Marble Queen Pothos Care: Successful Plant Growing Guide

Marble Queen Pothos

Το Marble Queen Pothos είναι ένα από τα πιο κοινά είδη και ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στη φροντίδα. Είναι μια ποικιλία ποθούς γνωστή για τα λευκά και κρεμ αμπελόφυλλά της. Όπως και άλλες κοινές ποικιλίες Pothos όπως το Neon Pothos, το Golden Pothos και το Snow Queen Pothos, αυτό το φυτό ευδοκιμεί όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους και προσαρμόζεται σε ποικίλες συνθήκες καλλιέργειας. Γι’ αυτό είναι το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου για αρχάριους Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να καλλιεργείτε με επιτυχία φυτά Marble Queen pothos. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

Τι είναι το Marble Queen Pothos;

Το Marble Queen Pothos κατάγεται από τη Γαλλική Πολυνησία. Αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου σε εύκρατες και τροπικές περιοχές. Είναι δημοφιλές επειδή τα φύλλα είναι κρεμώδη λευκά και πράσινα.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Epipremnum Aureum, αλλά η Marble Queen είναι επίσης ευρέως γνωστή ως Pothos Money Plant ή Devil’s Ivy.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές λατρεύουν να καλλιεργούν αυτό το φυτό λόγω της μεγάλης ευελιξίας του από άποψη αισθητικής. σε ένα ζεστό τροπικό περιβάλλον Αυτό το φυτό καλλιεργείται συνήθως ως μεγάλη γλάστρα ή ως εδαφοκάλυψη.

Το Marble Queen Pothos σκαρφαλώνει εύκολα σε τοίχους ή δέντρα. μεγαλώσει αρκετά πόδια Έχει μεγάλα φύλλα που μοιάζουν με γιγάντια αυτιά ελέφαντα.

σε ψυχρότερες συνθήκες καλλιέργειας Οι κηπουροί φροντίζουν τα φυτά τους σε κρεμαστά δοχεία. Μερικές φορές ένα φυτό σε γλάστρα που υποστηρίζεται από τύρφη.

Μπαστούνι βρύου για αναρριχώμενα φυτά, 2τμχ Στήριγμα στιβαρού φυτού 32 ιντσών, Ξύλινος στύλος τοτέμ κοκοκόρ για αναρρίχηση φυτών εσωτερικού χώρου, ράγα ανάπτυξης φυτών αναρριχητικό φυτό Pothos

Είναι σπάνιο το Μάρμαρο Φω Ραχίνης;

Όχι. Το Marble Queen Pothos δεν είναι κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Κυρίως λόγω του διαδικτύου. Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στα Facebook Marketplaces, στο Etsy, στο Amazon, ακόμη και στο Instagram!

Χαρακτηριστικά του Marble Queen Pothos

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πτυχές του Marble Pothos που πρέπει να μάθετε να φροντίζετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε νέοι στην καλλιέργεια του Pothos.

άδεια

Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τα σκούρα πράσινα, ανοιχτό πράσινο και κρεμώδη στίγματα των φύλλων του. Τα νεαρά φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς. Αλλά τα παλαιότερα φύλλα τείνουν να έχουν σχήμα φτερού.

Μέγεθος

Το Marble Queen Pothos αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης. όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Αυτό το δέντρο μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 5 ποδιών, μερικές φορές ακόμη υψηλότερο εάν καλλιεργηθεί ως πέργκολα. Παράγοντες όπως η σωστή λίπανση, το πότισμα και το άφθονο φως συμβάλλουν στο μέγεθός του.

Αειθαλής

Ναι, το μάρμαρο Queen Pothos είναι ένα αειθαλές φυτό.

Πόσο γρήγορα μεγαλώνει ο Πόθος;

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Το Marble Queen Bodhi μεγαλώνει 12 έως 18 ίντσες κάθε μήνα. Αλλά θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο γρήγορα στις σωστές συνθήκες ανάπτυξης. Χρειάζεται τη σωστή ισορροπία μεταξύ νερού, ηλιακού φωτός και θερμοκρασίας για να αναπτυχθεί γρήγορα.

