Peperomia Hope Care: Successful Plant Growing Guide

Τελική Peperomia

Το Peperomia Hope είναι ένα μικρό φυτό χαμηλής συντήρησης με τεράστια οφέλη. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να απομακρύνει τις επιβλαβείς τοξίνες από τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Το Peperomia Hope είναι συμπαγές, ελκυστικό και εύκολο στη φροντίδα, καθιστώντας το Peperomia Hope μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε χώρο σπιτιού ή γραφείου.

Αν ψάχνετε για μια νέα γλάστρα ή απλά θέλετε να προσθέσετε λίγο πράσινο στη ζωή σας. Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φυτά πεπερομίας και πώς να τα φροντίζετε καλύτερα.

Τι είναι το Peperomia Faith;

Το Peperomia Hope είναι μια διασταύρωση Peperomia quadrifolia και Peperomia deppena Τα φυτά Peperomia ανήκουν στην οικογένεια Piperaceae, μια οικογένεια τροπικών φυτών. Επομένως, βοτανικά, τα Peperomias κατατάσσονται στην οικογένεια της πιπεριάς.

Διασκεδαστικό γεγονός: Το επιστημονικό όνομα του Peperomia Hope είναι Peperomia tetraphylla. Hope Tetraphylla σημαίνει «τέσσερα φύλλα».

Το Peperomia Hope είναι ένα επιφυτικό πολυετές φυτό με ρίζες που απορροφούν θρεπτικά συστατικά και νερό τόσο από το νερό όσο και από τον αέρα. λόγω αυτής της αυξανόμενης συνήθειας Επομένως, τα επίφυτα φυτά είναι κατάλληλα ως φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.

Η Peperomia είναι επίσης γνωστή ως Hope Acorn Peperomia και Four Leaf Peperomia.Αυτό το φυτό είναι παρόμοιο με το Peperomia rotundifolia (στρογγυλά φύλλα peperomia) και τον νεφρίτη. Και τα δύο φυτά είναι καλά φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθούν σε κρεμαστά δοχεία.

Τα φυτά Peperomia ονομάζονται συλλογικά φυτά καζάνι. Αν αναρωτιέστε για τον όρο «καλοριφέρ», φαίνεται να προέρχεται από το γεγονός ότι αυτά τα φυτά αγαπούν τον ζεστό καιρό και το φως του ήλιου.

Είναι σπάνια η πεπερομία;

Το Peperomia Hope είναι ένα μοναδικό υβρίδιο που ταξινομείται ως σπάνιο φυτό. Αλλά υποθέτω ότι δεν είναι τόσο σπάνιο. χάρη στο διαδίκτυο Αναζητήστε σε μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Etsy, το Facebook Marketplace, ακόμη και στο Instagram, και σίγουρα θα βρείτε νόμιμους πωλητές. Σε περίπτωση που αναρωτιόσουν Το πήρα από το Amazon

Peperomia Hope - 4'' จาก California Tropicals

Είναι εύκολο να αναπτυχθεί η πεποίθηση της πεπερομίας;

Ναι, το Peperomia Hope είναι εύκολο να αναπτυχθεί, καθιστώντας το ιδανικό για αρχάριους που αναζητούν εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου. Η συντήρηση είναι εύκολη γιατί χρειάζεστε μόνο τα βασικά όπως το σωστό πότισμα. Καλά στραγγιζόμενο έδαφος, θερμοκρασία, υγρασία, θρεπτικά συστατικά και φως. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι ορισμένα φυτικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν το φυτό σας. Θα συζητήσω αυτά τα κοινά θέματα αργότερα.

Χαρακτηριστικά του φυτού Peperomia Hope

Δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλα φυτά όπως το καρπούζι Peperomia και το Peperomia Hope, πρέπει να μάθετε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά φυτά.

φύλλα και μίσχοι

Το Peperomia Hope έχει σαρκώδη οβάλ φύλλα που αναπτύσσονται κατά μήκος του μίσχου Τα μικρά φύλλα αναπτύσσονται σε ομάδες των τριών έως τεσσάρων στο στέλεχος. Όσο για το χρώμα των φύλλων, κυμαίνεται από σκούρο πράσινο έως ανοιχτό πράσινο. Αν και δεν είναι παχύφυτο. Όμως τα χυμώδη φύλλα του διατηρούν την υγρασία όπως και τα άλλα παχύφυτα.

Faith Peperomia Get Out

Μέγεθος

Για αρχή, το Peperomia Hope είναι το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθεί. Απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα των φυτών και μπορεί να ανεχθεί λίγη παραμέληση, το Peperomia Hope είναι ένα συμπαγές φυτό που συνήθως μεγαλώνει μεταξύ οκτώ και δώδεκα ιντσών σε ύψος. Το μικρό του μέγεθος και το συμπαγές του μέγεθος το καθιστούν ιδανικό για επιτραπέζιο κήπο ή πιατοκηπο.

Καλό να γνωρίζετε: Το Peperomia Hope δεν ξεπερνά τα γειτονικά φυτά ούτε εξαπλώνεται ενεργά.

Αειθαλής

Το Peperomia Hope είναι ένα όμορφο κρεμαστό φυτό δοχείων λόγω του πλούσιου φυλλώματος, των υστερούντων μίσχων και της συμπαγούς συνήθειας ανάπτυξης. Παράγει μικρά λουλούδια σε μακριά αγκάθια, αλλά τα άνθη δεν είναι το κύριο αξιοθέατο αυτού του φυτού.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή Οικογένεια Piperacy
αγώνας περομία
επιστημονικό όνομα Peperomia tetraphylla ελπίδα
κοινή ονομασία του φυτού Φυτό τεσσάρων φύλλων Peperomia, Acorn Peperomia και Radiator
Απαιτήσεις οπτικών Αναπτύσσεται σε συνθήκες καλλιέργειας μεσαίου έως χαμηλού φωτισμού. για καλύτερα αποτελέσματα Θα πρέπει να κρατάτε το φυτό μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
ανάγκες σε νερό κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Το καλοκαίρι (δηλαδή την άνοιξη και το καλοκαίρι), το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό. Δεν θέλετε το χώμα της γλάστρας να είναι πολύ υγρό ή μουσκεμένο και το χειμώνα (δηλαδή το φθινόπωρο και τον χειμώνα), δεν θέλετε να ποτίζετε το φυτό μέχρι να στεγνώσει το χώμα.
απαιτήσεις του εδάφους Το καλό χώμα για γλάστρα είναι καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο και καλά στραγγιζόμενο.Το ιδανικό επίπεδο pH πρέπει να είναι μεταξύ 6 και 6,6.
απαιτήσεις για λίπασμα Για το λίπασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά υγρό λίπασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.Αυτή την περίοδο μπορείτε να ταΐζετε το φυτό δύο φορές το μήνα. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο Μπορείτε να στραφείτε σε πέλλετ φυτών βραδείας ή ελεγχόμενης αποδέσμευσης. το χειμώνα Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη λίπανση των φυτών σας.
απαιτήσεις θερμοκρασίας Αν και σε αυτά τα φυτά δεν αρέσει ο ξηρός αέρας. Αλλά εξακολουθεί να ευδοκιμεί σε ψυχρότερες συνθήκες ανάπτυξης. αλλά γενικά Η βέλτιστη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί ένα ζωηρό φυτό είναι μεταξύ 65 βαθμών Φαρενάιτ και 75 βαθμών Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας Αυτά τα φυτά απαιτούν μέτρια έως υψηλή υγρασία. Είναι καλύτερο να διατηρείτε την υγρασία στο δωμάτιο πάνω από 50% για να εξασφαλίσετε τη σωστή ανάπτυξη.
Μέγεθος Είναι ένα μικρό φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος 12 ίντσες και πλάτος 8 ίντσες.
χρώμα φύλλου Η υφή του φύλλου είναι σκούρο πράσινο έως ανοιχτό πράσινο.
διάδοση Όταν πρόκειται για αναπαραγωγή Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού της Peperomia Hope είναι κόβοντας φύλλα.
τοξικότητα Αυτά τα φυτά δεν είναι δηλητηριώδη.
Απαιτήσεις για επανάληψη Η αναφύτευση αυτών των φυτών δεν είναι πραγματικά απαραίτητη. Η εξαίρεση είναι όταν το φυτό αναπτύσσεται πέρα ​​από το δοχείο του, καθώς τα φυτά Peperomia έχουν ρηχά ριζικά συστήματα. Η επαναλαμβανόμενη φύτευση γίνεται συχνά κάθε φορά. δύο χρόνια ή περισσότερο
Απαιτήσεις κλαδέματος Αυτά τα φυτά χρειάζονται περιοδική συντήρηση. Θέλετε να κλαδέψετε νεκρά, μακρυά στελέχη για να ενθαρρύνετε την ταχύτερη ανάπτυξη και τα θαμνώδη φύλλα. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για κλάδεμα, καθώς είναι λίγο πριν αρχίσει να αναπτύσσεται έντονα.
αναπτυσσόμενο πεδίο Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες ανθεκτικότητας φυτών του USDA 10 έως 12.
κοινό πρόβλημα Θαμπά φύλλα με καφέ κηλίδες, φύλλα που πέφτουν, αποχρωματισμένα παλιά φύλλα, λεκέδες στις άκρες και αργή ανάπτυξη είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.
έντομο Τα κοινά παράσιτα των εντόμων περιλαμβάνουν αφίδες, αλευρώδη και λέπια.
από που να αγοράσω Μπορείτε να αγοράσετε το Peperomia Hope στο τοπικό φυτώριο ή κατάστημα φυτών. Πήρα το Peperomia Hope από την Amazon.
Peperomia Hope - 4'' จาก California Tropicals
αγοράστε στο amazon

Peperomia Hope Care

Όταν πρόκειται για τη φροντίδα της Peperomia Hope, δεν είναι δύσκολο. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα που ανέφερα παρακάτω και είστε έτοιμοι!

απαιτήσεις άρδευσης

Ποτίστε το Peperomia Hope μόνο όταν το χώμα της γλάστρας είναι σχεδόν τελείως στεγνό. Πριν το πότισμα, ελέγξτε ότι το φυτόχωμα είναι στεγνό. αφού βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι στεγνό Μουλιάστε καλά το χώμα της γλάστρας σε νερό. Στραγγίστε το υπερβολικό νερό πριν τοποθετήσετε το δοχείο του φυτού στο δίσκο.

Ίσως χρειαστεί να δώσετε στο φυτό περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αλλά σε πιο κρύους μήνες Ελέγξτε την υγρασία του εδάφους πριν ξαναποτίσετε. Το ξέρετε αυτό τον χειμώνα Τα περισσότερα φυτά είναι σε λήθαργο. Πρέπει λοιπόν να ποτίζετε κάθε μόνο δύο ή τρεις εβδομάδες

Ο καλύτερος τρόπος για το πότισμα των φυτών είναι η τεχνική εμποτισμού και στεγνώματος. Αυτό το σύστημα άρδευσης διασφαλίζει ότι οι ρίζες ενυδατώνονται και θρέφονται χωρίς τον κίνδυνο σήψης και μούχλας των ριζών.

Είναι ασφαλέστερο να διατηρείτε το έδαφος του φυτού υγρό και να το αφήνετε να στεγνώσει από το συχνό, ρηχό πότισμα. Εάν δίνετε στο φυτό μικρές ποσότητες νερού πολύ συχνά, δεν θα υγράνετε αποτελεσματικά τις ρίζες. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο λευκής μούχλας και μούχλας στα φυτά σας.

Το Peperomia Hope είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, επομένως το φυτό μπορεί να μείνει εβδομάδες χωρίς καθόλου νερό. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χυμώδη φύλλα διατηρούν την υγρασία.

Συμβουλή ειδικών: Θα πρέπει να ποτίζετε το Peperomia Hope σας λιγότερο, αλλά πιο συχνά.

Αν θέλετε να ελέγξετε αν το χώμα είναι έτοιμο για πότισμα Βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα και τραβήξτε το έξω. Εάν τα δάχτυλά σας έχουν λίγη βρωμιά Αν ναι, το χώμα είναι ακόμα υγρό.Αν όχι, το φυτό σας μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα φυτά Peperomia Hope αναπτύσσονται καλύτερα στον ήλιο. Το ανεπαρκές ηλιακό φως μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση των ποδιών και ανάπτυξη στα πόδια. Η τοποθέτηση των φυτών σας στο άμεσο ηλιακό φως τα βοηθά να αναπτυχθούν υγιή και συμπαγή. Το καλύτερο μέρος για φύτευση είναι ένα παράθυρο που βλέπει δυτικά ή ανατολικά.

Οι ποικιλίες Peperomia, συμπεριλαμβανομένης της Peperomia Hope, ευδοκιμούν στο Νότο· ωστόσο, θα πρέπει να προστατεύσετε τα φυτά σας από τον καυτό απογευματινό ήλιο. Το άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα φύλλα και θα κιτρινίσουν. Η τοποθέτηση μιας ελκυστικής μονάδας καλοριφέρ ή μιας εγκατάστασης Peperomia πίσω από μια διάφανη γρίλια εγγυάται τη βέλτιστη ανάπτυξη.

Αν μείνει στη σκιά για πολύ καιρό Το φυτό σας θα αναπτυχθεί αργά και θα γίνει ποδαράκι.Τα φυτά Peperomia, ωστόσο, μπορούν να αναπτυχθούν στο σκοτάδι. Αλλά χρειάζεται ακόμα φως για να αναπτυχθεί καλά. Αν παρατηρήσετε ότι οι υστερούντες μαλακοί μίσχοι είναι επιμήκεις και επιμήκεις με διάσπαρτα φύλλα. Μεταφέρετε το φυτό σας σε μια πιο φωτεινή περιοχή. Εναλλακτικά, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης για να συμπληρώσετε τις ανάγκες φωτός του φυτού σας.

GooingTop LED Grow Light, 6000K Full Spectrum Clip Plant Growing Light, Red White Grow Light LED for Indoor Plants, Dimmable 5 Levels, Auto Timer 4 8 12 Hours

Εν τω μεταξύ, εάν έχετε πολλαπλούς τύπους peperomyhope. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας λαμβάνει 2-3 ώρες έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας κάθε μέρα. Το πολύ έμμεσο ηλιακό φως θα βοηθήσει στη διατήρηση της μεταβλητότητας στα φύλλα των φυτών και θα αποτρέψει τα φυτά από το να γίνουν εντελώς πράσινα.

απαιτήσεις υγρασίας

Το Peperomia Hope απαιτεί μέτρια έως υψηλή υγρασία. Είναι καλύτερο να διατηρείτε την υγρασία στο δωμάτιο πάνω από 50% για να εξασφαλίσετε καλή ανάπτυξη. Μπορείτε να ψεκάζετε ή να ψεκάζετε τα φύλλα κάθε μέρα για να έχετε αρκετή υγρασία. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό για την ομίχλη.

Συμβουλή ειδικού: Κατά την ύγρανση Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα για να αποφύγετε προβλήματα μούχλας.

Στην πραγματικότητα, η τακτική ομίχλη των φυτών σας μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, οπότε αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε την υγρασία γύρω από το φυτό σας.

Ομαδοποιήστε τα φυτά σας μαζί – Η ομαδοποίηση των φυτών εσωτερικού χώρου αυξάνει την υγρασία λόγω της διαπνοής.

Εργοστασιακά υγραντήρες – Εάν έχετε έναν λογικό προϋπολογισμό Επένδυση σε έναν εργοστασιακό υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία τριγύρω Το εργοστάσιο είναι μια καλή ιδέα. Αυτή είναι μια καλή επένδυση εάν είστε αληθινός λάτρης των φυτών.

Ψηφιακός υγραντήρας εξάτμισης ολόκληρου σπιτιού AIRCARE (ελαφρύ δρυς)

επιθέματα υγρασίας – Απλώς τοποθετήστε ένα στρώμα βότσαλα στο δίσκο υγρασίας. Φυσικά, θα χρειαστεί να ρίξετε νερό στο δίσκο, ώστε οι διακοσμητικοί βράχοι να ανέβουν μέχρι τη μέση και μετά τοποθετήστε το Peperomia Hope σας πάνω από τα βότσαλα. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα της γλάστρας δεν βρίσκεται σε άμεσο νερό.

Μπονσάι Βρυξελλών 11' διακοσμητικός δίσκος υγρασίας βράχου

απαιτήσεις του εδάφους

Αναπτύξτε την εμπιστοσύνη της Peperomia σε ένα χώμα γλάστρας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με εξαιρετική αποστράγγιση. για την καλύτερη ποιότητα Θα χρειαστείτε ένα μείγμα εδάφους γλάστρας που περιλαμβάνει περλίτη και τύρφη, χαλίκι και χοντρή άμμο.

Τα οργανικά υλικά, όπως η τύρφη, είναι ελαφριά και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Και τα ορυκτά υλικά όπως ο περλίτης βοηθούν στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της σήψης των ριζών και άλλων μυκητιακών προβλημάτων.

Potting Soil Mix Για το Peperomia Hope, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα γλαστρών με τα παχύφυτά σας.

Αν θέλετε να αναμίξετε το δικό σας χώμα γλάστρας peperomia Αναμείξτε ένα μέρος κηπευτικής άμμου και ένα μέρος περλίτη με δύο μέρη κανονικού μείγματος γλάστρας Αυτό το εξαιρετικά λεπτό μείγμα γλάστρας στραγγίζει καλά και είναι ιδανικό για τα φυτά σας.

Να θυμάστε ότι ένα κατάλληλο μείγμα χώματος για γλάστρα Peperomia θα πρέπει να στεγνώνει γρήγορα μεταξύ των ποτισμών και να μην το διατηρεί υγρό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Το Peperomia Hope αναπτύσσεται καλά σε μέση θερμοκρασία δωματίου. Αλλά γενικά, τα φυτά Peperomia (συμπεριλαμβανομένου του Peperomia Hope) είναι εγγενή σε τροπικά περιβάλλοντα. (ιδιαίτερα τροπικές περιοχές στη Νότια Αμερική) που χρειάζονται θερμότητα για να αναπτυχθούν καλά. Θέλετε λοιπόν να συμβαδίσετε με αυτό το περιβάλλον.

κοντά στο εργοστάσιο

Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε το Peperomia Hope σας σε ένα εύρος θερμοκρασίας από 64 βαθμούς Φαρενάιτ έως 78 βαθμούς Φαρενάιτ.

Προειδοποίηση: Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούν να ανεχθούν τα φυτά σας και δεν διαρκεί πολύ!

Όταν καλλιεργείτε το Peperomia Hope σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Δεν θέλετε να τοποθετήσετε ένα φυτό peperomia κοντά σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. (Τα φυτά Pepperomia ονομάζονται επίσης φυτά καλοριφέρ.) Το καλοκαίρι, κρατήστε τα φυτά μακριά από κλιματισμό και κρύο ρεύμα.

απαιτήσεις για λίπασμα

Η Peperomia Hope σίγουρα θα επωφεληθεί από τη μηνιαία σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. που είναι άνοιξη και καλοκαίρι Πρόσθετα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα βοηθούν τα φύλλα να γίνουν θαμνώδη και να αναπτυχθούν γρήγορα.

Ιδανικά Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια καλά ισορροπημένη, βιολογική φυτική τροφή για να παρέχετε στα φυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Μερικά από τα καλύτερα λιπάσματα για τα φυτά Peperomia περιλαμβάνουν φυτικά εκχυλίσματα, τσάι κομπόστ και φύκια.

Ένα άλλο πράγμα Εάν μπορείτε να παρέχετε βασική και σωστή φροντίδα των φυτών Peperomia. Θα παρατηρήσετε ότι τα φυτά σας θα αναπτυχθούν χωρίς κανένα λίπασμα.

Τώρα, εάν χρησιμοποιείτε συνθετικά μέταλλα ή φυτικές τροφές. Θα πρέπει να καθαρίζετε το χώμα της γλάστρας περιοδικά. μια καλή ιδέα Δεν είναι καλό αν συσσωρεύεται ορυκτό αλάτι. αφαιρέστε το υπερβολικό ορυκτό αλάτι

Φροντίστε να ταΐζετε το Peperomia Hope από τα τέλη του φθινοπώρου έως τα τέλη του χειμώνα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου συνήθως αδρανούν το χειμώνα και δεν χρειάζονται καθόλου λίπασμα.

Είναι το Peperomia τοξικό για τα κατοικίδια;

Τα καλά νέα είναι ότι το Peperomia Hope δεν είναι τοξικό για τα κατοικίδια. συμπεριλαμβανομένων των γατών και των σκύλων και μάλιστα με ανθρώπους! Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι οι γούνινοι φίλοι και τα παιδιά σας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν παίζουν με τα φυτά σας. Προσοχή, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά!

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Αυτό το φυτό χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Το κλάδεμα των νεκρών κλαδιών και των ποδαρικών μίσχων θα προωθήσει το θαμνώδες φύλλωμα και την έντονη ανάπτυξη. Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε το Peperomia Hope είναι την πρώτη εβδομάδα της άνοιξης, όταν το φυτό αρχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

Η αποκοπή των εκτεθειμένων φύλλων θα βοηθήσει τους μίσχους να γίνουν πιο πυκνοί.Στο τέλος, τα φυτά σας θα φαίνονται εντυπωσιακά με μακριά, κρεμαστά στελέχη που σίγουρα θα προσθέσουν έμφαση και οπτική έλξη στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Φροντίστε να μην κόβετε πολύ τα φυτά σας!

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά Peperomia Hope;

Η πιο δημοφιλής και καλύτερη μέθοδος πολλαπλασιασμού της Peperomia Hope είναι τα μοσχεύματα και τα μοσχεύματα φύλλων.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την πεπερομία με μοσχεύματα στελέχους

 • Αρχικά, κόψτε το υγιές στέλεχος περίπου τρεις ίντσες κάτω από το ένα άκρο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο μοχλοί κοντά στο άκρο της λαβής και ένας στην άκρη της λαβής.
 • Τώρα τοποθετήστε το κομμένο κοτσάνι στο μπουκάλι με νερό μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι ρίζες.
 • Μόλις εμφανιστούν οι ρίζες Τοποθετήστε τα ριζωμένα στελέχη σε ένα μικρό δοχείο με ελαφρώς υγρό μείγμα γλάστρας.
 • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για να αυξήσετε την υγρασία.
 • Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό σε ένα φωτεινό, ζεστό μέρος.
 • Φροντίστε να ψεκάζετε τα φυτά σας καθημερινά για να διατηρήσετε τα φυτά ελαφρώς υγρά. αλλά όχι πολύ υγρό Η σωστή κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη προβλημάτων μούχλας και βακτηρίων.
 • Μετά από 2-3 εβδομάδες, όταν οι κομμένες ρίζες έχουν αναπτυχθεί καλά, Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη, φυτέψτε νέα φυτά και μεταχειριστείτε τα όπως θα κάνατε με ένα ώριμο φυτό.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Peperomia Hope με μοσχεύματα φύλλων

 • Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε τις ελπίδες σας με μοσχεύματα φύλλων.
 • Κόψτε τα δυνατά φύλλα μαζί με τους μίσχους. που είναι ένα κοντό μίσχο που συνδέει το κύριο στέλεχος με το φύλλο
 • Στη συνέχεια φυτέψτε τα μοσχεύματα σε ένα μικρό δοχείο με φρέσκο, ελαφρώς υγρό χώμα γλάστρας.
 • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη για να αυξήσετε την υγρασία.
 • Κάνετε τα υπόλοιπα ως προς τον πολλαπλασιασμό εμβολιάζοντας τα πάνω μοσχεύματα.

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Είναι απαραίτητο να επαναφυτεύσετε το Peperomia Hope σας μόνο όταν τα φυτά του καζάνι σας ξεπεράσουν τα δοχεία τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά Peperomia έχουν ρηχά ριζικά συστήματα. Επομένως, θα χρειαστεί να το ξαναφυτεύετε κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Η αναφύτευση σάς δίνει την ευκαιρία να αναζωογονήσετε το μείγμα εδάφους γλάστρας. Ελέγξτε για σήψη ρίζας. και ξαναφυτεύονται σε λίγο μεγαλύτερες γλάστρες

κατάληξη

Τώρα, για να γεμίσετε την ελπίδα σας για την πεπερομία, επιλέξτε ένα δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το τρέχον του μέγεθος. Ανασηκώστε απαλά το rootball έξω από το δοχείο και αφαιρέστε τυχόν βρωμιά από το rootball. Εάν υπάρχουν κάποιες λεπτές καφέ περιοχές, ελέγξτε τις ρίζες και αφαιρέστε τις.Τώρα μεταφέρετε το φυτό σας σε ένα νέο δοχείο και προσθέστε το σωστό μίγμα εδάφους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ: Για να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξη, το θαμνώδες φύλλωμα και τη συνολική καλή ανάπτυξη. Η τακτική φύτευση όλων των φυτών εσωτερικού χώρου, όχι μόνο των φυτών Peperomia, είναι απαραίτητη.

κοινό πρόβλημα

Γενικά, το Peperomia Hope είναι ένα φυτό που καλλιεργείται εύκολα σε γλάστρες και είναι αρκετά προβληματικό. Αλλά μερικές φορές ορισμένα προβλήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά μην ανησυχείτε, συνήθως είναι εύκολο να διορθωθούν αν γνωρίζετε ποια είναι η αιτία!

ανάπτυξη ποδιών

Το επαρκές ηλιακό φως θα κάνει τα φυτά σας λεπτά. Για να το διορθώσετε, μετακινήστε το Peperomia Hope σας σε μια πιο φωτεινή τοποθεσία.

κατσαρώνοντας φύλλα

Εάν τα φύλλα του φυτού σας είναι κατσαρά Τις περισσότερες φορές αυτό προκαλείται από έλλειψη φωτός ή σωστό πότισμα. Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό και μετακινήστε το φυτό σας σε φωτεινό σημείο.

τα φύλλα πέφτουν

Εάν τα φύλλα πέσουν απότομα, μπορεί να οφείλεται σε σήψη των ριζών ή σε γήρανση. Θα πρέπει να ελέγξετε αν το φυτό σας έχει μαύρες και λεπτές ρίζες. Εάν ναι, αφαιρέστε τις. Αν είναι λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί είναι μια φυσική διαδικασία.

μαραμένα φύλλα

Εάν το δέντρο σας έχει θαμπά φύλλα μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη φωτός Η λύση είναι απλή. Μεταφέρετε τα φυτά σας σε πιο φωτεινό σημείο!

καμένα φύλλα

Αυτό προκαλείται κυρίως από χημικά άλατα στο νερό ή την υπερβολική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Εάν είναι ο πρώτος λόγος, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό. Αλλά αν όχι, το νερό της βρύσης είναι μια χαρά. Φροντίστε να το αφήσετε όλη τη νύχτα για να αφαιρέσετε το χλώριο και άλλες σκληρές χημικές ουσίες. Εάν οφείλεται σε πολύ άμεσο ηλιακό φως. Μετακινήστε τα φυτά σας σε καλύτερη τοποθεσία.

καφέ κηλίδες

Εάν το φυτό σας έχει καφέ κηλίδες στα φύλλα Πιθανότατα προκαλείται από μυκητιασική ή βακτηριακή λοίμωξη. Αυτό οφείλεται στο υπερβολικό πότισμα των φύλλων. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα φύλλα όταν δίνετε στα φυτά σας ένα ποτό!

αποχρωματισμός και αργή ανάπτυξη

Επειδή τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Εάν το φυτό σας φαίνεται νωθρό και δεν έχει ανάπτυξη Προσθέστε ένα ισορροπημένο λίπασμα εσωτερικού χώρου όπως το παρακάτω.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multi Purpose Fertilizer

ασθένειες και παράσιτα

όσον αφορά τα παράσιτα Οι αλευρώδεις κοριοί είναι οι κύριοι ύποπτοι για την επίθεση Peperomia Hope.Αυτά τα έντομα τρέφονται με χυμό φυτών και αποδυναμώνουν την ανάπτυξη των φυτών. Είναι μικρά λευκά έντομα που σέρνονται κάτω από τα φύλλα. Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε μια προσβολή από αλευρώδη. Αν δείτε μια ουσία που μοιάζει με βαμβάκι στα φύλλα και τους μίσχους του φυτού σας

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους αλευρωτούς χρησιμοποιώντας φυσικά εντομοκτόνα ή έλαιο neem.

Petratools Pure Neem Oil for Plants - Organic Neem Oil Spray for Plants, 100% Cold Pressed Neem Oil, OMRI List, Pure Neem Oil, All Natural Neem Oil for Plants. Rich Leaf Polish - (17 oz.)

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων με 1 λίτρο ζεστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι neem.

Όσον αφορά την ασθένεια, η πιο κοινή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τα φυτά σας είναι η σήψη των ριζών. που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα καλά στραγγισμένο έδαφος και χωρίς τρύπες αποστράγγισης Μπορείτε να αφαιρέσετε τις μολυσμένες ρίζες. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών είναι να ποτίζετε σωστά τα φυτά σας. Να θυμάστε ότι το να βρίσκεστε κάτω από το νερό είναι καλύτερο από το να είστε κάτω από το νερό.

Πού μπορώ να αγοράσω το Peperomia Hope;

Μπορείτε εύκολα να βρείτε το Peperomia Hope for Sale σε διαδικτυακούς ιστότοπους όπως το Facebook Marketplace, το Instagram και το Etsy. Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να ελέγξετε εάν το τοπικό σας φυτώριο πωλείται.

Εγώ προσωπικά πήρα το δικό μου από το Amazon!

Peperomia Hope - 4'' จาก California Tropicals

FAQ

Γιατί το Peperomia Hope μου έχει λεπτά πόδια;

Ο κύριος λόγος που το Peperomia Hope έγινε μακριά πόδια ήταν η έλλειψη ηλιακού φωτός. Εάν αυτό είναι το πρόβλημά σας Αντίθετα, μετακινήστε το φυτό σας σε πιο φωτεινή τοποθεσία.

Ποιες είναι οι αιχμές στα φυτά Peperomia;

Μικροσκοπικά λουλούδια σχηματίζονται στο κωδωνοστάσιο του Peperomia Hope σας.

Πρέπει να αφαιρέσω τα λουλούδια Peperomia;

Ναι μπορείς. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις αιχμές των λουλουδιών για να εστιάσετε την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του φυτού για πλούσια ανάπτυξη. Εξάλλου, τα λουλούδια δεν είναι το κύριο αξιοθέατο για αυτό το φυτό.

Ελπίζει η Peperomia να ριζώσει;

Ναι, στην Peperomia Hope αρέσει να ριζώνει λίγο, ειδικά επειδή έχει μικρό ριζικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα:

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε