Monstera Peru Care: Successful Plant Growing Guide

Monstera Περού

Η Monstera είναι ένα όμορφο και εξωτικό φυτό με μακρά ιστορία καλλιέργειας. Είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό σε πολλά μέρη του κόσμου. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως μια μοναδική προσθήκη στον κήπο σας, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να το φυτέψουν και να το συντηρήσουν. Monstera ΠερούΣε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Θα σας μάθουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την καλλιέργεια και τη φροντίδα αυτού του συναρπαστικού φυτού. Το Monstera Peru αξίζει τον κόπο!

Τι είναι το Monstera Peru;

Το Monstera peru είναι μέλος του γένους Monstera.

Εν τω μεταξύ, αυτά τα φυτά ταξινομούνται στην οικογένεια Araceae, γνωστή και ως οικογένεια Arum.

Θα παρατηρήσετε ότι το εργοστάσιο πωλείται ως Epipremnum Marble Planet και Marble Planet.

Λόγω της σύγχυσης σχετικά με το όνομα Monstera Peru, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευσή του.Ωστόσο, πολλοί καλλιεργητές πιστεύουν ότι το φυτό είναι εγγενές στην Κεντρική Αμερική και στο νότιο Μεξικό.

Τα είδη του γένους Monstera, ειδικότερα, είναι εγγενή στην τροπική Αμερική.Η τροπική εμφάνιση και το όνομα του Monstera Peru «Περού» δίνουν επίσης στοιχεία για τις ρίζες του στο δυτικό ημισφαίριο.

Είναι φυτό εσωτερικού χώρου;

Ναι, αυτό το φυτό συχνά καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Αλλά πολλοί έμπειροι καλλιεργητές καλλιεργούν αυτό το φυτό ως φυτό εξωτερικού χώρου.

Αλλά η ουσία είναι ότι εφόσον τροφοδοτείτε την αυξανόμενη ζήτηση, είστε έτοιμοι να φυτέψετε, είτε καλλιεργείτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Είναι σπάνιο το Monstera Peru;

Στο παρελθόν, η εύρεση του Monstera Peru ήταν δύσκολη.

Αλλά στις μέρες μας αυτά τα φυτά δεν είναι πραγματικά σπάνια. Αυτό το φυτό δεν είναι μια κοινή ποικιλία που βρίσκεται στο τοπικό φυτώριο ή στο διαδίκτυο. Αλλά δεν είναι δύσκολο να το βρεις.

Ένα πολύ σπάνιο είδος ονομάζεται Monstera Obliqua.Το φυτό αυτό είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και να διατηρηθεί. Επιπλέον, αν βρείτε ένα που μπορεί να κοπεί, θα πληρώσετε χιλιάδες το καθένα.

Χαρακτηριστικά του Monstera Peru

Αν ψάχνετε για ένα σπάνιο και μοναδικό φυτό, το Monstera Peru είναι ένας θησαυρός, αλλά πρώτα θα πρέπει να μάθετε τις ιδιότητές του. Θα πάρετε τα σωστά φυτά.

φύλλα και μίσχοι

Το Monstera Peru έχει δερματώδη πράσινα φύλλα στα δάχτυλά σας.

Σχέδια και υφές θα προκύψουν από τα φύλλα. Επιπλέον, ο κορμός ήταν μακρύς και στριμμένος σαν κλήμα.

δομή φύλλων φυτού

Μέγεθος

Όταν μεγαλώσουν πλήρως, έχουν ύψος έξι έως οκτώ πόδια.

Αειθαλής

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το φυτό λατρεύει να σκαρφαλώνει. Τα πλούσια αμπέλια του μπορούν να σκαρφαλώσουν σχεδόν είκοσι πόδια πάνω από ένα δέντρο.

Αλλά ως φυτό εσωτερικού χώρου Προτιμώ ένα καφασωτό ή ένα κοντάρι από βρύα.

Υποστήριξη φυτών Moss Pole Monstera - Εκπαιδεύστε τα αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθούν - 2 στοιχήματα τοτέμ κοκοφοίνικα - Το καφασωτό αμπέλου Pot House εκτείνεται σε 28,7 ίντσες

Είναι το Monstera εγγενές στο Περού;

Ναι, αναπτύσσεται εγγενώς στα τροπικά δάση του Περού. Εξ ου και το όνομά του.

Το Monstera Peru μεγαλώνει γρήγορα;

με τη σωστή ποσότητα φωτός Αναπτύσσεται γρήγορα και εκπέμπει μακριά στελέχη παρόμοια με αυτά ενός μικρού φιλόδεντρου ή πόθο.

Ωστόσο, επειδή το Monstera είναι ένα μικρό είδος με μικροσκοπικά φύλλα, αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη, το Monstera δεν θα καταλάβει το σπίτι σας σαν μια γευστική απόλαυση!

Σε αντίθεση με άλλα είδη όπως το Monstera Deliciosa και το Monstera Adansonii, αυτό το δείγμα είναι ένα σχετικά αργά αναπτυσσόμενο φυτό εσωτερικού χώρου.

Συνολικά, αυτά είναι εξαιρετικά φυτά για εύκρατες περιοχές και δεν θα εξελιχθούν σε μεγάλα φυτά.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή αρακία
αγώνας Τέρας
επιστημονικό όνομα Monstera Karstenianum
κοινή ονομασία του φυτού Silver Monstera, Epipremnum Marble Planet, Marble Planet Pothos Monstera Karstenianum Περού Απαιτήσεις φωτός Σε αυτό το φυτό αρέσει το λαμπερό, φιλτραρισμένο ηλιακό φως όλη την ημέρα. Ανέχεται επίσης χαμηλό φως ή άμεσο πρωινό φως.
ανάγκες σε νερό Θα πρέπει να ποτίζετε κάθε εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά το χειμώνα χρειάζεται να ποτίζετε μόνο μία φορά στις δύο εβδομάδες. Μην το αφήνετε να κάθεται στο βάλτο!
απαιτήσεις του εδάφους Η απαίτηση εδάφους είναι μια τροφοδοσία φυτών πολλαπλών χρήσεων μία φορά το μήνα. μόνο άνοιξη και καλοκαίρι
απαιτήσεις για λίπασμα Το καλύτερο ευέλικτο φαγητό κάθε μήνα άνοιξη και καλοκαίρι
απαιτήσεις θερμοκρασίας Αναπτύσσεται από 65 βαθμούς Φαρενάιτ έως 80 βαθμούς Φαρενάιτ και μέτρια υγρασία.
απαιτήσεις υγρασίας Αυτό το φυτό είναι εγγενές στις τροπικές περιοχές του Περού, επομένως χρειάζεται ζεστές και υγρές θερμοκρασίες.
Μέγεθος Φτάνουν τις 6 έως 8 ίντσες σε μέγεθος κατά την ωριμότητα.
χρώμα φύλλου Το φυτό έχει λαμπερά πράσινα και γυαλιστερά φύλλα με μοναδική υφή και σχήμα. Τα φύλλα είναι ελλειπτικά, μυτερά και κυματιστά.
διάδοση Μετά από μερικά μοσχεύματα Μπορείτε να αναπαράγετε το Περουβιανό τέρας σας στο έδαφος.
τοξικότητα Αυτό το φυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα.
Απαιτήσεις για επανάληψη Αυτό το φυτό δεν χρειάζεται συχνή μεταφύτευση. Επαναλάβετε κάθε 2 έως 3 χρόνια ή όποτε βλέπετε ρίζες να φυτρώνουν έξω από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.
Απαιτήσεις κλαδέματος Το κλάδεμα του Monstera Peru θα αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξή του. Μπορεί να θέλετε να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα, κιτρινισμένα κλήματα ή κλαδιά.
ζώνη σκληρότητας Οι ζώνες σκληρότητάς του είναι 10b, 11a, 11b, 12a και 12b.
κοινό πρόβλημα Σαπίδα ριζών, καφέ ή κίτρινα φύλλα, ξερά φύλλα, μαραμένα φύλλα, θαμπή εμφάνιση Κολλώδεις, μεμβρανώδεις και μικρές ξηρές κηλίδες στα φύλλα. Είναι το πιο κοινό πρόβλημα εδώ.
έντομο Λευκές μύγες, ακάρεα αράχνης, σκωρίες, αλευρώδεις και μυκητιακές σκνίπες.
από που να αγοράσω Μπορείτε να τα αγοράσετε από τα τοπικά φυτώρια και από αξιόπιστους διαδικτυακούς προμηθευτές. Αλλά ίσως χρειαστεί να προπαραγγείλετε καθώς το εργοστάσιο είναι περιορισμένο.
Δεν υπάρχει προϊόν.
Περουβιανό Monstera Pot
Πίστωση εικόνας: Dan Jones (Terrarium Tribe)

Monstera Peru Μπορείτε να το κάνετε.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη Monstera Peru. Αλλά ας μιλήσουμε για τα πιο δημοφιλή.

Ποικιλία Περουβιανού Monstera

Τα φυτά που περιέχουν λιγότερη χλωροφύλλη στα φύλλα τους από τα κανονικά φυτά ονομάζονται πολυμορφισμοί.

Τα φύλλα του φυτού έχουν λευκές ραβδώσεις ή σημάδια που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Τα φυτά φαίνονται διαφορετικά από τα αρχικά. Η ποικιλία έχει καλλιεργηθεί μέσω επιλεκτικής γενετικής τροποποίησης από βοτανολόγους.

Μια ποικιλία φυτών βραβεύονται από πολλούς λάτρεις των φυτών και πωλούνται σε υψηλές τιμές. Το Monstera Peru, συγκεκριμένα, είναι εγγενές στη Βενεζουέλα και είναι μοναδικά όμορφο.Αυτή η ποικιλία Monstera Peru παράγει λεπτά αμπέλια και λευκά άνθη. Αυτή η ποικιλία είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή κάθε λάτρη του δέντρου Monstera.

Σύγκριση τύπων

Η Monstera Deliciosa και η Monstera Adansonii είναι από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες. Αλλά μπορεί να σας ενδιαφέρουν και άλλες κατηγορίες, οπότε εδώ είναι:

Monstera Zyltepecana εναντίον Περού.

Συνήθως συγχέονται μεταξύ τους, τα Monstera siltepecana και Monstera cartenium peru διακρίνονται με δύο βασικούς τρόπους.

Πρώτα απ ‘όλα, το Monstera Siltepecana έχει ασημί λάμψη στα φύλλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές ονομάζεται “Ασημένιο Monstera”.

Εν τω μεταξύ, τα φύλλα του Monstera Peru είναι σκούρα πράσινα, δεύτερον, έχει φύλλα με βαθιές ράχες, ενώ η Monstera Siltepecana έχει σχετικά επίπεδα φύλλα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ώριμα φύλλα Monstera siltepecana μπορούν να αναπτύξουν φούσκωμα, αλλά τα φυτά Monstera peru σπάνια το κάνουν.

Monstera pinnatipartita vs Monstera cartenianum Peru

Φυτό Monstera pinnadipartida Έχει λαμπερά και σκληρά φύλλα. Το γυαλιστερό φύλλωμα φέρνει μια κομψότητα στο τραπέζι που το Monstera Peru δεν μπορεί.

Το Monstera sp Karstenianum είναι ένα εξαιρετικό και ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό. Έχει ασυνήθιστα πυκνά και σκληρά φύλλα. Αυτό συχνά συγχέεται με το Monstera pinnatipartida. όταν είναι νέος λόγω των φύλλων του

Τα φύλλα του Monstera peru είναι ελαφρώς πιο φαρδιά και πιο στρογγυλά. Σε αντίθεση με τα μακρύτερα φύλλα του Monstera pinnadipartita.

φροντίδα των φυτών

Περιποίηση φυτών Monstera του Περού

Αν και είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις. Αλλά αυτό το φυτό είναι εκπληκτικά χαμηλής συντήρησης. που μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί ως καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι

Απαιτούν λιγότερο νερό και φως σε σύγκριση με άλλα είδη Monstera που είναι γνωστά για τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξής τους. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά στο Monstera Peru είναι απίθανο να ξεπεράσουν την περιοχή σας σύντομα.

Επιπλέον, ως επίφυτο φυτό Αυτό το φυτό έχει μια φυσική ανοδική συνήθεια ανάπτυξης αμπέλου. και ευδοκιμούν όταν είναι εξοπλισμένα με στήριγμα αναρρίχησης όπως πέργκολα ή κοντάρια από βρύα.

Αλήθεια: Τα επίφυτα λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και υγρασία από τον αέρα. και συχνά αναπτύσσεται σε άλλα φυτά Αλλά τα επίφυτα αναπτύσσονται σε άλλα φυτά μόνο για υποστήριξη και δεν ταξινομούνται ως παρασιτικά.

Μπορεί να αποφασίσετε να φυτέψετε το Monstera Peru σας σε έναν κρεμαστό κήπο ή καλάθι με τα φύλλα του να κρέμονται προς τα κάτω. Αλλά αυτά τα φυτά σπάνια ανθίζουν όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.

απαιτήσεις άρδευσης

Αυτό το φυτό αρέσει να ποτίζεται κάθε εβδομάδα ή ανά δεκαπενθήμερο την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Θυμηθείτε να μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος το χειμώνα. εργάζονται μία φορά στις δύο εβδομάδες

Λάβετε υπόψη ότι το Monstera Peru είναι τροπικό και δεν του αρέσουν οι βάλτοι. Ποτίστε τα φυτά σας όταν το χώμα είναι στεγνό.

τα φυτά χρειάζονται πότισμα
Πίστωση εικόνας: Don Jones

Απαιτήσεις οπτικών

Αυτό το δέντρο μεγαλώνει ευτυχώς σε μέρη που έχουν άφθονο ηλιακό φως.

Μπορεί να βρίσκεται κοντά σε παράθυρο με ανατολική ή βόρεια πλευρά. Ή στην επιφάνεια, μόλις λίγα μέτρα από ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Το Monstera Karstenianum Peru μπορεί να αντέξει το πρωινό φως. Ωστόσο, εάν εκτεθεί στο άμεσο ηλιακό φως, μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Σημειώστε ότι μπορεί να ανεχθεί και ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού. Αλλά το πολύ λίγο φως μπορεί να κάνει τα φυτά σας να είναι σύντομα ή αργά στην ανάπτυξη.

Εάν θέλετε πραγματικά να φυτέψετε το Monstera Peru αλλά δεν υπάρχει φυσικό φως στην περιοχή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φώτα ή να καλλιεργήσετε φώτα. Είχαμε μεγάλη επιτυχία με το grow light παρακάτω!

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Growing Light, Red White Grow Light LED for Indoor Plants, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

απαιτήσεις υγρασίας

Τα φυτά Monstera Peru μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αλλά επειδή είναι εγγενές στις τροπικές Ηνωμένες Πολιτείες. ειδικά το τροπικό δάσος Του αρέσει η υψηλή υγρασία.

Εάν η τοποθεσία του φυτού σας έχει κακή υγρασία Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μιμηθείτε το φυσικό περιβάλλον του φυτού.

 • Θολώστε απαλά τα φυτά σας.
 • Τοποθετήστε ένα δοχείο με νερό κοντά στο φυτό σας. Αυτός είναι ένας φθηνός τρόπος για να βελτιώσετε την υγρασία στην περιοχή των φυτών σας.
 • Ένας κομψός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία είναι να τοποθετήσετε ένα δίσκο με βότσαλα γεμάτο νερό κάτω από το δοχείο του φυτού για να παρέχει την υγρασία που χρειάζεται το φυτό.

TrueDase Plant Saucers 20-Pack (6

 • Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στην περιοχή του φυτού σας. Αυτή είναι μια πολύ ακριβή μέθοδος. αλλά πολύ αποτελεσματικό

Cool Mist AquaOasis™ Humidifier (2,2L Water Tank) Αθόρυβος Υγραντήρας Υπερήχων για Υπνοδωμάτια και Μεγάλα Δωμάτια - Περιστρεφόμενο ακροφύσιο -360 μοιρών Auto-Stop Υγραντήρες παιδικών σταθμών και ολόκληρων σπιτιών

απαιτήσεις του εδάφους

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε οργανικά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Το χώμα πρέπει να είναι αρκετά χαλαρό ώστε το υπερβολικό νερό να μπορεί να στραγγίσει από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.

Παρέχοντας καλή αποστράγγιση, οι ρίζες του φυτού σας θα σταματήσουν να βυθίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αλήθεια: Η υπερβολική υγρασία εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στις ρίζες του φυτού.

Το περουβιανό τέρας που κάθεται σε ένα βάλτο μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες συνθήκες.

Ένα ακόμη χειρότερο πρόβλημα από το υπερβολικό πότισμα είναι η σήψη των ριζών, που μερικές φορές αποκαλείται τρότερ. Το υπερβολικό μούσκεμα μπορεί να κάνει τις ρίζες σας να αρχίσουν να σαπίζουν.

Επιπλέον, οι σάπιες ρίζες μπορούν σχεδόν σίγουρα να σκοτώσουν το φυτό σας, εάν δεν επισκευαστούν εγκαίρως.

Εάν παρατηρήσετε πρώιμα σημάδια σήψης των ριζών Έχετε ακόμα την ευκαιρία να σώσετε τα φυτά σας. Αλλά ο μόνος τρόπος για να το μάθετε σίγουρα είναι να βγάλετε το φυτό από το δοχείο του και να εξετάσετε τις ρίζες.

Εάν όλες οι ρίζες είναι ανεπηρέαστες Και η σήψη δεν επηρεάζει άλλα μέρη του φυτού Μπορείτε να αφαιρέσετε τις κακές ρίζες με το κλάδεμα.

Φροντίστε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο ψαλίδι.

gonicc Premium Professional Titanium Bypass Pruning Ψαλίδι 8' (GPPS-1003), Κλάδεμα Χεριών, Ψαλίδι Κήπου

Ωστόσο, εάν η σήψη της ρίζας έχει εξαπλωθεί Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα φυτά σας.

Το έδαφος του φυτού πρέπει να συγκρατεί αποτελεσματικά το νερό. Ταυτόχρονα όμως αποστραγγίζοντας το υπερβολικό νερό.

Διαφορετικά, το Monstera σας μπορεί να μην πάρει την υγρασία που χρειάζεται.

μέσο ανάπτυξης

Το να στραγγίζουν καλά τα μέσα βιολογικής γεωργίας δεν είναι δύσκολο. Και είναι εύκολο να διορθώσετε το κακώς στραγγισμένο χώμα.

Εδώ είναι μια λίστα με οργανικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αυτά τα υλικά μπορούν επίσης να αναμειχθούν με άλλα εδάφη για τη βελτίωση της αποστράγγισης.

Θυμηθείτε: Το επίπεδο pH του Monstera Peru πρέπει να είναι ουδέτερο. Θα πρέπει να είναι μεταξύ 5 και 7 ½.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για το Monstera Peru σας είναι μεταξύ 65 βαθμών Φαρενάιτ έως 80 βαθμών Φαρενάιτ.

Μην εκθέτετε τα φυτά σας σε χαμηλές θερμοκρασίες. το χειμώνα Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι κοντά στο φυτό σας.

Θερμοκρασίες κάτω των 65 βαθμών Φαρενάιτ θα σταματήσουν την ανάπτυξη των φυτών. Εν τω μεταξύ Θερμοκρασίες κάτω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη των φυτών εντελώς.

Απαιτήσεις γονιμοποίησης

Θα πρέπει να ταΐζετε το Περουβιανό τέρας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Μια φυτική τροφή με χρονική απελευθέρωση με τη σωστή ποσότητα μαγνησίου λειτουργεί καλύτερα.

Osmocote Smart-Release Plant Food Plus Outdoor & Indoor 8 lbs.

Αυτός ο τύπος λιπάσματος απελευθερώνει τα θρεπτικά συστατικά αργά. μέχρι να γονιμοποιήσετε ξανά το φυτό.

Μην ταΐζετε τα φυτά σας το χειμώνα. Λιπάνετε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

το χειμώνα Τα άλατα κομποστοποίησης συσσωρεύονται στο έδαφος των φυτών. Η χρήση αλατιού όπως αυτό μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Όταν πρόκειται για τη λίπανση των φυτών σας με ένα άκαιρο λίπασμα, Δεν θέλετε τα φυτά σας να πνιγούν σε υγρό λίπασμα.

Όταν ταΐζεις το τέρας Βεβαιωθείτε ότι έχετε γονιμοποιήσει 6 ίντσες από τη βάση.

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα ισορροπημένο λίπασμα όπως το παρακάτω. Το χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multi Purpose Fertilizer

Είναι το φυτό Monstera Peru δηλητηριώδες για τους σκύλους;

Ναι, το Monstera Peru είναι τοξικό για τους σκύλους. Η κατάποση μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο του λαιμού και της γλώσσας.

Επομένως, πρέπει να κρατήσετε αυτό το Monstera μακριά από τα κατοικίδια και τα παιδιά σας.

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Το κλάδεμα των φυτών σας θα βελτιώσει την εμφάνισή τους και θα προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη.

Θα πρέπει να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα, κιτρινισμένα ή διακλαδισμένα κλήματα.

στο κόψιμο του δέντρου σας Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο ψαλίδι και κόψτε την περιοχή που θέλετε να αφαιρέσετε. Αν κλαδεύετε υγιή αμπέλια Θα γίνει ένα καλό υλικό για αναπαραγωγή.

Ψαλίδια κλαδέματος Fiskars Bypass 5/8” Garden Clippers - Ψαλίδι κλαδέματος φυτών με κοφτερές και ακριβείς λεπίδες από χάλυβα

Περουβιανές τεχνικές πολλαπλασιασμού Monstera

Αυτό μπορεί να είναι ένα τρομακτικό έργο για αρχάριους καλλιεργητές όσον αφορά την αναπαραγωγή.

Εάν δεν καταφέρετε να διαδώσετε το Monstera σας στις πρώτες λίγες προσπάθειες Μην απελπίζεστε, ορίστε πώς πρέπει να το κάνετε.

περίοδος αναπαραγωγής

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλά σε ζεστές συνθήκες ως τροπικό φυτό. Γι’ αυτό ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη εποχή για αναπαραγωγή.

Η καλύτερη εποχή για τον πολλαπλασιασμό του Monstera Peru είναι νωρίς την άνοιξη, δηλαδή Μάρτιος.

τρόπος

Μπορείτε να το απλώσετε σε χώμα ή νερό. Αν θέλετε να πολλαπλασιάσετε φυτά σύμφωνα με τις ανάγκες σας Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πολλαπλασιασμός του Monstera Peru στο νερό με μοσχεύματα.

 • Κόψτε μίσχους από υγιή μητρικά φυτά χρησιμοποιώντας αποστειρωμένα ψαλίδια.
 • Τοποθετήστε το στέλεχος, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά μακρύ για τον κόμπο. Στη συνέχεια βυθίστε τους μίσχους σε ένα δοχείο με νερό μέχρι να βγουν οι ρίζες.
 • Τέλος, μεταφυτέψτε το μωρό Monstera Peru σε χώμα γλάστρας Φροντίστε να διατηρήσετε το νέο φυτό σε ζεστό, υγρό περιβάλλον.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια ορμόνη ενίσχυσης της ρίζας για να ενθαρρύνετε την ταχύτερη ανάπτυξη των ριζών.

Bonide Bontone II Rooting Powder, 1,25 oz, έτοιμη προς χρήση σκόνη επιταχυντή ανάπτυξης ριζών για φυτά εσωτερικού χώρου και μεταμοσχεύσεις.

Πολλαπλασιασμός σε μικτές γλάστρες

 • Χρησιμοποιήστε κοφτερό, αποστειρωμένο ψαλίδι για να κόψετε τα στελέχη. Οι μίσχοι πρέπει να απέχουν 3,9 ίντσες από το υγιές μητρικό φυτό.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι κόμβοι ή οι εναέριες ρίζες είναι ορατές στο στέλεχος που έχετε επιλέξει.
 • Στη συνέχεια, αποκαλύψτε το στέλεχος από κάτω αφαιρώντας τα φύλλα. Αφήστε λίγο στην κορυφή του φυτού.
 • Τώρα φυτέψτε τους μίσχους μερικά εκατοστά βαθιά στη γλάστρα. Το ιδανικό βάθος είναι δύο έως τρεις ίντσες. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό.
 • Τοποθετήστε το νέο σας φυτό σε ένα σημείο που έχει άφθονο ηλιακό φως.
 • Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά σας εβδομαδιαία ή προσαρμόστε τη συχνότητα του ποτίσματος παρακολουθώντας το έδαφος.
 • Μετά από μερικές εβδομάδες Το έμβλημα πρέπει να βγει έξω. πράγμα που δείχνει ότι η διαδικασία αναπαραγωγής είναι επιτυχής

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Τα φυτά Monstera Peru δεν χρειάζονται αναφύτευση, αλλά κάθε 2 έως 3 χρόνια.

Μην επαναφυτεύετε εκτός εάν είναι απαραίτητο. Τοποθετήστε ξανά το τέρας σας όταν γίνει πολύ μεγάλο για ένα κρεμαστό καλάθι ή γλάστρα.

καθώς και άλλα φυτά Εάν κάνετε αναφύτευση Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο μεγαλώνετε. Δεν θέλετε οι ρίζες του Monstera να πιάνουν πολύ χώρο και να προκαλούν άγχος.

κοινό πρόβλημα

Αν και αυτά τα φυτά είναι απλά. Αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που πρέπει να προσέχετε κατά την καλλιέργεια φυτών Monstera peru.

Κολλητικότητα, περιτονία και μικρές κηλίδες

Υπάρχουν όλα τα σημάδια ότι το Monstera σας μπορεί να έχει προσβληθεί από παράσιτα. Εφαρμόστε λάδι neem ή εντομοκτόνο όπως χρειάζεται. Φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες του προϊόντος πριν την εφαρμογή.

Southern AG 08722 Εντομοκτόνο Triple Action Neem Oil Fungicide, Καφέ

τα ξερά φύλλα φαίνονται θαμπά

Το φυτό σας Monstera Peru πιθανότατα θα λάβει πιο φωτεινό άμεσο ηλιακό φως. Αν και αυτό το φυτό ποικίλλει στις απαιτήσεις φωτός και μπορεί να ανεχθεί το έντονο φως, Αλλά δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως.

Θυμηθείτε ότι το πολύ φως θα εξασθενίσει τα φυτά σας. κάνοντας το να φαίνεται ηλιόλουστο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα Εάν παρατηρήσετε θαμπά, ξερά φύλλα στο Monstera Peru σας, μετακινήστε το φυτό σας λίγα μέτρα μακριά από το παράθυρο. Ή μπορείτε να βρείτε ένα παράθυρο που δεν λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως.

φύλλα του φθινοπώρου

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα και έλλειψη ηλιακού φωτός. Εάν τα φύλλα πέσουν, τοποθετήστε τα σε φωτεινό μέρος. Η έλλειψη νερού μπορεί να είναι αιτία πτώσης των φύλλων. Αλλά μπορεί να παρατηρήσετε άλλα σημάδια. του στρες πριν πέσουν τα φύλλα

ξερά φύλλα

Το Monstera Peru σας μπορεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή κοντά σε αεραγωγό ή θερμάστρα που θα στεγνώσει τα φύλλα.

Τα φύλλα του Monstera Peru κιτρινίζουν

Το Monstera σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο νερό ή/και φως. Αυτά τα ζητήματα σχετίζονται πραγματικά. Αν λοιπόν το φυτό σας δεν έχει αρκετό φως. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φυτά παίρνουν πολύ νερό. Ακόμα κι αν δεν ποτίζετε πολύ τα φυτά.

ασθένειες και παράσιτα

Η εκμάθηση των παρασίτων και των ασθενειών που μπορεί να επηρεάσουν το περουβιανό τέρας είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι θα επιμείνει.

έντομο

Τα φυτά Monstera Peru είναι ευαίσθητα σε κοινά παράσιτα εσωτερικού χώρου όπως οι λευκές μύγες, τα ακάρεα της αράχνης, τα λέπια, τα αλευροφόρα και τα μυκητιακά ακάρεα.

Ο τακτικός έλεγχος του φυτού σας για σημάδια παρασίτων είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της μόλυνσης από παράσιτα.

Εάν παρατηρήσετε σημάδια παρασίτων στα φυτά σας Διαχωρίστε το από τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου και επεξεργαστείτε το με λάδι neem ή εντομοκτόνο.

Garden Safe 80422 Home and Garden Insect Killer Spray 24 Oz 2-pack

ασθένεια

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο τα φυτά Monstera Peru να υποφέρουν από προβλήματα ασθένειας, δεν είναι ασυνήθιστο τα φυτά Monstera Peru να υποφέρουν από ασθένειες. Αλλά θα πρέπει επίσης να προσέχετε τα προβλήματα μούχλας. ιδιαίτερα σήψη ριζών

για μυκητιασικές παθήσεις Κόψτε τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού και στεγνώστε το τέρας σας σε φρέσκο, πυκνό σε θρεπτικά συστατικά χώμα.

Πού μπορώ να αγοράσω το Monstera Peru;

Το Monstera Peru μπορεί μερικές φορές να βρεθεί σε κέντρα κήπου σε καταστήματα οικιακής βελτίωσης, όπως το Home Depot ή το Lowe’s, καθώς και σε τοπικά φυτώρια.

Εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί να ψωνίσετε μόνοι σας. Δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε στο διαδίκτυο.

Η Amazon είναι ίσως η καλύτερη διαδικτυακή αγορά για να βρείτε αυτό το φυτό. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπως το Bloomscape.

Μια άλλη εξαιρετική διαδικτυακή αγορά είναι το Etsy. Διαβάστε τις πολιτικές και τις κριτικές των πωλητών για να βεβαιωθείτε ότι τα χρήματά σας με κόπο δεν θα χαθούν.

Τέλος, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στο Craigslist, στο Facebook Marketplace, ακόμα και στο τοπικό σας eBay!

Δεν υπάρχει προϊόν.

Δεν υπάρχει προϊόν.

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε