Philodendron Rugosum Care: Successful Plant Growing Guide

philodendron rugosum

Έχετε ένα philodendron rugosum; Αν όχι, θα πρέπει. Τα φιλόδεντρα αναπτύσσονται εύκολα και φαίνονται υπέροχα στο σπίτι ή στο γραφείο σας αρκεί να έχουν αρκετό φως. Επιπλέον, αυτό το όμορφο φυτό βρίσκεται στη λεκάνη του Αμαζονίου, επομένως είναι και φιλικό προς το περιβάλλον!

αυτό που λέγεται Τι πρέπει να κάνουμε αν τα φυτά μας εξακολουθούν να έχουν κακή απόδοση μετά από τόσα χρόνια; Μάθετε τον καλύτερο τρόπο να τα φροντίζετε με αυτόν τον γρήγορο και εύκολο οδηγό.

Τι είναι το philodendron rucosum;

Το Philodendron rugosum είναι επίσης γνωστό ως φυτό στάχυ, philodendron nocahyde και χοιρινό δέρμα philodendron, το philodendron rugosum είναι γνωστό ως καλό για σκληρά φύλλα και ειδικά χαρακτηριστικά σε υγρό καιρό Αυτό το τροπικό πολυετές μεγαλώνει καλά. Αναπτύσσεται καλύτερα κοντά σε παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους.

Ανακαλύφθηκε από τον Tom Croat το 1979, το Philodendron rugosum ανήκει στο γένος Philodendron και είναι από την οικογένεια Araceae, εγγενής στα τροπικά δάση του Ισημερινού. που φύεται στα βουνά των Άνδεων σε υψόμετρο 5.000 ποδιών

Όμως τα τελευταία χρόνια Αυτό το φυτό έχει τη φήμη ως φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή κηπουρικής εσωτερικού χώρου.

Το εναλλακτικό του όνομα ‘Pigskin Philodendron’ προέρχεται από τα φύλλα του, τα οποία έχουν μοναδικό σχήμα και υφή. Ένα άλλο όνομα, «Zoear», προέρχεται από τα δερματώδη φύλλα του που είναι διπλωμένα μεταξύ τους στο στέλεχος. κάνοντάς το να μοιάζει με αυτιά γουρουνιού εξωγήινου

Γεγονός: Η λέξη «rugosam» προέρχεται από το «ruga», που σημαίνει «συντομογραφία» στα ιταλικά.

Είναι σπάνια τα philodendron rugosums;

Ναι, το philodendron rugosum είναι ένα σπάνιο φυτό λόγω απώλειας οικοτόπων. Επί του παρόντος, αυτό το φυτό έχει καταχωρηθεί ως απειλούμενο από την IUCN ή τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Αλλά είναι πραγματικά σπάνιο! λόγω σπανιότητας Είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά αυτά τα φυτά. Είτε φυτεύονται στο δάσος είτε φυτεύονται στη σκιά.

Είναι ο Philodendron Rugosum ορειβάτης;

Ναι, το Philodendron Rugosum είναι σίγουρα ορειβάτης. Τα μεγάλα πράσινα φύλλα και τα έρποντα αμπέλια θα δώσουν στο σπίτι σας μια αληθινή ατμόσφαιρα τροπικού δάσους. Του αρέσει να σκαρφαλώνει, γι’ αυτό δώστε του ένα πάσσαλο καρύδας ή βρύου αξιοπρεπούς διαμέτρου.

Υποστήριξη φυτών Moss Pole Monstera - Εκπαιδεύστε τα αναρριχητικά φυτά εσωτερικού χώρου για να αναπτυχθούν - 2 στοιχήματα τοτέμ κοκοφοίνικα - Το καφασωτό αμπέλου Pot House εκτείνεται σε 28,7 ίντσες

Χαρακτηριστικά του Philodendron rugosum

Πρέπει να μάθετε τα χαρακτηριστικά του philodendron rugosum γιατί υπάρχουν και άλλα παρόμοια φυτά, ώστε να αποκτήσετε το σωστό φυτό.

φύλλα και μίσχοι

Το Philodendron rugosum είναι ένα υπέροχο φυτό γνωστό για το πλούσιο φύλλωμά του και τις στρογγυλεμένες άκρες του. Τα φύλλα του έχουν μια παχιά, χαρακτηριστική υφή που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Πήρε την κοινή του ονομασία «στάχυ σποράς» λόγω των δερματωδών φύλλων του που διπλώνονται μεταξύ τους στους μίσχους του. κάνοντάς το να μοιάζει με αυτί εξωγήινου χοίρου

Μέγεθος

Όταν καλλιεργείται ως φυτό σε γλάστρα εσωτερικού χώρου, το philodendron rugosum μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος 15 ποδιών, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης. Μπορεί να αναπτυχθεί πέρα ​​από αυτό.

Αειθαλής

Αυτό το φυτό είναι ένα αειθαλές τροπικό φυτό εγγενές στον Ισημερινό.

Πόσο γρήγορα αναπτύσσεται το Philodendron Rugosum;

Τα περισσότερα φιλόδενδρο, όπως το ρουκόσουμ, έχουν μέτριο έως γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης. ειδικά με την κατάλληλη φροντίδα.

Γρήγορη σύνοψη πίνακα

φυλή αρακία
αγώνας Φιλόδενδρο
επιστημονικό όνομα Philodendron rugosum
κοινή ονομασία του φυτού Το αυτί του Chow, το φιλόδενδρο Naugahyde και το φιλόδενδρο Bigskin, η παρεκκλίνουσα μορφή Philodendron rugosum.
Απαιτήσεις οπτικών Αναπτύσσεται σε έντονο έμμεσο φως για έξι έως οκτώ ώρες την ημέρα. Το πολύ ηλιακό φως και τα φύλλα του μπορεί να καούν. Και το πολύ λίγο ηλιακό φως μπορεί να κάνει τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.
ανάγκες σε νερό Εάν το σπίτι σας είναι ξηρό και ζεστό Μπορεί να θέλετε να ποτίζετε το φυτό δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το χειμώνα, η συχνότητα του ποτίσματος πρέπει να μειωθεί σε μία φορά την εβδομάδα.
απαιτήσεις του εδάφους μπορεί να ρυθμιστεί Αλλά αναπτύσσεται καλύτερα σε ένα καλά στραγγιζόμενο, καλά στραγγιζόμενο μείγμα. ειδικά Ένα καλό παράδειγμα του εδάφους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για αυτό το φυτό είναι ένα βιολογικό μείγμα γλάστρας. Επίσης, το υλικό φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό έδαφος.
απαιτήσεις για λίπασμα Θα πρέπει να ταΐζετε το φυτό κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Στη συνέχεια μετρήστε κάθε έξι εβδομάδες το φθινόπωρο και το χειμώνα
απαιτήσεις θερμοκρασίας Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας είναι από 60 βαθμούς Φαρενάιτ έως 90 βαθμούς Φαρενάιτ.
απαιτήσεις υγρασίας Ως τροπικό φυτό εσωτερικού χώρου Αναπτύσσεται καλά σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η βέλτιστη υγρασία είναι μεταξύ 70% και 90%.
Μέγεθος Τα αναρριχώμενα φυτά μπορούν να ανέβουν από 6 πόδια έως 12 πόδια ύψος.
χρώμα φύλλου Είναι ένα εξαιρετικό φυτό που αναγνωρίζεται από τα πράσινα φύλλα και τις στρογγυλεμένες άκρες του. Τα φύλλα του έχουν μοναδική και πυκνή δομή.
διάδοση Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πολλαπλασιασμού αυτών των φυτών. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με μοσχεύματα, κόνδυλους, ριζοβολία με αέρα και εμβολιασμό κορυφογραμμών.Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η κοπή από το μητρικό φυτό μέσω εδάφους ή νερού.
τοξικότητα Περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου και είναι εξαιρετικά τοξικό για τα κατοικίδια ζώα, ακόμη και τον άνθρωπο.
Απαιτήσεις για επανάληψη Συνήθως είναι καλή ιδέα να αλλάζετε τη γλάστρα μια φορά το χρόνο ή αν βλέπετε ρίζες να βγαίνουν από τις τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας.
Απαιτήσεις κλαδέματος Κόψτε τα ξερά ή που πεθαίνουν ή όταν είναι πολύ μεγάλα. Κλαδέψτε τα φυτά σε νέες γλάστρες για να τους επιτρέψετε να εγκατασταθούν πρώτα και να αποφύγετε το άγχος.
αναπτυσσόμενο πεδίο Οι ζώνες ανθεκτικότητας 10 έως 11 είναι ιδανικές όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους.
κοινό πρόβλημα Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα κατά την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους είναι η σήψη των ριζών, τα κίτρινα φύλλα, τα μαραμένα φύλλα και οι καφέ άκρες των φύλλων.
έντομο Τα κοινά παράσιτα εντόμων περιλαμβάνουν αλευροφόρα, αφίδες και ακάρεα αράχνης.
από που να αγοράσω Γιατί είναι πολύ σπάνιο φυτό. Έτσι μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να ελέγξετε το Facebook Marketplace ή το Instagram και να βρείτε νόμιμους πωλητές.

Πώς φροντίζετε το philodendron rugosum;

Ευτυχώς, το philodendron rugosum είναι γνωστό ως φυτό σε γλάστρα χαμηλής συντήρησης. Είναι εύκολο και τέλειο παντού. Πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι αυτό το υπέροχο φυτό ταιριάζει τέλεια στο σπίτι σας. Δείτε πώς να φροντίζετε το philodendron rugosa.

απαιτήσεις άρδευσης

Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν φιλόδενδρο. Το rugosam σας χρειάζεται μερικά ποτά:

 • Τα καφέ ή που γίνονται καφέ φύλλα μπορεί να υποδηλώνουν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας χρειάζονται πότισμα.
 • Τα ζαρωμένα ή μαραμένα φύλλα που δεν υπήρχαν κατά την αγορά είναι σημάδι φιλόδενδρου. Το rugosum σας πρέπει να ποτίζεται.
 • Τα φύλλα που έχουν χάσει το χρώμα τους θα εκτεθούν στο άμεσο ηλιακό φως και θα πρέπει να μεταφυτευθούν. Φυσικά όταν ζεσταίνει ο καιρός. Τα φυτά σας χρειάζονται περισσότερο νερό.
 • Πάνω από το μισό ξηρό χώμα γλάστρας δείχνει ότι η υγρασία δεν απορροφάται σωστά και το φυτό σας διψάει.
 • Η πτώση των φύλλων σημαίνει ότι τα φυτά σας χρειάζονται περισσότερο νερό. Εάν τα φύλλα του φυτού σας είναι πιο κοντά από πριν Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη ρουτίνα ποτίσματος σας.

πότισμα Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι αλλαγές του καιρού θα επηρεάσουν το πώς ποτίζετε το Philodendron Rugosum σας.Η συχνότητα του ποτίσματος θα πρέπει να αυξάνεται το καλοκαίρι και να μειώνεται το χειμώνα.

Το πιο σημαντικό μέρος του ποτίσματος είναι να μην υπερποτίζετε τα φυτά σας! Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο του φυτού σας έχει τρύπες αποστράγγισης για να αποτρέψετε την υπερχείλιση του νερού.

Επαγγελματική συμβουλή: Είναι καλύτερα κάτω από το νερό από το να ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας!

Απαιτήσεις οπτικών

γιατί φιλόδενδρο Το rugosum είναι εγγενές στο τροπικό δάσος. Αναπτύσσεται φυσικά σε μερική σκιά και έντονο ηλιακό φως.

Αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται γρήγορα σε χαμηλό φωτισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει μαρασμό και ξεθώριασμα των φύλλων.

για τη μέτρηση της έντασης του φωτός Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φωτόμετρο. Το φως μετριέται σε κεριά ποδιών ή FC, οπότε αν θέλετε το philodendron rugosum να έχει το καλύτερο φως Στόχος για μια θέση με FC περίπου 400.

Ψηφιακός μετρητής φωτισμού Φορητός μετρητής θερμοκρασίας περιβάλλοντος με έγχρωμη οθόνη LCD 4 ψηφίων Έως 200.000 Lux Measurement Luxmeter

Αν και η εύρεση του καλύτερου FC μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Εφόσον η σκιά και το φως είναι συνεπή στο σημείο που τοποθετείτε το philodendron rugosaur, το φυτό σας θα μεγαλώσει σε ένα τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου.

απαιτήσεις υγρασίας

γιατί φιλόδενδρο Το ρουγκόσουμ είναι ένα τροπικό φυτό. Φυσικά του αρέσει η υψηλή υγρασία. Η βέλτιστη υγρασία είναι μεταξύ 70% και 90%.

Φυσικά, εξαρτάται από την τοποθεσία σας. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να διατηρηθεί σε αυτό το στάδιο, αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε έναν εργοστασιακό υγραντήρα.

Ψηφιακός υγραντήρας εξάτμισης ολόκληρου σπιτιού AIRCARE (ελαφρύ δρυς)

Εναλλακτικά, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις γλάστρες philodendron μαζί για να βελτιώσετε τα επίπεδα υγρασίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα φυτά σας σε ένα δίσκο υγραντήρα.

Μπονσάι Βρυξελλών 11' διακοσμητικός δίσκος υγρασίας βράχου

απαιτήσεις του εδάφους

Όταν πρόκειται για απαιτήσεις εδάφους Αυτό που θέλετε να θυμάστε είναι Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά. Ταυτόχρονα όμως είναι σε θέση να διατηρήσει την υγρασία του εδάφους! Αποφύγετε την ανάμειξη χώματος γλάστρας. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του καλύτερου χώματος που χρειάζεστε για τα φυτά σας.

Τώρα αν θέλετε να αναμίξετε το χώμα σας, μπορείτε να το κάνετε κι αυτό. Η φόρμουλα αποτελείται από το ένα τρίτο συνηθισμένο χώμα. (πλούσιο σε τύρφη) το ένα τρίτο περλίτη και το ένα τρίτο της φλούδας ορχιδέας

Sun Bulb Company Inc 50180 Better Gro 4-Quart Orchid Bark Brown

Το ιδανικό επίπεδο pH πρέπει να είναι ουδέτερο έως ελαφρώς όξινο, από 6,1 έως 7,3. Οτιδήποτε κάτω ή πάνω από αυτούς τους αριθμούς θα βλάψει τα φυτά σας.

απαιτήσεις θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία είναι απαραίτητος παράγοντας ανάπτυξης για όλα τα φυτά. Και το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για την ανάπτυξη του philodendron rugosa είναι από 60 βαθμούς Φαρενάιτ έως 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Είναι ένα πολύ ευρύ φάσμα. Αλλά είναι σημαντικό να μείνετε μέσα σε αυτό. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και πτώση των φύλλων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και θα βλάψουν τα φύλλα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ: Η θερμοκρασία δεν πρέπει ποτέ να πέσει κάτω από τους 55 βαθμούς Φαρενάιτ!

Σίγουρα, μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα φιλόδενδρο. Το Rugosam μπορεί να είναι σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά θα πρέπει να αναπτυχθείτε σε εσωτερικούς χώρους εάν περιμένετε οι θερμοκρασίες να υπερβούν το εύρος θερμοκρασίας.

απαιτήσεις για λίπασμα

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κομπόστ philodendron rugosum, ειδικά εάν το έδαφος δεν είναι πλούσιο σε οργανική ουσία, όπως βρύα.

Τα μακροθρεπτικά συστατικά όπως το άζωτο, το κάλιο και ο φώσφορος είναι σημαντικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στο έδαφος. Το μαγνήσιο και το ασβέστιο είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών.

Συνιστούμε φυτικές τροφές παρακάτω.

JR Peters 52024 Jax Classic No.1.5 20-20-20 Multi Purpose Fertilizer

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να ταΐζετε τα φυτά κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, σταματήστε τη λίπανση κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Είναι το Philodendron Rugosum τοξικό για τα κατοικίδια;

Ναι, το philodendron rugosum είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα, ακόμη και τον άνθρωπο. Επειδή περιέχει μια ουσία που ονομάζεται κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου. Κρατήστε το λοιπόν μακριά από τα κατοικίδια και τα παιδιά σας!

Πώς να κλαδέψετε τα φυτά σας

Αυτό το φυτό δεν χρειάζεται πραγματικά κλάδεμα. Απλώς αφαιρέστε τυχόν άρρωστα φύλλα ή φύλλα που πεθαίνουν. ώστε τα φυτά να μπορούν να εστιάζουν τα αποθέματά τους ενέργειας και θρεπτικών συστατικών στη νέα ανάπτυξη. Αν μειωθεί η ομορφιά του δέντρου Μπορείτε να κόψετε φύλλα που είναι πολύ μεγάλα.

Τεχνικές πολλαπλασιασμού Philodendron rugosum

Υπάρχουν πολλοί τρόποι διάδοσης του Philodendron rugosums, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε!

πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα στο έδαφος

Αυτή η μέθοδος διάδοσης είναι μια μέθοδος χωρίς παρεμβολές για τη διάδοση του philodendron rugosum.

Δείτε πώς:

 • Αναζητήστε το υγιές τμήμα του δερμάτινου φιλόδενδρου σας με νέα ανάπτυξη. Και κόψτε τουλάχιστον τρεις ίντσες σε μήκος με μερικά αξιοσημείωτα άκρα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αποστειρωμένο ψαλίδι για να αποτρέψετε τη βακτηριακή μόλυνση.
 • Ο κόμβος είναι τώρα θαμμένος στο υγρό χώμα γλάστρας της πλήρους κοπής στελέχους. Στη συνέχεια πιέστε τη βρωμιά γύρω από το στέλεχος για να κρατήσετε το στέλεχος στη θέση του.
 • Στη συνέχεια, υγράνετε το έδαφος συχνά για ταχύτερη ριζοβολία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το φυτό κοντά στο παράθυρο σε ένα ηλιόλουστο μέρος.
 • σε δύο με τρεις εβδομάδες Θα πρέπει να δείτε νέα ανάπτυξη στα πάνω φύλλα. Αυτό σημαίνει ότι το κλαδί έχει ριζώσει.

πολλαπλασιασμός μοσχευμάτων στο νερό

Ο πολλαπλασιασμός στο νερό είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος. στην ριζοβολία του philodendron rugosum

 • Πρώτα συγκεντρώστε τα μέρη του μίσχου και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα.
 • Μουλιάζουμε τα στελέχη σε νερό για μερικά λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν είναι βυθισμένα στο νερό για να αποφευχθεί η σήψη.
 • Το μέρος όπου κόβετε τα νεοφυτεμένα στελέχη πρέπει να έχει σωστή κυκλοφορία αέρα και άφθονο φως.
 • Αν το νερό είναι θολό, αλλάξτε το. Σημειώστε ότι η άκρη πρέπει να βυθιστεί για να επιταχυνθεί η διαδικασία.
 • Μετά από μερικές εβδομάδες Μπορείτε να δείτε τις μακριές ρίζες. Και τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρετε τα φυτά σας στις νέες τους γλάστρες.
 • Φροντίστε το κανονικά για ώριμα φυτά.

Πώς κάνεις επανεκκίνηση;

Η αναδιάρθρωση δεν είναι πάντα απαραίτητη. στην πραγματικότητα Μπορεί να χρειαστούν ένα έως δύο χρόνια πριν θελήσετε να μεταμοσχεύσετε το φιλόδενδρο. Πάλι το ρουγκοσάμ σου

Αν δείτε τρύπες αποστράγγισης στο δοχείο όπου φυτέψατε το φυτό Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μεταβείτε σε ένα νέο δοχείο. Είναι σημαντικό οι ρίζες να μην μεγαλώνουν από τη θέση τους και να δένονται στο δοχείο. γιατί μπορεί να βλάψει τις ρίζες

Εάν φυτεύετε philodendron rugosum, θα το ξαναφυτεύετε μία φορά το χρόνο μετά την καλλιεργητική περίοδο. Επιλέξτε μια γλάστρα με πλάτος και βάθος τουλάχιστον 1 ίντσας, καθώς ένα δοχείο που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών στο φυτό.

κοινό πρόβλημα

Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα φυτά Philodendron Rugosum. Είναι σημαντικό να τα μάθετε και να τα εντοπίσετε έγκαιρα. προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση των προβλημάτων

Τα φύλλα γίνονται ανοιχτό πράσινο.

Το Philodendron rugosum είναι γνωστό για το σκούρο πράσινο χρώμα του, οπότε αν το φυτό σας έχει ανοιχτοπράσινα φύλλα, είναι καλή ιδέα. δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά Πιθανότατα, τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο ή ασβέστιο. Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε λίγο λίπασμα ή χλοοτάπητα που είναι πλούσιο σε αυτά τα μέταλλα.

Τα φιλόδενδρα έχουν κίτρινες φυλλικές περιοχές και καφέ φωτοστέφανα.

Αυτό το κοινό πρόβλημα είναι ένα κοινό σύμπτωμα ανάπτυξης μούχλας στο έδαφος ή την υπερχείλιση του νερού. Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να μειώσετε την υγρασία στην περιοχή όπου είναι αποθηκευμένα τα φυτά σας. Θα πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος του φυτού για μερικές ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί.

Τα φύλλα γίνονται καφέ και κατσαρώνουν στις άκρες.

Οι κατσαρές άκρες των φύλλων και τα καφέ φύλλα είναι παραδοσιακά συμπτώματα ενός υποβρύχιου philodendron rugosa, της υγρασίας γύρω από το φυτό και της ποσότητας νερού που παρέχετε.

καφέ κούτσουρο φύλλων

Εάν οι κορυφές του philodendron rugosum αρχίσουν να γίνονται καφέ Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το φυτό σας παίρνει πολύ άμεσο ηλιακό φως. Ή το σπίτι σας μπορεί να μην έχει αρκετή υγρασία.

κρεμαστά φύλλα

Τα φιλόδεντρα του χοίρου είναι επιρρεπή σε προσβολή από αλευρώδη. Σε αυτή την περίπτωση, απαλλαγείτε μόνοι σας από τους αλευρώδεις κοριούς προτού εξαπλωθούν στα άλλα φυτά σας.Το έλαιο neem μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη.

Εκτός από την προσβολή των αλευροφόρων. Η υπερβολική λίπανση και το υπερβολικό πότισμα μπορεί επίσης να δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα.

κίτρινη κάρτα

Το Philodendron rugosums κιτρινίζει για διάφορους λόγους.Αιτίες μπορεί να είναι η υπερχείλιση, η υπερχείλιση ή η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα κιτρινισμένα φύλλα για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη και να αποτρέψετε τη σήψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοφτερό ψαλίδι. απολυμαίνονται για να αφαιρέσουν τα αντιαισθητικά κίτρινα φύλλα από το φυτό

σήψη των ριζών

Αυτή είναι ίσως η πιο κοινή αιτία θανάτου στα φυτά philodendron rugosum. Ορισμένοι καλλιεργητές, ειδικά οι αρχάριοι, τείνουν να ποτίζουν υπερβολικά τα φυτά τους. Επομένως, τα προληπτικά μέτρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα.

Η πρόληψη της σήψης των ριζών στο μεγάλο δέρμα philodendron περιλαμβάνει την παρακολούθηση της ποσότητας νερού που λαμβάνει, αλλά και πάλι, βεβαιωθείτε ότι δεν ποτίζετε υπερβολικά το φυτό σας. και είσαι έτοιμος να φύγεις Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο φύτευσής σας έχει τρύπες αποστράγγισης εάν υπερποτίσετε το φυτό.

Δομή φύλλου φιλόδεντρου

ασθένειες και παράσιτα

Τα Philodendron rugosums είναι γενικά ανθεκτικά στα παράσιτα. Εκτός από τους αλευρωτούς και τα ακάρεα της αράχνης.

Τα mealybugs είναι μικροσκοπικά λευκά έντομα που σέρνονται στο έδαφος. Και τα παρόμοια χρωματισμένα ακάρεα τρέφονται με το χυμό του φιλόδεντρου.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα είναι να πλύνετε τα φύλλα του φυτού σας με οινόπνευμα ή σαπουνόνερο. Αφού πλύνετε τα φύλλα, ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό. Το έλαιο neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη μελλοντικών προσβολών από έντομα.

Όσο για την ασθένεια, αυτό είναι καλό, γιατί το philodendron rugosa είναι ένα ανθεκτικό φυτό. Η πιο κοντινή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει αυτό το φυτό είναι η σήψη των ριζών. Άλλες ασθένειες μπορεί να είναι μυκητιασικές λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από ανεπαρκή κυκλοφορία του αέρα, οπότε φροντίστε να υπάρχει καλός αερισμός γύρω από το φυτό σας.

Πού πωλείται το philodendron rucosum;

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για philodendron rugosum προς πώληση. Το Instagram είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με καλλιεργητές και κηπουρούς. Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε νόμιμους πωλητές αυτών των φυτών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Facebook και το Etsy! Εισαγάγετε το όνομα της εγκατάστασης στα απαιτούμενα πεδία.

Σχετικά άρθρα του Philodendron:

Τελευταία ενημέρωση στις 14-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Σχολιάστε