω στον λαχανόκηπο μου φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία.

Για παράδειγμα, κοιτάζοντας προσεκτικά την Ιταλία Ο σύζυγός μου και εγώ αντικαταστήσαμε τα φυτά μας στα σύνορα υψηλής συντήρησης με ιταλικά κυπαρίσσια και στη συνέχεια εγκαταστήσαμε δεξαμενές βρόχινου νερού για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει νερό για τον κήπο μας.

Τέλος, εμπνεύστηκα από την Προβηγκία. Γαλλία ο γείτονάς μας και καλλιεργήστε έναν κήπο με βότανα που δεν χρειάζεται να ποτίζεται όλο το καλοκαίρι.

Στα καλά πράγματα, βότανα!

όταν δημιουργείται Τα βότανα που επιλέγω απαιτούν λίγη συντήρηση. Εκτός από το κλάδεμα Και μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες. Συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής ζέστης και της ξηρασίας, εδώ είναι τα έξι βότανα που είναι τα αστέρια του κήπου μου με τα βότανα σήμερα.

1. ρίγανη (τζίντζερ ρίγανη)

Η ρίγανη είναι ένα μεσογειακό βότανο που αποτελεί βασικό συστατικό του Herbes de Provence και άλλων ιταλικών καρυκευμάτων.

Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Δεν είναι απαιτητικό και το δικό μου αναπτύσσεται ευχάριστα σε βαρύ αργιλώδες έδαφος ελαφρώς τροποποιημένο με μίγμα εδάφους κήπου.

Η ρίγανη είναι ένα φυτό πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία που παράγει άφθονα προϊόντα ακόμη και την ξηρή περίοδο. Είναι ωραίο να βλέπεις ρίγανη να κρέμεται στην κουζίνα όλο το χρόνο. Και η χαρά της προσθήκης οικιακών βοτάνων σε ένα πιάτο είναι απίστευτα ικανοποιητική.

Τα φυτά ρίγανης πρέπει να φυτεύονται σε απόσταση 8 ιντσών (20 εκατοστών) μεταξύ τους, με ύψος έως και δύο πόδια όταν είναι μόνα τους.

Επειδή δεν έχω πολύ χώρο στον κήπο με τα βότανα μου. Πάντα κόβω τη ρίγανη όταν αρχίζει να φαίνεται κατάφυτη και να εισβάλλει σε κοντινά βότανα. Μου αρέσει να διατηρώ ένα μικρό σχήμα μπάλας και να κόβω τα λουλούδια πίσω πριν σχηματίσουν σπόρους.

Η ρίγανη είναι πολυετής στις ζώνες USDA 5-10, διαφορετικά μπορεί να φυτευτεί ετησίως ή να καλλιεργηθεί σε γλάστρα και να καλλιεργηθεί στη σκιά.

2. μαντζουράνα (ρίγανη μαντζουράνα)

Η μαντζουράνα, γνωστή και ως γλυκιά μαντζουράνα, είναι μια άλλη μεσογειακή ιθαγενής. Είναι ένα ήπιο υποκατάστατο ρίγανης και συχνά υποκαθίσταται σε συνταγές που απαιτούν ρίγανη.

Ρίγανη (αριστερά) και μαντζουράνα (δεξιά)

Η μαντζουράνα συχνά συγχέεται με τη ρίγανη. Αν και τα φύλλα της μαντζουράνας είναι μικρότερα. Τα φύλλα όμως έχουν το ίδιο σχήμα και υφή με τη ρίγανη.

Η ματζουράνα φυτεύεται καλύτερα την άνοιξη για να επιτρέψει στις ρίζες να αναπτυχθούν πολύ πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή ξηρασία. και χειμωνιάτικο στις ζώνες USDA 9-10.

δεν χρειάζεται λίπασμα Αλλά περιμένετε τρεις μήνες μετά τη φύτευση πριν τη συγκομιδή για πρώτη φορά.

3. Θυμάρι (κοινό θυμάρι)

Ο βασιλικός είναι το αγαπημένο μου βότανο για καλλιέργεια. Είναι ουσιαστικά άφθαρτο και απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση. Στον σημερινό μου κήπο με βότανα Το έκοψα σε μικρά μπαλάκια. Το ίδιο ισχύει και για τη ρίγανη και τη μαντζουράνα.Τα έχω ξαναχρησιμοποιήσει όμως σε περιγράμματα εξωραϊσμού σε ημισκιασμένα πεζοδρόμια.

Πότισα μερικές φορές τον πρώτο χρόνο. αλλά όχι πάλι Είμαι πολλά χρόνια εκτός χώρας και επέζησα. Ιδανικά Ο βασιλικός πρέπει να κοπεί πριν χυθεί και απλωθεί. Αλλά αν δεν σε πειράζει να δείχνεις ακατάστατη. Μια χαρά είναι ο Βασίλης.

ωμός βασιλικός

Καλλιεργώ κοινό θυμάρι. Αυτό είναι ένα άλλο βασικό συστατικό στα μείγματα βοτάνων που προέρχονται από τη Μεσόγειο και την Προβηγκία. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ανθεκτικό στη ζώνη 5. Ο αγγλικός βασιλικός, από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι είναι πιο ανθεκτικός στο κρύο. Εάν αυτό είναι ένα θέμα που ζείτε

4. δενδρολίβανο (Salvia Rosemarinus)

Ποιος δεν λατρεύει το δεντρολίβανο; Το δεντρολίβανο είναι βασικό συστατικό σε πολλά τρόφιμα. Και ένα άλλο must-have για τα μείγματα Herbs de Provence, το δεντρολίβανο δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό και μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο ως πολυετές στις ζώνες 8-9, εκτός εάν επιλέξετε μια ποικιλία όπως Orb, Hill Hardy ή Alcate.

Το δεντρολίβανο είναι ιδιοσυγκρασιακό και αναπτύσσεται αργά τον πρώτο χρόνο. Όταν όμως φυτευτεί, μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια και μπορεί να κλαδευτεί για να σχηματίσει φράχτη.

Το δεντρολίβανο χρειάζεται πλήρη ήλιο και θα πεθάνει γρήγορα εάν του δοθεί πολύ νερό. Όταν φυτεύεται στο έδαφος, είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αν και έχω παρατηρήσει ότι του αρέσει το περιστασιακό πότισμα. (μία φορά την εβδομάδα) όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 35°C (95°F).

5. φιλόσοφος (Φασκόμηλο officinalis)

Σε αντίθεση με το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο καλλιεργείται απίστευτα εύκολα και αποδίδει άφθονα. Λατρεύω το χρώμα και τη λεπτομέρεια των φύλλων και τα θεωρώ ένα όμορφο φυσικό φυτό εκτός από μαγειρικές και φαρμακευτικές χρήσεις.

Είναι ανθεκτικό στις ζώνες 4-11 και προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Και πάλι, όλα τα βότανα μου καλλιεργούνται σε ελαφρώς βελτιωμένο αργιλώδες έδαφος. Και το φασκόμηλο φυτρώνει εκεί, παρόλο που οι χειμώνες μας είναι υγροί. για μια πλούσια σοδειά Έχω πολύ ξηρό φασκόμηλο για χρήση. Που σημαίνει ότι το έδωσα στους γείτονες και τους φίλους μου.

Αν αφεθεί Οι σοφοί μεγαλώνουν σε ύψος 30 ιντσών ή 76 εκατοστών.Το κλάδεμα, από την άλλη πλευρά, είναι γρήγορο και εύκολο. και τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου φασκόμηλου Βοηθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας!

6. λεβάντα (λεβάντα Angustifolia)

Η λεβάντα αναπτύσσεται καλά σε ξηρά κλίματα. και οι περισσότερες ποικιλίες είναι ανθεκτικές από τις ζώνες 5-9.

προσωπικά Λατρεύω τα πάντα σχετικά με τη λεβάντα: το άρωμα, τα λουλούδια, το ασημί φύλλωμα και τη γεύση. Ο κήπος μου με βότανα είναι φυτεμένος στα σκαλιά που οδηγούν στην πισίνα. Και μου αρέσει η μυρωδιά της λεβάντας που ανθίζει μια ζεστή μέρα του Ιουλίου.

Η λεβάντα προτιμά τον ήλιο, αλλά αντέχει καλά τη μερική σκιά. Πρέπει να κλαδεύεται κάθε χρόνο για να διατηρεί το όμορφο σχήμα του. αν άκοπο Το δέντρο βγάζει βεντάλια και μεγάλο ξυλώδη κορμό.

Η λεβάντα ανέχεται καλά την ξηρασία μετά τον πρώτο χρόνο ίδρυσής της. Έχω χρησιμοποιήσει λεβάντα στον κήπο του σπιτιού μου στο παρελθόν. Και δεν το πότισα ποτέ περισσότερο από την πρώτη χρονιά.

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να θερμαίνεται και οι ξηρασίες γίνονται πιο συχνές. Τα φυτά ανθεκτικά στη ζέστη και την ξηρασία είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Γιατί να μην ξεκινήσετε σήμερα με έναν κήπο με βότανα ανθεκτικό στην ξηρασία; Όχι μόνο θα απολαύσετε φρέσκα βότανα. Αλλά θα σας αρέσει επίσης να ποτίζετε το ταπεινό φυτό!

Συνέχισε να διαβάζεις:

Σχολιάστε