Αν και θεωρείται ταχέως αναπτυσσόμενο. Αλλά δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο άλλα ποτό.

Πόσο μεγάλο είναι το Marble Queen Pothos;

όταν υπάρχει αρκετός χρόνος στο δάσος Μπορεί να σκαρφαλώσει σε δέντρα ύψους πολλών ποδιών. Όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να αναπτυχθεί αρκετά πόδια σε ένα χρόνο.

Παρέχοντας κάποια στήριξη, όπως πυλώνες από βρύα, θα βοηθήσει το Marble Queen pothos σας να γίνει μεγαλύτερο και ισχυρότερο.

Comonc Monstera Moss Pole Totem Pole Support Plant -2 τεμ.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή αρακία
αγώνας Epiphrenum
επιστημονικό όνομα Epipremnus Aureum Marble Queen
κοινή ονομασία του φυτού Ceylon Creeper, Hunter’s Rope, Money Plants, Golden Potho, Taro Vine, Silver Vine, Pothos Marble Queen และ Devil’s Ivy
Απαιτήσεις οπτικών Όπως και άλλα φυτά Αυτό το φυτό θα ευδοκιμήσει στο άμεσο ηλιακό φως. μπορεί να αντέξει κάποια περίοδο του άμεσου ηλιακού φωτός, ωστόσο, για ασφάλεια Θα πρέπει να αποφύγετε την αποκάλυψη.
ανάγκες σε νερό Του αρέσει να ποτίζεται τακτικά. Αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν ξεχάσετε να ποτίσετε. Ιδανικά Θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό όταν το φυτικό έδαφος είναι σχεδόν στεγνό.
απαιτήσεις του εδάφους Γενικά, αυτά τα φυτά ευδοκιμούν σε ποικίλες εδαφικές συνθήκες, εφόσον το έδαφος που φυτεύονται είναι αργιλώδες και καλά στραγγιζόμενο.
απαιτήσεις για λίπασμα Το λίπασμα είναι προαιρετικό. Αλλά όχι απολύτως απαραίτητο καθώς μεγαλώνει. Αρκεί να φυτευτεί σε πήλινο χώμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει να έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
απαιτήσεις θερμοκρασίας Αυτά κάνουν υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς ευδοκιμούν σε σταθερό επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώστε ότι αυτό το φυτό δεν αντέχει το κρύο. Μην το αφήσετε λοιπόν να πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας όταν είναι απολύτως απαραίτητο Η παροχή υγρασίας στα φυτά μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγιούς και υγιούς ανάπτυξης. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε υγρά μέρη, όπως μπάνια ή κουζίνες.
Μέγεθος Αναπτύσσεται γρήγορα στο κατάλληλο περιβάλλον. όταν φυτεύεται στη σκιά Αυτό το φυτό μπορεί να αυξηθεί γρήγορα σε 5 πόδια ή μεγαλύτερο εάν καλλιεργηθεί ως αναρριχώμενο φυτό. Είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες για την ταχεία ανάπτυξη και ανάπτυξη.
χρώμα φύλλου Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τα σκούρα πράσινα, ανοιχτό πράσινο και κρεμώδη στίγματα των φύλλων του.
διάδοση Αυτά τα φυτά πολλαπλασιάζονται εύκολα με μοσχεύματα βλαστών στο νερό ή στο έδαφος.
τοξικότητα δηλητηριώδες φυτό pothos Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από κατοικίδια και παιδιά.
Απαιτήσεις για επανάληψη Αν το δέντρο σας φαίνεται χαρούμενο Δεν χρειάζεται να αλλάξετε την κατσαρόλα. εξακολουθούν να αναπτύσσονται στο τρέχον δοχείο Μπορεί να μην είναι σε θέση να φυτέψει για μερικά χρόνια ακόμη.
Απαιτήσεις κλαδέματος Η φροντίδα αυτού του φυτού απαιτεί τακτικό κλάδεμα για να αποφευχθεί το ποδοπάτημα του αμπελιού. Κόψτε τους αποχρωματισμένους μίσχους και τα φύλλα χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ψαλίδι.
αναπτυσσόμενο πεδίο Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται στις ζώνες 11 και 12 του USDA.
κοινό πρόβλημα Τα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν μαραμένους μίσχους, μαραμένα φύλλα, μαύρες κηλίδες στα φύλλα. κίτρινα και καφέ φύλλα
έντομο Τα παράσιτα που μπορούν να επιτεθούν στα φυτά σας περιλαμβάνουν τα ακάρεα της αράχνης, τους μύκητες σκνίπες και τους αλευρωτούς.
από που να αγοράσω Οι Marble Queen Ptohoes είναι πολύ δημοφιλή φυτά σήμερα. Έτσι μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο τοπικό σας κατάστημα με είδη κηπουρικής. Αν δεν το βρείτε στην περιοχή σας Μπορείτε να το αγοράσετε online B08H5SWQSC.

Ποικιλίες Marble Queen Pothos

Δεν υπάρχουν πραγματικές ποικιλίες αυτού του φυτού, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες potho και αυτές που προέρχονται από το Epipremnum aureum Marble Queen, καθώς και να απολαύσετε το potho. Λακούβες και νεφρίτης και Ποθομαντζούλα

Απολαύστε τον Ποτό

Pothos ('My Joy') - 6'' από την California Tropicals

αγοράστε στο amazon

Αυτό το φυτό είναι μια ποικιλία του φυτού Marble Queen Pothos.Είναι επίσης γνωστό ως Epipremnum Aureum.Τα φύλλα του Njoy Pothos είναι πράσινα έως κρεμ και κίτρινα. Μπορεί να βρεθεί σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών

Pearl and Jade Potho

Δεν υπάρχει προϊόν.

Δεν υπάρχει προϊόν.

Το Pearl και το Jade Pothos είναι αειθαλή πολυετή φυτά. Έχει πολύχρωμα γκριζοπράσινα φύλλα καλυμμένα με λευκές, γκρι και κρεμ ρίγες και μοιάζει με τον ξάδερφό του, Syndapsus pictus, κοινώς Satin pothos.

Οι γλάστρες με μαργαριτάρια και νεφρίτη προέρχονται από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Τα είδη Pothos, όπως τα μαργαριτάρια και ο νεφρίτης, μοιάζουν πολύ σε χρώμα και σχήμα με τα φιλόδεντρα. Αυτός είναι ο λόγος που τα μαργαριτάρια και ο νεφρίτης πωλούνται μερικές φορές ως φιλόδεντρα σε ορισμένα καταστήματα με είδη κήπου.

Μαντζούλα Μπότος

Αυτή η ποικιλία Marble Queen Pothos είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ποικιλία που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.Οι μαντούλες μοιάζουν με μαργαριτάρια και νεφρίτη, αλλά οι άκρες των φύλλων της manjula είναι ελαφρώς κυματιστές. Είναι ένα αειθαλές τροπικό πολυετές και μερικές φορές ονομάζεται Sweet Leaf Epipremnum.

Φροντίδα φυτών Marble Queen Pothos

Το Marble Queen Pothos είναι ένα ευέλικτο και εύκολο στην καλλιέργεια φυτό pothos. Θα αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σπίτι σας. Δεν απαιτεί πράγματα όπως αναφύτευση ή κλάδεμα για να αναπτυχθεί καλά. Στην πραγματικότητα, αυτό το φυτό αρέσει να ριζώνει λίγο και χρειάζεται μόνο μεταφύτευση κάθε λίγα χρόνια.

Αν και η Marble Queen ανθίζει Αλλά είναι πολύ σπάνιο, ειδικά όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους.Επιπλέον, τα άνθη του έχουν μικρή αξία σε σύγκριση με το χαρακτηριστικό φύλλωμά του. Αλλά αν δείτε ένα λουλούδι Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι το φυτό σας είναι ικανοποιημένο και ευχαριστημένο με τη φροντίδα σας.

Μαρμάρινο Queen Pothos σε γλάστρα

απαιτήσεις άρδευσης

Δώστε το Pothos Marble Queen σας μία φορά την εβδομάδα. Αλλά πριν το πότισμα, βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι σχεδόν εντελώς στεγνό.

Αφήνοντας το χώμα της γλάστρας να στεγνώσει πριν το πότισμα ξανά θα βοηθήσει στην πρόληψη της σήψης των ριζών και άλλων μυκητιακών ασθενειών. Προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα των φυτών Pothos.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας πιο συχνά και το χειμώνα να μειώνετε το πότισμα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη ειδικά για αρχάριους Είναι να ποτίζετε τα φυτά στην ώρα τους.

Αλλά πραγματικά, διαφορετικοί παράγοντες πρέπει να καθορίζουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε το φυτό σας: υγρασία, θερμοκρασία, φως, τύπος γλάστρας. Και το μέγεθος του δοχείου είναι μέρος του παράγοντα που επηρεάζει το πόσο εύκολα εξατμίζεται η υγρασία, γι’ αυτό φροντίστε να ποτίζετε συχνά τα φυτά σας. Όταν παρατηρήσετε ότι το χώμα είναι στεγνό

Ακολουθούν μερικές συμβουλές φροντίδας όταν ποτίζετε το Marble Queen Pothos:

 • Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα του φυτού είναι στεγνό για να αποφευχθούν προβλήματα που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα.
 • Ποτίστε το φυτό σας μέχρι να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από τις οπές αποστράγγισης του δοχείου. Το σχολαστικό πότισμα θα παρέχει αρκετή υγρασία για να διατηρήσει το ριζικό σύστημα του φυτού σας υγρό.
 • Αφήστε τη δροσιά να καθίσει στο δοχείο πριν τη χρησιμοποιήσετε για πότισμα. Αυτό διατηρεί το νερό σε θερμοκρασία δωματίου και εξατμίζει τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στο νερό της βρύσης.
φωτογραφία στη δεξαμενή

Πόσο νερό χρειάζεται το Marble Queen;

Το χώμα του Marble Queen Pothos πρέπει να είναι στη στεγνή πλευρά. Θα πρέπει να ποτίζετε μόνο αφού το φυτόχωμα έχει σχεδόν στεγνώσει εντελώς.Όταν ποτίζετε, ποτίζετε το φυτό ελαφρά και αργά από πάνω.Αυτό θα επιτρέψει στο νερό να διαρρεύσει μέσα από τις ρίζες. Απλώς στύψτε το υπερβολικό νερό. Βασικα Συνεχίστε να ποτίζετε τη μαρμάρινη βασίλισσα σας για πολύ καιρό. φορές και όσο χρειάζεται

Απαιτήσεις οπτικών

Το Marble Queen Pothos αρέσει στο πλήρες φως του ήλιου. Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα pothos λειτουργούν καλά σε συνθήκες μεσαίου έως χαμηλού φωτισμού. Επειδή όμως αυτό το φυτό είναι πολύ ποικιλόμορφο, χρειάζεται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία για να μη χαθεί η μεταβλητότητα του φυτού.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιμείνετε στο έμμεσο ηλιακό φως για αυτό το φυτό. Εάν ζείτε σε περιοχή με ανεπαρκή φυσικό φως Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε φωτισμό που υποστηρίζει την ανάπτυξη των φυτών σας. Παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα φώτα που έχουμε χρησιμοποιήσει. Το χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια τώρα.Ναι, πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. πρέπει να το ελέγξεις.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Growing Light, Red White Grow Light LED for Indoor Plants, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

αγοράστε στο amazon

Θα αναπτυχθεί το Marble Queen Pothos σε χαμηλό φωτισμό;

Το Marble Queen Pothos απαιτεί μέτριο έως έντονο έμμεσο φως. Φυσικά, μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ωστόσο, μπορεί να χάσει λίγο από το χρώμα του αν το φυτέψετε σε χαμηλό φωτισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

απαιτήσεις υγρασίας

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε 40% έως 60% σχετική υγρασία. Η μέση υγρασία εσωτερικού χώρου είναι ιδανική για τα φυτά Ποτός. αρκεί να παρέχετε αρκετό νερό

Όταν ο αέρας γύρω από το Marble Queen Pothos σας είναι στεγνός, θα ωφεληθεί αν μεγαλώσει σε έναν υγρό δίσκο ή θα το θολώσει τακτικά.

Μπονσάι Βρυξελλών 11' διακοσμητικός δίσκος υγρασίας βράχου

Η λήψη της σωστής υγρασίας το χειμώνα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η κεντρική θέρμανση στα σπίτια μπορεί να στεγνώσει τον αέρα. που δεν είναι κατάλληλο για τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου. Μπορεί να δείτε καφέ άκρες των φύλλων όταν η υγρασία είναι χαμηλή.

από τα προηγούμενα Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στα φυτά σας το σωστό επίπεδο υγρασίας.

ξύστε τα φύλλα

Για να φροντίσετε τη συνηθισμένη σας Marble Queen Pothos. Σκουπίστε τα φύλλα με ένα καθαρό, υγρό πανί. Η υγρασία θα διατηρήσει τα φύλλα υγρά και μπορεί επίσης να αφαιρέσει τη συσσώρευση σκόνης που επηρεάζει τη λαμπερή εμφάνιση του φυτού.

μεγαλώνουν σε δίσκους με χαλίκι

Η τοποθέτηση του δοχείου με τα φυτά σας σε ένα δίσκο με χαλίκι που συνοδεύεται από ένα στρώμα από μικρό χαλίκι και νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το Marble Queen Pothos σας υγρό. Αλλά βεβαιωθείτε ότι ο πάτος του δοχείου δεν είναι βυθισμένος στο νερό. Διαφορετικά, τα φυτά σας μπορεί να μην μπορούν να αναπνεύσουν και το έδαφος να μην στεγνώσει αποτελεσματικά.

ομίχλη φύλλων

Ψεκάστε το φύλλωμα του φυτού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να παρέχει επαρκές νερό.

απαιτήσεις του εδάφους

Το δέντρο σας πρέπει να φυτευτεί σε ένα μείγμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή αποστράγγιση στο καλλιεργητικό μέσο.

Το τέλειο μείγμα γλάστρας για το Marble Queen Pothos είναι ένα μείγμα από ίσα μέρη περλίτη, τύρφη και χώμα γλάστρας. Και η οργανική ουσία στο έδαφος έχει τη σωστή ποσότητα υγρασίας και θρεπτικών συστατικών.

Η επιλογή της σωστής γλάστρας είναι πολύ σημαντική για να γίνει σωστό το χώμα για αυτό το φυτό. Η γλάστρα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να έχει πολλές τρύπες αποστράγγισης.Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι οι κεραμικές και οι πλαστικές γλάστρες κρατούν περισσότερη υγρασία σε σύγκριση με τις γλάστρες από τερακότα. Επομένως, εάν θέλετε να αποτρέψετε την υπερχείλιση του νερού Πρέπει να ρυθμίσετε τη συχνότητα ποτίσματος.

Το κατάλληλο χώμα για γλάστρες θα βοηθήσει στην ταχύτερη αποστράγγιση του νερού. Τα βαριά αργιλώδη εδάφη γλάστρας μπορούν εύκολα να λασπώσουν και να οδηγήσουν σε σήψη των ριζών και άλλες μυκητιακές ασθένειες. Απολύτως

Από την άλλη πλευρά, εάν το έδαφος είναι πολύ αμμώδες και ελαφρύ, Οι ρίζες του φυτού σας δεν θα είναι υγρές Όταν φυτεύετε Marble Queen pothos, θα πρέπει να στοχεύετε σε μια ισορροπία μεταξύ των ιδιοτήτων γρήγορης αποστράγγισης και της διατήρησης της υγρασίας.

φυτεύονται σε γλάστρα

Στο μεταξύ, μόλις το φυτό σας ριζώσει, Φυτέψτε με φρέσκο ​​χώμα σε ένα μεγάλο δοχείο με τρύπες αποστράγγισης.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Οι μέσες εσωτερικές θερμοκρασίες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια Marble Queen Pothos σε καλάθια ή κρεμαστές γλάστρες.

Τα φυτά Pothos αναπτύσσονται καλύτερα σε σταθερές θερμοκρασίες μεταξύ 65 βαθμών Φαρενάιτ και 75 βαθμών Φαρενάιτ.

Γενικά, θα πρέπει να αποφεύγονται οι απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας για να αναπτυχθεί αυτό το φυτό σε εσωτερικούς χώρους.

Δεν επιλέγεται σύμφωνα με την εσωτερική θερμοκρασία Όμως σημαντικά προβλήματα θερμοκρασίας εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, το Marble Queen Pothos πρέπει να φυλάσσεται μακριά από αεραγωγούς κλιματισμού. Και το χειμώνα δεν πρέπει να βάζετε το φυτό κοντά στο καλοριφέρ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτά τα φυτά αναπτύσσονται στις ζώνες 11 και 12 του USDA, αλλά ακόμη και το καλοκαίρι, Μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Ειδικά αν ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Τοποθετήστε το Marble Queen Pothos σας σε ένα φωτεινό μέρος. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύεται από το σκληρό ηλιακό φως.

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ Θα πρέπει να φέρετε τα φυτά στο εσωτερικό.

Απαιτήσεις γονιμοποίησης

Όπως και άλλα είδη Epipremnum Aureum, το Marble Queen Pothos δεν χρειάζεται πολύ τάισμα.

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Ταΐστε μια φορά το μήνα χρησιμοποιώντας μια ισορροπημένη φυτική τροφή εσωτερικού χώρου αραιωμένη στο μισό.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multi Purpose Fertilizer

Για εμάς όμως προτείνουμε οργανικά λιπάσματα, όπως πολτό φυκιών ή βερμικομπόστ.

Ένας τρόπος για την προώθηση της ανάπτυξης του Marble Queen Pothos είναι η χρήση φυτικών τροφών. Η τακτική σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου διασφαλίζει ότι οι καλλιέργειές σας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Ένα αραιωμένο λίπασμα μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση τυχόν πιθανών ελλείψεων μετάλλων στο έδαφος της γλάστρας.

Μην ταΐζετε τα φυτά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. που είναι η περίοδος αδράνειας του φυτού

Πώς να μεγαλώσετε πιο γρήγορα το Marble Queen Pothos;

Λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης Το Marble Pothraini αναπτύσσεται γρήγορα, παρέχοντας το κατάλληλο φως, νερό και λίπασμα για τα φυτά σας. Το φυτό σίγουρα θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα.

Είναι το Marble Queen Pothos τοξικό για τα κατοικίδια;

Όλες οι παραλλαγές Potho όπως το Marbled Queen Potho και το Silver Queen Potho. Τοξικό για τα κατοικίδια ζώα, ακόμη και για τους ανθρώπους, το Marble Queen Pothos περιέχει τοξίνες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους σκύλους και τις γάτες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα (ASPCA). Φροντίστε λοιπόν να κρατάτε αυτό το φυτό μακριά από τα κατοικίδια ζώα σας.

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Το Marble Queen Pothos είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου που ανταποκρίνεται καλά στο κλάδεμα.

Το κλάδεμα μακριών μίσχων στις αρχές της άνοιξης θα ενθαρρύνει την θαμνώδη ανάπτυξη και θα αποτρέψει την ανάπτυξη των ποδιών.

Γενικά, μπορείτε να κλαδέψετε κατεστραμμένα, αποχρωματισμένα ή νεκρά φύλλα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η κοπή νέων φυτών βοηθά στη δημιουργία πυκνών φυτών.

Για να κόψετε το Marble Queen Pothos, κόψτε τα στελέχη στο επιθυμητό μήκος. λίγο πιο πάνω από το τέλος Νέα ανάπτυξη θα πρέπει να προκύψει από το κομμένο άκρο.

Fun Fact: Το κλάδεμα γίνεται και για σκοπούς πολλαπλασιασμού των φυτών.

γιατί αυτά τα φυτά είναι δηλητηριώδη Θα πρέπει επομένως να χρησιμοποιείτε γάντια κηπουρικής όταν τα χειρίζεστε.

Γάντια κηπουρικής OZERO Δερμάτινα Γάντια Εργασίας Flex Grip Tough δέρμα αγελάδας για κοπή ξύλου/κατασκευή/οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών/Κήπος/Αυλή για άνδρες και γυναίκες, 1 ζευγάρι (χρυσό, μεσαίο)

Εκστρατεία Marble Queen Pothos

Ο πολλαπλασιασμός του Marble Queen Pothos είναι εύκολος. Απλώς πάρτε ένα δυνατό στέλεχος από ένα ώριμο φυτό και ριζώστε το στο νερό ή στο έδαφος.

Αναπαραγωγή Μαρμάρου Βασίλισσας Πόθου σε νερό

 1. Αρχικά, κόψτε το στέλεχος περίπου 5-6 ίντσες κάτω από την άκρη του φύλλου.Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο φύλλα στο στέλεχος. Βουτήξτε τις άκρες των μοσχευμάτων σε αυξητική ορμόνη.

Bonide Bontone II Rooting Powder, 1,25 oz, έτοιμη προς χρήση σκόνη επιταχυντή ανάπτυξης ριζών για φυτά εσωτερικού χώρου και μεταμοσχεύσεις.

 1. Τώρα τοποθετήστε το κομμένο στέλεχος σε ένα μικρό δοχείο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Οι ρίζες πρέπει να φυτρώσουν μετά από μία έως δύο εβδομάδες. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε εβδομάδα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση φυκιών.
 2. Όταν βλέπετε τις ρίζες να μεγαλώνουν περίπου μια ίντσα. Τα μοσχεύματα είναι έτοιμα να φυτευτούν σε ένα μικρό δοχείο με ανακατεμένο χώμα γλάστρας.

Πολλαπλασιασμός του Μαρμάρου Queen Pothos στο έδαφος

 1. Για να πολλαπλασιάσετε το Marble Queen Pothos στο έδαφος, κόψτε τρία έως πέντε τμήματα στελέχους με τουλάχιστον τέσσερις άκρες φύλλων. Κόψτε κοντά στο χώμα της γλάστρας για να ενθαρρύνετε την ταχύτερη ριζοβολία.
 2. Αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος κάθε κοπής στελέχους. αφήστε μόνο τα πάνω φύλλα
 3. Στη συνέχεια ετοιμάστε ένα μικρό δοχείο αναμεμειγμένο με χώμα γλάστρας.
 4. Τώρα κάντε μια τρύπα στο χώμα χρησιμοποιώντας ένα ραβδί. Συγκεντρώστε όλα τα κομμάτια στελέχους στην ομάδα και φυτέψτε τα όλα στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το ένα άκρο είναι κάτω από τη γραμμή του εδάφους.
 5. Τοποθετήστε τη γλάστρα κάτω από έντονο φως και θυμηθείτε να ποτίζετε τα μοσχεύματα κάθε εβδομάδα. Τα μοσχεύματα μίσχων θα πρέπει να αναπτύξουν ρίζες σε τέσσερις εβδομάδες. Τα υγιή τερματικά φύλλα είναι καλό σημάδι υγιούς ανάπτυξης των ριζών.

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Η αλλαγή του Marble Queen Pothos είναι αρκετά απλή. Εάν καλλιεργείτε φυτά σε κρεμαστά δοχεία Προσέξτε τα μακριά στελέχη κατά τη μεταφύτευση σε μεγαλύτερα δοχεία. Να επιλέγετε πάντα ένα κρεμαστό καλάθι ή μια κατσαρόλα που είναι τουλάχιστον ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το τρέχον δοχείο σας.

Η καλύτερη εποχή για μεταφύτευση είναι την άνοιξη όταν το φυτό μεγαλώνει. Γεμίστε τη νέα γλάστρα μέχρι τη μέση με το κατάλληλο χώμα γλάστρας που αναφέραμε παραπάνω.

Πριν μετακινήσετε το Marble Pothos σας σε νέο δοχείο Αφαιρέστε τις ρίζες και ελέγξτε για σημάδια ασθένειας ή σήψης των ριζών. κόψτε τις κακές ρίζες

Η αναφύτευση είναι πολύ χρήσιμη γιατί μόλις ριζώσει Μπορείτε να ανανεώσετε το χώμα της γλάστρας.Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την υγεία των ριζών τους και να τις σώσετε αν εμφανίσουν αιμορροΐδες.

κοινό πρόβλημα

Το Marble Queen Pothos είναι φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς προβλήματα και χαμηλής συντήρησης. Αλλά κοινά προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν τα φυτά σας δεν έχουν αρκετό φως ή εάν τα ποτίζετε λανθασμένα.

Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την καλλιέργεια του Marble Queen Pothos. Η επίγνωση του προβλήματος μπορεί εύκολα να το διορθώσει και να αποτρέψει την κλιμάκωσή του.

καφέ φύλλα

Αυτό συχνά προκαλείται από έλλειψη υγρασίας ή από το να βρίσκεστε κάτω από το νερό. Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά το φυτό σας Marble Queen Pothos και μην το τοποθετείτε σε πολύ ξηρό μέρος κοντά σε αεραγωγό θερμότητας ή παράθυρο με ρεύμα.

κίτρινη κάρτα

Εάν δεν παρέχετε αρκετό ηλιακό φως ή άμεσο ηλιακό φως και ποτίζετε πολύ τα φυτά, τα φύλλα του Marble Queen Pothos θα κιτρινίσουν. Ελέγξτε την αιτία της κίτρινης κάρτας και προσαρμόστε ανάλογα.

πλαίσιο φύλλου

Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται συχνά κάτω από το νερό ή λόγω υπερβολικού άμεσου ηλιακού φωτός. πολύ λίγη υγρασία Και το πολύ νερό μπορεί επίσης να είναι η αιτία. καθώς και κίτρινο Πρέπει να βρείτε την αιτία του προβλήματος και να το διορθώσετε από εκεί.

ασθένειες και παράσιτα

Το Marble Queen Pothos δεν είναι επιρρεπές σε επιθέσεις εντόμων. Αλλά μερικά κοινά παράσιτα που μπορούν να εισβάλουν στο φυτό σας περιλαμβάνουν λέπια, αλευρώδη, θρίπες, ακάρεα αράχνης και σκνίπες από μύκητες. Εάν παρατηρήσετε προσβολή από έντομα Αντιμετωπίστε με εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem. Το χτύπημα τους χρησιμοποιώντας μια ισχυρή ροή είναι επίσης χρήσιμο.

Petratools Pure Neem Oil for Plants - Organic Neem Oil Spray for Plants, 100% Cold Pressed Neem Oil, OMRI List, Pure Neem Oil, All Natural Neem Oil for Plants. Rich Leaf Polish - (68 oz.)

Όσον αφορά την ασθένεια, η πιο κοινή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τα φυτά σας ονομάζεται σήψη ρίζας φυτόφθορα. Η ασθένεια ξεκινά συνήθως από τις ρίζες και σταδιακά εξαπλώνεται στα φύλλα και σε όλο το φυτό.

Το Marble Queen Pothos μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια που είναι γνωστά ως βακτηριακή κηλίδα φύλλων. Το κύριο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι ο σχηματισμός λευκών κηλίδων με κίτρινο δακτύλιο. Κόψτε μόνο τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μυκητοκτόνο για την πρόληψη αυτών των ασθενειών.

Μυκητοκτόνο από βονίτη χαλκού Captain Jack 16 ουγκιές Συμπύκνωμα ελέγχου φυτικών ασθενειών 16 ουγκιές βιολογική κηπουρική

Πού πωλείται το Marble Queen Pothos;

Το Marble Queen Pothos είναι ένα τόσο δημοφιλές φυτό που το τοπικό σας κατάστημα με είδη κήπου έχει αυτό το όμορφο φυτό. Αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε Μπορείτε να τα βρείτε σε δημοφιλείς διαδικτυακές αγορές όπως το Etsy, το Facebook Marketplace, το Instagram και το Amazon!

,

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε