Alocasia Black Velvet Care: Successful Plant Growing Guide

αλοκασία μαύρο βελούδο

Το Alocasia black velvet είναι ένα φυτό που συνήθως καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας ενδιαφέρει αυτό το φυτό. Αλλά ο πιο προφανής λόγος είναι ότι είναι μια από τις λίγες ποικιλίες που μπορούν να καλλιεργηθούν της Alocasia, έχοντας περισσότερο διακοσμητικό φύλλωμα και άνθη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε το Alocasia Black Velvet!

Τι είναι το Alocasia Black Velvet;

Το Alocasia black velvet, γνωστό και ως Alocasia reginula, ανήκει στην οικογένεια των Aroid και θεωρείται «Jewel Alocasias».

Αυτό το μοναδικό φυτό έχει σκούρα πράσινα φύλλα. Τα φύλλα είναι τόσο βαθιά που είναι σχεδόν μαύρα. Οι ασημί-λευκές φλέβες του κάνουν μια εντυπωσιακή αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα. ενώ η βάση του φυτού έχει μια μπορντό ράβδο.

Το σχήμα του φύλλου είναι επίσης μοναδικό καθώς μοιάζει με σχήμα καρδιάς. Αν και η ακριβής προέλευση αυτού του φυτού είναι άγνωστη. Αλλά τα περισσότερα από τα στοιχεία δείχνουν τις περιοχές των τροπικών δασών της Ασίας. ειδικά το Βόρνεο

Χαρακτηριστικά του Alocasia Black Velvet

Η εκμάθηση των ιδιοτήτων του Alocasia Black Velvet είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν είστε αρχάριοι.

φύλλα και μίσχοι

Τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Alocasia Black Velvet είναι τα σκούρα πράσινα φύλλα και οι ασημί λευκές ή ανοιχτοπράσινες φλέβες του.

Αλοκασία, φύλλα μαύρου βελούδου

Τα πυκνά, σαρκώδη φύλλα του φυτού έχουν σχήμα καρδιάς και έχουν τραχιά υφή και απαλή εμφάνιση. Τα φύλλα έχουν μήκος έξι ίντσες και πλάτος λιγότερο από τρεις ίντσες.

Το όμορφο σκούρο πράσινο φύλλωμα του Alocasia black velvet έχει σχεδιαστεί ως μηχανισμός συλλογής φωτός. Δεδομένου ότι ο φυσικός βιότοπος αυτού του φυτού βρίσκεται κάτω από τη σκιά του δάσους. Το μαύρο βελούδινο φύλλο απορροφά όλα τα ορατά κύματα φωτός ενώ η κύρια φλέβα το αντανακλά.

Οι μίσχοι είναι πολύ χοντροί και ανοιχτό πράσινο. Σημειώστε ότι τα φύλλα του Alocasia Black Velvet είναι συνήθως μεγαλύτερα από το μήκος του στελέχους.

Πόσο μεγαλώνει το Alocasia Black Velvet;

Στην ωριμότητα, το Alocasias Black Velvet μπορεί να φτάσει τα δύο πόδια ψηλό. Αν και τα φύλλα είναι χαμηλά και συχνά επίπεδα στο έδαφος, Τα φύλλα του φτάνουν σχεδόν δύο πόδια στο φυσικό του περιβάλλον.

Αειθαλής

Το Alocasia black velvet είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό. (σκούρο πράσινο) στην οικογένεια Araceae.

Γιατί η μικρή βασίλισσα Αλοκασία είναι σχεδόν μαύρη;

Αυτή η ερώτηση τίθεται συχνά από αρχάριους αγρότες. Η μαλακή και τραχιά φυλλική επιφάνεια του φυτού απορροφά όλες τις συχνότητες φωτός που φθάνουν. κάντε το σκούρο πράσινο

Ταυτόχρονα, οι κύριες φλέβες του αντανακλούν όλο το φως, παρέχοντας μια αισθητή αντίθεση στην υφή των φύλλων του φυτού. Αλλά εξακολουθεί να έχει πράσινη χλωροφύλλη όπως τα κανονικά πράσινα φυτά.

Είναι σπάνιο το Alocasia Black Velvet;

Κάποτε ήταν κάτι σπάνιο. Αλλά με τη σύγχρονη τεχνολογία του σήμερα, το Alocasia Black Velvet μπορεί εύκολα να βρεθεί στο διαδίκτυο.

ανάπτυξη και λήθαργο

Το Alocasia Black Velvet αναπτύσσεται γρήγορα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αλλά το χειμώνα αυτό το φυτό δεν θα λειτουργήσει. Γι’ αυτό το Alocasia Black Velvet σας αρχίζει να ρίχνει τα φύλλα του το χειμώνα και φαίνεται να είναι λιγοστάτη.Μην ανησυχείτε, απλώς πέφτει καθώς τελειώνει ο χειμώνας. Θα πρέπει να δείτε τα φυτά σας να δυναμώνουν.

Αλοκασία, ποικιλίες μαύρου βελούδου και παρόμοια φυτά

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του οδηγού, δεν υπάρχουν ποικιλίες αυτού του φυτού. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε άλλες «αλοκασίες κοσμημάτων» που μπορούν να ανταγωνιστούν το Black Velvet, όπως το Alocasia cupria Red Secret και το Alocasia baginda Dragon Scale.

Υπάρχει και η πράσινη βελούδινη αλοκασία.Η Alocasia micolitziana Frydek σε σύγκριση με την Alocasia Black Velvet είναι μεγαλύτερη και έχει πράσινα φύλλα. Αυτές οι ποικιλίες πολύτιμων λίθων αλοκασίας είναι ιδανικές για το τοπίο.

πράσινα φύλλα φυτών

Σύνοψη Γρήγορου Τραπεζιού Alocasia Black Velvet

φυλή αρακία
βοτανική ονομασία Alocasia reginula, που σημαίνει «μικρή βασίλισσα».
συνηθισμένο όνομα Black Queen Alocasia, Little Alocasia Queen, Black Velvet Elephant Ears, Alocasia Black Velvet ή Dwarf Black Queen.
Απαιτήσεις οπτικών Του αρέσει το έντονο έμμεσο φως. Ανέχεται τις ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού καλύτερα από πολλά Android.
ανάγκες σε νερό πριν το πότισμα των φυτών Το φυτόχωμα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει πριν το πότισμα ξανά. Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά Alocasia είναι ευαίσθητα στη σήψη των ριζών. Προσοχή λοιπόν να μην ποτίζετε πολύ.
απαιτήσεις του εδάφους Το καλύτερο χώμα για γλάστρα είναι αργιλώδες και δεν στραγγίζει. Ένα καλό μίγμα εδάφους είναι ένα μέρος χώμα γλάστρας, ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος φλοιού ορχιδέας.
απαιτήσεις για λίπασμα Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα κάθε μήνα. Θυμηθείτε να αραιώσετε το λίπασμα στο μισό.
απαιτήσεις θερμοκρασίας Οι βέλτιστες θερμοκρασίες ανάπτυξης κυμαίνονται από 59 βαθμούς Φαρενάιτ έως 80 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα σε μεγάλο υψόμετρο. Το μαύρο βελούδο δεν ανέχεται θερμοκρασίες κάτω από 55 βαθμούς Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας Προτιμά υγρασία πάνω από 40% για την πρόληψη προβλημάτων φυλλώματος. Αλλά το ιδανικό επίπεδο είναι μεταξύ 60% και 75%.
Μέγεθος Όταν ωριμάσει, το φυτό μπορεί να φτάσει ένα έως δύο πόδια ύψος. Εν τω μεταξύ Τα φύλλα του φτάνουν έως και δύο πόδια στο φυσικό του περιβάλλον.
χρώμα φύλλου Αναγνωρίζεται από τα σκούρα πράσινα φύλλα και τις χαρακτηριστικές ασημί-λευκές ή ανοιχτοπράσινες φλέβες του.
διάδοση Η αλοκασία μπορεί να πολλαπλασιαστεί με διαίρεση ριζωμάτων, μοσχευμάτων ή σπόρων.
τοξικότητα Το φυτό περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου σε σχήμα βελόνας που είναι τοξικοί και, εάν καταποθούν, αυτοί οι κρύσταλλοι μπορούν να ερεθίσουν τον σκόρο και το πεπτικό σύστημα.
Απαιτήσεις για επανάληψη Το Black Velvet Alocasia έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν είναι ελαφρώς ριζωμένο. Μην εφαρμόζετε ξανά περισσότερο από μία φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια. Και κατά τη μεταφύτευση, προσαρμόστε το μέγεθος του δοχείου μόνο μια ίντσα ή δύο.
Απαιτήσεις κλαδέματος Δεν χρειάζεται καν να είναι μελιτζάνα. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα νεκρά και κατεστραμμένα φύλλα για να διατηρήσετε το φυτό υγιές και όμορφο.
αναπτυσσόμενο πεδίο Σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο στις ζώνες USDA 10A και άνω, είναι ανθεκτικό μόνο.
κοινό πρόβλημα Τα κοινά προβλήματα με το μαύρο βελούδο περιλαμβάνουν μαραμένα φύλλα, ωχρά φύλλα, φύλλα που πέφτουν, καφέ κηλίδες και καφέ άκρες των φύλλων. καφέ περίγραμμα φύλλων και κίτρινες κουκκίδες
έντομο Τα κοινά παράσιτα που μπορούν να επιτεθούν στο μαύρο βελούδο σας είναι τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα.
από που να αγοράσω Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε το Alocasia Black Velvet στο τοπικό εξειδικευμένο φυτώριο. ή σε μεγάλους και αξιόπιστους διαδικτυακούς ιστότοπους όπως το Etsy και το Amazon.
Φυτό αυτιού από μαύρο βελούδο - Alocasia reginula
αγοράστε στο amazon

Alocasia Black Velvet Blooms

Το μαύρο βελούδο Alocasia σπάνια ανθίζει όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους. Μην ανησυχείτε αν το μαύρο βελούδο σας δεν ανθίσει.

Τα λουλούδια δεν είναι τόσο μεγάλα. Το μαύρο βελούδο σχημάτιζε ένα απαλό κίτρινο βράκχο γύρω από τις μη ελκυστικές λευκές αιχμές.

Μερικοί άνθρωποι που καλλιεργούν μαύρο βελούδο Alocasia θα κλαδέψουν τα μπουμπούκια που βλέπουν.

Πώς φροντίζετε το Alocasia Black Velvet;

Η φροντίδα του μαύρου βελούδου Alocasia είναι πολύ βασική σε σύγκριση με άλλα φυτά. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των απαιτήσεων.

απαιτήσεις άρδευσης

για πότισμα Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τον φυσικό βιότοπο αυτού του φυτού. Αυτό μπορεί να γίνει με το πότισμα του φυτού ελαφρά αλλά τακτικά.

Είναι σημαντικό να ποτίζετε με αυτόν τον τρόπο για να διατηρείται το χώμα της γλάστρας πάντα υγρό, όχι μουσκεμένο.

Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ποτίζετε το Alocasia Black Velvet.

επίδομα δεξαμενής
 • Το φυτό είναι ευαίσθητο σε ρύπους και μέταλλα. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείται απεσταγμένο νερό. τουλάχιστον Βεβαιωθείτε ότι οι χλωραμίνες και το χλώριο έχουν εξουδετερωθεί.
 • Κρατήστε το χώμα του φυτού στεγνό τις κρύες μέρες. ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα
 • Εάν το Alocasia Black Velvet σας μεγαλώνει σε ζεστό κλίμα Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε ελαφρώς το πότισμα σας. Επιθεωρήστε προσεκτικά το έδαφος των φυτών σας.

Σημαντικό: Μην προσθέτετε νερό σε χώμα που είναι ήδη υγρό!

 • Όταν ποτίζετε, μπορείτε να μουλιάζετε καλά το χώμα και να αφήνετε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει μέσα από τις τρύπες αποστράγγισης. κάνοντας αυτό Μπορείτε να ξεπλύνετε τα υπερβολικά άλατα λιπασμάτων και να υγράνετε καλά το έδαφος.
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα αφήνοντας το χώμα να στεγνώσει πριν το πότισμα. Δεν πρέπει να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τελείως. Δώστε όμως χρόνο στο μαύρο σας βελούδο να αναπνεύσει.

Απαιτήσεις οπτικών

Το Alocasia black velvet δεν χρειάζεται τόσο πολύ ηλιακό φως όσο άλλα αροειδή, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται ρύθμιση χαμηλού φωτισμού. Βασικά, το Alocasia Black Velvet απαιτεί μέτριο έως έντονο ηλιακό φως.

Το πολύ έντονο ηλιακό φως θα κάψει τα φύλλα, οπότε αν πρόκειται να φυτέψετε το Alocasia Black Velvet στο τοπίο, μην το τοποθετήσετε κοντά σε μια τεχνητή πηγή φωτός.

Μιλήστε για τεχνητό φωτισμό. Εάν ο χώρος σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως Μπορεί να χρειαστείτε ένα φως ανάπτυξης. Βοηθήστε τα φυτά σας να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν παρέχοντας το φως που χρειάζονται με ελεγχόμενο τρόπο. Είχαμε μεγάλη επιτυχία με τα φώτα ανάπτυξης παρακάτω από το GooingTop, γι’ αυτό τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Growing Light, Red White Grow Light LED for Indoor Plants, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

αγοράστε στο amazon

Γεγονός: Η καλλιέργεια αλοκασίας σε πολύ σκιά είναι όσπριο. Επομένως, θα πρέπει να δίνει τη σωστή ποσότητα φωτός. Ούτε πολύ φωτεινό, ούτε πολύ θαμπό

Μπορεί το Alocasia να διατηρηθεί σε εσωτερικούς χώρους;

Απολύτως ναι. Μπορείτε να διατηρήσετε την αλοκασία σε εσωτερικούς χώρους αρκεί να παρέχετε αρκετά για να καλύψετε τις αυξανόμενες ανάγκες της αλοκασίας.

απαιτήσεις υγρασίας

Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας είναι απαραίτητο για τη σωστή φροντίδα του Alocasia Black Velvet.Μερικά φυτά που αγαπούν την υγρασία παρέχουν σταθερή υγρασία του εδάφους της γλάστρας. Προτιμά όμως περιβάλλον με ατμό.

Η ελάχιστη υγρασία για την καλλιέργεια του Alocasia Black Velvet είναι 40%, αλλά το καλύτερο εύρος είναι 60% έως 75%.

Εάν το εσωτερικό σας είναι πολύ στεγνό Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε έναν υγραντήρα φυτικής προέλευσης.

YINGJEE Mini Humidifier Υγραντήρας Μονόκλινου Δωματίου με Φορητό Νυχτερινό Φως Aloe Air Humidifier για γιόγκα, γραφείο, σπα, κρεβατοκάμαρα, βρεφικό δωμάτιο, νερό βρύσης Silica Gel Diffuser (Πράσινο)

Ωστόσο, εάν το σπίτι σας έχει κανονική υγρασία Ένας δίσκος με νερό ή μια ομάδα τροπικών φυτών θα είναι αρκετός.

απαιτήσεις του εδάφους

Εκτός από το πότισμα Η συμμόρφωση του εδάφους με μαύρο βελούδο είναι επίσης σημαντική. Το καλύτερο μέσο για γλάστρα πρέπει να είναι χονδρόκοκκο και καλά στραγγισμένο για να διατηρείται ο αερισμός των ριζών.

Το μείγμα γλάστρας πρέπει να αποτελείται από ένα μείγμα υλικών που συγκρατούν καλά το νερό.Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το ιδανικό εύρος pH για το μαύρο βελούδο είναι μεταξύ 5,5 και 6,5 pH.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα συστατικά που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το παρασκεύασμα:

Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί φίλτρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Alocasia Black Velvet, όπως:

 • Τα ποιοτικά αροειδή αναμειγνύονται με ελαφρόπετρα, χοντρή άμμο ή περλίτη.
 • Τέταρτο είναι η κοκοφοίνικα ή η τύρφη, η χοντρή άμμος, ο φλοιός και ο περλίτης.
 • δύο μέρη φλοιού ορχιδέας και ένα μέρος περλίτη ανά πήλινο δοχείο Ως μείγμα γλάστρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν βρύα παντζαριών ή κοκοφοίνικα καρύδας.
 • Εάν τα παραπάνω συστατικά δεν είναι διαθέσιμα Αναμείξτε 1 μέρος αλόης βέρα με 2 μέρη πήλινο δοχείο.

Συμβουλή ειδικών: Η προσθήκη βερμικομπόστ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του χώματος από μαύρο βελούδο Alocasia, ειδικά για την αύξηση των υγιών μικροβιακών πληθυσμών.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Το Alocasia black velvet λατρεύει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας ανάπτυξης είναι από 59 βαθμούς Φαρενάιτ έως 80 βαθμούς Φαρενάιτ ή υψηλότερο. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αν πρόκειται να το φυτέψετε έξω Βάλτε το μέσα όταν κρυώσει η θερμοκρασία.

Άποψη υψηλής γωνίας του Alocasia Black Velvet.

Το Alocasia black velvet είναι ανθεκτικό μόνο σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο στις ζώνες USDA 10a και υψηλότερες.

Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ Πρέπει να το διορθώσετε το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά το μαύρο βελούδο σας μπορεί να καταστραφεί.

Απαιτήσεις γονιμοποίησης

Το Black Velvet δεν χρειάζεται πολύ λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ταΐστε τα φυτά σας κάθε μήνα με ένα ισορροπημένο λίπασμα αραιωμένο στο μισό.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multi Purpose Fertilizer

Θα πρέπει να σταματήσετε να ταΐζετε τα φυτά όταν φτάσει ο χειμώνας.

Συμβουλή ειδικών: Ταΐστε τα φυτά σας αφού έχουν μουλιάσει καλά για να αποτρέψετε το κάψιμο των ριζών.

Είναι το Alocasia Black Velvet τοξικό για τα κατοικίδια;

Ναι, το μαύρο βελούδο Alocasia είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα, ακόμη και τον άνθρωπο.

Κρατήστε το λοιπόν μακριά από τα περίεργα κατοικίδια και τα παιδιά σας Είναι επίσης σημαντικό να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε αυτό το φυτό. ειδικά κατά την αναπαραγωγή

OZERO Δερμάτινα Γάντια Εργασίας Γάντια Κηπουρικής από Δερμάτινα Γάντια Flex Grip Tough δέρμα αγελάδας για κοπή ξύλου/κατασκευή/οδήγηση δραστήριου/κήπο/αυλή για άνδρες και γυναίκες 1 ζευγάρι (χρυσό, μικρό)

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Το κλάδεμα του Alocasia Black Velvet είναι πολύ εύκολο.Θα πρέπει να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα και νεκρά φύλλα.

κατά το κλάδεμα Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία κοπής που θα χρησιμοποιήσετε είναι αποστειρωμένα. Διαφορετικά, τα φυτά σας μπορεί να μολυνθούν.

Όταν πρόκειται για εργαλεία κλαδέματος Συνιστούμε κωνικό ψαλίδι κλαδέματος. Χρησιμοποιούμε το δικό μας εδώ και χρόνια και εξακολουθεί να λειτουργεί υπέροχα!

gonicc Premium Professional Titanium Bypass Pruning Ψαλίδι 8' (GPPS-1003), Κλάδεμα Χεριών, Ψαλίδι Κήπου

αγοράστε στο amazon

Μαύρο Velvet Spread Alocasia

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το μαύρο βελούδο Alocasia με διαίρεση ριζώματος, εμβολιασμό ή σπόρο.

διάδοση με διαίρεση

Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε το μαύρο βελούδο σας Alocasia διαιρώντας τα ριζώματα και τα τμήματα φύτευσης.

Δείτε πώς:

 • Τραβήξτε απαλά και διαχωρίστε τα ριζώματα. Κάθε περιοχή πρέπει να έχει έναν κόμβο ανάπτυξης ή ένα φυτό.
 • Τώρα φυτέψτε τα ριζώματα στο μείγμα του μητρικού φυτού και διατηρήστε τα υγρά και σε έντονο φως.
 • Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό. Αλλά μην βραχείτε μέχρι να αναπτυχθούν οι κόνδυλοι.
 • Συνεχίστε τακτικά το πότισμα μόλις δημιουργηθεί το νέο φυτό.

Η καλύτερη εποχή για να το κάνετε αυτό είναι την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

διάδοση με μετατόπιση

Ο πολλαπλασιασμός με εκβλάστηση από ριζώματα είναι μια απλή μέθοδος. Για να πολλαπλασιάσετε το μαύρο βελούδο Alocasia

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Αφαιρέστε τα σπασμένα μοσχεύματα και φυτέψτε τα σε ένα μικρό, ρηχό δοχείο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έδαφος όπου φύτρωσε το μητρικό φυτό. Φροντίστε όμως το φυτό να μην επηρεάζεται από τη σήψη των ριζών.

Στη συνέχεια, διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό έως ότου η μαύρη βελούδινη μπάλα Alocasia γίνει ένα σταθερό φυτό.

πολλαπλασιάζεται με σπόρο

Η επιλογή αυτής της μεθόδου αναπαραγωγής είναι πολύ αργή. Για να μην αναφέρουμε ότι οι σπόροι είναι μερικές φορές αναξιόπιστοι. Αλλά δεν είναι αδύνατο.

Οι αυτοκαλλιεργούμενοι σπόροι πρέπει να επικονιαστούν για να παραχθούν βιώσιμα μούρα. Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε φυτά από σπόρους Αφαιρέστε τους σπόρους από τα μούρα και αφήστε τα σε αποσταγμένο νερό όλη τη νύχτα.

Μετά από αυτό μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους. Φυτεύοντας τους σπόρους ενώ είναι ακόμα στα μούρα ή αφήνοντάς τους να στεγνώσουν θα αποτρέψει τη βλάστηση.

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Το Black Velvet Alocasia κάνει καλύτερα σε αεροστεγές δοχείο. Προτιμούν να είναι ελαφρώς ριζωμένα παρά σε πολύ μεγάλα δοχεία.

Λάβετε υπόψη ότι τα φυτά μαύρου βελούδου έχουν περιορισμένο ριζικό σύστημα.

Ένα δοχείο με χαλαρό χώμα γύρω του. Η ρίζα συγκρατεί περισσότερο νερό από αυτό που μπορεί να απορροφήσει το φυτό. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών, η οποία μπορεί να βλάψει το φυτό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη μεταφύτευση του Alocasia Black Velvet:

 • Αυξήστε το μέγεθος μόνο ενός δοχείου τη φορά.
 • Η τοποθέτηση σε γλάστρες είναι η τέλεια στιγμή για να αντισταθμίσετε μερικά που έχουν προκύψει από τη βάση του Black Velvet και να φυτέψετε νέα.
 • Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας.
 • Το Black Velvet Alocasia συνήθως χρειάζεται επαναφύτευση κάθε ή δύο χρόνια.

κοινό πρόβλημα

Ας δούμε τα κύρια κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Alocasia black velvet και πώς να τα διορθώσετε.

πλαίσιο φύλλου

Τα τραγανά φύλλα μπορεί να υποδηλώνουν χαμηλή υγρασία ή υπερχείλιση.

Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Διαφορετικά, θα πρέπει να ποτίζετε περισσότερο το φυτό. Αν όμως το χώμα είναι αρκετά υγρό Θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα υγρασίας γύρω από το φυτό σας.

Η χαμηλή υγρασία σημαίνει ότι τα φυτά σας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την υγρασία που χάνεται από τα φύλλα. Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό σας σε ένα υγρό μέρος, όπως ένα μπάνιο, ή να δοκιμάσετε να ψεκάσετε τα φύλλα.

Σάπισμα ριζών και υπερβολικό πότισμα.

Εάν το Black Alocasia Black Velvet σας είναι μαραμένο ή αδύναμο στη βάση του φυτού Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε αν οι ρίζες είναι σάπιες.

Η σήψη των ριζών είναι ένα κοινό πρόβλημα όχι μόνο για την Αλοκασία αλλά και για πολλά άλλα φυτά, κυρίως λόγω της υπερβολικής υγρασίας στο έδαφος της γλάστρας.

Η περίσσεια νερού φράζει τους θύλακες αέρα στο έδαφος και κορεστεί τις ρίζες των φυτών. Αυτό σημαίνει ότι οι ρίζες των φυτών δεν μπορούν να απορροφήσουν νερό.

Επιπλέον, το χώμα που είναι πολύ υγρό μπορεί να προκαλέσει μυκητιασικές λοιμώξεις. που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα Μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του φυτού.

Αυτό που θέλετε να κάνετε λοιπόν είναι να βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας είναι υγρό. αλλά όχι πολύ υγρό Θα πρέπει να δείτε ότι δεν υπάρχει νερό στο έδαφος.

Επιπλέον, εάν το δοχείο φυτών σας έχει πιατάκι Φροντίστε να στραγγίζετε το νερό από το δοχείο μετά από κάθε πότισμα.

Άλλα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν:

κρεμαστά φύλλα

αυτή η μελέτημεγάλοτο em προκαλείται συχνά από προβλήματα ποτίσματος. Αλλά το άγχος μπορεί να προκαλέσει πτώση του μαύρου βελούδου Alocasia σας.

ανοιχτόχρωμα φύλλα

Τα νεαρά φύλλα του Alocasia Black Velvet γίνονται χλωμά και γίνονται σκούρα καθώς ωριμάζουν. Το πολύ έντονο φως θα λευκάνει τα μαύρα βελούδινα φύλλα σας. Αν είναι το ίδιο, μην ανησυχείτε, είναι μια φυσική διαδικασία.

φύλλα του φθινοπώρου

Αυτό συμβαίνει κυρίως το χειμώνα. Εάν το φυτό σας είναι σε κατάσταση αδράνειας Μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων και αλλαγή χρώματος. Φροντίστε να μην πανικοβληθείτε προσθέτοντας λίπασμα ή πότισμα. όταν έρθει η άνοιξη Το δέντρο σας πρέπει να επιστρέψει σε υγιή κατάσταση.

καφέ κηλίδες

Αυτό το κοινό πρόβλημα προκαλείται κυρίως από μολύνσεις από μύκητες ή έντομα.

Η άκρη του φύλλου είναι καφέ

Η κύρια αιτία είναι η περίσσεια λιπασμάτων. Ειδικά περίσσεια αζώτου και υγρό.

καφέ περίγραμμα φύλλων

Αν η υγρασία δεν φτάσει στο σωστό επίπεδο Το μαύρο βελούδο σας μπορεί να έχει καφέ άκρες φύλλων.

κίτρινη κουκκίδα

Η κύρια αιτία είναι το ακατάλληλο πότισμα. Πολύ ή πολύ λίγο πότισμα Το βαρύ χώμα που διατηρεί υπερβολική υγρασία μπορεί επίσης να προκαλέσει κίτρινες κηλίδες. Θυμηθείτε ότι το κιτρίνισμα μπορεί να είναι σαφές σημάδι σάπιων συνθηκών. οπότε αν δείτε κίτρινο Ελέγξτε το ριζικό σύστημα του δέντρου σας.

ασθένειες και παράσιτα

Τα φυτά μαύρου βελούδου της αλοκασίας δεν είναι ευαίσθητα σε προσβολή από παράσιτα. αλλά όχι ανθεκτικό στις ασθένειες

Οι προσβολές από παράσιτα είναι συχνά σημάδι άγχους. Δείτε λοιπόν το μαύρο βελούδινο περιβάλλον και τις αυξανόμενες απαιτήσεις τους. και να κάνετε τις κατάλληλες προσαρμογές

Το πιο κοινό παράσιτο στο μαύρο βελούδο είναι τα ακάρεα της αράχνης. Αυτά τα παράσιτα προτιμούν ξηρές συνθήκες και εξαπλώνονται γρήγορα σε φυτά με χαμηλή υγρασία.

Άλλα παράσιτα, όπως τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα ήπιο μείγμα σαπουνιού και νερού για τα πιάτα. Ψεκάστε καλά τα φυτά σας και επαναλάβετε κάθε λίγες μέρες μέχρι να φύγουν τα παράσιτα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι neem ή εντομοκτόνο. ειδικά αν το ξέσπασμα είναι σοβαρό

Petratools Pure Neem Oil for Plants - Organic Neem Oil Spray for Plants Λάδι Neem 100% ψυχρής έκθλιψης Κατάλογος OMRI Pure Neem Oil Όλο το φυσικό λάδι Neem για έντονο τρίψιμο φύλλων - (17 Oz.)

Όσον αφορά τις ασθένειες, η κηλίδα στα φύλλα είναι η πιο κοινή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τα φυτά σας. Η κηλίδα στα φύλλα προκαλείται από υπερβολικά υγρά φύλλα και υγρό έδαφος.

Εάν το φυτό σας πάσχει από ασθένεια κηλίδων στα φύλλα Και πάλι κόψτε τα άρρωστα φύλλα Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένα εργαλεία κοπής κατά το κλάδεμα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας.

Θα πρέπει επίσης να βελτιώσετε τον αερισμό γύρω από το φυτό σας και να φροντίζετε πάντα να το ποτίζετε σωστά για να αποτρέψετε την κηλίδα στα φύλλα ή άλλες ασθένειες.

Πού πωλείται το Alocasia Black Velvet;

Σήμερα, μπορείτε εύκολα να βρείτε φυτά μαύρου βελούδου Alocasia προς πώληση online. Μερικές από τις δημοφιλείς διαδικτυακές αγορές όπου μπορείτε να βρείτε αυτό το φυτό περιλαμβάνουν το Facebook Marketplace, το Etsy και το Instagram.

Το πήραμε από το Amazon και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που πήραμε! Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε παρακάτω.

Φυτό αυτιού από μαύρο βελούδο - Alocasia reginula

αγοράστε στο amazon

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε