7 λόγοι για να καλλιεργήσετε κουβέρτα λουλούδια (Gaillardia)

7 λόγοι για να καλλιεργήσετε κουβέρτα λουλούδια (Gaillardia)

Bloom Bloom Bloom Τώρα σε ακούω να λες – Ω!

Συζήτησα αν αυτή θα έπρεπε να είναι η εισαγωγή στο δοκίμιό μου. Αλλά υπάρχει κάτι για ένα λουλούδι κουβέρτας που ουρλιάζει, “Καλή καλοκαιρινή διάθεση”

και επιδέξιος (διαβάστε απασχολημένος τεμπέλης) Κηπουρός Ψάχνω συνεχώς για πολυετή φυτά με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας. Τα λουλούδια διαρκούν περισσότερο από οποιαδήποτε οδοντόκρεμα που προσπαθείτε να βγάλετε από ένα σωληνάριο. Λουλούδια που μπορείτε να προσθέσετε στο σκηνικό της Ημέρας Μνήμης σας και Θα παραμείνει μια απόδειξη για το πάρτι στη σχάρα στην αυλή σας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τα λουλούδια κουβέρτα (Gaillardia) είναι πολυετή φυτά που ανθίζουν και έχουν χαμηλή συντήρηση.

Αν αυτό ακούγεται σαν μια νέα ιδέα. Σας παρουσιάζουμε τα κουβέρτα λουλούδια. (γνωστό και ως Gaillardia, που είναι το όνομα του γένους)

Είτε αποφασίσετε να τα καλλιεργήσετε σε υπερυψωμένα κρεβάτια κουτί παραθύρου ή πίσω αυλή Η Gelardia θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τα λουλούδια ανθισμένα όλο το καλοκαίρι. ενώ κάθεστε σε μια ξαπλώστρα πίνοντας ένα μοχίτο

Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Σωστά. Είμαι πρόθυμος να κάνω λίγη περισσότερη δουλειά για να σε νικήσω από αυτήν την πλευρά των λουλουδιών.

Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι το να φέρετε τη gelardia στον κήπο αυτό το καλοκαίρι αξίζει πραγματικά τον κόπο. (πολύ ελαφρύ)

1. Τα λουλούδια κουβέρτα είναι πολυετή λουλούδια που ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μιλάμε πολύ για την κηπουρική για όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Τα λουλούδια κουβέρτας ανθίζουν όλο το καλοκαίρι από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο υπό ιδανικές συνθήκες. Και πιστεύω ότι σίγουρα αξίζει τον κόπο στον εξωραϊσμό.

Επίσης γνωστά ως πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια κουβέρτας. πυροσβεστικός τροχός

Τα πιο συνηθισμένα κουβέρτα λουλούδια για οικιακούς κήπους. Η Gelardia είναι όμορφη. (γνωστός και ως πυροσβεστικός τροχός) και τα όμορφα κόκκινα και χρυσά λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού και διαρκούν μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Επιπλέον, αυτά τα πολυετή φυτά θα αυτοσποριστούν ευχάριστα όταν ξεκινήσουν στον κήπο σας.

Μερικά λουλούδια κουβέρτα καλλιεργούνται ως ετήσια σε ψυχρά κλίματα. Αλλά τα περισσότερα που θα βρείτε προς πώληση σε κέντρα κήπου είναι πολυετή φυτά μικρής διάρκειας.

2. Τα λουλούδια κουβέρτα προσελκύουν πεταλούδες, επικονιαστές και πουλιά!

ειδικευμένους κηπουρούς Εγώ (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) δεν ήμουν ο μόνος που αγάπησα την Gellardia. Αυτά τα πολυετή φυτά είναι τα αγαπημένα των μελισσών και των πτηνών που πετούν γρήγορα. Ή αν τα αφήσετε να σπαρθούν, θα προσελκύσουν μικρά πουλιά όπως τα χρυσόψαρα.

Οι επικονιαστές αγαπούν τα πολύχρωμα λουλούδια.

Τα κουβέρτα λουλούδια είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο με τις πεταλούδες, στον κήπο με το γκαζόν ή στο οικόπεδο λαχανικών για να προσελκύσουν τους επικονιαστές.

3. Το ξεκίνημα gelardia στον κήπο είναι πολύ εύκολο.

Έχω ήδη αναφέρει ότι τα gellardia αυτοσπορεύονται. Ως εκ τούτου, αξίζει να είναι στη λίστα των πολυετών φυτών. «Αγοράστε μία φορά, απολαύστε χρόνο με το χρόνο.» Αλλά υπάρχουν τρόποι να φέρετε αυτά τα φυτά στον κήπο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λουλούδια εσωτερικού χώρου από σπόρους περίπου έξι εβδομάδες πριν από την τελευταία αναμενόμενη ημερομηνία παγετού.

Τα λουλούδια κουβέρτα είναι βραχύβια πολυετή. Αλλά θα σπείρει αμέσως στον κήπο σας.

Φέτος άρχισα να καλλιεργώ τουλάχιστον δεκαπέντε πολυετή φυτά και δέντρα από σπόρους. (Συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών και των βοτάνων) Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω ένα ορεκτικό λουλούδι. Γιατί τα λουλούδια δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα λουλούδια που έχουν φυτευτεί Έτσι το κράτησα σε κλειστό χώρο μέχρι τα τέλη Απριλίου. Τώρα είναι η ώρα να τα φυτέψετε στον κήπο.

φυτεύω Gallardia Aristata «Arizona Sun» και Gallardia Aristata «Το Mesa is Red» Στην πραγματικότητα, τα δύο νέα μου λουλούδια κουβέρτα αποτελούν μέρος του Οι «φωτογραφίες στην τάξη» που τράβηξα για αυτό το άρθρο σχετικά με τα πολυετή λάθη φύτευσης.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω σε τι θα μετατραπεί αυτό το βλαστάρι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Εάν ένας από τους φίλους σας έχει ήδη λουλούδια εδαφοκάλυψης στον κήπο του, Δείξτε τους λίγη αγάπη και ζητήστε τους να σας κάνουν το δώρο να κόβετε ρίζες. Αυτός ο τύπος αναπαραγωγής είναι πιο επιτυχημένος εάν το κάνετε στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

4. Κουβέρτα λουλούδια, ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στην ξηρασία

Όσο πιο απρόβλεπτα είναι τα καιρικά μου μοτίβα, τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερο έδινα σημασία σε αυτούς τους δύο παράγοντες. Θα αντέξουν τα πολυετή φυτά που φυτεύω το ζεστό και ξηρό καλοκαίρι;

Κίτρινη Gaillardia στο λιβάδι Δεν έχει πολύ νερό το καλοκαίρι.

Στην περίπτωση της Gaillardia, η απάντηση είναι ναι, ναι και ναι.Η Gaillardia ευδοκιμεί σε φτωχό, ξηρό έδαφος χωρίς παράπονο. Αστεροειδή) Ανέχεται πολύ καλά την καλοκαιρινή ζέστη και την ξηρασία μόλις εγκατασταθεί το φυτό. Αλλά θα πρέπει να ποτίζεται σωστά ως μωρό.

5. Τα λουλούδια κουβέρτας είναι εύκολο να τα φροντίσετε.

Όταν ο κήπος σου καλύπτεται με λουλούδια Μπορείτε να καθίσετε και να πιείτε λεμονάδα φράουλας. Ναι, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος συντήρησης. ή αν είσαι στην πραγματικότητα χρειάζεται λίγη άσκηση Τα λουλούδια κουβέρτας μπορούν να διατηρηθούν καθαρά αφαιρώντας τα λουλούδια που ξοδεύτηκαν. Αν και όχι τεχνικά απαραίτητο. Αλλά μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μεμονωμένων φυτών επιτρέποντας στα φυτά να αποθηκεύουν ενέργεια αντί να παράγουν σπόρους. Σαν να πίνεις λεμονάδα αντί για τζόκινγκ.

Τα φύλλα ορισμένων λουλουδιών κουβερτών μοιάζουν με φύλλα πικραλίδων. Επομένως, μην αφαιρείτε κατά λάθος τα ζιζάνια πριν ανθίσουν.

Ωστόσο, όταν το λουλούδι κουβέρτα σας μεγαλώνει από σπόρους στον κήπο, Προσέξτε να μην αφαιρέσετε κατά λάθος τα ζιζάνια. Gallardia Aristata Μοιάζει με πικραλίδα Δεν έχω αυτό το πρόβλημα γιατί μου αρέσουν πολύ οι πικραλίδες.

Η Gaillardia δεν είναι ένα φανταστικό λουλούδι. Αναπτύσσονται ευχάριστα σε εδάφη όπως λιβάδια ή ξηρούς βοσκότοπους και δεν χρειάζονται λίπασμα.

6. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή στελέχη για να διαλέξετε.

Είμαι πολύ τεμπέλης στην επιλογή των τύπων κουβερτών λουλουδιών. αυτο ειναι ψεμα δεν είμαι τεμπέλης Επιλέγω τα πάντα και δεν επιλέγω να αγοράσω. Όχι όλα σε ένα χρόνο Αξιοποιήστε όμως στο έπακρο μερικά καλοκαίρια.

Τα λουλούδια κουβέρτα φαίνονται πολύ ευέλικτα. Από βαθιά κόκκινα κρασιού μέχρι έντονα πορτοκαλί και κίτρινα. Για να μην αναφέρουμε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς, υπάρχει κάτι για όσους δεν έχουν χρόνο να αποφασίσουν.

Η κοντότριχη ποικιλία gylardia είναι ιδανική για δοχεία.

Gallardia Aristata – Αυτό το πολυετές λουλούδι κουβέρτα έχει συνήθως μεγάλα άνθη με κίτρινες φωλιές και πορτοκαλοκόκκινα κέντρα.

Η Gelardia είναι όμορφη. – Αυτή η ποικιλία (μερικές φορές καλλιεργείται ως ετήσια σε ψυχρά κλίματα) ανθίζει τρεις μήνες μετά την απευθείας σπορά στον κήπο. Ψηλώνει, οπότε ίσως χρειαστεί να στοιχηματίσετε μερικά.

Gaylordia “Arizona Red Shade”

Gaillardia x grandiflora – είναι ένα υβρίδιο Γ. Αριστοτέλης και Γ. όμορφος Το κέντρο κήπου έχει πολλές ποικιλίες. Μπορείτε να επιλέξετε «Arizona Sun» ή «African Sunset» για μια «κλασική» εμφάνιση γκαϊλάρδια με κόκκινα πέταλα και κίτρινες άκρες.

Η σειρά ‘Mesa’ περιλαμβάνει διάφορα συμπαγή χρώματα όπως ‘Mesa Red’ και ‘Mesa Yellow’.

Η σειρά Mesa είναι ένα δημοφιλές και εύκολα διαθέσιμο υβρίδιο.

7. Η Gaillardia είναι εγγενής σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι μερικώς πολιτογραφημένη.

Γνωρίζω ότι η καλλιέργεια ιθαγενών ειδών είναι πολύ σημαντική για τους αναγνώστες μας. Μιλάμε πολύ για αυτό στη σελίδα μας στο Facebook, οπότε νομίζω ότι αξίζει να σημειωθεί ότι τα κουβέρτα λουλούδια σίγουρα σημειώνουν αυτό το πλαίσιο.

Οι Gaillardia ήταν αρχικά ιθαγενείς στη δυτική Βόρεια Αμερική. Κυμαίνεται από τη Μοντάνα έως το Μεξικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών, εδαφών και ηλιακού φωτός.

Η Gaillardia είναι μια ανθεκτική ιθαγενής Αμερικανίδα.

Η φύση έχει δημιουργήσει όμορφα, ανθισμένα λουλούδια που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σκληρά περιβάλλοντα και τους τεμπέληδες κηπουρούς. Οι υβριδικές ποικιλίες αναπτύχθηκαν στο Βέλγιο (τη δεκαετία του 1860) και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε κέντρα κήπου σε όλη την Ευρώπη.

Τώρα πείτε μου σε ποιον δεν αρέσει ένας κήπος που καλύπτεται με φωτεινά λουλούδια για μήνες;

Σχολιάστε